Šta je novo?

Niste normalni :)

gx-x je napisao(la):
Nije bas zanimljivo da trosis soul gemove na svako ***** koje mlatnes macem...bar meni nije. Desice ti se da zarobis recimo flame attroach-a u grand soul gem, a mogao si da castujes golden sainta i da ga zarobis umesto attroach-a...Mali soul gemovi (petty soul gem, lesser soul gem) su beskorisni, u to staju pacovi i tako neka stvorenjca, sa time ne mozes ni dopuniti iteme ko covek...

Pa Umbra sword nije CAST WHEN STRIKES, nego CAST WHEN USED, tako da nisam zarobljavao bilo koga... a ove male gemove nisam ni skupljao, osim dok nisam znao kako su beskorisni.

Poslednja izmena:
da, u pravu si, zaboravio sam na to...Ja sam za to maltene na pocetku napravio neki prsten koji baca soul trap na target i ima radius 25ft sto ce reci bukvalno zarobi sve u nekoj ovecoj prostoriji...kostao me nesto smesno malo para...

Znaci... ladno sam tek sada naisao na lika koji pokusava da leti... i naravno bolno sleti... procitao sam mu i dnevnik - Legenda !!!:) Nikada nisam tuda pesacio, ali zato sada mogu da preletim pola ostrva i da ne poginem pri sletanju. Ranije bih umreo...

Nadjes Levitation spell (kupis ga u nekom od mage guildova) enchantujes neki prsten recimo dusom golden sainta i stavis constant effect levitate i letis stalno bez padanja ;) Naravno posto je to sporo, navuces boots of blinding speed i cepas....

Alo, pa malo imaginacije, molim!!! Umbra bije kao stoka ali moze se lako resiti - kupite potion of levitation i ponesite 200-300 strela, popnite se na stenu iznad njega i zasujte ga strelama - moze da se resi na taj nacin vec na prvom nivou :)
Nije ovo fallout, nwn ili neka slicna igra gde sve zavisi od statistickih parametara, vec se dosta polaze na snalazljivost u borbi

Kao prvi carobljak u blizini one tvrdjave kod Balmore (Moonmoth)...
Jedna od prvih misija za Blade. Njega sam takodje sasuo na kvarno.
Popeo se na tvrdjavu, naravno :)

Poslednja izmena:
filipenko je napisao(la):
Nije ovo fallout, nwn ili neka slicna igra gde sve zavisi od statistickih parametara, vec se dosta polaze na snalazljivost u borbi
Pa to onda nije pravi RPG ;)

Ajde i da nije pravi rpg, zato je prava igra :)

Ali je itekako pravi rpg. Druga je stvar sto u drugim rpgovima ne zele da ti pruze slobodu vec te teraju npr. da dodjes do zmaja i da ga cukas nekim cekicem velicine njegovog nokta, pijes 500 potiona i na kraju ga eto kao satro ubijes udarajuci za po 1-3 hpa pomenutim cekicem :)
Problem je sto u drugim rpgovima nedostaje imaginacije, a i ograniceni su pravilima koja se postavljaju (tipican primer AD&D) koji vuku te igre unazad u nekoliko aspekata. Cim malo odstupe od pravila gube licencu, a i zasto bi se smarali sa pravilima i remetili ih kad su ovako sigurni da postoji neki kvazibalans.

Srecom tu je Elder Scrolls ekipa i hrabri i fantasticni programeri iz Bethesda Softworksa koji se ne libe da malo cackaju mecku ispod haube i koji su u stanju da pruze pravo zadovoljstvo. Realno, koji to npr. (A)D&D moze da izazove "wauuu" osecaj nakon Baldur's Gate-a? Nijedan, pa ni NWN...

Poslednja izmena:
Tip of the day:
Kada pristupite Legiji pozeljno je da to manje-vise uradite u pocetku. Naime dobicete set oklopa i oruzja koji nisu nista specijalno ali za pocetak su dovoljni. Drugi razlog je sto niko od legionara nece pricati sa vama ukoliko ne budete nosili taj oklop na sebi a to je vrlo zamorno na kasnijim nivoima kad dobijete jake oklope i oruzja pa stalno menjate doticne da biste mogli da popricate.

P.S. "pristupiti Legiji" ne shvatati u kontekstu modernih politickih zbivanja vec u kontekstu igre The Elder Scrolls 3: Morrowind

pa ne pricaju sa tobom samo obicni vojnici, njihove staresine pricaju sa tobom normalno. (nadam se da mislimo obojica na Imperial Legion). Sta ima koji ocin i da pricas sa tim obicnim vojnicima ?!

PS. Ono za Umbru i strele sto si rekao - tesko izvodljivo. Zasto ? Zato sto ti treba marksman skill na pristojnom nivou da bi od 300 strela bar 30 pogodilo i da bi od tih 30 bar 5 nanelo neku razumnu "stetu". Taj Orc ima bar 400 healtha i heavy armor (rating nekih 130) sto ce reci strela koja radi 10 damage, Orcu ce naneti 1-2 damage-a....

Alo, pa malo imaginacije, molim!!! Umbra bije kao stoka ali moze se lako resiti - kupite potion of levitation i ponesite 200-300 strela, popnite se na stenu iznad njega i zasujte ga strelama - moze da se resi na taj nacin vec na prvom nivou :)

ajde se sad ,molicu lepo, izvini za takvu izjavu gde fallout stavljas u istu recenicu sa nwn-om... fallout je i takticki masterpeice po pitanju borbe za nwn a kamoli tvoj boc-boc-clickete-click morrowind... cemu onda uopste statisticki podaci u morrowndiu ako nista ne zavisi od njih.. eto da se kaze i ovo je rpg? :)

i molim te generalno nemoj da mesas babe i zabe (fallout i morrowind).. za nwn kotor i ostalu boraniju bas me briga :d

***e al ste zadrti :D
Pazi, i meni je Fallout svakako jedna od the best igara koje sam igrao, a igrao sam dosta, ali po dozivljaju i uzivljavanju u jednu igru - Morrowind nema premca!

A sto se tice boc-boc sistema, jeste katastrofa, ali to i jeste najveca mana igre... Uh, kada bi se ostvarile najave za Oblivion da ce to biti ispravljeno, meni ni jedna druga igra ne bi trebala... Osim Oblivion II, pa III :D

P.S. Ja sam Umbru svaki put pobedjivao na prvim nivoima, ali kad se setim uz koliko pacenja... Pa negde kao kad bijes glavne glavonje u Diablu... Znaci levitirao sam ali sam ga sibao macem, sletim mu na glavudju pa ga sibnem, samo sto je i on mene umeo da dokaci...

gx-x je napisao(la):
pa ne pricaju sa tobom samo obicni vojnici, njihove staresine pricaju sa tobom normalno. (nadam se da mislimo obojica na Imperial Legion). Sta ima koji ocin i da pricas sa tim obicnim vojnicima ?!

PS. Ono za Umbru i strele sto si rekao - tesko izvodljivo. Zasto ? Zato sto ti treba marksman skill na pristojnom nivou da bi od 300 strela bar 30 pogodilo i da bi od tih 30 bar 5 nanelo neku razumnu "stetu". Taj Orc ima bar 400 healtha i heavy armor (rating nekih 130) sto ce reci strela koja radi 10 damage, Orcu ce naneti 1-2 damage-a....

Ja sam imao problem kad dobijem zadatak a nemam oklop ukoliko trebam da popricam sa nekim vojnikom. On naravno sa mnom nece da prica bez obzira sto je to neophodno za kvest

Oko Umbre - ja sam upravo uradio kako sam napisao. Da je tesko izvodljivo - jeste, zato tu postoje majstori :smoke:

@G!!!
Itekako se mogu porediti fallout i recimo nwn, kotor...pitaj samo Toxica i Voodoo_NBGD-a :d

Nije mi jasno kako mozete da pljujete Morrowind ili Fallout...ako vam se ne svidja npr. sistem borbe onda jednostavno nemojte da ih igrate...glupo je pljuvati po necemu sto je PROVERENO i DOKAZANO kvalitetan softver.Ja sad kao slusam dzez ali ne volim klasiku zbog tih i tih stvari i pokusavam da ubedim ljude koji je slusaju da to ne valja jer je mnogo sporo ili slabo ili neznam ni ja...to jednostavno ne vodi nikuda.
Pozdrav.

