Šta je novo?

Nintendo Switch (Nintendo NX)

Izgleda ti ne vjeruješ svojim očima?

Nemam šta dalje pričati, sve se vidi u clipu, sve greške koje su napravili.
Al hej, možda to samo ubrza proces da prije izbace Switch+ sa većim ekranom, baterijom itd kao i revizije 3ds-a. I naravno sa ispravljenim dizajn gafovima, usb sa gornje strane, dock koji ne grebe ekran, ili ekran otporan na ogrebotine, i joycon koji nemos naopako spojiti sa onim dodatkom.

WP_20170307_15_54_41_Pro.jpg

Prijatelju, ja verujem konzoli koju drzim u rukama a ne klipovima sa neta: ) Nijedan jedini bag koji je taj lik u klipu naveo nema 99,9% ljudi koji su kupili konzolu a ti i dalje vrtis isto : )

Edit: Isto tako ni ja ne branim bez razloga, ali stvarno sam odusevljen izradom konzole i kako lezi u ruci. Eto mogli su staviti mozda staklo umesto plastike, al ja to ne bih ni primetio da nisam procitao na redditu, svakako ga ne bih izgrebao, jer stavim screen protector kao i na svaki telefon. Taj deo sto su naopako nakacili na joycon sam ja pokusao da stavim tako i ne moze, mora na silu da se gura i polomi bukvalno da bi se nakacilo, dakle taj primerak iz klipa je defektan. Baterija drzi oko 3,5 sata kad se igra zelda, oko 5, kad se igraju indie igre. Konzola se napuni za 3 sata od 0 do 100%. Dock jeste mogao biti kvalitetniji, ali to je dock, nije konzola. U slucaju switch-a dock je samo kutija za strujni adapter i to je to.

Poslednja izmena:
Pa kakvi su onda ovo *****i koju su uspjeli onak naopako spojiti onaj dodatak na joycon.
Al ne čudi me, glupi Amer ce i deterdzent popiti ako nema natpis upozorenja da nije za piće :d

ja da se pitam ekrani se nikad ni ne bi pravili od stakla. apsolutno nema poentu. osim ako nije plazma, ali to se vise ne pravi. tako da svaka cast za plastican ekran

i jos jednom, ma koliko se trudio ne mogu da razumem hejtorze koji idu naokolo i prde kako je grafika losija na switchu nego na ps4bone, ili cak u odnosu na ps360. nije nego, ponesi ps4bone u dzepu i izvadi ga da igras dok cekas red sa penzionerima u posti. vazi..... vi hejteri smrdite u vasim pecinama, a mi kojima se dja koncept cemo da uzivamo i manite se vise trosenja energije na nesto sto vas ne zanima.

Poslednja izmena:
Stvarno totalno nepotrebna rasprava.

Svaki Nintendo nije pravljen da bi se takmicio sa xbox-om i sony-em, vec za bazu svojih fanova, da im ponudi nesto novo ma koliko to nekima bilo tesko da razumeju. Smek koji Nintendo ima retko koja konzola danas ima. U prilog tome ide i pompa koja prati novu Zeldu, i ako, verujem, mnogi je nikad nisu ni igrali i deluje im smesno.

Svaki Nintendo nije pravljen da bi se takmicio sa xbox-om i sony-em, vec za bazu svojih fanova, da im ponudi nesto novo ma koliko to nekima bilo tesko da razumeju. Smek koji Nintendo ima retko koja konzola danas ima. U prilog tome ide i pompa koja prati novu Zeldu, i ako, verujem, mnogi je nikad nisu ni igrali i deluje im smesno.

To bi onda trebali njima u Nintendu reći, nešto mi se čini da je WiiU baš na X360 i PS3 išao, pa onda uspeo da fejluje na svim nivoima. Trudili su se svim silama da privuku 3rd party developere da portuju AAA naslove i na WiiU, većina je brzo digla ruke. I onda umesto da su pravili neke Nintendo specifične igre oni su im totalno okrenuli leđa. Ni ova siuacija sada ne obećava puno. I dalje će to biti samo hardver za par odličnih in house ekskluziva. Jedna je dostupna sada, a druga će biti tek krajem godine. Baš me zanima kakve će priče biti za nekih mesec dana kad se ovaj balon Hype-a lagano izduva i kad ljudi shvate da nemaju šta da igraju, nemaju šta da gledaju ... Ako je PS4 na izlasku nazivan "Beta" konzolom, ovaj Switch onda ispade PreAlpha ili danas popularnije EarlyAccess mess ...

