Šta je novo?

Nokia 7 Plus

Ne znam da li je to neko komentarisao do sada, ali jutros se konačno setim da probam slušalice koje su došle uz telefon i prijatno se iznenadim. Mislim da su odličnog kvaliteta, daleko od onih belih, tvrdih slušalica koje samsung daje uz svoje telefone. Lepo leže u ušima a zvuk je odličan, rekao bih. Nisam video nikakav logo na njima pa me zanima ko je proizvođač, ako je neko upoznat.

Sent from my Nokia 7 plus using Tapatalk
Sluške su odliče!

Послато са Nokia 7 plus уз помоћ Тапатока

Mnogo bolji nego njihov ;-)

Stavio sam da viber ima melodiju pixie dust i mogu vam reći da se mnogo glasnije čuje obaveštenje.

Gde si nasao melodiju,na zedge app?

Ja je nemam medju melodijama za notifikacije.

Nema je ni kod mene?

100%sam siguran da nije skinuta
Ja je nemam medju melodijama za notifikacije.
34fb0397c137d16f0131d9cfb7222dcd.jpg

Prelistao sam na Zedge sve melodije koje sam skinuo, nje nema.

Ja nemam pola ovih melodija sa SS sto si okacio.Ali nebitno,naci cemo sta nam treba na zedge.

Podešavanja,aplikacije,viber,obaveštenja, napredno,dodatna podešavanja app, koristi sistemska podešavanja treba da bude off, zvuk obaveštenja, napredno, zvuk i tu je lista

Imam jedno pitanje:
Pojavila mi se neka "mrlja" na staklu telefona, koliko god da brišem uvek se vidi, kao neki polukrug uz levu ivicu pri dnu. Kada je ekran uključen prikaz je normalan, ali kada isključim ekran, dosta je zamrljan (zamašćen) taj deo. Ista, doduše manja mrlja se pojavila iznad te, nikako ne mogu da se otklone. Pojavile se baš na mestima gde telefon dolazi u kontakt sa rukom, dok ga držim. Ova donja je od naslonjenog dlana, a gornja tačno na mestu gde mi dođe palac kad telefon držim u ruci.

Šta je u pitanju? Jel moguće ikako ukloniti to i jel se nekome pojavilo možda? Na Lumia 640XL posle 3-godine korišćenja takvo nešto nisam imao.

Poslednja izmena:
Mislim da ti je nestao oleo premaz.. ako sam te dobro razumeo.

Nema tu pomoći , jedino da prodas mobilni ;)

Sent from my MI 8 SE using Tapatalk

Čudno to mi se pojavilo nakon par dana korišćenja i baš na mestu gde nema mnogo kontakta sa ekranom.
Jel ni onaj hidrogel ne bi pomogao? Ili staklo, folija?
Čisto da znam u slučaju da se ne daj bože proširi.

Čudno to mi se pojavilo nakon par dana korišćenja i baš na mestu gde nema mnogo kontakta sa ekranom.
Jel ni onaj hidrogel ne bi pomogao? Ili staklo, folija?
Čisto da znam u slučaju da se ne daj bože proširi.

Ako imas garanciju reklamiraj, to nije fizicko ostecenje.

Naručio sam hidrogel a stiglo mi je ovo, neko generičko kinesko pakovanje. Ne piše čak ni za koji je telefon. Na gornjoj strani ima i rupu viška, još jedan otvor za neku kameru. Potisnem inicijalno neraspoloženje i ipak nalepim na ekran. Nije loše. Gumirano je, prsti solidno klize, odaziv je dobar, slika je čista. Nisam čak imao ni katastofalnih grešaka prilikom lepljenja, kao obično, pa nije ispalo loše, uz poneki sitni balončić tu i tamo. Pokrilo je ceo ekran i dobro naleže za sada.

Što se tiče zaštite - od direktnog udarca sigurno neće štititi, ali može od sitnih ogrebotina i sl.
5c4a9785388e1406c54a5a2982e525aa.jpg

Naručio sam hidrogel a stiglo mi je ovo, neko generičko kinesko pakovanje. Ne piše čak ni za koji je telefon. Na gornjoj strani ima i rupu viška, još jedan otvor za neku kameru. Potisnem inicijalno neraspoloženje i ipak nalepim na ekran. Nije loše. Gumirano je, prsti solidno klize, odaziv je dobar, slika je čista. Nisam čak imao ni katastofalnih grešaka prilikom lepljenja, kao obično, pa nije ispalo loše, uz poneki sitni balončić tu i tamo. Pokrilo je ceo ekran i dobro naleže za sada.

Što se tiče zaštite - od direktnog udarca sigurno neće štititi, ali može od sitnih ogrebotina i sl.
5c4a9785388e1406c54a5a2982e525aa.jpg

To je to, rupa viska sto kazes je za senzor osvetljenja...

Moguće je, mada se golim okom ne vidi ništa ispod. Nema ni veze, nije problem.

Ako imas garanciju reklamiraj, to nije fizicko ostecenje.

Videćemo, ako se proširi možda ga i reklamiram. Za sada deluje sve uredu, mogu ja to da obrišem, ali ako je telefon na suncu,vidi se malko ta mrlja.

Znači ništa ne pomaže sem reklamacije?

Mislim nešto oko dve i po nedelje.

Ovo koje si ti naručio ima i zadnju stranu. Vrlo zanimljivo. Piši utiske kad stigne. Pozdrav.
Колико си чекао?

Ја сам поред оног од евро и по, и ово наручио, мало скупље, па ћемо видети

http://s.aliexpress.com/r63y6Z7Z

Misljenje Nokija 7 ili Huawei p20lite?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Nisam imao prilike da koristim p20 lite, ali po onome što vidim na papiru, nokia ima jači procesor, jaču bateriju i čist android što ti garantuje dve godine nadogradnje na najnoviji os. Takodje i malo veći ekran bez "zuba" ako ti to smeta. Za ostalo (tipa kamere, ekran itd.) ne znam. Ako voliš Huawei, možda da baciš pogled i na honor 10. Na kp nije puno skuplji od nokie, a ako hoćeš striktno u radnji da kupiš, ja bi izmedju ta dva modela išao na n7+.

I ja sam baš vagao između nokia 7 plus, p20 lite, i xiaomi a2.
Od ta 3 ti je ubedljivo najgori p20 lite - bajati kirin čipset, ima onaj ružni ajfon izrez u ekranu, kamera truba (bolja na Honor 9 Lite ili Honor 7X), cena nenormalna.
Imao sam prethodno p9 lite i p10 lite, ovaj p20 lite je truba i to preskupa :)

Na A2 su štedeli maksimalno (baterija tanka, nema slušalice ni ulaz za slušalice, punjač mora da se kupi dodatno ako hoćeš brzo punjenje, nema nfc, microSD, displej lošiji, ajfon kopija, osvetljenje, neki senzori zezaju, i još dosta stvari) i te fore kod mene ne prolaze.

I na kraju uzeo Nokia 7+ dualSIM u winwin-u (pola keš, pola čekovi) za 41000 din sa fiskalnim i 2 godine garancije!

Poslednja izmena:
Синоћ сам баш нешто мало користио п20л и поредио са 7+. У свему је лошији, једино ако ти је 7+ огроман, што реално и јесте, п20л је боље упакован телефон, чак је могуће коришћење једном руком. Али квалитет израде, брзина, систем (колико је само одвратан емуи), камера под слабим светлом, дисплеј, све на страни 7+. Осим рецимо тог звучника чини ми се.

Hvala svima.. I ja naginjem na Nokiju :) po meni onako prednosti sa papira veci displej i veca baterija i taj cistiji android.. Mana bas je veci :)

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Nazad
Vrh Dno