Šta je novo?

Nokia Android phones

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mozda za mene i jos milione ljudi kojima ukradu podatke, pa onda google ms i kompanija izbace zakrpu.

Ma sve je to lepo ali da sačekamo mi godinu ili dve da vidimo tu famoznu podršku ? Šta su sve lagale kompanije u prošlosti ovo za sw će biti i najmanja laž moguća :)

Zato kažem da nema razloga hajpovati ove kineske telefone. Za svoju cenu su prosek i to je to.

Sent from my Redmi Note 4

I na njih i na nokiu . Nikada ni nisam hajpovao xiaomi jer su pilicari kao i svi.

Kada smo kod sigurnosnih zakrpa npr tu čak i xiaomi poštuje 2god zakrpa..

Zato kažem da sačekamo malo sa kineskom nokijom , možda i bude nešto od njih. Nokia 8 će biti ključna

To da li je hmd global prava Nokia ili samo plaća patente i licencu za brend i celu proizvodnju odrađuje u foxconnu mi nije preterano bitno . Čuj CEO im je bio u nokiji 17god , jaka stvar .

Nek izbace Nokia 6s/x/t sa SD 450, ne mora ni 625, i bice super tel.

Naravno led notifikacije se podrazumevaju.

To da li je hmd global prava Nokia ili samo plaća patente i licencu za brend i celu proizvodnju odrađuje u foxconnu mi nije preterano bitno . Čuj CEO im je bio u nokiji 17god , jaka stvar .
CEO je pomenut samo kao najistaknutiji primer, čitavo osoblje im je sastavljeno od ljudi iz bivše Nokie.

https://en.wikipedia.org/wiki/HMD_Global

"HMD Global Oy, branded as simply HMD, is a Finnish company affiliated with Nokia.

HMD is made up of veteran Nokia staff and is headed by CEO Arto Nummela, who previously spent 17 years at Nokia. It is headquartered in Espoo, opposite Nokia's head office. Manufacturing is outsourced to a division of Foxconn. Whilst Nokia itself does not directly invest in HMD, it has a board member representative, sets mandatory requirements, and receives royalty payments for patents.

The presidency role is fulfilled by Florian Seiche, formerly Nokia's Senior Vice President of sales and marketing, who also had stints at Siemens, Orange and HTC. On 15 August 2016, Pekka Rantala, former CEO of Rovio Entertainment, became HMD's Chief Marketing Officer, commenting that Nokia will "rise again". Rantala previously held several positions at Nokia from 1994 to 2011 such as leader of Nokia's European operations.

HMD are based at the Nokia Campus in Karaportti in Espoo, Finland, literally opposite Nokia Corporation's headquarters."

Toliko o tome.

Nek izbace Nokia 6s/x/t sa SD 450, ne mora ni 625, i bice super tel.

Naravno led notifikacije se podrazumevaju.

Ma nebitna stvar , inace snap 430 je u rangu sa snap 800 ne vidim sta je tu toliko lose ;)

Inace na Nokiji 5 to jos bolje ima da sljaka, pritom 720p ekran ;)

Sent from Mumia 950

Znači u prevodu firma šatro registrovana u finskoj da neko pomisli da su stara Nokia a ustvari su Kinezi . :)
Opet dodajem , to mi je totalno nebitno. Danas su svi telefoni maltene Kinezi , i po ponašanju i po kvalitetu.

Edit: ivanbass +1

Samo to , ali da ima soc koji nije leš veruj mi da bi koštala 400e a ne "250"

Poslednja izmena:
^450/625 su stedljiviji i bolji generalno, a i konkurencija u istom/nizem cenovnom rangu nudi dosta bolje chipsete nego 430.

Samo mu to fali(pored ukinutih led notifikacija?!?!) da telefon bude kompletan best buy za 240-250e, sa pravom garancijom.

Vise od toga ne sme da kosta ni on ni G5 Plus, za 330-340e ima P9/H8 koji su realno van poredjenja sa Nokia 6 ili G5 plus.

Poslednja izmena:
To isto sam copy-paste 100 puta, ne vredi, "kineska je", to je neko negde nekad cuo i samo se ponavlja (ne samo ovde). Nije Srbija ionako neko trziste za Nokiu, mi i nismo za bolje od Xouimoija, LaikEco, Appo i sl. Bas sam sinoc obisao sajtove ovih poznatijih provajdera u Evropi (DT, Orange, Telecom Austria), u takvoj konkurenciji, Nokia ce biti hit, pa svako normalan ode u radnju i uzme telefon a ne da ceka neko sokocalo od 100 evra mesec dana, zajedno sa call centrom pise pogresnu deklaraciju da plati manji porez i jos misli da je dobro prosao.

Možda za tebe.

Za milione i milione ljudi takodje. Sta je sa ljudima koji kupe telefon za dinar, jedva da dobiju update iste verzije malo poboljsan, a ne novi update?? Sta je sa onima koji kupe polovan S2/S3/S4/S5 isto tako i stare LG, HTC, Sony flagship uredjaje? Nemaju ni oni vise podrsku, pogotovo security, pa ljudi i dalje koriste.

^450/625 su stedljiviji i bolji generalno, a i konkurencija u istom/nizem cenovnom rangu nudi dosta bolje chipsete nego 430.

Samo mu to fali(pored ukinutih led notifikacija?!?!) da telefon bude kompletan best buy za 240-250e, sa pravom garancijom.

Vise od toga ne sme da kosta ni on ni G5 Plus, za 330-340e ima P9/H8 koji su realno van poredjenja sa Nokia 6 ili G5 plus.

Kosta 229 dolara u Americi i EU, KP nemojte ni da gledate, to nisu EU modeli vec oni sa kineskim ROM-om.

-link-

Slazem se , npr vidi sta radi Samsung, gura midrange za 400e ?!

Ja cu videti kako sam zadovoljan sa N5 ako joj nisu skinuli led :D

To ce mi biti drugi mid range fon sa nekim OS , ako racunam Android i WP... IoS me ne zanima.

Sent from Mumia 950

Znači u prevodu firma šatro registrovana u finskoj da neko pomisli da su stara Nokia a ustvari su Kinezi . :)
Opet dodajem , to mi je totalno nebitno. Danas su svi telefoni maltene Kinezi , i po ponašanju i po kvalitetu.

Edit: ivanbass +1

Samo to , ali da ima soc koji nije leš veruj mi da bi koštala 400e a ne "250"

Ako su oni kinezi, onda je to i Apple jer funkcionisu po istom principu i koriste i istog proizvodjaca (Foxconn). Nokia je DIZAJNERSKI tim, bas kao i Apple. Ali kazem ja, za Srbe nije bitno to ko dizajnira vec onaj radnik ko sastavlja, ziveo socijalizam.

Kosta 229 dolara u Americi i EU, KP nemojte ni da gledate, to nisu EU modeli vec oni sa kineskim ROM-om.

-link-
Može li link za cenu od 230e u Evropi ? Ali da bude proverena radnja , to jest prodavac / sajt

Da dodam da je ovo verzija 3/32 a ona 4/64 koju dizete u nebo je sigurno oko 290$/290e.

Poslednja izmena:
Jel neko ima info jel snap 430 zdere vise energije od snap 800? Pa da je toliki ocaj u 2017god koristiti 28nm soc!?

Sent from Mumia 950

To je preporučena cena a plus je 250e.

Long story short, the Nokia 6 units that will be sold in Europe and Latin America, will come with 1 GB of RAM less than their Chinese brethren and less storage, making for a total of 3 GB of RAM and 32 GB of storage memory.

Ne smem da zamislim koliko će koštati kod naših provajdera , verovatno oko 450e.

Uglavnom čekam da se pojavi u mediamarkt.de i u saturn.de pa ćemo ponovo pričati :)

Poslednja izmena:
Jel neko ima info jel snap 430 zdere vise energije od snap 800? Pa da je toliki ocaj u 2017god koristiti 28nm soc!?

Sent from Mumia 950

Low end ne sme da kosta vise od 100-150e

Mid je od 200-300

High je od 300 pa na dalje.

Snap procesori 4xx serije su low end

6xx serija je mid

8xx je high

iphone pravi foxconn. da li je iphone kinez?

Low end ne sme da kosta vise od 100-150e

Mid je od 200-300

High je od 300 pa na dalje.

Snap procesori 4xx serije su low end

6xx serija je mid

8xx je high

Jel samo soc odredjuje cenu tefona?!
I odakle ti ovo rangiranje, ti smislio ili imas izvor?

Sent from Mumia 950

Poslednja izmena:
Utiče dosta na cenu ..

Npr ako s430 dele skoro za džabe ( a vidim i lg ga fura da pokuša da napravi veliku profitnu maržu ) ili za oko 10$ a s625 npr za 25$ to u finalnoj ceni se pretvara sigurno u 70,80e razlike

Performance, baterija ,ekran i kamera. Nokia 6 nema prve dve stavke a i kamera je upitna

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno