Šta je novo?

Nokia Lumia 920 and 820

:(
niko jos nije otkljucao wp8 ni na jednom telefonu
a pisao sam ono za instaliranje jer je pitao za .xap :/

Danas sam u nekoj radnji video 820 uzivo, nisam mogao da ga upalim, verovatno izvadili bateriju.Telefon je meni prelep uzivo(crna varijanta) i nekako mi ta plastika deluje mnogo bolje pod rukom u odnosu na moj gnex.Bas me odusevio telefon izradom.

znam, i meni se mnogo svideo nedelju dana mi je trebalo da se odlucim izmedju 820 i ativ s, ali sam na kraju uzeo ativ s zbog ekrana :/
ali ko voli 4,3" 820 je najbolji, msm vise mi se svidja i od 8x :D

Nadogradnja softvera kamere za ova dva telefona u odličnoj rezoluciji, dobiće ovaj update i ostale x20-ice ali sa dosta manjom rezolucijom. Ovo me definitivno vuče sa 720 na 920.

http://nokia.ly/1286Pid

Moj ortak je sada kupio L 920, ne verujem kako je dobar :) Mnogo mi se svideo I sve vise razmisljam da ga pazarim. Svidja mi se I onaj HTC one ali ovaj je mnogo lepsi :p On je uzeo od Telenora za nekih 9-10 000 sa nekim paketom. Moracu da odem sledece nedelje do njih da pogledam. Jedva cekam!

Da li neko zna da li mogu da se sa marketplace-a kupuju aplikacije za WP, i koje kartice mogu da se koriste(ili paypal)?

Koliko znam mogu se kupovati aplikacije a neka ti ko kupuje kaze koje kartice se mogu koristiti,to ne znam:)

Hvala na polu-odgovoru :). I to je nesto., valjda ce neko javiti i kako i preko cega...

Ja već skoro mesec dana vagam između Lumie 920, Lumie 820 i S4 i kako mi ide na kraju neću ništa uzeti. Da me nije strah WP korisničkog iskustva (nedostatak brojnih aplikacije zbog koji većina koristi Android) davno bih uzeo jednu od Lumia. Ono što je sigurno da je Lumia pogotovo 920 najlepši telefen čak je meni lepši i od iPhona i Htc one zajedno.

Evo da odgovorim sam sebi na pitanje, verovatno i druge zanima oko kupovine sa marketplace-a... Pozvao sam VIP korisnicki servis, i potvrdili su mi ono sto pise na netu, da aplikacije mogu da se kupe i da se naplata vrsi uz mesecni racun, naravno mora se imati postpaid. Ovo mi se bas dopada, jer nema petljanja sa kreditnim karticama.
Goxy, ako bi ja birao izmedju S4 ili 920, uzeo bih 920. Izrada odlicna...

Meni je zao sto nema tapatalk,to mi je must have.
Kad izadje tt razmislicu o wp8.
Lumia 920 mi se inace bas dopada,jedino su trebali smanjiti prostor ispod ekrana,mnogo bacenog prostora.

steta sto ne moze da se placa preko pripejd kartice :(
i meni se samo to ne svidja kod 920 (prevelik prostor ispod ekrana) ali i dalje je jedan od lepsih telefona :D
da je kostao 330 e uzeo bi 920 a ne ativ s, mada sam i dalje prezadovoljan :D

jedno pitanje, ima li nekakva aplikacija za dodavanje malo hdr-a na fotke... bilo bi lepo kada bi bila frei :)

ima photogram i za dz je :D
i imas milion aplikacija za slike i kameru :D

Samo sto su te aplikacije uglavnom djubre (ne samo za wp8 nego uopste) i iole kvalitetnu hdr fotografiju ne mozes da dobijes bez PS-a, nekog programa za hdr ili jos bolje kombinacijom ova 2 programa (uz PS filtere).

photogram-02c239e3_jpg.jpg
100_0742.jpg
sad pogledaj i vidi koliko ti se svidja :D
imas 3 moda za hdr,indoor hdr i ladscape hdr

Pa kao sto rekoh krs :d Ne zbog Nokie i WP8 nego te aplikacije ne mogu da se porede sa kombinacijom programa koje sam naveo..

pa sa ps i corel-om ne moze da se poredi, ovo je fon :/
ali za on the go nije toliko lose :D
barem ne za mene

Kakva je sitacija da dust problemom na prednjoj kameri kod 920. Ljudi se masovno žale po netu. Jel se nekom dešava ovo ?

lumia 920

Kakva je sitacija da dust problemom na prednjoj kameri kod 920. Ljudi se masovno žale po netu. Jel se nekom dešava ovo ?

Skoro sam kupio lumiu 920 i za sada nemam ovaj problem. Telefon je star 2-3 meseca i perfektno sve radi. Inace, dosta sam čitao o pomenutom problemu preko neta i trebalo bi na kraju da ovaj problem podleže garanciji tj. da svakako u servisu moraju da reše. Koliko sam video, uglavnom se rešava postavljanjem određenog dela između prednje kamere i proximity senzora (zvanično saopštenje Nokia-e)

Telefon preporučujem svima zbog kvaliteta hardware-a i software-a generalno. Sve radi savršeno.
Neko je spomenuo kupovinu aplikacija preko Store-a. I to je moguće, lokalizacija postoji za Srbiju, cene su u dinarima. Plaćanje je moguće preko kartica, potrebno je da se registruje payment info na Microsoft account-u preko Windows phone sajta. Lično sam platio neku aplikaciju preko Internet kartice Banca Intese i sve je prošlo ok.

Sto se tice kupovine, to radi perfektno, barem za mene. Imam Visu Electron Komercijalne banke i do sada sam kupio dve igrice (Where's My Water i Monster Burner), a to radis tako sto registrujes karticu u Wallet opciji koju ima svaki WP8 i to je to, posle toga samo kliknes na svoju karticu kada te pita kojom karticom zelis da obavis placanje i to je to (moze vise kartica da se registruje). Uzivajte u kupovini :)

ja bi gotivio kad bi mogli da mi skidaju kes sa moje pripejd kartice sa fona :(
msm nekam kreditnu karticu :(
mada i onako ne bi kupovao igrice ali o5 bi se mozda nasla neka gotivna (sad dolazi halo :D)

Imam jedan problem sa Messengerom... Kada odem na online sekciju" on mi kaze "cant connect to see who is online", ali FB se najnormalnije sinhronizuje tj kontakte lepo chanujem i onaj moj odeljak dobija novosti i sve to, ali kazem messenger nece da se konektuje, a do pre dan dva normalno je radio. Ako neko zna kako da resim problem, neka kaze zato sto mi treba IM i obavestenja kad mi stigne poruka. Hvaka na pomoci, onom ko mi pomogne :D

Imam jedan problem sa Messengerom... Kada odem na online sekciju" on mi kaze "cant connect to see who is online", ali FB se najnormalnije sinhronizuje tj kontakte lepo chanujem i onaj moj odeljak dobija novosti i sve to, ali kazem messenger nece da se konektuje, a do pre dan dva normalno je radio. Ako neko zna kako da resim problem, neka kaze zato sto mi treba IM i obavestenja kad mi stigne poruka. Hvaka na pomoci, onom ko mi pomogne :D

Jesi li na 3G-u ili na wi fi-u, meni je tako i na WP 7.8 , ali posle izadjem udjem ponovo i sve ok..ili probaj da kad udjes i pojaviti se to obavestenje da stavis status na offline pa ga vrati na online, trebalo bi da ti izlista online frendove i frendice.. :)

Jesi li na 3G-u ili na wi fi-u, meni je tako i na WP 7.8 , ali posle izadjem udjem ponovo i sve ok..ili probaj da kad udjes i pojaviti se to obavestenje da stavis status na offline pa ga vrati na online, trebalo bi da ti izlista online frendove i frendice.. :)

Ma i na 3G-u i na wi-fi-u, i nece pa nece, i stavim ga i na online i na offline i nece baksuz, pa jesam li ja bae toliki baksuz majka mu stara :p

Problem je verovatno do "njih". Proveri status servisa (outlook) na ovoj adresi http://status.live.com/ , kod mene su trenutno 2 problema ljudi i Messinger, detektovani 8. juna i rade na ispravci. Inace isti problem i kod mene na lumiji 920.

Poslednja izmena:
I evo sam sebi da odgovorim. Primarni pseudonim (nalog) na Outlooku (hotmailu) mora biti isti kao na telefonu. Znaci ako si na WP8 namestio outlook.com nalog onda taj nalog (pseudonim) namesti kao primarni na sajtu outlooka.

I evo sam sebi da odgovorim. Primarni pseudonim (nalog) na Outlooku (hotmailu) mora biti isti kao na telefonu. Znaci ako si na WP8 namestio outlook.com nalog onda taj nalog (pseudonim) namesti kao primarni na sajtu outlooka.
Ako mislis na MS account meni je live.com, a ako mislis na account koji mi je povezan na messenger to je FB. Proverio sam ti sto si rekao i video isto kao i ti tj da mi kao sredjuju al za sada se jos nije sredilo :p

Evo ovako, prilikom prelaska MS email adrese hotmail.com na outlook.com (isto vazi i za Live.com ili MSN.com) dodao sam alias (pseudonim) @outlook.com, ali mi je primarni pseudonim ostao hotmail.com. Kada sam na WP8 podizao sistem i kada je trazio MS nalog prijavo sam se sa @outlook.com pseudonimom i sve je bilo ok (kontakti, posta...) dok nisam primetio ono sto i ti, can't connect to IM, nema chetovanja sa FB. Onda sam se vratio na podesavanja MS email naloga (ne na telefonu :) ) i postavio da mi je primarni pseudonim @outlook.com umesto @hotmail.com, posle 10 min sve je bilo ok, FB chat radi.

Vrh Dno