Šta je novo?

Nokia Lumia 720

Evo jos nekih slika Lumie 920 za poredjenje . .

http://sdrv.ms/126Ny5G

http://sdrv.ms/126NAKJ

Nisam imao vremena da gledam kako se podesava najbolje za nocne uslove tako da je ovo ono sa standardnim podesavanjima..

http://www.wpcentral.com/nokia-lumia-920-windows-phone-camera-101

Evo nekog uputstva pa ko ima vreme nek proba.. ;)

Moje postavke - https://skydrive.live.com/redir?resid=D200F9BF55416A39!908&authkey=!AID3huuUyKPo5nM
Auto - https://skydrive.live.com/redir?resid=D200F9BF55416A39!907&authkey=!AIGGPNJ8sHtMJ8c

*** sam ga.. :D Nesto ne radim dobro.. :)

Poslednja izmena:
Drugarica je uzela ovaj fon. Medjutim ne moze nikako da promeni tonove poruka osim onih fabrickih sto nudi.
Ima li nacina?
Melodiju je promenila dodavanjem .mp3 na tel al tonove poruka ne uspeva.

Drugarica je uzela ovaj fon. Medjutim ne moze nikako da promeni tonove poruka osim onih fabrickih sto nudi.
Ima li nacina?
Melodiju je promenila dodavanjem .mp3 na tel al tonove poruka ne uspeva.

Melodije za poruku ne mogu da se promene, samo ringtone, sta ces, ogranicenje sistema :p

Koji djubar :) hvala u svakom slucaju.

Ljudi ja sam jedna buduca pobegulja sa androida. Vidim da ovih 10ak aplikacija sto svi uglavnom koristimo tu, vise mi ne treba. Jedino sam hteo da proverim 2 stvari. Jel funkcionise Wifi teethering to mi je bitno zbog tableta? Posto bih kupio telefon napolju kako stoji sa navigacijom, gore je neko napisao da imaju samo lokalne mape, ima li nekog rutovanja, flesovanja za wp8?

nema fleshovanja za wp, ja mislim da postoji opcija za teethering ali nikad nisam probao, bolje idi u temu za wp8 i pitaj.

Ok hvala, a ovo za nokia maps jel' ce moci da se skinu,apdejtuju mape ovde? Izbor je pao na ovaj telefon :)

Mape odnosno zemlja se aktivira odakle ti je SIM kartica.. A posle valjda moze da se doplati za ostatak evrope/sveta..

Super to mi bitno hvala Borise za ovo oko Sim kartice.

Nista.. videces kako Glonass gadja u pola centimetra te nalazi :) Samo se onda zabode i istuce bateriju do kraja :D :)

Poslednja izmena:
Pa kad su ga rusi pravili ne moze da valja skroz. Ali sam posle drndroida spreman za nove avanture:)

Probao ja tethering u 2 navrata, jednom čak i sa 2 uređaja i funkcionisalo je kako treba. :)
Za mape, bićeš ograničen na prostor bivše jugoslavije za vožnju. Teoretski možeš da skineš offline mape za ceo svet, ali turn by turn navigacija radi samo za ExYu prostor. Pa ipak, 1800 din je doplata za Here Drive +, koja nema nikakvog ograničenja.

U nekom čudnom slučaju da ti zbog kartice iz inostranstva blokira naš regiona, uradi hard reset telefona i resetovaće se na region nove kartice.

Inače, ova Nokia ima jaku bateriju. Moći će da izdrži i jako duge puteve. Meni za 4 sata pojeo između 30 i 40 % baterije.

Pozdrav svima, novopečeni vlasnik žute 720-ice ovde, sa jednim pitanjem ... Imam jedan čudan problem, signal mobilnog operatera mi jako varira... tacnije, padne na 2 crtice, pa ode na 5 ... Doduše, to nije uticalo na moju dostupnost, ali me jako čudi ...
Dakle, da li se to ikome dešavalo, i ima li neko rešenje ?

Pozdrav svima, novopečeni vlasnik žute 720-ice ovde, sa jednim pitanjem ... Imam jedan čudan problem, signal mobilnog operatera mi jako varira... tacnije, padne na 2 crtice, pa ode na 5 ... Doduše, to nije uticalo na moju dostupnost, ali me jako čudi ...
Dakle, da li se to ikome dešavalo, i ima li neko rešenje ?

Prebaci sa 3G na 2G pa onda pogledaj šta se dešava...

Možda 3G signal nije dobar ovde, ali to ne bi smelo da utiče na kvalitet razgovora...
Sada 3 dana kasnije, sve je super osim ovog problema... Drugim recima, ponekad je zvuk prilikom razgovora super, a ponekad se mučim da razumem sagovornika ... :(
Malko sam rondao po netu, i koliko vidim jako mnogo ljudi ima identičan problem ... Isti problem se pojavljuje i na 520, i 820 ... Kanda ću morati posetiti svog provajdera... :(

Poslednja izmena:
Moja Lumia720 je morala na posetu u servis. :(
Volume down taster počeo da slabi par dana, da bi na kraju skroz posustao.

Ja odlučio da probam fabrički reset, kako bih odbacio evenutalni softverski problem, međutim naleteo sam na problem.

