Šta je novo?

Nod 32 antivirus program

Kaspersky 5 verz. 388

Ovo je Zakon, godisnja licenca 1000 din i cele godine si free od virusa, Dobar je i Antivir free, komercijalna verzija 25 E.
Verujem da Antivir stoji rame uz rame sa kasperskim.

U firmi imamo antivir i ceo lan evo vec godine dana bez problema a na bezicnjaku smo
:,,:

vkozomar je napisao(la):
Ovo je Zakon, godisnja licenca 1000 din i cele godine si free od virusa, Dobar je i Antivir free, komercijalna verzija 25 E.
Verujem da Antivir stoji rame uz rame sa kasperskim.

U firmi imamo antivir i ceo lan evo vec godine dana bez problema a na bezicnjaku smo
:,,:
a ovo je reklama, ti si spamer i nadam se da ccesh uskoro snositi posledice.. :mad:
btw, video sam i post u KAV vs. NOD thread-u, nije ti ovo jedini ispad..

btw, isto si tako free od virusa i sa NOD-om, ali sa manje troshenja kako lokalnih tako i net resursa..

moderatori, pozdrav.. :wave:

Kasperski Antivirus se ponasa skoro kao i virus jer rad na tom racunaru na kome je instaliran postaje prava muka.

ivanbo2003 je napisao(la):
Misko78 rece nesto o teskim recima na forumu.Neciju inteligenciju tesko da mozes da procenjujes,posebno na daljinu(a sve i da si napisao u saljivom tonu).

A kakve lazne uzbune Nod prijavljuje????Prvi put cujem za to...Niti mi se iko ikada zalio.Znaci,svaki dan cujem nesto "novo" :).Hehe,lazne uzbune.Koja verzija nod-a?

Znachi, kada napishesh ovakav post mislish da nisi zasluzhio odgovore u stilu koje su iritirale Miska78? Ajde poshto sam obecao, iskuliracu i pravicu se da ne vidim pakosno cerekanje u postu :wave:

Ali, poshto nisi dosada chuo i poshto volish da chujesh svaki dan neshto novo, evo ti malo postova od pre par dana sa NODovog foruma:

"hmmmm, false positive?
Hi folks and ESET Guys,

Amon gave me an alert this evening:

10.01.2006 20:41:07 AMON Datei C:\Programme\Password Safe and Repository Personal Edition\psr.exe NewHeur_PE Virus

I am wondering, because this program ist a trusted application from company:

www.mafis.de or www.passwordsafe.de

At earlier scans last week there was no alert at this file. Alert is comming up even with a fresh downloaded installation file from their website.
File is already send to eset analysis. Happy Byte, could you please verify this? Thanks.

citrus"

pa onda kaze

"It seems, that ist an false positive from my lovely nod32. I have no other explanation...

citrus"

a da ne bi bilo da izmishljam, evo ti i link pa vidi ovaj thread a malo i prosurfuj po celom forumu koji sluzhi za komunikaciju NOD korisnika sa ESET podrshkom pa cesh dosta novosti da vidish odjednom :)

http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=115131

Da li je to thread u kome su NOD fanovi zakljuchili da je ipak lazhna uzbuna?
Jeesteee :smoke:

Misko78 je napisao(la):
Evo pozivam te da otvoris novi thread u kome ces napisati sve sto znas o KAV_u, cake, sitna podesavanja, kako se zastititi od virusa... To ce sigurno doprineti ovoj bench zajednici.

Pozdrav Misko :wave:

Evo neshto shto ce doprineti ovom thread-u poshto je tema NOD32, sa redovnim dodatkom o tome kako KAV ne valja.

Opet sa oficijelnog NOD foruma, dakle od ljudi koji su svoje poverenje vec poklonili NODu pa se ne mogu smatrati KAV pristalicama - chak su jednako emotivni prema NODu kao i ovdashnji useri :)

Dakle, chovek je dobio/napravio virus koji nisu prepoznali ni NOD ni KAV...poslao je istovremeno uzorak na analizu u Kaspersky i ESET i evo shta kazhe:

"Why Eset is slow when adding signatures?

Its about 3 days that I sent a sample to Eset, and they didn´t added the signature yet. KAV didn´t detected it too, but I´ve sent the sample to them and 1 hour later they added the signature."

pa onda dodaje da je iz Kasperskog posle tog pomenutog sata dobio:

""Hello.
New malicious software was found in the attached file.
It's detection will be included in the next update. Thank you for your help.
-----------------
Regards, Alexey Malanov
Virus Analyst, Kaspersky Lab."

a onda na to drugi user kazhe:

"Well, too many topics for this issue indeed.
But ESET should hire more employees for analysing samples.

Sometimes they add a sample after one, or two weeks after sending it, and other competitors in just one day.
I understand sometimes the malware is not functional and it's not a real threat but if so why do they still add it after a while?
I don't want to start a fight with my post but hope ESET will improve and add faster signatures.

Thanks for understanding! "

A evo i linka ka celom thread-u

http://www.wilderssecurity.com/showthread.php?t=113054

Znachi, kao shto sam i pomenuo, sve ono shto sam pisao apsolutno nije samo moje iskustvo vec je jednostavno POJAVA sa kojom se srece dobar broj NOD korisnika...meni je zaista chudno kako to da bash u ovom delu svemira sve tako lepo funkcionishe kod NODa i otkud tolika harmonija
:p

A ovaj post sa ESETovog foruma, koji je jedan od mnogih na tu temu, potkrepljuje moju tezu sa kojom se NODovci ne slazhu - kada NODovoj heuristici promakne virus, NOD ce taj virus da propushta josh danima a nekad i nedeljama jer izgleda da nema ko da puni baze!
Poshto NOD heuristika iako najbolja uspeva da ulovi samo 61% nepoznatih virusa, onih 39% ostaje enigma za NOD i pretnja za NOD korisnike josh duzhe vreme.
Ono shto prodje KAVu biva dodano u bazu u roku od 15 minuta do sat vremena, pa chak iako KAV ima goru heuristiku od NOD (sa chim se slazhem jer testovi to potvrdjuju) - kao celina KAV bolje shtiti korisnika, shto i jeste ono shto treba user da ochekuje od svog antivirusa...da ga chuva a ne da ima dobru komponentu :smash:

Poslednja izmena:
drfedja je napisao(la):
Za sve AV programe osim NOD-a je neophodan redovan scan sistema da bi bili 99% sigurni da nema infiltracije. Za svakog ko zna sta radi sa svojim racunarom bice mu dovoljan i AVG da nema viruse, ali sa tacke gledista nekog slabo "potkovanog" usera koji gotovo ni da ne ume da startuje AV scan, ne seti se da updateuje AV, a pri tom voli da posecuje "bezobrazne" :d sajtove, NOD32 je keva.
Prema tome, ono sto pricam, govorim iz praxe i iz analize korisnika koji nemaju razvijenu kulturu koriscenja internet servisa.

Evo da se nadovezhem na ovaj deo tvog posta, da pokazhem da nije bash tako, tj. da AVG nije uopshte dovoljan i da NOD heuristika u nekom realnom scenariju bash i nije od neke koristi:

Postoji jedan zgodan automatizovan sajt na koji ljudi koji pishu viruse ili oni koji sumnjaju da je neshto virus, mogu da uploaduju fajl koji ce biti skeniran sa nekoliko razlichitih antivirusa i na sajtu ce se dati rezultati.
Taj sajt zapravo uglavnom koriste oni koji prave nove virusa, pa shalju da vide koliko su bili uspeshni.
Ako se sajt posmatra na duzhe staze (osvezhava se svakih par minuta), lepo se vidi da statistichki KAV nalazi vishe od NODa, a takodje se vidi ono shto sam pominjao da ako KAV i NOD ne nadju odmah virus u uzorku, posle kraceg vremena kada se poshalje isti uzorak KAV ga nalazi a NOD i dalje ne.
Usput, pokazalo se ono shto sam napisao - AVG je ochajan!

Evo ja sam danas oko pola sata "skidao" rezultate sa tog sajta:

13:23

Last file scanned at least one scanner reported something about: 11515, detected by:

Scanner Malware name
AntiVir X
ArcaVir X
Avast X
AVG Antivirus X
BitDefender Trojan.Banker.Delf.86BEACA1
ClamAV X
Dr.Web X
F-Prot Antivirus X
Fortinet X
Kaspersky Anti-Virus Trojan-Spy.Win32.Banker.ahy
NOD32 X
Norman Virus Control X
UNA X
VBA32 Trojan-Spy.Banbra.19

13:26

Last file scanned at least one scanner reported something about: IEDown2.cab, detected by:

Scanner Malware name
AntiVir X
ArcaVir X
Avast X
AVG Antivirus X
BitDefender X
ClamAV X
Dr.Web BackDoor.IeDown
F-Prot Antivirus X
Fortinet X
Kaspersky Anti-Virus X
NOD32 X
Norman Virus Control X
UNA X
VBA32 BackDoor.IeDown

13:36

Last file scanned at least one scanner reported something about: a-bomb11.zip, detected by:

Scanner Malware name
AntiVir Kit/AnsiBomb.11
ArcaVir Trojan.Constructor.Ansibomb.Darkbomb.11
Avast X
AVG Antivirus X
BitDefender Constructor.A-bomb.A
ClamAV Kit.AnsiBomb.11
Dr.Web Trojan.AnsiBomb
F-Prot Antivirus virus construction tool
Fortinet Ansi.KITC-tr
Kaspersky Anti-Virus Constructor.DOS.DarkBomb.11
NOD32 AnsiBomb.1_1 Constructor
Norman Virus Control X
UNA Constructor.AnsiBomb.11
VBA32 Dropper.AnsiBomb.1_1

13:42

Last file scanned at least one scanner reported something about: d[1].txt, detected by:

Scanner Malware name
AntiVir X
ArcaVir X
Avast X
AVG Antivirus X
BitDefender Win32.Worm.Feebs.G
ClamAV X
Dr.Web Win32.HLLM.Graz
F-Prot Antivirus W32/Feebs.I
Fortinet X
Kaspersky Anti-Virus Worm.Win32.Feebs.j
NOD32 X
Norman Virus Control X
UNA X
VBA32 X

13:51

Last file scanned at least one scanner reported something about: serasa-reports-6002.scr, detected by:

Scanner Malware name
AntiVir X
ArcaVir X
Avast Win32:Banker-ACM
AVG Antivirus X
BitDefender Trojan.Banker.Delf.DAD16A20
ClamAV X
Dr.Web Trojan.PWS.Banker.based
F-Prot Antivirus X
Fortinet X
Kaspersky Anti-Virus Trojan-Spy.Win32.Banker.ahy
NOD32 X
Norman Virus Control X
UNA X
VBA32 Trojan-Spy.Banbra.25

13:56

Last file scanned at least one scanner reported something about: alg.exe, detected by:

Scanner Malware name
AntiVir Trojan/Lowzones.U
ArcaVir Trojan.Lowzones.Bb
Avast Win32:LowZones-Z
AVG Antivirus X
BitDefender Trojan.LowZones.Gen
ClamAV X
Dr.Web DLOADER.Trojan
F-Prot Antivirus X
Fortinet X
Kaspersky Anti-Virus Trojan.Win32.LowZones.bb
NOD32 X
Norman Virus Control X
UNA X
VBA32 X

14:00

Last file scanned at least one scanner reported something about: atip.exe, detected by:

Scanner Malware name
AntiVir Trojan/Dldr.Agent.ZD
ArcaVir Trojan.Downloader.Agent.Zd
Avast X
AVG Antivirus X
BitDefender X
ClamAV Trojan.Downloader.Agent-217
Dr.Web Trojan.DownLoader.5284
F-Prot Antivirus W32/Trojan.ATK
Fortinet W32/Small.CCA-dldr
Kaspersky Anti-Virus Trojan-Downloader.Win32.Small.cca
NOD32 Win32/TrojanDownloader.Agent.KW
Norman Virus Control W32/DLoader.NNN
UNA TrojanDownloader.Win32.Agent
VBA32 Trojan-Downloader.Win32.Agent.zd

14:16

Last file scanned at least one scanner reported something about: msgalo.dll, detected by:

Scanner Malware name
AntiVir Trojan/Spy.Goldun.ci.2
ArcaVir Trojan.Spy.Goldun.Ci
Avast X
AVG Antivirus PSW.Generic.CMM
BitDefender Trojan.Spy.Goldun.CI
ClamAV Trojan.Spy.Goldun.U-unp
Dr.Web Trojan.PWS.Egold
F-Prot Antivirus W32/Banker.FBQ
Fortinet Spy/Banker
Kaspersky Anti-Virus Trojan-Spy.Win32.Goldun.ci
NOD32 Win32/Spy.Goldun.AV
Norman Virus Control W32/Goldun.DI
UNA Trojan.Spy.Win32.Goldun
VBA32 Trojan-Spy.Win32.Goldun.ci

Sajt je http://virusscan.jotti.org/ pa ko ima vremena da ga prati par dana (ja sam to radio pre neki mesec), lako ce uochiti da KAV mnogo vishe nalazi kada je ovako "bombardovan" sa neta nego NOD.

Znachi, ono shto sam pisao nije bilo napamet - KAV kao celina (baza+heuristika) mnogo vishe nalazi nego NOD kao celina (baza+heuristika) iako je NOD heuristika bolja...ali svi mi imamo cele antiviruse a ne komponente :p

Bravo nasao si false positives u Nodu :p.Pa normalno da se to moze javiti,softver nije savrsen,niti je iko to tvrdio ikada.Inace ja takvih isqstava sa nodom nisam imao,pa ne mogu da kazem nista vise.
A sto se tice mog proslog posta i tvoje opaske,ja sam samo rekao da neciju inteligenciju ne mozes da procenjujes na "daljinu".Nista vise.A ti shvati to kako hoces.
A bas ne znam ko je emotivno vezan za sta,kad ides po netu po wilderssecur. forumima i trazis negativna isqstva :p .Ja nisam emotivno vezan za nod(niti bilo koji sw)pa necu ici na kav support forume i traziti slicno ;) .
Aj dundjer da ne idemo dalje u raspravu,nek ljudi koriste koji zele AV,to je stvar licnog izbora i poverenja(koliko je to moguce u sw industriji).

Aj pozdrav :wave:

Bravo nasao si false positives u Nodu :p.Pa normalno da se to moze javiti,softver nije savrsen,niti je iko to tvrdio ikada.

Josh samo da te podsetim da si juche napisao ovo

A kakve lazne uzbune Nod prijavljuje????Prvi put cujem za to...Niti mi se iko ikada zalio.Znaci,svaki dan cujem nesto "novo" .Hehe,lazne uzbune.Koja verzija nod-a?

Pa kako onda da uzmemo za ozbiljno ostalo shto pishesh?
:-devil-:

Aj dundjer da ne idemo dalje u raspravu,nek ljudi koriste koji zele AV,to je stvar licnog izbora i poverenja(koliko je to moguce u sw industriji).

Aj pozdrav :wave:

Slozhili smo se!
:wave:

Pa rekao sam da prvi put cujem,zasto stavljas :-devil-: ?
Ponavljam moje isqstvo je drugacije.A i pazim sta pisem o ostalima,"inteligenciju" ne uzimam u procenu itd.
BTW isao sam na onaj link i samo 2 false positives u celom update-u.A koliko ima virusa u bazi to matematicki izadje stvarno malo.
Slozili smo se da svako koristi sta mu je milo&drago :)

Poslednja izmena:
A i pazim sta pisem o ostalima,"inteligenciju" ne uzimam u procenu itd.

Ni ja - ako pazhljivije prochitash moj post nisam "napao" inteligenciju tog choveka koji je postovao jer sam lepo napisao da mislim da on to pishe na osnovu iskustva sa KAV4 a ne sa KAV5 kod koga je interfejs tako jednostavan da bi bila bruka za inteligenciju da bude nejasan.
Ajde stvarno - chitaj pazhljivije i nemoj da me terash da "prevodim" ono shto sam jasno napisao.

A takodje poshto si osetljiv na oshtre postove, gledaj da ubuduce sam ne postujesh ovako

"Hehe,KAV najbolji AV,hehe...hehehee...
A vi cete momci da naucite drfedju da sve ono sto je naucio do sada bilo u praksi ili na netu moze da baci u vodu jer ste ga vas dvoica "prosvetlili".Oce to "

jer je zapravo taj tvoj ton izazvao sve ovo dalje...:)

BTW isao sam na onaj link i samo 2 false positives u celom update-u.A koliko ima virusa u bazi to matematicki izadje stvarno malo.

Evo - neka ispadnem glup u drushtvu :p ...uopshte mi nije jasno shta si hteo ovim da kazhesh?
Pa kada radish update ne menja se cela baza nego se dodaju nove definicije. Znachi ako je taj update imao npr 30 novih definicija, a od njih su 2 false positives, matematichki bash i nije tako malo kako kazhesh.

Moja greska,hteo sam da napisem update baze,ne samo baza.A koliko u update ima dopunjenih,ja ne znam,niti tvrdim da znam.
A moj post nije pokrenuo dalju diskusiju,ja sam napiso da vasa dva komentara tesko da ce da ubede nekog isqsnijeg sta je bolje.Znajne je razlicito od inteligencije,to i sam znas.Kritikovao sam vase stavove,a ne pamet.A nasmejao sam se jer tako decidirano tvrdite da je KAV bolji,nista drugo nisam hteo da kazem ili uvredim nekog.A inace,dundjer,kazi ti nama na koliko si racunara instalirao kav(osim na svom),cisto da ilustrujes brojkama.Mislim na sire isqstvo sa kav-om,na vise kompova(mrezi?).

Pozdrav

Poslednja izmena:
A moj post nije pokrenuo dalju diskusiju,ja sam napiso da vasa dva komentara tesko da ce da ubede nekog isqsnijeg sta je bolje.

OK - zato sam "prosuo" posle malo detaljnija obrazlozhenja o bash svakoj stavci koju sam pomenuo. A pozvao sam se i na tudja iskustva sa drugih foruma, test rezultate.
Mislim da sam prilichno argumentovao svoje stavove, shto ti ipak nisi uradio - zadrzhao si se na lichnom iskustvu kome treba ili ne treba da verujemo da je tachno. Opet da se ne osetish napadnutim, ne zhelim da kazhem da lazhesh nego da jednostavno tvoje iskustvo ne mora da bude relevanto, shto se kao tachno pokazalo na primeru da nikad nisi chuo da NOD daje false pozitives.
Ali zato kada sam ja napisao da sam ja imao takvo iskustvo i da nisam jedini - cinichno si odgovorio pa sam morao i link da "prezentujem" kao dokaz svoje tvrdnje :)

A inace,dundjer,kazi ti nama na koliko si racunara instalirao kav(osim na svom),cisto da ilustrujes brojkama.Mislim na sire isqstvo sa kav-om,na vise kompova(mrezi?).

Pozdrav

I sad posle svog nepoverenja koje si pokazao prema mojim iskazima, odgovor na ovo pitanje cesh da prihvatish - rekao ja 1 ili milion, kako to mozhe da utiche na sve ono shto sam pisao. Proceni ti ono shto sam ja gore pisao, pa za sve shto mislish da greshim daj kontra argument - tome i sluzhi forum a ne da pishemo da je moj auto brzhi od tvog jer je crven :)

A vec sam rekao - ja pravim jorgane i prodajem na Kalenicu, onako ponekad u izlogu vidim neki kompjuter pa sam se osetio dovoljno pozvanim da sve ono gore napishem - slobodno ti to argumetnovano ponishti :p

Odustajem,toliko od mene. :wave:

dundjer je napisao(la):
I sad posle svog nepoverenja koje si pokazao prema mojim iskazima, odgovor na ovo pitanje cesh da prihvatish - rekao ja 1 ili milion, kako to mozhe da utiche na sve ono shto sam pisao. Proceni ti ono shto sam ja gore pisao, pa za sve shto mislish da greshim daj kontra argument - tome i sluzhi forum a ne da pishemo da je moj auto brzhi od tvog jer je crven :)

A vec sam rekao - ja pravim jorgane i prodajem na Kalenicu, onako ponekad u izlogu vidim neki kompjuter pa sam se osetio dovoljno pozvanim da sve ono gore napishem - slobodno ti to argumetnovano ponishti :p
dakle, to si (letimichno) video/proverio samo na svom kompu i chitao/trazzio na netu i sad nam prodajesh ovde te prichice kao legitimno iskustvo i chinjenice?:trust: ... greshim li? mozzda, ali to je moja procena..

piece of advice: ne veruj bezrezervno svemu shto prochitash na netu/u novinama ili vidish na TV-u, 'occe oni tamo ponekad da "argumentovano" vrlo bezobrazno lazzu ,)

pozdrav

Zar vi njega zaista uzimate za ozbiljno? Pogotovo sto na vrlo neozbiljan nacin ulazi u diskusiju ;-)

Ja predlazem da odradimo nas test 10 najpopularnijih AV programa i resimo tu dilemu...bar do sledece teme ovog tipa ;)

kUdtiHaEX je napisao(la):
Zar vi njega zaista uzimate za ozbiljno? Pogotovo sto na vrlo neozbiljan nacin ulazi u diskusiju ;-)

Konachno prava replika i pogodak u metu! ;)

Mada i dalje ne vidim da neko ima kontra argument za ono shto sam napisao...ili volite da diskusije zaista ostaju na nivou "KAV je zakon" ili "NOD je majka"...da ne govorim o najcheshcem nachinu debate ovde "ma nemash ti pojma, nije to tako"

kUdtiHaEX je napisao(la):
Ja predlazem da odradimo nas test 10 najpopularnijih AV programa i resimo tu dilemu...bar do sledece teme ovog tipa ;)

To je dobra ideja - ali koliko vidim, svako od nas ovde je radio neki svoj test i svako je doshao do svog rezultata...bojim se da nema "kritichne mase" znanja ovde za validan test - ukljuchujem i sebe u ovu ocenu, da ne bude zabune

H.U.D. je napisao(la):
piece of advice: ne veruj bezrezervno svemu shto prochitash na netu/u novinama ili vidish na TV-u, 'occe oni tamo ponekad da "argumentovano" vrlo bezobrazno lazzu

pozdrav

Ali eto kontradikcije - nepoverovah onome shto pishe u ovom thread-u i odmah dobih po nosu. Shta da se radi.

Medjutim, uz ovaj dobronameran savet koji si mi dao, pomoglo bi mi dosta da si mi i ukazao na moje greshke u onome shto sam napisao - tek da nauchim :)

Mislim, svi vi imate poneki komentar tipa da pricham bezveze, ali niko da kazhe da je to bezveze zbog toga i toga...

Ne bezhim od toga da sam mozhda napisao gomilu gluposti - ali sve je lepo napisano i objashnjeno pa ako ima neko suprotno argumentovano mishljenje, shto ne napishe???

Zaista diskusije na ovom forumu nisu diskusije nego paushalna iznoshenja lichnih iskustava...ili svadja na lichnom nivou
:wall:

Poslednja izmena:
jel to potvrdjeno da je trojanac ili je info ono shto je napisano na MyCity thread-u?
za ovo drugo, lepo kazze moderator tamo da je to heuristika "nagovestila" da to mozze da bude malware ( pishe Generic), a ne i da jeste..
probaj da ga poshaljesh na onaj site koji je neko post-vao gore sa gomilom AV engine-a, pa post-uj ovde rezultat...

pozdrav

ovako,na kaspersky online nije prijavio nista,a na druge sajtove traze da se instalira activx kontrola a ja to necu.
znaci po kav-u da avg laze.(sto je verovatnije) :d
nisam nasao nede gde moze samo files-i da se skeniraju osim na kav-u,svi hoce ceo system sa activx-om instaliranim da skeniraju.

Poslednja izmena:
drljaca je napisao(la):
ovako,na kaspersky online nije prijavio nista,a na druge sajtove traze da se instalira activx kontrola a ja to necu.
znaci po kav-u da avg laze.(sto je verovatnije) :d
nisam nasao nede gde moze samo files-i da se skeniraju osim na kav-u,svi hoce ceo system sa activx-om instaliranim da skeniraju.

Podigni fajl na http://virusscan.jotti.org/ (imash na vrhu strane) da vidimo shta kazhe nekoliko antivirusa o tome...

dundjer je napisao(la):
Konachno prava replika i pogodak u metu! ;)

Mada i dalje ne vidim da neko ima kontra argument za ono shto sam napisao...ili volite da diskusije zaista ostaju na nivou "KAV je zakon" ili "NOD je majka"...da ne govorim o najcheshcem nachinu debate ovde "ma nemash ti pojma, nije to tako"

Ja sam uporno diskutovao u 10 tema koje su bile iste kao i ova, pa sam odustao od dalje diskusije. Moje licno misljenje je da je KAV bolji, testirao sam i beta verziju KAV 6, uverio se u jos neke stvari. Ali ako me neko pita da li valja NOD32 - naravno da valja i da ga vredi instalirati. Uostalom, ne mogu svi da drze KAV ukoliko imaju neki dresh tipa P2 450 MHZ i sl.

dundjer je napisao(la):
To je dobra ideja - ali koliko vidim, svako od nas ovde je radio neki svoj test i svako je doshao do svog rezultata...bojim se da nema "kritichne mase" znanja ovde za validan test - ukljuchujem i sebe u ovu ocenu, da ne bude zabune

Ja sam pre hteo da odradim jedan test ali vremena nije bilo, stoga sam odustao. U principu 'kriticna masa' znanja se stice i iskustvom. Mislim da ne bi bilo tesko napraviti dobar test AV softvera kada bi to vreme dopustalo.

NOD je imao slab prolaz na MC testu zbog toga sto ga je nemoguce 'ubediti' da neke fajlove skenira, tj. skenira samo one fajlove koji po njegovom misljenju mogu biti zarazeni.
Ukoliko promenite ekstenziju fajla u neki levu, NOD ce fajl propustiti tokom skeniranja.

Vecina fajlova na testu nije imala odgovarajuce ekstenzije.
To ce biti promenjeno za sledeci test.

btw. ja ne smatram ovo nasim propustom, vec propustom tvorca NOD-a.
btw2. ovo je jedna od tajni NOD-ove brzine - ne skenirati sve, vec samo ono sto je nuzno

Vise od ovog komentara necu davati u ovoj temi, posto sam objasnio zasto je NOD tako lose prosao, i zasto to nije nasa krivica.

Da li nod32 može da ukloni malware ili trojan virus? ne znam koje je od ovo dvoje ime virusa!

NOD je imao slab prolaz na MC testu zbog toga sto ga je nemoguce 'ubediti' da neke fajlove skenira, tj. skenira samo one fajlove koji po njegovom misljenju mogu biti zarazeni.
Ukoliko promenite ekstenziju fajla u neki levu, NOD ce fajl propustiti tokom skeniranja.

Vecina fajlova na testu nije imala odgovarajuce ekstenzije.
To ce biti promenjeno za sledeci test.

btw. ja ne smatram ovo nasim propustom, vec propustom tvorca NOD-a.
btw2. ovo je jedna od tajni NOD-ove brzine - ne skenirati sve, vec samo ono sto je nuzno

Vise od ovog komentara necu davati u ovoj temi, posto sam objasnio zasto je NOD tako lose prosao, i zasto to nije nasa krivica.

Zato postoji opcija promene i izrade posebnih "scan profila"...Pa lepo podesis "scan all files" i Nod lepo sve skenira.

da li je "malware" ili "trojan" to da pochetkom svake godine ljudi previde da i cifra godina igra neku ulogu u datumu? :d
post #83 je bio pochetkom 2006. godine!!! :D

btw, pitanje iz post-a #84 je, blago recheno, nerazumljivo..
a da autor tog post-a prvo konsultuje Wikipedia-u ili Google ( u vrlo prijateljskom tonu recheno)? :)
ili je bolje da ga/je mi zbunimo pitanjem tipa:
"malware mozze da bude virus, a i shto-shta drugo.. s druge strane, virus mozze da bude u trojan-u, ali sam trojan ne mora da bude malware.. a ni jedno nije konkretno ime virusa, nego tip po nachinu ponashanja..
koje je, u stvari, tvoje pitanje???" :laugh:

opustite se.. :smoke:
NOD i dalje "chuva" gomilu kompanija i napreduje, kao i KAV..

za firmu gde ja radim ( uspeshno ,) ) skoro 6 godina, a i mene lichno, aktivno reshenje je NOD ( samo AV ili Smart Security - AV/FW/ASW, sada u ver.3, mada i 2.70.39 radi vrlo lepo svoj posao - sve shto je doshlo putem razlichitim od mail-a nije "zazzivelo" niti smorilo blazzene korisnike :))

a kao pasivno je to KAV ( KAV Second Opinion Solution - samo scanner i updater, sada u ver.6, kao i KAV for File Servers, ista ver., a KAV za linux mailbox-ove neccu ni da pominjem - za sve ove godine koliko je licenciran preko mail-a nije proshao ni jedan maliciozni program)

naravno, najvecca zashtita je je ipak informisanost korisnika i pravilno korishccenje resursa..
nikakav AV engine ili njegova ogromna baza virusnih definicija necce zashtititi neobazrivog korisnika

pozdrav

naravno, najvecca zashtita je je ipak informisanost korisnika i pravilno korishccenje resursa..
nikakav AV engine ili njegova ogromna baza virusnih definicija necce zashtititi neobazrivog korisnika
Pametno receno,potpuno se slazem
:wave:

Nazad
Vrh Dno