Šta je novo?

Nokia Lumia 920 and 820

Ako je navodno samo jednom upaljen onda je verovatno na nekoj starijoj verziji i tada bi trebalo da radi ##634# (kucas u dialeru), no opet i to je na nekim verzijama radilo na nekim nije, takodje za neko trziste je radilo za neko nije itd pa ne garantujem nista...

Vrijeme razgovora se bilježi od početka upotrebe (i ne može se resetirati), samo je ono korisnicima postalo vidljivo tek nakon gdr3 Black update-a.

Aj mi samo baci neku sliku ako nije problem, da vidim kako tacno izgleda ta opcija. Da ne trazim mnogo na licu mesta, vec tacno da znam gde da gledam.

Ajde sad ne kupujes Fiat Stilo :) Testiraj malo telefon ako ti je sumnjiv lik, neke stvari koje najcesce koristis.. nije ga istrosio ako je mnogo pricao :)

Vidi druze, najmanje mi je bitno da li je puno pricao telefonom zbog same price. Vec minuti (sati) razgovora mi mogu reci da li je upaljen samo jednom radi probe ili ga je koristio dosta vise. Takodje ova informacija dosta utice na cenu.

Podvukla se greska :) Nije u extras+info vec u network+.

Dakle 2 varijante imas:

1. Lista aplikacija -> Settings -> Network+ i skrol do kraja dole gde ti pise life timer. Ovo vazi samo ako je telefon GDR3/Black

2. Udjes u dialer i kucas ##634# i pokazace koliko je i da li je pricano.

Hvala puno druze, nego je'l taj kod isto radi i na L920 i na L820?

Pozdrav svima pratim duze vreme temu ovu i Windows Phone 8 diskusiju ako bi mogla pomoc uskoro mi istice ugovor kod mobilnog operatera pa me zanimaju neka vasa razmisljanja u vezi konkretno Lumia 920 ili Lumia 925. Jedino ta dva su mi zapala za oko sto bi se reklo imao sam i ranije susreta sa Windows phone uredjajima, imao sam davno HTC Trophy, Lumiu 625 do skoro. Ako mogu neke vase sugestije. Znam da nije tema Nokia Lumia 920 and 925 mislim da je negde bilo vec komentara barem mi se cini ali sada ne mogu da nadjem. Ako nije za ovu temu izvinite.

Nema tu mudrosti, dva skoro pa ista telefona:

920: memorija, bezicno punjenje
925: u teoriji bolja kamera ali praksa to nije dokazala, neuporedivo elegantnija

Ekran, zavisi sta volis, ja vise volim IPS tako da tu prednost dajem 920, neko voli Amoled da druge strane...

Nisam siguran koliko ti se isplati da uzimaš preko operatera, jer deru za high end lumie. Ja sam svoj 925 kupio preko oglasa, a uzeo kod vip-a duple smartove (700x2=1400, i ha ha, nikad prešao hiljadarku a ne pazim) za 1100 valjda dinara, i uštedeo oko 90-100e. Razmisli, i izračunaj, lako je :). E sad, jedino ako ne možeš da iskeširaš, onda ok, ispada kao na rate, ali onda moraš neki jak paket da bi ti se isplatilo.

Darko1290

Nema tu mudrosti, dva skoro pa ista telefona:

920: memorija, bezicno punjenje
925: u teoriji bolja kamera ali praksa to nije dokazala, neuporedivo elegantnija

Ekran, zavisi sta volis, ja vise volim IPS tako da tu prednost dajem 920, neko voli Amoled da druge strane...

U potpunosti se slazem elegantnija je 925-ica to stoji ali sam video ovde na forumu neka poredjenja slika i bolja je 920-ka. Mislim da cu najverovatnije uzeti Lumiu 920.

vylota
Nisam siguran koliko ti se isplati da uzimaš preko operatera, jer deru za high end lumie. Ja sam svoj 925 kupio preko oglasa, a uzeo kod vip-a duple smartove (700x2=1400, i ha ha, nikad prešao hiljadarku a ne pazim) za 1100 valjda dinara, i uštedeo oko 90-100e. Razmisli, i izračunaj, lako je . E sad, jedino ako ne možeš da iskeširaš, onda ok, ispada kao na rate, ali onda moraš neki jak paket da bi ti se isplatilo.

Da znam da deru nasi operateri planirao sam da uzmem telefon u slobodnoj prodaji i posto sam u Telenoru da kada mi istekne ugovor predjem u MTS i uzmem 50% popusta na mesecni racun.

Darko1290

U potpunosti se slazem elegantnija je 925-ica to stoji ali sam video ovde na forumu neka poredjenja slika i bolja je 920-ka. Mislim da cu najverovatnije uzeti Lumiu 920.

Znaš kako ja sebe nisam uspeo da ubedim da mi je potreban prelazak na 925. Prevelika doplata a još i neke krupne stvari gubim. Takođe ako je prevelika razlika u ceni i kad je nov uređaj u pitanju išao bih na 920. Trenutno mislim da je on bestbuy. Eventualno ako nađeš 925 da je 30-40€ skuplji...

Mada opet kažem, zavisi šta ti treba. Ja pre biram više memorije i ovo bežično punjenje mi je super recimo.

Jeste da mi je 925 recimo lepsi ali sto kazes vise memorije bolje slike pravi 920 barem sto sam ovde video, cena nije mala razlika u istoj poslednji put kada sam se raspitivao bila je oko 50-55 evra mislim da je mnogo, to je bilo pre jedno mesec dana 920-ka je bila do 265 evra a 925-ica 315 evra.

Lumia 925 svetski best buy pa kako god hoćemo (što se Lumie srednje klase tiče). Na njenoj strani je sve osim memorije i tu se cela priča završava...

Pa nije baš tako :) Na njenoj strani je dizajn kao takav i to je otprilike to. Ekran, kao što rekoh zavisi ko šta preferira. Čak se i ne prodaje bolje od 920. A ovamo dobiješ 16gb memorije više i bežično punjenje. Da poredimo sa 1520 je već neka druga priča ali ako dizajn nije na prvom mestu tih 50€ doplate ako se kupuje nov po meni nije opravdano...

Pa nije baš tako Na njenoj strani je dizajn kao takav i to je otprilike to. Ekran, kao što rekoh zavisi ko šta preferira. Čak se i ne prodaje bolje od 920. A ovamo dobiješ 16gb memorije više i bežično punjenje. Da poredimo sa 1520 je već neka druga priča ali ako dizajn nije na prvom mestu tih 50€ doplate ako se kupuje nov po meni nije opravdano...

Upravo tako slazem se i ja se dvoumim izmedju ta dva telefona i mislim da nije vredno davati 50 evra vise za telefon sa manje memorije i nemas bezicno punjenje, uz to mislim da 920 pravi bolje slike.

Pitanje za strucnije oko ova dva telefona, mada msm da je isto za svaki WP8. Da li mogu update-ovati telefon bez povezivanja sa kompom? I da li onda nema uticaja nestanak struje na sam rad telefona?
Ovo pitam jer mi se desava s' vrmena na vreme da ostanem bez struje na 5-10 min, a znam da mi telefon nece raditi posle ovog nemilog dogadjaja ako je povezan na komp (bez UPS-a).

Možeš preko wifi-a. Mislim da je pametnije da odeš negde gde neće biti problema sa strujom.

WP8 se apdejtuje bez povezivanja sa kompjuterom. Ako ti je baterija puna ili recimo >70% slobodno pokreni apdejt, biće ok sve.

WP8 se apdejtuje bez povezivanja sa kompjuterom. Ako ti je baterija puna ili recimo >70% slobodno pokreni apdejt, biće ok sve.

E to mi je vazno bilo, ako moze. Svakako bih ja napunio bateriju 100% pa radio update. Nego me zanima jos kako on radi update, je'l prvo skida update fajl pa instalira ili skida i instalira istovremeno?
Bitno mi je da ga ne zezne wi-fi koji takodje radi na struju, u slucaju nestanka iste.
Izvin'te na smaranju, ali ne bih da mi nov telefon crkne zbog marljivosti EPS-a

Pa i ako "crkne" na taj nacin, lako se vraca u zivot. Licno iskusio :)

Ozb? :)
Kako?
Meni je tako crkao pre par godina stari DVD player tokom update-a i mogao sam samo da ga bacim :/
Pa reko nije njegov BIOS (ili kako se vec zove na telefonu) za zezati

Skine potrebne fajlove, proveri to što je skinuo i onda kreće apdejt. A i da se zezne nešto, kabl, kompjuter i rešeno...

E super :)
Hvala druze

Ja i dalje pokušavam da namestim camera app na 820-ci da mi dozvoli 4s shooter speed, ali mi nikako na polazi za rukom, probao sam i daje uninstaliram, pa instaliram ponovo...svašta nešto sam probao, ali ćorak :S

Na camera beta je moglo

znam, nju sam i imao, ali sad ova aplikacija mi to ne dozvoljava :S

Kod mene (820, RM-825_eu_croatia_437) ima moćnost da postavim 4s.
Imao sam i "beta" prije nego što je proradila Nokia Camera.

Ako ti je to baš toliko bitno, napravi hard reset, ili još bolje napravi "clean install" OS-a preko Nokia Software Recovery Tool, pa možda proradi.

nikako mi se ne isplati hard reset, imam dosta aplikacija koje sam uspeo uloviti free a sad se plaćaju, ali i ja mislim da mi je to jedino rešenje

To što si jednom skinuo dok je bilo free, pa makar obrisao 2 sekunde kasnije, ostaje ti free zauvek. :)
Pod uslovom da se loguješ istim MS nalogom kao i sada, naravno. ;)

Da, jednom zgrabiš free, i ostaje free.
Ja sam čak mijenjao 520 za 820, i sve što je bilo free na nekoj akciji dok sam imao 520, imam i sada na 820.

A ovo što kaže Vertigo : "Pod uslovom da se loguješ istim MS nalogom kao i sada, naravno."
to se valjda podrazumijeva.

Ljudi, je'l imao neko problem sa kamerom na L820 nakon updatea telefona?
Nisam jos odradio update, pa ne znam da li ce mi zeznuti nesto...

Nazad
Vrh Dno