Šta je novo?

Nokia Android phones

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Unboxing usa verzije. Jedino dobro što u ovoj Americi možeš da kupiš mob sa reklamama na lock skrinu I da ga platiš manje :)
Verovatno kada dođe rut lagano pobrises to smaranje i mob si dobio za 180$ :) ( to mu dođe i realna vrednost n6)

[YouTube]Cc39vGLCvxg[/youtube]

Sent from my Redmi Note 4

Poslednja izmena:
Nokia 6 (3/32GB) kosta na zapadu oko 220e. To je na nivou P9l ili H8l ili J5 2017. Ima od pomenutih kvalitetniju izradu i skoro stok Android. A tek se pojavila u radnjama i za mesec dva pada ispod 200e. Ne znam cemu prozivke da je skupa. Kinezi sa.kojima uporedjujete u Evropi cesto nisu prisutni ili su bas retki. Na Kp se prodaju ovi iz Kine naruceni. Da je Xiaomi dostupan u radnjama u Sr koja bi cena bila sa 2 god garancije?

Kom zapadu ? Zapadu Evrope ili ?

Ako gledaš zapad kao USA pa tamo je lg g5 npr 250$ , koja crna Nokia 6..

Poslednja izmena:
sad već ispadate van koloseka :D

Ponasate se kao da Nokia dolazi sa ultimativnom tehnologijom. Ne vidim ni jedno opravdanje za ove cene, sem sto im stoji Nokia u nazivu, a stojao je i tokom MS deala.
Fkloznica i Djilkosh_Ns su vec sve rekli, pa da ne ponavljam.

Ja bih iskreno voleo da se izbace sa odlicnom ponudom, jer i sam jurim neki fon a la nexus 5, ali ovako su no-go. :D

Tako je, Nokia logo, sto znaci da garantuju odredjen kvalitet, sigurnost i povrenje u brend stican tokom poslednjih 25 godina. Zato takvi brendovi naplacuju skuplje te dodatne stvari a ovi novi se bore nizom cenom. Nego je po mnogima ovo "fals" Nokia i firma je iz Kine i potpuno nova firma koja "veze nema" sa onom starom a to ne moze da bude dalje od istine - em isti ljudi rade em je i kompanija Nokia prisutna u boardu menadzmenta HMD-a.

Jasno je da su ovde mnogi fanovi "Nexus" pristupa, tj. maksimalne vrednosti za ulozen novac ali sta o tome misli i sam Google pokazao je Pixel linijom. To je ono sto je realno a ovi "kinezi", ma kolko interesantni - nisu nikakvo realno merilo sa kojim bi sve trebalo porediti. Sto se kupuju Galaxy 8 i slicni modeli kada Mi6 nudi isti SOC za duplo manje? iPhone i da ne pricam. Nista od toga nije besplatno i sve to se placa i mnogi ce rado pokloniti svoje poverenje i svoj novac HMD-u (sto prodaja u USA vec pokazuje).

Ali dosta mi je fanbojisanja za jedan dan, neka svako uzme sta mu se vise svidja, ali cisto raspravljam o metodologiji poredjenja koja nije na mestu. Ja bih bio srecan i Ericsson da se vrati i ostali evropski proizvodjaci - nije slucajno ni sto Alcatel ima odredjenog uspeha iako je u vlasinstvu TCL-a (koji sklapa i dizajnira moderni BlackBerry) i rade u USA.

Ponasate se kao da Nokia dolazi sa ultimativnom tehnologijom. Ne vidim ni jedno opravdanje za ove cene, sem sto im stoji Nokia u nazivu, a stojao je i tokom MS deala.
Fkloznica i Djilkosh_Ns su vec sve rekli, pa da ne ponavljam.

Ja bih iskreno voleo da se izbace sa odlicnom ponudom, jer i sam jurim neki fon a la nexus 5, ali ovako su no-go. :D
+1

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Ne znam da li pratite ali hmd ne moze da postigne kolika je potraznja za njihovim telefonima, bukvalno se raspadaju od posla, mogu ovim tempom vrlo lako izbiti u top 5 za godinu ili dve, neverovatno zaista.

Sent from Mumia 950

Kom zapadu ? Zapadu Evrope ili ?

Ako gledaš zapad kao USA pa tamo je lg g5 npr 250$ , koja crna Nokia 6..

Evrope. Amerika je daleko i ramo je trziste totalno drugacije. Pa i automobili su tamo 30 i vise posto jeftiniji nego u EU

Može link za tu cenu u EU ?

Ne znam da li pratite ali hmd ne moze da postigne kolika je potraznja za njihovim telefonima, bukvalno se raspadaju od posla, mogu ovim tempom vrlo lako izbiti u top 5 za godinu ili dve, neverovatno zaista.

Sent from Mumia 950
niko ne komentariše ovo?

Ma Nokia 7 ima da bude melem, ako ne preteraju sa cenom.

Uh ja mislim da će ih predstaviti na ifa u Berlinu krajem avgusta.

Pa to je to, tu ih predstave i dok isporuce po konitinentima... Eto nove godine [emoji19]

A pre toga se rasturili od prodaje modela 3, 5 i 6.

Sent from Mumia 950

Na sajtu gde je Nexus 5x 250e :)

Pa ko je lud da uzme ovu nokiu :)

Ja i dalje čekam cene u EU , pošto švajcarska nije EU , to jest info iz tog shopa je bitan koliko i cena na amazonu u USA od 180$

Poslednja izmena:
Na sajtu gde je Nexus 5x 250e :)

Pa ko je lud da uzme ovu nokiu :)

Ja i dalje čekam cene u EU , pošto švajcarska nije EU , to jest info iz tog shopa je bitan koliko i cena na amazonu u USA od 180$

Ti brate sad zaj... vas. Nisam ja pomenuo da je iz EU nego zapadu evrope. Rekoh vide negde na reklami da je u nemackoj 220 € bio. Sad da kopam ceo net mi ns pada na pamet.

Ok nismo se razumeli. Cekam pravu zapadnu Evropu i cene u Srbiji preko operatera :)
Sve je kul

Hahahaha, i moji postovi obrisani. Bila je neka akcija u prethodnih 10, 15 min sigurno dok sam vecerao. [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]

Bilo je svačega ali ajde sad malo da bude konkretnih stvari o nokijama iz naslova :)

Kao npr ovaj video gore

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Kakva bi bila brzina Nokie 5 ili 6 u odnosu na Nokie-u 640 ?
usimajuci u obrzi koji je procesor, kolicina memorije i OS... pre svega nemam puno aplikacija otvorenih ali ne zelim da cekam ni sekund na otvaranaje navigacije i slicni (igre me ne interesuju)

Naravno kontam da ljudi koji imaju telefone sa istim procesorima mogu da zakljuce...........
Kolika je realna razlika sa aplikacijama izmedju 5 i 6 po pitanju procesora

Poslednja izmena:
Kakva bi bila brzina Nokie 5 ili 6 u odnosu na Nokie-u 640 ?
usimajuci u obrzi koji je procesor, kolicina memorije i OS... pre svega nemam puno aplikacija otvorenih ali ne zelim da cekam ni sekund na otvaranaje navigacije i slicni (igre me ne interesuju)

Naravno kontam da ljudi koji imaju telefone sa istim procesorima mogu da zakljuce...........
Kolika je realna razlika sa aplikacijama izmedju 5 i 6 po pitanju procesora

Nikakva - koristi se isti procesor i za 5 i za 6. U igrama bi bilo razlike jer 5 ima 720p ekran.

A u odnosu na Lumie i Windows telefone - nezahvalno poredjenje. To su dva razlicita OS-a i svi znamo koliko su nekvalitetne aplikacije bile za WP tako da nema sumnje da ce ove Android Nokie biti kudikamo udobnije i brze (kada govirmo o radu sa aplikacijama).

Lumie su bile super kada govorimo o samom OS-u, to je sve radilo lepo ali 3rd party aplikacije, e tu je vec bilo gomila problema, sto se po pravilu na Androidu ne desava.

Ima neke stvari sto me neverovatno iznerviraju, one note se nekad otvara 5-6 sekundi, maps zabaguje ako je net slab (u kolima) kad trazi adresu, nekad vrti 10sekundi povratak u aplikaciju, itd

kontam da za 3-4 aktivne aplikacije i na druidu je 2GB dovoljno, pogotov sto bi mi mozda smetao veci ekran od ~5inc... mada na KP su cene cak slicne jer je 5-ca tek u pristizanju u pdnosu na 6cu kojoj je cena vec malo pala

Te Nokie nisu ni izasle kako treba, sacekajte mesec-dva, bice i cene daleko bolje.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno