Šta je novo?

Nintendo Switch (Nintendo NX)

e pa ovo je vrlo bitno! barem nesto da dodje :)

ja mislim da kad bi portovali diablo na ovo da bi bio show.

Switch je zanimljiv za multiplatform igre upravo zato što postojeće PS4/XB1/PC igre dobijaju totalno novu dimenziju i nude novo iskustvo sa full handheld modom,
zbog toga dosta ljudi bi sigurno uzelo neke od tih igara za Switch iako imaju PS4 ili PC gde bi mogli da igraju te igre.

Poslednja izmena:
Xenoblade Chronicles 2, da li je za ovu igru potrebna online konekcija ili se može igrati offline ? Koja će biti cena online usluge za NS (negde samo pročito da će biti oko 20e), i da li će ova usluga biti podržana za Srbiju ?

Ni za jednu igru nije neophodna internet konekcija i svaka se može igrati offline, online je naravno neophodan za online multiplayer.
Online će početi da se naplaćuje negde od sledeće godine, godišnja pretplata će biti 20e, i naravno da će moći iz Srbije normalno da se koristi iako nema Srbije da se izabere.
https://www.nintendo.com/switch/online-service/

He he od kako često putujem vozom na posao sve sam bliži nabavci Switch-a. Moram ta 4 sata dnevno "ubiti" nekako ...

switch ti je prava stvar za to. ili telefon sa velikim i dobrim ekranom, pa netflix

Hahaha odakle putujes 4 sata? :D Sto ne bi ziveo, BG je zakon! :D

4 sata ukupno u oba smera :) I slažem se sa schielinkinom, nema tih para zbog kojih bih živeo u BG-u.

Sent from my LG-H990 using Tapatalk

Ali 4 sata dnevno... još pola radnog vremena ode na put bog te.

Sent from my D6603 using Tapatalk

Sad idemo u off ali *** ja sam ga i započeo, u teoriji da krene iz NS-a i ide 120km/h i ne staje nigde ... mislim da ni tada ne bi mogao za pola sata biti u BG-u. U praksi dođe npr. u Inđiju i stoji 15 minuta, čeka međunarodni koji na EU delu puta ide u sekund, ali se totalno "raspadne" kad uđe u Srbiju. Ako ništa drugo bar radim ono što volim i niko me ne tera na posao, i plus idem 1-2 puta nedeljno. Ovi novi vozovi imaju i utičnice za punjač, kažu da će i WiFi uskoro, posluženje (kafa, sok, grickalice) su već uveli od sredine Avgusta. Idealan scenario za Switch ...

Sve znam matori, ja kad idem za Bg iskljucivo vozom idem, obozavam to

Neverovatno za handheld konzolu . . volim swtich sve vise svakog dana : )

ja obozavam koncept, ali i dalje nema igre koja bi me privukla da kupim switch. fps na konzoli ne umem da igram, ostale 1st party igre me ne zanimaju (sem zelde). tps hack n slash, diablo like hack n slash i voznje, po meni to je za konzolu, a za switch jos nema nista. da blizzard izda handheld konzolu, da se zove diablo konzola, i da moze da se igra samo diablo i nista vise, i da kosta 1000 evra kupio bih je :D

inace za put do posla i nazad od 4 sata dnevno, iskreno mislim da je preterivanje. danas je znatno lakse ubiti vreme nego nekada, ali ozbiljno, zasto ubijati nesto sto je najdeficitarnije u zivotu? ja zivim u istom kampusu gde radim, kad se naviknes na tako nesto i par km ti je daleko, a kamo li 4 sata klackanja.

Poslednja izmena:
ja obozavam koncept, ali i dalje nema igre koja bi me privukla da kupim switch. fps na konzoli ne umem da igram, ostale 1st party igre me ne zanimaju (sem zelde). tps hack n slash, diablo like hack n slash i voznje, po meni to je za konzolu, a za switch jos nema nista. da blizzard izda handheld konzolu, da se zove diablo konzola, i da moze da se igra samo diablo i nista vise, i da kosta 1000 evra kupio bih je :D

Pa trebalo bi da izadje Xenoblade Chronicles 2, to ti je nešto poput Hack&Slash. Malo kasne sa izdavanjem igara, NS je skoro pola godine u prodaji a dobrih naslova jako malo. Nadam se da će igrom poput Doom-a, LA Noire, Fifom18, NBA2K privući i druge izdavače, možda i Diablo bude taj :D

