Šta je novo?

Nokia Lumia 920 and 820

Znači ako pogrešno uneseš podatke mora hard reset. Ne možeš samo te podatke da obrišeš?

Znači ako pogrešno uneseš podatke mora hard reset. Ne možeš samo te podatke da obrišeš?

Ma neee.
Mešetario sam sa 3 različita .live naloga a svaki ima svoj bekap i svaki je u jednom trenutku bio primarni. Kao i na Androidu... Kada hoćeš da potpuno očistiš promarni nalog i njegova setovanja, mora reset ;) zar ne? :)

Kod androida uklanjanje naloga ne zahteva reset, osim ako nećeš i aplikacije da ukloniš. Uklanjaju se samo korisnikovi podaci (imenik, šifre, podaci aplikacija, internet istorija i bookmarks...), aplikacije ostaju, što je i logično. Kod wp se uklanjaju i aplikacije?

Aj ako moze neko strucniji da mi pojasni kljucnu razliku izmedju ove dve lumie, tj 820 i 920. Osim onoga sto sam video na mobilnom svetu (poredjenje modela), tj 07mpx jace kamere, malo jaca baterija, kamera napred isl, ne vidim neku krucijalnu razliku. Ali postoji znacajna razlika u ceni izmedju navedena dva modela, pa ako bi neko bio ljubazan da mi pojasni te razlike...

U principu jako slicni telefoni, izasli otprilike u isto vreme. Sad gledam na GSM arena, navodno 820 nema GG2, kamera verovatno malo losija ali ne verujem ista drasticno, na 820 moze sd kartica, slabija baterija ali je zamenjiva.. Nema strucnije od toga, pogledaj neko YT poredjenje. Sam rad telefona ce ti biti identican..

Poslednja izmena:
Meni je nekako Lumia820 nejmanje lezi od svih. Kad se uzme cena/mogucnosti. Za 20-ak eura razlike bolje da uzmes lumiu 920. Mnogo kompletniji i bolji tel. Mozes da uzmes u obzir Lumiu 625 koja je jako dobar tel ima prilika nekoliko dana da se igram sa njom. veliki ekran, lep dizajna a baterija odusevljava. Naravno tu je i L720 koji je jako zanimljiv sa takodje extra bat i jako solidnom kamerom. Kamera na L820 je po meni gora od L720 pogotovo u mracnim uslovima

Ako je kamera kod 820 kao sto je na 800, necu imati ni jednu zamerku. Uzeo bih ja pre 920, posebno zbog baterije, ali mi ta razlika ne vredi 90e, koliko sam pratio cene u maloprodaji...
A kakvo je to bezicno punjenje telefona? I da li ga ima 820?

Da, što se tiče rada telefona, stvarno ne bi trebalo da ima i najmanje razlike jer je isti proc, memorija.
Razlika je u vrsti, veličini i rezoluciji ekrana. 820 ima Amoled sa 4,3" i rezolucijom od 800x480, 920 IPS od 4,5" i 1280x768.
Takođe, 920 svakako ima bolju kameru, a nikako ne odmaže i optička stabilizacija. :)
Isto tako, kome je bitno, kod 920 je moguće bežično punjenje baterije, mada one stavke iznad mogu biti od mnogo veće važnosti.

Uostalom, takva je priča sa svim Lumia modelima.
Rad je možda zgodniji sa aparatima sa 1GB+ RAM-a, naročito kad se prebacuje iz aplikacije u aplikaciju i kad ih ima nekoliko otvorenih, ali ništa epohalno.

Ostatak se svodi na kvalitet displeja, kamere, broju HAAC mikrofona, omogućenih Nokia featurea i aplikacija (glance, double tap to wake, Nokia beamer, Nokia refocus...). Naravno, ove razlike mogu biti jako velike, pre svega kod kamere, pa otuda i razlike u ceni.

Kamera je dosta bolja na 920, baterija ne drasticno ali bolja. Ekran, zavisi ko kakvu vrstu prikaza voli, ja ne volim amoled previse ali je ovaj na 820 lep, no rezolucija je na strani 920. U radu nema razlike nikakve. Bezicno punjenje moze na 820 ako se dokupi posebna maska. Generalno je fin telefon no zavisi u kojoj varijanti se uzima. Recimo u telenor outletu sad uz ng vaucere je mogao da se uzme za smesne pare(15€ uz prenesi 1000). Ako je razlika u odnosu na 920 20-30€ bolje onda uzeti 920.

Ako je kamera kod 820 kao sto je na 800, necu imati ni jednu zamerku. Uzeo bih ja pre 920, posebno zbog baterije, ali mi ta razlika ne vredi 90e, koliko sam pratio cene u maloprodaji...
A kakvo je to bezicno punjenje telefona? I da li ga ima 820?
Da kamera je kao i na 800/900 (8 MP, 3264x2448 pixels 4:3) samo što na 820 snima i full HD, amoled rgb preuzet sa 900, bežično punjenje sa posebnom maskom (moja je žuta :)) crna je bez.

Ako te nešto konkretno zanima, samo pitaj.

E a gde da kupim tu masku za 820 za bezicno punjenje i koliko moze da kosta?
I koliko kostaju memorijske kartice za L820, posto ce mi zafaliti memorije pa bi jednu od 4GB/8GB u startu pazario?
I da li L820 cita USSD kodove?
Izvinite na smaranju, ali mi se bas svidja telefon :)

Masku sam čini mi se video u VIP-u za ~3000din. U svakom slučaju oznaka iste je CC-3041 i naravno imaš je u nekoliko boja. Memorijske su jeftine, pogotovo te manje, to se i ne računa ka trošak :) Čita USSD kodove naravno, to nema veze sa 820 već sa WP8 kao takvim.

Ja sam kupio kod opratera (BiH), i u kompletu sam dobio dodatnu masku i bezicni punjac, mislim da nije bas isplativo ako se kupuje posebno.
Bilo koja Micro SD kartica radi, nemoj ispod 8GB, i neka je Class 10 (najbrza).

Ja sam uz telefon dobio pet maski, tri su bile sa modulom za bezicno punjenje i prodao sam ih po 15€\kom

Aham, hvala momci za info. I jos jedno pitanjce, kakva je lumia 925 u odnosu na 920? Posto mi je iskrsla solidna ponuda, pa reko da pitam iskusnije...

Amoled ekran vs ips ekran, u teroji bolja kamera ali praksa to bas i nije dokazala, gubis 16gb memorije i bezicno punjenje a dobijas lepsi telefon... Eto ukratkom

925 ispravlja sve mane od 920, lakša je, ima amoled, i još bolju kameru, ako je dobra ponuda.. onda uzimaj..

925 ispravlja sve mane od 920, lakša je, ima amoled, i još bolju kameru, ako je dobra ponuda.. onda uzimaj..
Kako ispravlja sve mane kada ima manje memorije i nema bežično punjenje?

Svaki fon je priča za sebe i svaki je dobar (ili ne) na svoj način.

...

Samo da dodam da pogledate nešto:
LUMIA 925 LINK.

Pogledajte cenu, i fon ide bez ugovorne obaveze + je sim free (unlocked)!!!
205€ !!!

Ko voli nek' izvoli. Ja sebi poručujem 1 fon...

Ispade da je Lumia 925 best by WP uređaj za All Day/All In One segment tržišta!

Poslednja izmena:
A PDV, a carina? :) Pa kad ti nasi sve obracunaju, bice veselo. Dodje ti na isto kao i ovde da kupujes preko oglasa.

A PDV, a carina? :) Pa kad ti nasi sve obracunaju, bice veselo. Dodje ti na isto kao i ovde da kupujes preko oglasa.

Cak i da mi obracunaju sve to, to iznosi 30% na cenu fona sto mu dodje 205€+30% ali uopste ne racunam na carinu i pdv. Donece prijatelji ;) pa ce me kostati samo 205€

Kako misliš naručiti kada nema dostave izvan US ??

Poslace drugari ili rodbina. Ja ne zurim. Samo neka kupe i posalju ;)

Negooo, jedno pitanjce. Koliko sam ja video, fon je unlocked tj. sim free. Moze li mi neko potvrditi ovo kad procita sa linka?

Poslednja izmena od urednika:
Ljudi, zna li neko kako da proverim koliko je telefon bio upaljen, kad kupujem polovan?
Tipa kaze da je jednom upaljen, a star nekoliko meseci. Kako to mogu da proverim?

Ne znam da odgovorim na pitanje, ali baš skoro sam slučajno primetio da ima zabeleženo ukupno trajanje razgovora na telefonu u Network+ podešavanjima skroz pri dnu, sitno ispisano. Ni hard reset ga nije poremetio kod mene, pa eto može da posluži kao kakva-takva provera. Ali, ko zna, možda mu peglanje softvera preko NSU-a i to resetuje. :/

Šta, tek od tada broji? :/ Au, pa ja onda imam već 60 sati razgovora za nepuna 2 meseca od kad sam na GDR3 :( A baš sam se utešio kad sam video podatke da mi je to od postojanja telefona i da ne pričam puno kao što mislim.
Mada, sat vremena dnevno mi baš zvuči previše. :/

Ne, ne, tek od tada se prikazuje ta informacija u okviru extras+info :)

A pre updatea, tj ako je upaljen jednom (kako kaze), kako mogu proveriti?

Ajde sad ne kupujes Fiat Stilo :) Testiraj malo telefon ako ti je sumnjiv lik, neke stvari koje najcesce koristis.. nije ga istrosio ako je mnogo pricao :)

Vrijeme razgovora se bilježi od početka upotrebe (i ne može se resetirati), samo je ono korisnicima postalo vidljivo tek nakon gdr3 Black update-a.

Nazad
Vrh Dno