Meni te Zelde i Mario igre nisu smešne, samo bih više voleo da ih vidim i na PS4 gde bi zasjale onako kako dolikuje.

ajde lepo ps4 pod mišku, akumulator od kamiona na leđa, i televizor na čelo pa uživaj u igrama koje sijaju do mile volje, a nas ovde ostavi na miru da se patimo sa switch-om.

Nintendo se trudi da ponudi nešto drugačije i novo u odnosu na PS/Xbox, ali naravno ne ciljaju samo na svoje fanove, da je tako svaka konzola/handheld bi im se prodao u samo desetak miliona,
ali su naravno najmanje fokusirani na "hard-core gejmere" u poređenju sa PS/Xbox.

To bi onda trebali njima u Nintendu reći, nešto mi se čini da je WiiU baš na X360 i PS3 išao, pa onda uspeo da fejluje na svim nivoima. Trudili su se svim silama da privuku 3rd party developere da portuju AAA naslove i na WiiU, većina je brzo digla ruke. I onda umesto da su pravili neke Nintendo specifične igre oni su im totalno okrenuli leđa.
Ni ova siuacija sada ne obećava puno. I dalje će to biti samo hardver za par odličnih in house ekskluziva. Jedna je dostupna sada, a druga će biti tek krajem godine. Baš me zanima kakve će priče biti za nekih mesec dana kad se ovaj balon Hype-a lagano izduva i kad ljudi shvate da nemaju šta da igraju, nemaju šta da gledaju ... Ako je PS4 na izlasku nazivan "Beta" konzolom, ovaj Switch onda ispade PreAlpha ili danas popularnije EarlyAccess mess ...

Meni te Zelde i Mario igre nisu smešne, samo bih više voleo da ih vidim i na PS4 gde bi zasjale onako kako dolikuje.

Nintendo je sa Wii U išao na 720p mašinu, ne konkretno na PS3/Xbox360.
Wii U je imao previše problema da bi uspeo, krenuvši od samog koncepta Wii U-a, očajnog i zbunjujećeg marketinga i činjenice da nisu imaili system seller igru prvih godinu dana, da su PS4/XB1 bili odmah iza ćoška, pa na dalje..
Tačnije Switch situacija je totalno suprotna u odnosu na Wii U što se tiče nekih od glavnih Wii U problema, Switch koncept je odličan, marketing je odličan i imaju jednu od najačih igara ikada kao launch igru (znači veoma jak system seller na launchu).
Sledeće jaka igra Mario Kart 8 Deluxe stiže u aprilu, a Splatoon 2 na leto, biće tu još dobrih igara poput ARMS-a i još nekih do Mario Odyssey-a koji bi naravno trebao da pokida.

Poenta Maria i Zelde nisu da budu smešne već da uvek budu jedne od najboljih dostupnih igara na tržištu (i uglavnom i jesu), ti nemaš igre poput 3D Maria ili 3D Zelde ni na jednoj drugoj platformi,
one sijaju i na Nintendo hardveru, Zelda BotW na Switchu ima prosečnu ocenu od 98.
Što napisa Shin-Boyan, "A zamisli kako bi tek ps4 igre zasijale na pc-u", znači takva priča je bezveze.

Poslednja izmena:
Ostaje pitanje i diskusija da li ce ikad izaci dovoljno igara da se zaista isplati kupovina. Prema ovoj listi, samo 24 ekskluzive najavljene https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Nintendo_Switch_games od kojih su 14 ili TBA ili Q3/Q4 2017.

Nije zivot jedna Zelda... Realno, mozda igra vredi 50 evra ali 400 evra nikako (Zelda + Switch). Imaju taj jak launch title u Zeldi, ali ostalo je boranija. Gledam onaj 1-2-switch ono je na nivou demo diska, a stavili full cenu kao neka AAA za PS4? I am Setsuna (staro), Just Dance (?)... Jedino eto Zelda i mozda Bomberman i to je to.

Mada, niko nece uzimati Switch da bi igrao Fifa18, Nba2k18, Farming Simulator i slicno sa liste gore. Ako ostane na Zeldi, eventualno na nekoj Mario kart, pisi propalo.

https://www.wired.com/2017/03/nintendo-switch-indie-showcase/ - Okej, indie ali tu onda nema $60 price tag bajo moj...

The Legend of Zelda: Breath of the Wild is epic. The delays that had enraged Nintendo fans were instantly forgiven and forgotten the moment this new game launched. It’s an absolute blast from start to finish — well, I haven’t even come close to finishing it yet — and it packs in everything fans want from a Nintendo game. The rest of the Switch’s launch lineup various from meh to downright awful.

