Šta je novo?

Nokia Lumia 920 and 820

Jedna zanimljivost... Doduse nigde nisam uspeo da nadjem nesto o nasoj garanciji no definitivno uredjaji koji su prodati ovde su nevidljivi za recimo Nokia EU warranty servis tj ispada da imamo garanciju od strane Nokia Srbija. Preko Nokia warranty check regularno dobijem odgovor da uredjaj nije u garanciji(iako jeste). Dakle voleo bih da znam kako je to reseno izmedju uvoznika, Nokia Srbija i same Nokie mada cenim da nista od toga. Nokia Care aplikacija uredno kaze: Uredjaj u garanciji, Srbija.

Serial number: 354xxxxxxxxxxxx
Warranty: NO
Care Services
Warranty Class: WARRANTY RESTRICTION
Product Type: RM-821
Handset: Nokia Lumia 920
Product Code: 059R747
Start of Warranty: End of Warranty: Ship-to Country: RS-SERBIA
Ship-to Customer#: 124787S01
Sold-to Country: RS-SERBIA
Sold-to Customer#: 124787
Factory SimLock: N
Software Version: 1232.5951.1249.1001

Pa otprilike ono što i sam znaš, zavisno od operatera ili samog PIN-a, oni imaju od strane nokie generalnu distribuciju, samim tim, oni su dobili "ovlašćenje" od istih da daju rok garancije fiskalnim računom ili overenom garancijom...
Što će reći da uređaj vraćen od strane PIN ima validnost... Ili.. Ja sa svojim uređajima imam pravo na EU garanciju, ali ne može vršiti zamenu ili popravku PIN... Sve plaćam ili u prvi servis u okviru EU...

Pa to, tvoj telefon je iz EU i garancija vazi u celoj EU plus jos u nekim zemljama, nemam sad tacnu listu kod sebe ali ne i u Srbiji. Isto tako nasa garancija vazi samo ovde i totalno je nevazeca u EU sto se i vidi po onome gore sto sam okacio. To sad ostavlja prostor za razne zloupotrebe u smislu, da li je Nokia Srbija duzna da postupa isto kao Nokia EU tj da prizna da neke stvari potpadaju pod garanciju(recimo ulazak prasine u prednju kameru na 920), ko o tome odlucuje, Nokia Srbija ili Nokia EU i slicno... U teoriji(ne znam praksa kakva je) bi to znacilo da ti mozes da kupis telefon na kupujem-prodajem od nekoga ko je isti dovukao iz Nemacke recimo i da u slucaju nekog problema isti reklamiras u Segedinu i da sve to prodje kako treba. Ako to moze, onda kupovina tih telefona u neku ruku i moze da ima smisla.

Hmm... Mislim da bi pravila trebala biti ista ili... Prašina kamere se obavlja besplatno po njima, mislim da ovo pravilo vredi i kod nas... Uostalom, postavi upit najbližem predstavništvu, možeš i na face SRB... Daće ti tačan odgovor...

Imam u ponudi lumiu 928 za 220e. Nova sim free full pakovanje. Koliko je pametno da moju L920 prodam i dodam jos 40-50e i uzmem 928? :) Nisam pametan sta da radim :)

Po meni nikako. Isti telefon u principu a kasnije ces ga svakako teze prodati nego 920. Plus sto sad stize nova generacija pa ce cene tek da im padnu... Mislimi realno ne dobijas nista sto vec nemas na 920.

Samo xenon blic :) i malo lepsi dizajn. I meni se nesto bas ne prodaje L920 ali nemam pojma :)

To je, bar po meni imalo smisla pre 6 meseci možda, ako i tad. Sada su to modeli koji su već stari i investirati sad u to... Ne znam. 930 samo što nije...

Najverovatnije da cu ostati na mojoj L920. 930 ce biti 500-600e u startu sto je svakako za mene previse da bacim na tel. Dok ne dodje na 300 necu uzimati u obzir

Pozdrav ljudi. Novi sam clan foruma, inace pratim forum odavno ali eto tek sad sam resio da se zvanicno pridruzim. Koristim Lumiu 920 duze vreme, pa me interesuje nesto da pitam. Da li voice call counter, u network+, pokazuje koliko je ukupno vreme razgovora preko mobilne mreze (mislim da bi tako trebalo da bude) ili ne ? Ako jeste, meni prikazuje neke nenormalne cifre, 4582:50:30, i ako se to cita kao hh:mm:ss to upste nije srazmerno tome koliko sam razgovarao telefonom. Cisto sam hteo da proverim da li jos neko ima ovakvu pojavu. Inace, sa telefonom nikad nikakav problem, da kucnem u drvo :)

Da, da hh:mm:ss je format, meni stoji 72:45:03...

