Šta je novo?

Nokia 1020

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
to da, ali problem je što ja taj šum čujem u zvuku video zapisa kada ga pregledam, čudi me da to nisu nekako "filtrirali" vidim da ima opcije filter 100 hz i 200 hz ali ne pomaze bar u mom slučaju 🙂

ja ne znam šta je sa ovim forumom, ne mogu da editujem poslednju poruku u temi koja je moja. :S
elem evo kako izgleda kad podesim manuelni fokus na infinity, slika je zumirana, a fokus je mozda na nekih metar od kamere, na pantalonama koje su preko stolice!

https://www.flickr.com/photos/130109143@N05/16797602541/in/photostream/

sad vidim na kutiji a i u settings da je telefon nokia 909.1
koja je to revizija, da nije ta falična prva revizija koja je puna grešaka i bagova? :O

edit; vidi sad radi edit, o jtžm, Inače vidim da ovde dosta vodite polemiku o 808 vs 1020, nedavno sam mladjem bratu pazario 808 i nikako da mi stignu tripod mount-ovi.
U skorije vreme očekujte neki uporedni test ova dva telefona a DO TADA, molim vas recite mi kako da rešim ovaj manuelni infiniti fokus 😀 i jesam li uzeo lošu lumiju, inače sve ostalo radi savršeno, kada koristim automatski focus i kada koristim touch to focus fokusira bez greške, samo je problem taj manuelni,
na 808 ima i hyperfocal a toga ovde kako vidim nema, ja sam najčešće slikao sa tim hyperfocal jer uhvati veliki broj detalja i sve nekako bude skladno, dok mi je infinity na 808 meh.

inače gde ima pazariti povoljno camera grip, moze i polovan 😀

Poslednja izmena:
Možeš li "taj" ili neki drugi snimak uplodovati... youtube, onedrive... Pa šerovati, da čujemo, baš me interesuje...
Pozz...
Jeli Vodafone ta tvoja polovna.. ili "čista" (CV)?!

Meni se noćas ispraznila baterija, mrtav sktoz, bez lampice, upalio ga na punaču sa soft resetom, napunio bateriju za 1h 100%... 🙁
😀

Pa znas kako , bilo je toliko update-a ja npr jos nisam radio hard reset a bilo bi dobro, sve se to samo gomila i gomila i svaki update gazi stari, a to je NT kernel, kao i na kompu dobro je bar u 6 meseci da se radi sistem od nule, ili ti taj hard reset...

Najgore sto mi se desilo je da kamera ubaguje, istao otvoren shutter i tako ne reaguje nista niti da se vrati na Start niti ista...uradio soft reset i sve ok,to se desilo skoro upravo kada je bio update za Lumia Cameru... Za bateriju isto mi nije jasno najbolje sto je nekad praznu puni sat vremena a nekad skoro dva sata, a punjac je od 2A original N ok i a. Sve je jasno firmware i dalje nije urafjen kako valja, bez obzira sta oni pricali, moze to bolje samo im nije u interesu... Ja i dalje gotivim ovaj fon, iako sam svestan njegovih mana.

Poslednja izmena:
Slažem se, samo je bila čista instalacija prošle nedelje... Ma nema veze, možda je pomoglo i to što sam u prognozi sve popalio da radi u pozadini... U svakom slučaju, ooerativan je i ka što si rekao, zadovoljan sam sa L1020...
Lepe fotke, lep snimak... To je to...

Kod mene 31 app u background process 😀 ok 2gb ram to nije mnogo za taj kapacitet ali mislim da cpu tu malo zapomaze 😀 eh da mozemo da ga kloknemo na 2ghz 😀

moja je cista. jel ovo sa infinity fokusom normalna pojava tj jel se i vama desava? kad sam je uzeo odradjen je reset.

Pa nekome je infinty ok nekome ne, doduse jos dok je bila Nokia obecan je fw update koji ce to srediti, svakako camera drajveri su u pitanju, od toga eto nista / proslo vreme, a 1020 dobila status legende 😀

e sra*je, pa kako nekome radi a nekome ne ako je FW u pitanju? 😀

jel mogu da uradim rollback na windows 8.0?

elem kapiram ja da je ovaj manuelni fokus više za neke stvari koje su blizu ali infinity su mogli da naprave da se fokusira na daljinu kao na 808 😀

He zaboravih da kazem da ima i gde su defektni moduli od kamere problem 😉 pa tako ne samo da infinity ne radi, nego je problem i macro, kao i kvar na ois mehanizmu pa se cuje kao skripanje ...ali bas cuje ..

Ova je Infinity e sad sam oceni koliko je dobra ili losa, ja sam cisto testirao pre, inace ne koristim takav mod fokusa..

WP_20141115_13_39_40_Raw__highres by PureViewer87, on Flickr

Poslednja izmena:
Dosta L1020 ima taj problem, nisi jedini. Stavio si slike na private, ne mogu da se vide.

Poslednja izmena:
Infinity je beskonačno ili ja nešto ne kapiram, gde su vam zamućene... Može malo objašnjenje... Tupan!
😉

Ja kod svoje fotke ne vidim problem 🙂 jos je full resolution cupao je iz rawa-a..

Ne znam, u slabo osvetljeno je onako malo mutno, na otvorenom solidno... Ne znam, ja uvek fokusiram...
🙁
Edit... Flešujem nokiu, čisto red radi... nema još denim na LRT, ali... uradiću update... Pa onda logovanje...

sad vidim da i moja xperia z1 ima manuelno iso podešavanje u vrednosti od 50. biće i taj test neki lumia 1020 vs z1 sve na flickru 😀

e da, kad hoću da fokusiram nešto što je blizu automatski fokus baš neće uvek da pokupi a kad bacim u manuelni režim fokusa i na najbliže onda fokusira na to, jel i to kod svih ili samo kod nekih tj kod mene?

Ono što sam ja video na mojoj prvoj "jašici" je način na koji ona fokusira stvar... I sad će te se smejati, ali mislim da se fokusiranje najbolje vrši na rubu predmeta koji slikamo, bar se meni tako čini... Hteo sam samo reći da sam danas slikao ne beskonačnosti i nije zamućena slika... Napolju...

Slikam sutra, pa ću okačiti... Problem je po meni u suštini... Možda grešim, ali ako na 3m kresnem beskonačno i meni je slika sa blur efektom...
Danas sam slikao sa nekih 150m i slika je sasvim zadovoljavajuća, slikaću sutra i to sve na auto, osim beskonačnog...

Infinity je predvidjen za Landscape fotke a ne na tri metra 😉

na prethodnoj stranici imate moje slike "lendskejpa" i mutna je kad podesim na infinity, A sliku razdaljine od 1 metra sam priložio jer sam slučajno otkrio da on na infinitiju zapravo fokusira distancu od 1 metra.

sad gledam, ako mi je modul kamere loš novi sa aliexpresa košta fantastičnih 50 eura, divno 😀

edit mada opet nije mi logično da savršeno sve radi kada idem autofokus ili manuelno tap to focus, bem li ga.
koje firmwere i verzije sotvera imate vi dejane i rotkid i ostali koji nemate taj problem, takodje koji vam je model telefona
meni piše nokia 909.1

eo vam sve ustvari

wp_ss_20150315_0001 by markozutic361, on Flickr

Poslednja izmena:
bbe515bdaf5940f2fc11f92562e2b89d.png
a2cf3142cd8a6970441308d553f5d89b.png

Evo i detalja o kameri...inace odlicna app Hardware Tests.
Sto se tice tog hw revision broja, to je malo ne logicno, meni je isti bio kada sam uzeo telefon sto je korektno, a nekima na netu se desavalo da kada bude update taj broj se sa manje vrednosti poveca na 4.4.0.2 WTF ko da je MS uradio putem update@ reviziju hardvera, nema logike ...

Poslednja izmena:
Slikano iz ruke, beskonačno, ostala podešavanja auto... Do lampe ima 30m, do šume ima cca 50m, a do najviše kuće na brdu sa antenom ima preko 300-350m po google mapi onako otprilike.
WP_20150315_09_36_49_Pro__highres.jpgWP_20150315_09_36_49_Pro__highres.jpg

Kakav sam car... :d dve iste sam uplodao...
JPEG su, nisam RAW... Ko bi je upoldao..

Meni je to solidno, a za moje potrebe i više nego dobro...

Poslednja izmena:
dobri su, ti nemaš problem sa tim, inače kako aktivirati hyperfocal mod? pošto vidim da kod tebe dejane to piše da ova naša kamerica poseduje 😀 Jel to na manuelnom focusu ovaj poslednji stepen pre infinity ustvari hyperfocal? Ja sa sa 808 90% slika slikao sa hyperfocal rezimom

BTW vama je poslednji broj u FW verziji veći od mog, meni je 1001 vama je 1003i 1009 ako se ne varam, KAKO TO :O

jel mogu ja da flešujem fw nekog drugog regiona ili nešto slično kao što je moglo na starim simbijan nokijama, promenim product code i onda sam odradi update? 😀

Poslednja izmena:
Mozes da flesujes preko lumia recovery tool, potrazi po forumu uputstvo(kaceno je vise puta)

Nazad
Vrh Dno