Pa trebalo bi da izadje Xenoblade Chronicles 2, to ti je nešto poput Hack&Slash. Malo kasne sa izdavanjem igara, NS je skoro pola godine u prodaji a dobrih naslova jako malo. Nadam se da će igrom poput Doom-a, LA Noire, Fifom18, NBA2K privući i druge izdavače, možda i Diablo bude taj :D

Naprotiv, Switch već sada ima neke fenomenalne igre, naravno u pitanju su Nintendo igre a ne multiplatform AAA igre,
Nintendo konzole tradicionalno poslednjih par godina imaju slabu 3rd party podršku, ali izgleda da se situacija sa Switchom menja, Switch polako počinje da dobija AAA 3rd party igre,
mislim recimo Bethesda nije ništa imala za Wii i Wii U, a već sada imaju najavljene Skyrim, Doom i Wolfenstein2, i rekli su da to nisu sve igre koje planiraju da izbace.

Bethesda: "We want this to be the start of a relationship that we build with Nintendo and Nintendo fans"
https://venturebeat.com/2017/09/21/the-switch-and-vr-represent-a-new-audience-for-bethesda/view-all/

Poslednja izmena:
Ja ne znam da li vi gledate switch store, svaki dan izlazi nesto, da l indie, da l triple A, svejedno, stalno se desava nesto : )

Uboli su pravi trenutak, mobile gaming tj. svakakve gluposti tipa igrica iz 90, 2000ih (naravno i totalno novi koncepti) ima za telefone i ljudi se polako navlace na to. Pogotovo Kina Japan gde je normalno da u vozu provodis dosta vremena zbog velikih udaljenosti...

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
Sto se mene tice ne trebaju im 3rd party uopste, sa takvim igrama kao sto su Oddysy i Mario vs Rabbits. Ali problem Mario switch bundle kod nas kosta 53.000 dinara. Za jednu igru, pa makar bila i Mario Oddysey, mnogo je.

Pa i kod madjara je ~46000 din taj bundle sto je takodje previse.
Konzola max 250e i igre 40-45e da su i sve bi bilo cool.

Za konzolu se (skoro) slazem, ali sto bi igre po defaultu bile jeftinije?

Citava jedna generacija iza tehnicki, manji cost razvoja ? Plus neka budu 60e startna cena, ali da se kao za xbox/ps4 a pogotovo pc mogu nabaviti po boljim cenama. Odes na base/zavvi i day one igre kostaju manje od 60e. A o digitalnim popustima da ne pricam.

Znaci, u zavisnosti od tehnikalija cena? Vise nije duzina igre presudan faktor :) ?
Nintendove igre uvek drze cenu.

Citava jedna generacija iza tehnicki, manji cost razvoja ? Plus neka budu 60e startna cena, ali da se kao za xbox/ps4 a pogotovo pc mogu nabaviti po boljim cenama. Odes na base/zavvi i day one igre kostaju manje od 60e. A o digitalnim popustima da ne pricam.

Ih čitava jedna genaracija, Switch igre su negde između ove i prethodne generacije, dok je sam Switch tehnički na nivou čak i napredniji nego PS4/XB1 (Switch hardver ima noviji tech/arhitekturu) ali naravno ima osetno manje snage (u pitanju je ipak handheld form factor), mada sumnjam da bi Nintendo forsirao realnu grafiku punu detalja čak i da ima jači hardver nego PS4.
Takođe ti sa Switch igrom dobijaš igru koja radi u dva totalno različita moda, full handheld igru i full home console igru u jednom pakovanju.
Pa i Switch igre day one na tim sajtovima koštaju manje od 60e, recimo Mario Odyssey ispadne 42e trenutno a igra je izašla u petak, razlika je što se Nintendo igrama ne snižava vremenom cena osim ako ne postanu deo Nintendo Select linije gde onda koštaju po oko 20e, sa druge strane ti skoro uvek možeš da prodaš Nintendo igru skoro po ceni kojoj si je uzeo (osim ako u međuvremenu nije postala deo Nintendo Selects linije, konzola hakovana..).

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno