ja ne znam šta je sa ovim forumom, ne mogu da editujem poslednju poruku u temi koja je moja. :S
elem evo kako izgleda kad podesim manuelni fokus na infinity, slika je zumirana, a fokus je mozda na nekih metar od kamere, na pantalonama koje su preko stolice!
https://www.flickr.com/photos/130109143@N05/16797602541/in/photostream/
sad vidim na kutiji a i u settings da je telefon nokia 909.1
koja je to revizija, da nije ta falična prva revizija koja je puna grešaka i bagova? :O
edit; vidi sad radi edit, o jtžm, Inače vidim da ovde dosta vodite polemiku o 808 vs 1020, nedavno sam mladjem bratu pazario 808 i nikako da mi stignu tripod mount-ovi.
U skorije vreme očekujte neki uporedni test ova dva telefona a DO TADA, molim vas recite mi kako da rešim ovaj manuelni infiniti fokus
😀 i jesam li uzeo lošu lumiju, inače sve ostalo radi savršeno, kada koristim automatski focus i kada koristim touch to focus fokusira bez greške, samo je problem taj manuelni,
na 808 ima i hyperfocal a toga ovde kako vidim nema, ja sam najčešće slikao sa tim hyperfocal jer uhvati veliki broj detalja i sve nekako bude skladno, dok mi je infinity na 808 meh.
inače gde ima pazariti povoljno camera grip, moze i polovan
😀