Šta je novo?

Nokia 1020

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
okej, hvala, potražiću, moze li da mi se brikuje telefon kao što je to slučaj sa androidima prilikom tog recoveri tool flešovanja i i i da li ću izgubiti sim free ako mi je kojim slučajem telefon bio otključavan sa mreže nekako?

btw, koliko ja kapiram mi imamo denim sada jel da? pošto meni u odeljku extras and info piše da je ustvari Cyan kod mene...

Nadjes koji region ima cyan i skines njihov cv i flesujes. Mislim da su male verovatnoce za brick, a ne znam dal gubis simfree ako je otkljucavan kodom. Mozda neko zna, pa ti javi. Uglavnom, proveri i koji je cv u njemu sad tj za koje je trziste software

za nemačko je tržište... a na sajtu majkrosofta piše da je poslednja verzija za lumiju 1020 denim. wtf :S
Čak sam proverio imei kod na nemačkoj stranici majkrosofta i kaže da i dalje imam važeću garanciju, samo nemam ni račun ni papire lolo 😀

gde to da vidim? nije mi jasno iz ovoga ništa 😀 na kutiji piše CV DE
u telefonu piše operator 000-DE

sad kad sam updatovao extras+info aplikaciju konačno je prikazalo da je u pitanju DENIM, samo što je moj denim za nemačko tržište a vaš za neka druga tržišta, elem, ne ostaje mi ništa nego da vidim nečiju lumiju 1020 pa da probam njegov kamera modul u mom telefonu i ako bude radilo ok znači da mi je kamera modul neispravan

jel vaše lumije "zveckaju" kad ih udarite blago prstom u gornjem delu telefona (kod 3.5 mm jack-a)

Poslednja izmena:
Vec je pisano u ovoj temi dosta puta, i ja sam ti rekao na predhodnoj stranici da je to problem kod dosta L1020. Evo, drugar je pre par dana kupio polovnu na KP i ista situacija kao kod tebe, na infinity slika je skroz mutna. I verovatno nista neces postici ako ubacis drugi softver. Pogledaj na windows central, dosta ljudi se zali na taj problem.

Poslednja izmena:
Zasto ljudi koji kupuju tel ne procesljaju ovu temu malo. Nema tu mnogo toga da se cita. Prvi sam ja pokrenuo lavinu oko ovog telefona i njegovih mana dok me nisu napali njegovi sledbenici vilama i motikama 🙂

Pa napali su te oni kojima je ovaj telefon sasvim ispravan i sve radi u odnosu na necije navode..

Mali je broj prodatih telefona kod nas a mnoooogo je onih sa ovim problemom. Nije ni cudo sto se prodaje za 200 i kusur evra. Budimo realni i treba ljudima reci na sta da obrate paznju kad kupuju.

Slazem se, kod nad u Srbiji je 90% njih kupilo 1020 na Limundu i KP.. A to su bas bezbedni kanali prodaje..

A znate li koliko ljudi ima taj problem sa kamerom, a ne primecuje to? Kada sam vratio telefon, covek slika i kaze nista ne vidim ovde. Kazem kako ne vidis, pa cela leva i desna strana su mutne, on kaze da bas nista ne primecuje. Kasnije je taj telefon kupio njegov drugar, i kaze da ni on nista ne promecuje, bitno mu je samo da ima slike za FB 🙂 Nisam napomenuo, drugar je kupio na KP sa domacom garancijom. Cinjenica je da telefon ima problem, i to ne samo u Srbiji, vec sirom sveta.

ja ne kapiram ljude koji nemaju taj problem a napadaju one koji skreću pažnju na problem, to nije lepo. ja imam taj telefon i imam mnoge druge i uvek ću ukazati na problem ako ga ima 🙂
velika mana kod ovog telefona je što nema manualne kontrole focusa tokom video snimanja, a to su mogli da mu ubace, vidim da je lumia 930 to dobila sa denimom 😀

Za manuelni fokus kod videa imas programcic. Ja sam ga imao davno na 1520 i radio je samo tako. Kosta 2 dolara i vredi svaku paru. Potrazi u prodavnici. Kucaj samo video manual focus. Trebalo bi da se pojavi

ima samo aplikacija sa kojom dobijaš tap-to-focus, a ja oću focus sa slajderom kao u foto modu😀
1520 je ipak novija lumija i ona to ima sa denimom po difoltu sad ja mislim

a onda nema tu opciju u demo verziji, jel se zove video recorder pro? neki rus pravio? kosta 80din 😀

you can focus on objects from about 6 inches (15cm) to be on 33 feet away (10m) - ovo kaže ova riba u videu.

Poslednja izmena:
u ekstra, kupio sam je sad 😀
hvala ti puno na predlogu, 80 dinara je realno ništa. ali smor je što se nokija nije setila da ovo ubaci u svoju aplikaciju jer je odlična fora

btw u ovoj aplikaciji kad izaberem na potenciometru skroz gore (infinity) stvarno dobijem infinity tj nije zamucena slika... lolo
jedino što nema zuma.. 😛

Poslednja izmena:
inače aplikacija više nije lumia recovery tool nego Windows Phone Recovery Tool. upravo se dopisujem sa nokijom tj majkrosoftom na twiteru @lumiahelp i prilično brzo odgovaraju, samo da vidimo hoće li mi zaista i pomoći 😀

@dex ću probam ali ova jedna košta bogami 3 dolara 😀
jel ima neka fora da se instaliraju piratske aplikacije kao na androidu? 🙂

Postoje lumia software recovery tool i wondows recovrey tool, u principu nema razlike, osim što LSRT pored windows (microsoft, nokia), podržava i ostale nokia modele (fabrički, simbian...).
Piratskih još nema, mada je za wp7 postojao način...
Gledajući cene aplikacija, nema potrebe za tako nečim, pogotovo što imaš free (global) navigaciju.
Inače, ako ti ne smeta, možeš uz pomoć nokia care vratiti 8icu, pa na njoj vidi dali ti radi kamera ok...

probao sam sad sve i svašta, recovery, hard reset, apdejt i ne radi, jedino downgrade nisam probao na 8.0 ali ni ne želim tj nemam vremena da se bakćem sad sa tim. kontaktirao sam podršku na tviteru i na internetu sam na majkrosoftovom sajtu našao da svi telefoni kupljeni unutar zemalja EU + još par zemalja imaju važeću garanciju u svim tim zemljama od dve godine, ovaj tel je kupljen u nemačkoj i kad unesem imei kod kaže mi da imam važeću garanciju, ali ne piše koliko dugo tj piše samo da važi za narednih 10 dana sigurno a za ostalo se još ne zna. ovi sa tvitera su mi rekli da slobodno odnesem telefon u promobi servis i da će biti opravljen, sad problem je što ja nemam ni račun ni garanciju a svi znamo da naša bagra zahteva sve to iako se telefoni nalaze u bazama proizvodjača i dobavljača i prodavaca ali opet insistiraju na računu, Ako mi ne prodje u promobiju mogu ga odeti u cro, tamo imam neke rodbine i kontam da će ga tamo opraviti. E sad još jedan problem je što je meni na telefonu napuklo staklo, ne znam hoće li zbog toga praviti problem i da mi ne uvaže garanciju za kameru zato što je ekran fizički oštećen, ako hoće da nekako izmuljam i stavim dobar ekran dok ga ne poprave pa posle vratim ovaj moj 😀

http://www.microsoft.com/en-ie/mobile/support/warranty-check/ ovo je irska, ali mozes proveriti i na hrvatskom ili slovenačkom ili nemačkom bilo kom sajtu majkrosofta. ovaj mi je najjednostavniji jer je na engleskom 😀
uneseš imei i kaže ti jel vredi ili ne (samo za prostor EU + turska i još neke zemlje, mi nismo uračunati.
upravo sam zvao promobi i uredjaji koji su kupljeni u tom regionu se ne mogu servisirati kod njih u garantnom roku. to je baš bezveze,no dobro tu je susedna hrvatska i slično 😀

meni samo nije jasno kako ti ovlašćeni servisi funkcionišu i zar im nije u interesu da servisiraju što više uredjaja - jer će tako više para zaraditi? :/

Poslednja izmena:
neće ti ovo tačno pokazati koliko imaš garancije, imaš više ali tih 10 je garantovano, proveri za mesec dana i opet će ti reći,ne znam jel me kapiraš 😀
gde si kupio telefon?

btw sa ovom aplikacijom proshot i sa video recorder pro manuelni fokus mi radi kako treba,.. bar se meni čini tako jer ono je smešno kako je mutna slika sa lumia pro aplikacijom na infinitiju

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno