- Učlanjen(a)
- 09.10.2005
- Poena
- 319
Da li je istina da je ovo trenutno najbolji anti-virus program na trzistu i koliko "jede" memorije????
Da, to je nešto manje od Kasperskog ali na pitanje koji je bolji ne postoji univerzalni odgovor. Nekom jedno, nekom drugo.mikelebg26 je napisao(la):Da li je to manje od Kasperskog i realno koji je bolji od ova 2??!?!?
I tata bi sine.mikelebg26 je napisao(la):Zelim najbolje, najsigurnije, lagan za koriscenje, i da ne trosi resurse puno.
NOD32 2.5 resurse trosi mnogo manje od Kasperskog 5.0, bolje detektuje i blokira crve, trojance, cak i spyware-ove, a pored toga ima advanced heuristics, pa moze da detektuje maliciozni kod bez update-a ili antivirusne definicije za razliku od Kasperskog, teze ga syebe virus nego Kasperskog, ne drlja ko ***** po CDrom-u sto ume da smara kod Kasperskog.mikelebg26 je napisao(la):Da li je to manje od Kasperskog i realno koji je bolji od ova 2??!?!?
Nisam nervozan, vec mi je pun _ _ _ _ _ instaliranja razno raznih anti-virus gluposti. Zelim najbolje, najsigurnije, lagan za koriscenje, i da ne trosi resurse puno. Dakle, molim vas odgovore! Hitno mi je!!!
Nisi ti kriv, ali nisi ni kriv sto nemas licnog iskustva sa zarazenim masinamarogi23 je napisao(la):Momci su testirali Anti-viruse, rezultati su takvi kakvi su, ja nisam kriv što NOD nije dobar!
drfedja je napisao(la):Nisi ti kriv, ali nisi ni kriv sto nemas licnog iskustva sa zarazenim masinama
Prvo, NOD32 koji su testirali je rev 2.1, a sada je aktuelna ver. 2.5. Druga stvar, vecina inficiranih masina u 99% je inficirana sa trojan-downloaderima, wormovima itd.... za sta je NOD32 keva, u odnosu na bilo koji drugi AV.
10 je imalo instaliran AVG pored kojeg je proslo sve i svasta.
Prema tome, batali ti te testove i gledaj kako sta radi u praxi. Niko vise ne pravi klasicne link viruse ili boot block viruse, to nisam video 100 godina, a malo ce i teze da to proradi na XP-u sa SP2 u NTFS fajl sistemu.
Daj,samo malo na Google i pogledas jedno 20-tak testova na stranim sajtovima,pa ces da vidis koji zauzima koje mjesto.Pa i ovdje je bilo tih testova da se vidi,ja koliko se sjecam uvijek je Kav bio prvi.Jedina prednost Nod-a je sto manje opterecuje racunar,a to sto brze skenira meni ne treba kad posle 15 dana koriscenja instaliram Kaspersky 5 i on pocne da kvichi ko lud,8 puta...Ne kazem da je Nod losh,ali i ptice na grani znaju koji je trenutno najbolji anti virus,to sto neko ima odbojnost prema njemu je druga stvar.Ja cu prvi preci na drugi neki kad vidim da je bolji!drfedja je napisao(la):NOD32 2.5 resurse trosi mnogo manje od Kasperskog 5.0, bolje detektuje i blokira crve, trojance, cak i spyware-ove, a pored toga ima advanced heuristics, pa moze da detektuje maliciozni kod bez update-a ili antivirusne definicije za razliku od Kasperskog, teze ga syebe virus nego Kasperskog, ne drlja ko ***** po CDrom-u sto ume da smara kod Kasperskog.
U firmi radi na Celeronima na 900Mhz sa samo 128MB RAM-a bez narocitog usporenja, cak je bez problema radio i na masinama od 400-500 mhz !!!
NOD32 je sigurno naj naj antivirus. Ima cak i verzija za Win64.
drfedja je napisao(la):NOD32 2.5 resurse trosi mnogo manje od Kasperskog 5.0
drfedja je napisao(la):NOD32 2.5...bolje detektuje i blokira crve, trojance, cak i spyware-ove
drfedja je napisao(la):NOD32 2.5ima advanced heuristics, pa moze da detektuje maliciozni kod bez update-a ili antivirusne definicije za razliku od Kasperskog
drfedja je napisao(la):U firmi radi na Celeronima na 900Mhz sa samo 128MB RAM-a bez narocitog usporenja, cak je bez problema radio i na masinama od 400-500 mhz !!!
ivanbo2003 je napisao(la):Hehe,KAV najbolji AV,hehe...hehehee... :bottle:
A vi cete momci da naucite drfedju da sve ono sto je naucio do sada bilo u praksi ili na netu moze da baci u vodu jer ste ga vas dvoica "prosvetlili".Oce to :d
ivanbo2003 je napisao(la):A vi cete momci da naucite drfedju da sve ono sto je naucio do sada bilo u praksi ili na netu moze da baci u vodu jer ste ga vas dvoica "prosvetlili".Oce to :d
homer s. je napisao(la):Koliko se sećam kaspersky je ranije koristio rezultate av-comparatives da je pronalazio 99% malware-a za svoje reklame po raznim časopisima .Sad je druga priča...
Pa nije druga prica - i dalje ima preko 99.9% detekciju na tom testu...samo ne gledas pravi test
Jedan test (mislim avgustovski) je za detekciju sa "punim" bazama, a drugi (novembarski) je za detekciju sa "polupraznim" bazama gde se testira heuristika.
Nod32 jeste vrhunski av,ali nije ni on ultimativna zaštita već moćna alatka u rukama "čoveka" koji misli da antivirus mora da ispravlja njegove gluposti i kriv je ukoliko ne nađe gluposti koje je "čovek" uspeo da skine sa neta.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari