Šta je novo?

Nokia 1020

• Začetnik teme Začetnik teme Emix
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Haha... Da ne pravim off.. Kod mene su svi na jabuci, osim žene i mene...
😉

meni nikako da stigne stalak, tri komada sam naručio i evo tri meseca nikako da stigne, a sve što sam poručivao sa aliexpresa 20+ stvari mi je sve stiglo u roku od 20ak dana 😀

jel ova slika sa lumijom ili nikonom? 😀

s obzirom da sam ja moju lumiju 1020 platio 110 eura sasvim sam zadovoljan rezultatima koje pruža 😀

Ali malo kvrcnuto staklo, inf fokus ne radi 😀
Probacu sam da zamenim staklo pa se napravim lud i odnesem ga u cro na garanciju

Poslednja izmena:
Danas, prvi put kamera nije htela da se upali, posle gašenja radi, mada sam sad uradio hard reset, pa ću pratiti... 🙁

Camera app zaebava .. Desilo mi se vec jednom..

Digao sve sa nule, radi normalno... Mislim da je softwareske prirode...

Pa mnoge stvari nisu bitne al su eto prisutne...

Mislim na fotografiju. Jedino za sta koristim blic je da osvetlim nesto, a tu je led bolji izbor.

Kada snimas video nocu led je bolji i jedini izbor 🙂 A za fotke u klubu i generalno portet fotke u nocnim uslovima do 2,3metara od kamere do objekta svakako xenon daje najbolje rezultate u odnosu na led diodicu ma koliko jaka bila...samo je xenon sposoban da bljesne brzo i jako pa da kamera usnimi taj zamrzunti kadar bez zamucenosti, veoma ostro.

Xenon na telefonu i ne mozes i da hoces da koristis da osvetlis nesto, zato je i prvenstveno blic = xenon.

Taj laserski focus ce biti na sledecoj Lumiji, mnogo dobro fokusira, prava sledeca generacija kamera na telefonima, iako vise nikome nije vise bitno raw performance, ocigledno je sada HDR najbitniji kada buljis u sliku..

Poslednja izmena:
Hdr jeste najbitniji ali ga mozes izvesti i na nokiji uz pomoc bracketinga. Ove nove nokije su dobile odlican update kad je u pitanju hdr

HDR je dobar kad se koristi blago ali ga uglavnom prenapucaju tako da slike ispadnu kao iz slikovnice, meni se to ne sviđa više volim da scena izgleda realno a HDR da služi samo da izvuče par detalja.

Hdr se koristi kad imas razliku u osvetljenosti npr hladovina i osuncani deo i da bi oba dela bila jednako dobro vidljiva i jasna na fotografiji tu je hdr. Naravno kad se pretera na slici se pojave i artifekti ali ako pametno koristia hdr slika ce ispasti odlicno. Mnogo bolje nego da ti je recimo pola slike zamraceno ili izbeljeno

Pogledaj kamera apdejt koje su dobile neke novije lumije tipa 830 i 1520 valjda

pa to i kažem da bi se izvukli detalji iz hladovine itd.

Neki korisnici sa wpnovosti prijavili 8.1 update 2 za L1020... Ja još uvek ne dobijam...

7d8e63ab917acbdea31373db18108b15.png
K oja verzija? Ja koristim ovu sto se dobija pred instaliranje w10..

Nama na ovom telefonu bi trebao valjan firmware, posto je bilo previse softverski update-a a drajveri i optimizacija baterije su losiji na ovom gdr2 nije preterano lose ali se oseti..

Au rano ujutru uzmem fon da procitam mailove kad ono ekran pobledeo, izgubio kontrast ...ja u bedaku mislio gotov ekran, crkava. I sve onako gubi pa se vrati i sve tako u krug...loopuje contrast, ko zna mozda su one firmware komponente prsle..

Posle 5min mozganja odradim mu soft reset aj cisto da pokusam nista me ne kosta... Sada eto vec 3 sata radi lepo ne gubi kontrast...

Inace koristim taj gdr2 sa insider programa...strasno kakvi bagovi... Bilo bi lepo da objave vise taj gdr2 za lumie iz 2013 posto ce W10 tek na jesen a pitanje je i kad ce ustvari za te matore lumie.

Tako da kada nesto tako prsne prvo se ide na soft reset 🙂 bilo mi cudno telefon nikada nije pao i niti imam ostecenje na njemu od udarca ili tako necega...

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno