Šta je novo?

Nokia Lumia 920 and 820

Ako se nekome pojavi greska (80188309) posle pripreme instalacije kao sto se meni pokazala na 920,
potrebno je uraditi sledece, bar je meni pomoglo:

- resetuj telefon
- obrisi temporary file iz storage sekcije u settings
- ponovo resetuj telefon
- pokreni update (meni je malo duze raspakivao od 96% do 100%)

Nadam se da ce nekome pomoci.
 
Zato što ti telefon nije za naše tržište ali da, to je to u svakom slučaju...
 
Instalirao sam sinoć black update na Lumiu 920, imao sam već gdr3, i iskreno, osim notifikacija na glance screen, ne primećujem ništa drugo novo. Još uvek mi ne radi aplikacija Play to, kad je pokrenem piše da treba update i ima link za download ali kaže da treba ažurirati telefon!? Takođe ni Nokia Beamer iz istog razloga ne može da se instalira, mada sam ja to još ranije uradio na onu foru promenom IP adrese.
Najveći problem ustvari imam sa Facebook aplikacijom, od zadnjeg apdejta aplikacije. Rade notifikacija na Live tile i to je super, međutim kad uđem u moj profil, odnosno timeline, tu nema ništa, potpuno je prazan ekran, povučem nadole, piše da se ažurira ali ništa opet prazan ekran. Probao sam sa deinstaliranjem pa opet instalirao, ništa ne pomaže. Instalirao sam i Facebook beta, i ista situacija, pa me zanima da li se to i drugima dešava?
 
Inace ne znam da li je ovo do vipa ali desava mi se u mestima gde je signal lose da pri pozivu telefon uspostavi vezu , medjutim usledi jako krcanje i pucanje ... Desava li se nekom nesto slicno ?
 
Sad video mail sto se Nokia Beamer aplikacije tice. Izgleda da ce biti dostupna od sledece nedelje na store-u.
 
Upravo je instaliran Black na L820 (Country variant), sve prošlo bez ikakvih problema.
GDR 3 (preview for developers) je od izlaska bio instaliran, i u stvari (na popisu prije potvrde instalacije) sam dobio samo Nokia "Black".

Deinstalirao sam Nokia Camera Beta, i stavio Nokia Camera, Nokia Beamer, Nokia Share.
Nokia Storyteller Beta prihvaća instalaciju, ali to me ne zanima uopće.

Nokia Refocus neće da instalira, javlja da treba nadogradnja software-a (vjerovatno će moći nakon nadogradnje app, zadnja je bila 13.11.2013.)
 
Poslednja izmena:
920 je "PureView" i u startu je bila namjenjena za "refocus", nedavno su rekli da je 1GB RAM-a potrebno za refocus, a tu se uklapa 820 koja nije "PureView", pa je valjda to razlog..
 
Jel ima neko problem da kad uslika nesto slika bude dobra u Preview medjutim posle kad gledam u Photos manja je ostrina i wb nije dobar. Vise vuce na zutu boju.
 
Svi imaju taj problem. :) Navodno je u Black update-u ispravljeno dosta toga. Bar na Lumiji 1020. Ne znam kako izgleda na 920 i 820, niti kako će biti na modelima niže klase.
Istina, ne primećuje se baš uvek, ali se ističe na sobnom (volframskom) osvetljenju :D
 
Ja imam mali problem sa kamerom na 820. Dobio sam black update, a sa njim i Nokia Camera, a izgubio sam staru Camera Pro. Razlika je ogromna, tj kod podešavanja dužine ekspozicije, na Nokia Camera može da ide "samo" do 1sec, a nekako sam "navikao" da ide do 4s, pogotovo što sam napravio mali adapter za stalak, pa sam napravio par lepih slika u mraku. A to sad više neće da može :S
 
Ja na Nokia Camera Beta imam 4s, zasto bi to onemogucili u zvanicnoj verziji?
 
Ja imam 820, imao sam NC Beta prije Black, i nakon nadogradnje sam instalirao Nokia Camera, sada mogu odabrati dužinu ekspozicije 4 sekunde. ( maksimalno)
 
Dvoumim se izmedju Lumia 720 i 820 za lepsu polovinu. Nije zahtevan korisnik, malo surf, malo vise prica i sms, viber ponekad i tome slicno. Ono sto sam primetio da 720 ima jacu bateriju i ekran "zasticen" od grebanja, a da je sve ostalo uglavnom na strani 820 (kamera, RAM, procesor), a neke stvari su identicne, kao sto je rezolucija. Videla je Lumia 720 i svidja joj se kako izgleda :D

Da li je bolje uzeti Lumia 720 ili Lumia 820?
 
Samo zbog baterije, 720.
 
nemam što da lažem
 

Prilozi

  • wp_ss_20140121_0001[1].png
    wp_ss_20140121_0001[1].png
    545.2 KB · Pregleda: 117
Cudno :S Jel si probao da instaliras poslednju verziju Nokia Camera Beta 4.5.1.6?
 
Kod mene na L820 isto 1s maksimum.
@MiloshNBG

720 je definitivno pametnija kupovina ako je trajanje baterije bitno, 820 ima ocajnu bateriju...
 
Da, 720 ima puno bolju bateriju i prednju kameru (za Skype), ali sve drugo je lošije..


@ vylota, (i ostali što čitaju forume a nisu nikada imali 820)

Već se nekoliko puta javljaš, i pljuješ po bateriji od 820, pa će neko stvarno pomisliti da imaš 1520 što se baterije tiče, a ti imaš 925.

GSMArena za 925 kaže da je trajanje baterije:

- "In our test the Lumia 925 posted an endurance rating of 43h, which is an about average score."

za L820:

- "In our dedicated battery test, the Lumia 820 achieved an overall endurance score of 40h."

Sad ti (L925) kao imaš struje na pretek, a ja (L820) sam u velikim problemima. A u stvari ako je baš panika, ja mogu staviti zamjensku bateriju, a ti NE možeš, isto kao niti svi koji imaju L920 koja ima 44h

Onaj ko ne vjeruje neka pročita testove na GSMArena.com


Nije upitno da 720 ima više struje (60h)od svih 820, kao i 920, 925, pa ako je to jedino mjerilo, onda je to najbolji izbor...
 
Ja samo pišem o onome što čujem iz prve ruke. Direktno sam razgovarao sa agentom telenora dok sam bio u poslovnici, i rekao mi je da mu ne izdrži ceo dan, momak radi u kralja milana preko puta beograđanke, ko mi ne veruje nek ga pita. Još jedan poznanik ima slično iskustvo.
Ne žalim se na bateriju od 925, traje mi bar ceo dan, u proseku, dan i po sigurno. A non stop uključen wifi, kod kuće i na poslu, ostalo regularno, malo smsa malo razgovora, malo interneta.
Nije problem ako baterija izdrži ceo dan, to je normalno za touch screen telefone, ali sve manje od toga je problem.
To je poenta, nisam mislio da pljujem 820, ali što sam čuo to sam preneo, u dobroj nameri, naravno.
I ja sam dao više para za 925 umesto da kupim 920, jer sam se plašio famoznog battery drain-a. Na 925, to nisam okusio...
 
Realno da, 625 recimo ima bolju bateriju od 920, licno uporedjivao. Ali daleko od toga da je ova na 920 losa. U principu na 920 sigurno proguram dan jace upotrebe, tamo bih mozda imao dan ipo ali me to totalno ne zanima jer telefon svakako uvece ide na punjac. A da li ce na punjac sa 35% baterije ili sa 20%, manje vazno. Naravno da 920 ima neku 1300mAh bateriju drugacije bi bilo...
 
Meni je 820 "privlacniji" eventualno zbog 1Gb RAM memorije. Od viska glava ne boli, a citam na nekim sajtovima da neki update predvidjeni za Lumia telefone nece biti i za one sa manje od 1Gb.

Jeste da je 820 oko 20e skuplji, ali dugorocno gledano taj 1Gb ce vise vredeti nego 2000 mAh ili gresim?
 
Ne gresis. I pored slabije baterije ja bih ipak isao na 820 iako je vecini cinjenica omiljeniji 720 :)
 
A ima i amoled, što nije bez značaja...
 
Ja samo pišem o onome što čujem iz prve ruke. Direktno sam razgovarao sa agentom telenora dok sam bio u poslovnici, i rekao mi je da mu ne izdrži ceo dan, momak radi u kralja milana preko puta beograđanke, ko mi ne veruje nek ga pita. Još jedan poznanik ima slično iskustvo.
Ne žalim se na bateriju od 925, traje mi bar ceo dan, u proseku, dan i po sigurno. A non stop uključen wifi, kod kuće i na poslu, ostalo regularno, malo smsa malo razgovora, malo interneta.
Nije problem ako baterija izdrži ceo dan, to je normalno za touch screen telefone, ali sve manje od toga je problem.
To je poenta, nisam mislio da pljujem 820, ali što sam čuo to sam preneo, u dobroj nameri, naravno.
I ja sam dao više para za 925 umesto da kupim 920, jer sam se plašio famoznog battery drain-a. Na 925, to nisam okusio...

Pa o tome se radi. Taj kome 820 ne izdrži čitav dan (od jutra do večeri kada dođe kući), neće mu izdržati ni 920/925, ni mnogi drugi..
Prosječnom korisniku bez problema izdrži čitav dan, punjenje svaku večer je sasvim sasvim normalna stvar, sasvim je svejedno da li imaš na kraju dana inaš 15, ili 30%, ili 55%, moraš staviti na punjač jer sutra neće izdržati cijeli dan.
A, ako planiraš neki odlazak u prirodu bez struje za vikend, jeftino se nabavi zamjenska baterija koju vrlo lako promjeniš (za razliku od 720,920, ili 925).

Amoled (RGB, a ne usrani "pentile") + 1 GB RAM-a stvarno puno znače.
 
Ovde se rekao bih radi i o "vise od proseka". Stvarno dosta koristim i internet i GPS, ali sa druge strane recimo nikad skype i viber pozive dok sam napolju ali svejedno uz stvarno solidnu upotrebu preguram dan. Desavalo mi se da dodjem kuci sa 7-8% baterije ali su to bile ekstremne situacije. U svakom slucaju prezadovoljan sa istom. Za kucu sam porucio sa e-bay-a QI punjac tako da se punim bez kabla, u kolima imam auto punjac a za ovako za nedaj boze imam Anker eksternu bateriju 8400mAh. Tako da ne brinem oko struje previse :D
 
Pa i faktor promene baterije je prilicno bitan. Hmm, poceo sam od 520, a sad sam na 100 evra skupljem telefonu :D
 
Nazad
Vrh Dno