Šta je novo?

Nokia Lumia 920 and 820

Nemoj da pokušavaš, ja odradio clean instalaciju zbog drugih problema i problem je isti, stock kamera ne može da se pokrene

Meni na 820 radi nova M$ kamera, malo sam testirao i izgleda skroz o.k.
Brže se pali od NC, pa ću nju staviti da bude glavna (da se pali sa dugmetom za okidanje), a NC je za neko lagano slikanje (kada se ima vremena) sa manualnim postavkama bolje (ali to rijetko radim).

Ja sam probao hard reset i ne radi opet. Probaj tu varijantu pa javi. Takodje mi ne ucitava nista preko 3g na ie ...

Ako je srpski na telefonu podešen kao jezik, kamera ne radi. Staviš na engleski, radi bez problema...

Jel imas NATO poster u sobi?!

Možda nije još vreme za takvo pitanje, pošto ne postoji zvanična podrška od strane nokie, bar ne za 8.1...

Pitanje glasi, jeste li gledali, dali na 8.1 imate treperenje ekrana na jakom svetlu (Lumia 925, 920, 820)...?

U cemu je fora sa botovskom recenicom, fontom i italicom? :D

@Boris

Ne znam ni sam, došlo mi?

@Darko1290

Znači li to da je to rešeno ili...

Poslednja izmena:
Mislim na ono što sam pričao i ranije, nemam to treperenje ekrana odavno, nevezano za 8.1...

Da, na to sam mislio, evo, danas je bio sunčani interval, pa sam probao i moj i ženin, treperi... ne razumem, treperi samo na jakom svetlu i to na lock screen-u, a sad sam mu stavio crni lock, mislim na wallpaper... Onaj leather... I ako ništa drugo ne vidim treperenje.. Baš me to nervira, inače sam pre zadovoljan telefonam...

wallpaper (186).jpg

Da li ti se to desava i kad je senzor osvetljenja postavljen ne neku vrednost slaba/srednja/jaka tj da nije automatski?

Stavio sam na ručno i low, međutim to se opet pojavilo, al' ne znam dali ima veze, telefon je bio ne wireless punaču, i prilično topao... Ovo se ne događa svaki put i to treperenje je na lock screen-u, a opet, gasio sam i palio oba u "pič blek" sobi i kapiram na jednom, možda je kvar, ali na oba...

Edit:

Evo sad nema toga, ali... Interesantno je i to, kad stavim na visoko podešavanje ili srednje il' nisko, ekran ne teperi, samo kad ga izložim jakom suncu i ubacim u hladovinu da vidim i lock screen ima taj treptaj u dnu u vrhu ekrana... Iako je na ručno, nije na auto...

Pitao sam prijateljevog prijatelja, čiji brat radi u nokia servisu, dali su imali takav slučaj, reče da jesu par njih i da onda oni odrade "fleš" telefona i to je to... Kako on reče,to ne znači da smo rešili problem, nego da je to to... Posle se neko vreme ne pojavljuje i opet u krug...
:d

Poslednja izmena:
Ja sam to imao ali bas bas davno i resilo se update-om tako da cenim da je to bio softverski problem. I isto je bilo tako, ne svaki put i uglavnom na bas jakom svetlu. No mislim da ne trebas previse da se opterecujes cenim da sam ekran ne valja da bi to treperilo stalno... Mozda neko ko se vise razume moze bolje i da objasni :)

Upravo tako Dare, ne treperi stalno, samo baš na jakom svetlu... I onda me to malo nervira, a opet... Ne bi da ga vraćam u EU na sevis..

Poslednja izmena:
Ja to nikada nisam imao na L820 niti sam pročitao negde da se neko žalio za konkretan model telefona. Pitanje je da li je softverski problem..

Ne znam, znam samo da sam to video na 620, 820, 920, 925, 1020...
Prosto je, ujutro nađi prozor kroz koji "bije" sunce i okreni telefon, senzor prema suncu, potom makni telefon sa sunca i klikni na power dugme, vidi na lock screen-u ima li na gornjem i donjem rubu treperenje...

Skinuo sam nokia care suite i instalirao, skinuo sam zadnju verziju...
Pokrenuo sam instalaciju prema upustvu i instalirao isti... Piše da se radi u offline opciji i da je potrebno diskonektovati se sa online, mislim na računar...
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2515453
Nakon povezivanja, ja sam odradio calibraciju svega što sam mogao, odnosno što mi je ponuđeno...
ALS kalibracija traži da ima još neki sličan uređaj i oba moraju biti u test modu (imam L920 i L1020), oba su u test modu i uradio sam kalibraciju na osnovu druge L920.
Ne znam dali sam trebao, ugasio sam svetlo u sobi i uradio kalibraciju prema drugom uređaju.
Nokia Care je tražila da uređaji budu jedan pored drugog ne bi li dali što sličnije očitavanje...
Ne znam dali sam uspeo uraditi ikakvo poboljšanje... To ću tek videti...

Koristio sam malo duze 820, prilicno dobar telefon. Definitivno wp i nokia hardver, dizajn i izrada imaju neki svoj ''smek'' i sve to deluje ozbiljno i kvalitetno. Mozda bi bilo bolje da ima tanje bezele ali ne smeta to mnogo.
Steta sto nema 720p ekran ili bar qhd na toj dijagonali jer ko gleda su 250ppi+ definitivno moze da primeti razliku.

Meni čak ni rezolucija ne smeta, brzo sam se navikao ali L820 ima bateriju kao ozbiljnu manu, očajna je i kome je to bitno a uzima L820 u razmatranje, treba to da ima na umu

Ako je na kutiji PIN Computers, onda ne bi trebao biti zaključan, bez obzira što je kupljen u telenoru...

Vrh Dno