pa upravo to i kazem.. ne treba mesati babe i zabe (kako mrzim ovu frazu a ne znam zasto je koristim)

anyway sorry na offtopiku ali stigao je metalheart a ja ne mogu da igram jer palim sutra na more :( ;)

ako oblivion bude implementirao iole unosniju borbu ala gothic bice skroz dojajan (samo da malo preuredi budzenje atributa da ne bude da lvlupujem samo time sto ponavljam jedno te isto, i bice dostajna igra u mojim ocima)

poz svima

Da mi je znati zasto ljudi vole da budu sputavani! Javno izjavljujem da cu se posrati na Oblivion ako budu imali sistem borbe kakav ima Gothic2 ili ista slicno. Taj sistem moze biti ok, ali zaista mu ovde nije mesto. Jedino bi mogli da modifikuju borbu na daljinu, pre svega za magove koji su zaista potcenjeni u Morrowindu. Takodje cu se posrati na Oblivion ako budu menjali sistem apgrejda koji je nesto najbolje u svim igrama. Razumeo bih da ga malo modifikuju u odredjenom smislu ali to sto ti hoces, G!!!, "da ne bude da lvlupujem samo time sto ponavljam jedno te isto" to je upravo osnova svega. Ne, verovatno bi bilo najbolje da dobijam XP ne koriscenjem atributa vec resavanjem kvesta na bilo koji nacin i onda da biram da li da budzim inteligenciju, agilnost ili snagu bez obzira sta sam koristio. Taj sistem je prevazidjen i pripada proslosti!

psaras_pa je napisao(la):
Nije mi jasno kako mozete da pljujete Morrowind ili Fallout...ako vam se ne svidja npr. sistem borbe onda jednostavno nemojte da ih igrate...glupo je pljuvati po necemu sto je PROVERENO i DOKAZANO kvalitetan softver.Ja sad kao slusam dzez ali ne volim klasiku zbog tih i tih stvari i pokusavam da ubedim ljude koji je slusaju da to ne valja jer je mnogo sporo ili slabo ili neznam ni ja...to jednostavno ne vodi nikuda.
Pozdrav.
Dozvoli, ja ne pljujem po Falloutu i Morrowindu (čak naprotiv), ali mislim da su Neverwinter i KotOR odlične igre. Sa druge strane, ovaj suparnički klan :) misli da su Fallout i Morrowind odlične igre (što i jesu), ali tvrde da su NWN i KotOR dno i da bi ljudi automaCki sa Need For Speeda trebali prelaziti na Morrowind...

@G!!!
Itekako se mogu porediti fallout i recimo nwn, kotor...pitaj samo Toxica i Voodoo_NBGD-a :d
off-topic
ej vas dvojica!
ja nikada u mojim postovima nisam spominjao FallOut zato sto ga nisam igrao, i ne znam kakva je to igra (mislim znam po zanru i pricama ali ne znam jer je ja nisam igrao)!!
Morrowind sam pre par meseci uzeo da igram i u par postova pre sam napisao da sam se smorio jer sam krajnje krivo krenuo da resavam questove (kao neki pocetnik :S:) pa sam prekinuo! Onda je naisao ovaj thread sa jako puno zanimljivih hintova, pa reko u dokolici da ponovo pocnem igru ali sada polako i ispravno :D!!! Za Morrowind smatram da ima, za sada, nevidjeno i jako blisko realnosti upgrade-ovanje likova, ono sto radis i koristis ti i napreduje!!!

E sad ono najbitnije ( :D ) NWN mi se svidja od svih igara najvise jer je D&D! Volim tu epsku fantastiku sa tim rasama i to ti je!! To mi je malo smor u Morrowindu, sve nesto cudno, sumorno, kreature nikad vidjene!!! Ali to je vec vizuelni utisak :)

E sad ja neznam zasto sam ja smesan sa mojim izjavama ili ce neko drugi da postane smesan postovanjem na moje izjave, ali mi cilj nije ni priblizno taj!
Ja imam svoju listu potreba za uzivanje u igri! I za sada je samo NWN tu listu popunio ;)

Opusteno ljudi, ovde se niko ne svadja, svi smo "nasi" i volimo malko da se potkacimo :)
(ovo govorim ljudima koji misle da se nas 4-5 sad kao nesto ozbiljno svadjamo ;) )

Opusteno ljudi, ovde se niko ne svadja, svi smo "nasi" i volimo malko da se potkacimo :)
(ovo govorim ljudima koji misle da se nas 4-5 sad kao nesto ozbiljno svadjamo ;) )
:p

nego kada se dodje do glavnog questa?
i kakvi su questovi (i gde se trigger-uju) za Bloodmoon i Tribunal?

Kol'ko se ja sećam dok sam igrao Morrowind, a to je trajalo dobrih pola sata :p , već odmah na početku ti spominju neko ostrvo na severu (pretpostavljam da se to dešava samo kad imaš instalirane ekspanzije)... ili možda grešim...

Sut', ba', ne zbunjuj raju :)

Tribunal - nakon instaliranja sledecih par puta kad se budes odmarao napasce te neki Assasin, apdejtuje ti se zurnal, popricas sa bilo kojim strazarem, on te uputi na lika u gradu Ebonhearth i odatle 'vatas magicni transport za Mournhold, prestonicu Tribunala gde nadalje nastavljas

Bloodmoon - pitas (skoro) bilo koga za latest roumors i on ti kaze za ostrvo na severu. Mozes da u'vatis transport iz seoceta Khul, ili pak da jednostavno otplivas, in-game mapa ce ti se sama apdejtovati da obuhvati i ostrvo Krvavog Meseca. Iskrcavas se u Fort Frostmorth-u i nastavljas dalje...

ja te ekspanzije ne smem ni da instaliram...totalno sam bio prso dok sam igrao i ovaj "prvi" "III-ci" deo (sta su elder scrols 1 i 2 ??? ).

Arena, Dagerfall, Battlespire, Redguard, igre daleko ispred svog vremena i, nazalost, ispred tadasnjih masina. Toliko daleko da je Battlespire jedna od prvih (ako ne i prva) igara koja je imala totalni randomizer svega u igri. Znaci kad loadujes igru ono sto je bilo u nekom hodniku sad je na vrhu kule zamka i slicno. Nazalost sve igre su imale tehnickih problema u vezi sa ovim i slicnim stvarima ali su ostale upamcene kao biseri zanra.

A onda je nakon nekih 6-7 godina vaskrsli kralj, njegovo visocanstvo Scrolls Elder Treci stupio na scenu, potamanio konkurente i od jeseni 2002. postao jestastveni gospodar vaseljene :smoke:

hehehe...pretera ga brate...to je stvar ukusa...rekoh, meni je Gothic bio vece zadovoljstvo. U principu, sem skilova i nacina level-up-ovanja nema velike razlike, stim sto mi je prica u Gothicu bolja... grafika je mnogo bolja, atmosfera je bolja itd. Stvar ukusa.

Filipenko, ja neznam ni da zamislim sta bi sve trebao da ispuni Oblivion da ti bude bolji od ES-a! :D
p.s.
potajno se nadam da ces se u medjuvremenu utesiti u NWN2 :p :d

ToxiC je napisao(la):
Filipenko, ja neznam ni da zamislim sta bi sve trebao da ispuni Oblivion da ti bude bolji od ES-a! :D

? Pa Oblivion i jeste ES, konkretno ES4

ToxiC je napisao(la):
potajno se nadam da ces se u medjuvremenu utesiti u NWN2 :p :d

Sta to bese i kad dolazi? Oblivion dolazi krajem godine pa ti vidi ko ce se tesiti i cime :p

Samo jos da smislimo kako da promenimo kompletne masine do kraja godine...
Sta ce bese biti neophodno da potera Oblivion kako treba?

A sto se tice Neverwinter-a, mislim da je to sjajna igra i pravi prelaz ka nekim ozbiljnijim RPG-ovima. Posebno druga ekspanzija - Hordes of Underdark. Poseduje sve elemente ozbiljnijih igara, a opet ima tu jednostavnost, koja je jako dobra da nekoga privuce, pa onda i izazove da potera nesto tipa Gothic ili Morrowind. Ja sam svojevremeno bio zadivljen Neverwinter-om, a sada mislim da je to opustajuca, dobra igra, pre svega zabavna.

izvinte za off;
Filipe,jesi dao OET??
pozdrav od Djure ;)

Poslednja izmena:
Agilni je napisao(la):
Samo jos da smislimo kako da promenimo kompletne masine do kraja godine...
Sta ce bese biti neophodno da potera Oblivion kako treba?

To niko sa sigurnoscu ne zna, ali verovatno napucana platforma sa PS 3.0 kartom

Nazad
Vrh Dno