Šta je novo?

Nintendo Switch (Nintendo NX)

Sutra bi trebalo da mi stigne Switch. Da li je neki sale za igre u toku? Može li neka preporuka za must-have ekskluzive?
Zelda BotW apsolutno, i to u docked modu bih ja lično preporučio.

Link's Awakening takođe jako dobra igra, ako si u tom fazonu. Ovo dalje nisu ekskluzive, ali bar ja sam se nauživao igrajući The Messenger, Into the Breach, Shovel Knight i Hollow Knight u handheld varijanti, jer nekako posebno dobro ide Switch uz te igre.

Donkey Kong: Tropical Freeze i Super Smash Bros takođe rekao bih must-have ekskluzive.

Moj sin neće da pogleda zeldu. Ja igrao par dana, al mator sam. Stoji u caseu, sa par drugih koje ne gleda...
Tražio je minecraft, kontam da nece ni to dugo.
Smash bros I Mario kart su zakon:)
Dobri su i mario oddysey I Luigis mansion.

Sutra bi trebalo da mi stigne Switch. Da li je neki sale za igre u toku? Može li neka preporuka za must-have ekskluzive?
Prati popuste na deku deals i obavezno napravi US nalog na neki state gde ne postoji sales tax, posto su onda najjeftinije igre.

Sto se tice ekskluziva, sve Nintendovo je dobro.

Mario, Zelda, DonkeyKong, Pokemoni... Sad zavisi sta volis da igras.

Konzola je stigla. :) Pogledaću sve preporuke i odabrati nešto za početak. Hvala svima!

U sustini, lite ti je najbolji ako ces igrati samo u portable modu, jer stedis novac. V2 je najbolji ako ces igrati prvenstveno docked, posto nema potrebe ici na oled u tom slucaju, a oled je najbolji kao Switch za svaki tip upotrebe.

E sad kad su u pitanju polovne konzole, zavisi na sta se naleti. I ja sam razmisljao mozda da prodam lite i uzmem V2 da bih mogao da igram docked ponekad, a ne smeta mi kvalitet ekrana za portable mod.

koliko se krecu hakovani? valjda nije zabranjeno pitati za cifru ne pitam gde ima

Na Tajlandu sam ja nov v2 platio ispod 300e. Hakovani su ispod 200 uglavnom.
Kod nas sam video cene oko 400 za nov i 500 za Hakovani, tačno konvergira ka ceni Ps5.

Kod nas su hakovani preskupi zato sto ih ima malo.

Ali ko kupuje nove kod Madjara, oko 180e je lite, 270e V2 i 360e oled.

Ma smesno...pogotovo ovo sto prodaju za 600-700e. Lol
Na kraju cu im prodam ovaj moj prvi switch za 1000e i kupim sebi oled. xD

Ja imam klasican i lite banned(bio 100e na kp), a najcesce sam na lite-u, samo ako treba neki update odradim na glavnom i sinhronizujem na lite. Metro 2033 odlican, sniper 4 maestralna grafika. Call of Cthulhu isto odlicna grafika u pozadini i slicno. Tako da itekako ima dobrih iagara.

600 evra je ok dati za polovan v2 switch samo ako uz njega ide i 6 fizičkih igara prosečne cene 50 evra i pro kontroler. Realna cena je 250e, i to ako je u odličnom stanju.

Šta mislite, da li uzeti Pro kontroler za igranje u Docked modu ili dokupiti još 2 joycon-a zajedno sa gripom, da bi ostala i mogućnost razdvajanja joycona u 4 kontrolera za lokalni multiplejer?

Na kratko sam igrao na Switchu, da bih isprobao konzolu, pa ne znam koliko je udobno koristiti 2 joycona u gripu prilikom dužih igračkih sesija? Pretpostavljam da je Pro kontroler bolji u tom slučaju.

Obzirom da je BotW prva igra koju sam igrao (docked) deluje mi da bi' uz Pro kontroler izgubio malo onog kreativnog dela u upravljanju likom koji ide uz po jedan joycon u svakoj ruci. Meni je to bilo gotivno.

Tako da nikada nisam uzeo Pro kontroler i ne planiram.

A čak vrlo verovatno može da se poveže ds4 na Switch od kad su ubacili BT povezivanje kroz update.

sad dam bacio guglicu mogi ps i xbox kontroleri, vidim sa adapterima ali verovatno sto rece kolega moze i direkt posl updatea

nadam sam da vam se pridruzujem sledece godina u switch familiju

@Corvus Corax Dobar je pro controller, ali ako nameravaš da igraš platformere i/ili metroidvanie možda je bolje uzeti 8bitdo pro2. Bolji je dpad.

A čak vrlo verovatno može da se poveže ds4 na Switch od kad su ubacili BT povezivanje kroz update.
Probaću. Imam DS4 viška koji bih mogao da koristim za Switch. U tom slučaju bih verovatno uzeo još jedan set Joycon-a i tako rešio sve slučajeve za upotrebu.

600 evra je ok dati za polovan v2 switch samo ako uz njega ide i 6 fizičkih igara prosečne cene 50 evra i pro kontroler. Realna cena je 250e, i to ako je u odličnom stanju.
heh, ja imam i pro kontroler i brdo AAA igara sto fizickih sto digitalno, osim nintendovih, i sve bih to menjao za xbox ali ovde za sve skupa bih mozda dobio 4 soma juana sto opet nije dovoljno za xbox...

Lol, dock nisam nikad ni koristio aj bas da probam kako je.
Znaci ps kontroleri mogu?da probam s ps5.

Ajde probajte da li može da se poveže dualsense ili dualshock bez adaptera, pa javite. Ja kupih danas switch impulsivno zajedno sa sestrom, stiže konzola za par dana. Uzele smo i dodatni joy-con, al sad nešto gledam, onaj što se dobija uz konzolu ima i neki dodatak na koji se joy-con stavi, pa postaje kao normalan džojstik. Jel se dobija taj dodatak uz ove što se uzimaju zasebno? Kako uopšte funkcioniše? 😄 Jel može da se razdvoji, da se koristi po jedan kontroler, pa da igraju 4 igrača? I gde napraviti nalog, gde su najbolji popusti za ekskluzive? Jel prolaze naše kartice ili se kupuju dopune kao na playstation-u? Previše pitanja, ali nisam nikad imala Nintendo konzolu. 😄

Receno vise puta. US nalog u drzavi gde nema sales tax. A sto se tice ekskluziva, retko su na popustu, na eShop skoro nikad.

Jel probao neko ono deljenje igrica izmedju dva switcha? Jel radi to kako treba? Da je jedna primarna, a druga sekundarna konzola.

Radi.

Jedino Switch ima neki loš trip gde ako kupiš jednu igru a hoćeš istovremeno da je igraš na dve konzole u nekom "LAN coop-u" - moraš u tom slučaju ili dve kopije igre da kupiš, ili da imaš onu Nintendo pretplatu za online igranje, pa da se ta online opcija koristi za coop sa jednom kopijom digitalne igre. (ako igra ima online MP naravno)

Van toga - odvojeno igranje jednom kupljene igre, na dve konzole, na dva naloga, svako za sebe, radi isto kao na PSN.

To me zanima, odvojeno igranje. Recimo ako imam regularan switch i lite.

Radi savrseno, tako ja i drug igramo. Njegov profil primary kod mene, moj kod njega. Mozemo da igramo zajedno online. Jedino i ja i on imamo NSO. Moj US nalog, njegov italijanski, pa gde je jeftinije, tu uzimamo.

Nazad
Vrh Dno