Prilikom "hard" reseta, naleteo sam na problem zupčanika koji se okreću. Zapravo, nisu oni sami po sebi problem, jer se oni javljaju prilikom reboota, ali umesto 2-3 minuta, meni se to oteglo na preko sat vremena.
Rešenje za izlaz iz takve situacije je hardverski hard reset (volume down+power+camera), ali kako meni volume down ne radi, telefon je vrteo zupčanike dok nije pojeo bateriju. :D

Sad ostaje da se vidi kako radi zvanični servis i da li je bila dobra ideja da se telefon kupi legalno sa pune 2 godine garancije. :)

Jesi probao 'seljacki' hard reset, da izvadis bateriju?

ako se dobro secam na 720 ne moze da se izvadi baterija :D

Taj reset bih prvo probao da sam mogao. :D

Sad se jedino bojim kako će telefon dihtovati nakon otvaranja, jer koliko vidim po youtube-u, jedan od zgodnijih načina pristupa u 720 je topljenje lepka ispod displeja kako bi se on izvadio i onda pristupilo kopanju po unutrašnjosti. :/

Zato bas hejtujem te kao 'hermeticki zatvorene' telefone, hermeticki tuki. Nisam znao da je takva 720.

Meni je to kao bila prednost pri kupovini, jer sam uspevao da razvalim poklopce na svim telefonima koje sam imao do sada, a sve usled neprestanog otvaranja i zatvaranja u trenucima nervoze. :D Sad sam očekivao da će telefon konačno izgledati kako treba nakon 2-3 godine korišćenja.

Ha, jutros mi stiže poruka da je servis uređaja završen i da mogu da dođem da ga podignem! :D Umalo se ne šlogirah. Ja sam očekivao da će to ostati u servisu 10-20 dana, a oni završili za 2 dana (odnosno samo 1, pošto nedeljom svakako nisu radili). :D
E sad, da ne trčim pred rudu, nadam se da je taster volume down ispravan, a da nisu samo flešovali softver. Nažalost, ne mogu sada da odem, nego predveče i utvrdim stanje. :(

Jel stigao tel ? Evo bas sada citao celu temu, i trebalo bi da uzmem 6. septembra bas ovaj tel u telenoru, posto mi istice ugovor na 2 god , prenesi i surfuj paket 1000 sa ovih 10000din popusta bice mi samo 10000din doplata na sest meseci :) .

Au, to je baš super cena u odnosu na ono što sam ja uzeo (posredno) preko MTS-a. :)
I mislim da svakako vredi dati tolike pare (čak i malo veće) za ovo. :)

Da, telefon je živ i zdrav, bar ova 2 dana. Videćemo kako će se stvar razvijati, jer su oni problem najverovatnije rešili flešom softvera, a ja sam bio ubeđen da je hardverski kvar nakon mog (neuspešnog) pokušaja fabričkog reseta. U svakom slučaju, bitno da sad sve radi i da je jako brzo stigao. ;)

Ako treba neka dodatna informacija (bilo dobra, bilo loša) pre kupovine, tu sam.

Pa pregledao sam na desetine testova, tog telefona i WP uopste, tako da prilicno sam dobro upoznat, bar ja tako mislim, nisam imao prilike da koristim wp osim u telenor radnji na kratko, gde mi se i jako svideo. Prelazim sa N97 mini na to, msm da ce u svakom slucaju biti promena na bolje :D . Procitao sam celu ovu temu sve tvoje postove i vidim da si ti prilicno zadovoljan, tako da bicu valjda i ja :) . Kazi mi samo jos jedno, navigacija, te here maps, gledao sam mapu na netu, deluju solidno detaljno, a video sam da ima i Garmin i tom tom za WP , da li si probao neku od njih ? Ili je ta nokijina zadovoljavajuca ?

Pa pregledao sam na desetine testova, tog telefona i WP uopste, tako da prilicno sam dobro upoznat, bar ja tako mislim, nisam imao prilike da koristim wp osim u telenor radnji na kratko, gde mi se i jako svideo. Prelazim sa N97 mini na to, msm da ce u svakom slucaju biti promena na bolje :D . Procitao sam celu ovu temu sve tvoje postove i vidim da si ti prilicno zadovoljan, tako da bicu valjda i ja :) . Kazi mi samo jos jedno, navigacija, te here maps, gledao sam mapu na netu, deluju solidno detaljno, a video sam da ima i Garmin i tom tom za WP , da li si probao neku od njih ? Ili je ta nokijina zadovoljavajuca ?

Kakav Garmin i TomTom za WP?

Imaš ODLIČNE, ali, bukavalno odlične NOKIA mape za NOKIA WP uređaje i uživaj!

Drznucu se da kazem da je Nokia mapa za Srbiju medju najboljima ako ne i najbolja sad tako da ti nista drugo po tom pitanju ne treba. Mnogo koristim navigaciju i ovo je stvarno informacija iz prakse a ne rekla kazala...

Drznucu se da kazem da je Nokia mapa za Srbiju medju najboljima ako ne i najbolja sad tako da ti nista drugo po tom pitanju ne treba. Mnogo koristim navigaciju i ovo je stvarno informacija iz prakse a ne rekla kazala...

Isto sam i ja lično proverio.
Mape su extra jer je Nodža kupila Navteq firmu koja je solo pravila mape ;) pa sada radi za njih...

Nazad
Vrh Dno