Šta je novo?

Nokia 1020

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
sumnjam da će neko skorije na benchu uzimati CM...bar u narednih godinu dana dok ne padne na 300 evra 🙂

Upravo tako, do tada će izaći nešto bolje... I onda opet... VS...
😀

sve što sam napisao za prethodne testove važi i za ovaj. lik je apsolutni laik.

evo jedna slika trave prema suncu gratis

Ono sto je cudo su Denim algoritmi, a ono sto je izgovor to je zastareo "SoC" na 1020, ej pa ta prica je za decu... MS ako nam do GDR2 ne portuju bar te algoritme ja ne znam treba da odustanu od uopste podrske i proizvodnje telefona. Amber i Black su samo doneli nesto novo na 1020 u vezi kamere a to je samo 6 meseci podrske!!! Ej, fw je bitna stvar, mani ti OS koji je generalno za sve... Cyan i Denim nista da ne donese na Camera flagshipu? Bruka

Zato i porede 830 sad sa 1020 posto monstrum koristi algoritme stare godinu dana. Ko nezna cak i raw na 1020 sa Denim updateom moze snimiti fotku sa manje suma i vise detalja!

Poslednja izmena:
Ne, nema hardver za to.

Inace ja citam na WC da su neki vec dobili Denim na 1020 i da nema nikakvih promena tako da ne znam sta neki cekaju.

Pa moraju malo da gurnu nove telefone...

Ali to novo sto guraju je bukvalno smesno po pitanju "Kamere" tako da ako nema naslednika, omoguci bar taj fw update na poslednjem camera flagshipu, ne 4k to realno nije potrebno nikome nego bolje drajvere za kameru i pozadinsku obradu slike koju 8.1 nativno podrzava, tako da bi i zastareli procesor u 1020 imao benefita.

A ko se malo bolje razume Denim je u stvari trebao Cyan da bude (po pitanju mogucnosti kamere) al to nije odgovaralo MSu zbog novih modela, klasika.

Poslednja izmena:
Odlicna slika, svaka cast.
hvala 🙂

inače, što se tiče tog softverskog unapređenja slike, smatram da 1020 i dalje ima superiorniju kameru u odnosu na ostale senzorčiće, tako da nisam nešto lud za time, ali sad se vidi, ms pokazuje svoje pravo lice. nije uopšte lepo to što rade. n808 nije dobila baš nikakvo unapređenje, 1020 je dobila jedno. pff....

Jel neko probao podrzava li 1020 OTG? Mislio sam uzimati onaj "mobilni" USB stick sa micro USB-om ali nisam siguran hoce li ga fon prepoznati.

Ja sam probao i ne podržava, što ne znači da u w10 nadogradnji neće podržavati... Ali o tom po tom...

Glasao, moram da se pozabavim ostalim interesantnim zahtjevima, samo cini mi se da ce mi biti malo ovih 20 glasova za sve sto fali.

Glasao, moram da se pozabavim ostalim interesantnim zahtjevima, samo cini mi se da ce mi biti malo ovih 20 glasova za sve sto fali.

Ja imam tri cetiri maila, ima da glasam ko lud 😀 mada moze i da se lupi mail, to niko ne proverava 😉 bitni su glasovi 🙂 tu nema Cesida 😀

Poslednja izmena:
Malo je glupo... gledao sam danas... L1020 O2 je dobila denim, ali ima isti firmware kao i pre... Od cyan... 🙁

Jok... Nadogradnja sistema, firmware je cyan-ov... Nije promenjen... Valjda će i to biti jednog dana... Pogotovo što ima dosta verzija koje su se samoinicijativno blokirale i ugasile... L925 i L1020...

A koja je logika da O2 objavi prvi fw za 1020 a CV modeli su na cekanju??? To nikada pre nije bilo, nema logike nimalo.

Možda i ima, pošto su oni do skora bili na amber...! Svi Germany O2...! :d

Edit:

ProductLumia: 820
Description: O2
Release: Black OS version8.00.10517.150
Firmware version: 3051.40000.1347.1005

Oni koji su bili na cyan (O2) nisu dobili... :d

Poslednja izmena:
Pa Cyan je trebao da sadrzi Denim stvari, seti se kad je izasao Cyan sta je doneo? Skoro nista...

Slicno je Verizon uradio sa 822 i 928 preskocili su Cyan i udradili update na Denim, a ono sto me iznenadjuje sa 928 je fw verzija:

3051.50008.1446.0000 to (1446) je ipak neka promena u fw-u tj neka revizija u odnosu na Cyan na nasim modelima gde je (1424.0003) a SOac je gotovo isti stim da 1020 ima blago nabudjan cpu i 2gb rama, tako da nada poslednja umire 😀

A bojim se da je O2 brze bolje provukao nesto light, post treba i neki hw fix da stigne na 925 i 1020..

Edit: Pisem na fonu i desi se da pogresim, izvinjavam se.

Poslednja izmena:
Pa da, taj fix su svi pominjali, ali ga nema nigde... Ja sam deaktivirao pfd i deinstalirao... Čekam, valjda će biti...
Uostalom... Kad stigne... Ide na lumia software recovery tool... Inače, do ovog update-a je bilo 3, čini mi se... Dok sam na L620 prijateljici odmah dobio denim, sa 8.1 cyan...

Nazad
Vrh Dno