Jel telefon oduvek kod tebe? Otprilike to je oko 270h mesecno i to da je kupljen kad je objavljen, mnogo je stvarno...

Jeste. Ne znam zasto je to tako, mnogo ispada, a ne razgovaram vise od 10-20min dnevno. Star je 9-10 meseci, a call counter kad se prevede u dane izadje oko 190 dana, znaci 6,5 meseci razgovora sto nema veze sa istinom. Vidjao sam na wpcentral forumu da ima takvih slucajeva, ali rekoh da pitam ovde da cujem kakva je stvar, posto ako se dobro secam nisam nigde naisao da je neko prijavio ovako nesto.

I ja imam slicnu situaciju. Lumia 820 prikazuje negde oko 1150 sati. Kupljen je polovan, tako da ........:)
takodje bez problema. telefon je u super stanju, baterija dobro drzi. Kapiram da bi bila losa da je stvarno toliko pricano

Pozz

Ma nema sanse da ima toliko razgovora. Ja za godinu dana imam oko 80 sati a ovaj treba 20 puta vise. Misylim da se nesto zaglupilo

I ja imam slicnu situaciju. Lumia 820 prikazuje negde oko 1150 sati. Kupljen je polovan, tako da ........:)
takodje bez problema. telefon je u super stanju, baterija dobro drzi. Kapiram da bi bila losa da je stvarno toliko pricano

Pozz

Verovatno je neki softverski bag.

Ma nema sanse da ima toliko razgovora. Ja za godinu dana imam oko 80 sati a ovaj treba 20 puta vise. Misylim da se nesto zaglupilo

Znam i ja da nema sanse da je toliko razgovarano, znam koliko sam razgovarao.

Evo slicne problematike sa wpcentral foruma http://forums.wpcentral.com/nokia-lumia-920/228253-lumia-920-color-management-lifetime-counter.html

Pozdrav,
da li se nekom desavalo do sada: Lumia 920 sama pali aplikacije. Nije moja ortakova kaze da su mu u servisu rekli da treba da se stavi novi sistem. Malo mi je to cudno za sistem da nije nesto drugo?

U principu, ako brljavi, najlakše je flash, pa pratiti dalje... Normalan način eliminacije problema...

Jel se nekome dešava na lumiama (konkretno 820) da su sve slike koje se nalaze na kartici (ili samom telefonu) duplirane. Kada ih pregledam sa telefona svaku sliku imam duplo (neku imam i tri puta) dok su fotografije naravno normalne (samo jedna fotografija)
Ovo počinje jako da me nervira pogotovo što imam 32gb karticu prepunu slika. Probao sam i da je ispraznim, da imam tipa 10 fotografija, ali opet se isto dešava. Ne bih da resetuje telefon pošto imam dosta i aplikacija i povezanih stvari sa telefonom i trebalo bi mi nedelju dana da sve vratim kako je sada

Google?

Meni se jednom dogodilo, ali na ativ S i lumia 620, posle updata... Mislim da je zbog sd kartice, na L920 nije nikad...

Mislim da ću pre kupiti novi telefon, nego dočekati update... :D

Strpljivo :)... ali nemoj mnogo da očekuješ. Ja sam na 925 dobio pre oko 2-3 nedelje, sviđa mi se da su sredili to da se sat i baterija obnavljaju svakog minuta, notification centar je koristan, mislim da mi je malo bolji zvuk, kamera poboljšana, ostalo šminkica, možda neke stvari nisam primetio, ali nisam previše uzbuđen posle update-a, možda sam očekivao više, šta znam... da smo u usa, cortana bi bila velika stvar, ovako ništa. Swipe ne radi na srb tastaturi...

Onaj ko ima 8.1 DP neće niti primijetiti da je dobio Cyan. :d
Puno više dolazi sa gdr-om za par dana..

Misli na update za PD, koji bi trebao u toku iduće nedelje stići...

Ne očekujem mnogo od cyana, imam ga na L925... Mada mi se sviđaju male ikone, koje nisu dostupne na 8..

Nazad
Vrh Dno