Here’s the complete Nintendo Switch games list covering every single title available right now:

The Legend of Zelda: Breath of the Wild
Just Dance 2017
1-2 Switch
Super Bomberman R
Snipperclips – Cut it out, together!
Shovel Knight: Treasure Trove
Shovel Knight: Specter of Torment
I Am Setsuna
Fast RMX
Skylanders: Imaginators

Ten games. That’s it. Some of them are fun for a brief while and others are just downright bad. 1-2 Switch is likely the biggest disappointment of the bunch, since it should have been the spotlight Switch game at launch. It’s a collection of mini-games that showcase the different ways users can utilize the motion controllers, but it’s boring from start to finish. Remember how amazing Wii Sports was? Okay, now imagine the exact opposite of that.

New games are coming as soon as later this month, and the next big launch is Mario Kart 8 Deluxe, which will be released next month on April 28th (remember, you can save 20% by pre-ordering it now). But that doesn’t help Nintendo’s biggest fans, who all rushed out to buy the company’s hot new console only to grow bored of it soon after, thanks to the unacceptable lack of games available at launch.

http://bgr.com/2017/03/07/nintendo-switch-games-list-out-now-smh/

Poslednja izmena:
Ako prodaju dosta Swticheva onda će developeri i da se iscimaju, otherwise - nope.
Ali i to će biti uglavnom neke nezahtevne igre kao i indi naslovi za koje bi ovo mogla da bude prava platforma. S druge strane, ako oni nastave ovu cenovnu politiku indi će videti da tu nema 'leba.
Ovde se radi o Nintendu, a Nintendo uvek uspe da za**** stvar.

Sent from mTalk Lumia 950xl

Ostaje pitanje i diskusija da li ce ikad izaci dovoljno igara da se zaista isplati kupovina. Prema ovoj listi, samo 24 ekskluzive najavljene https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Nintendo_Switch_games od kojih su 14 ili TBA ili Q3/Q4 2017.

Nije zivot jedna Zelda... Realno, mozda igra vredi 50 evra ali 400 evra nikako (Zelda + Switch). Imaju taj jak launch title u Zeldi, ali ostalo je boranija. Gledam onaj 1-2-switch ono je na nivou demo diska, a stavili full cenu kao neka AAA za PS4? I am Setsuna (staro), Just Dance (?)... Jedino eto Zelda i mozda Bomberman i to je to.

Mada, niko nece uzimati Switch da bi igrao Fifa18, Nba2k18, Farming Simulator i slicno sa liste gore. Ako ostane na Zeldi, eventualno na nekoj Mario kart, pisi propalo.

https://www.wired.com/2017/03/nintendo-switch-indie-showcase/ - Okej, indie ali tu onda nema $60 price tag bajo moj...

Naravno da će izaći dovoljno igara da se isplati kupovina (Nintendo verovatno nije najavio ni sve igre za ovu godinu), a odmah na startu imaš jak razlog za kupovinu konzole.
Sledeći mesec stiže Mario Kart 8 Deluxe (inače ubedljivo najpopularnija Wii U igra, prodato je 8m na instal base-u od 13.5m), pa onda ARMS, pa Splatoon2, sigurno još neka zanimljiva igra do Mario Odyssey u sezoni praznika koji će isto biti jak system seller.
Čak i za Wii U koji je bio fail u svakom pogledu i imao kratak životni vek je izašao priličan broj odličnih ekskluziva.
Razlika je što deluje da će Switch biti mnogo uspešniji nego Wii U što automatski znači i duži život, plus što će imati mnogo jaču Nintendo podršku nego Wii U
obzirom da je Switch hibrid a 3DS uskoro umire, pa će svi Nintendo timovi raditi igre samo za jednu platformu a ne podeljeno kao ranije za dve različite platforme.

Ako prodaju dosta Swticheva onda će developeri i da se iscimaju, otherwise - nope.
Ali i to će biti uglavnom neke nezahtevne igre kao i indi naslovi za koje bi ovo mogla da bude prava platforma.
S druge strane, ako oni nastave ovu cenovnu politiku indi će videti da tu nema 'leba.
Ovde se radi o Nintendu, a Nintendo uvek uspe da za**** stvar.

Ako se Switch bude dobro prodavao biće i portova i nekih jačih 3rd party igara.
Imali su istu cenovnu politiku za Wii U pa je opet i Wii U imao sasvim solidnu Indie podršku, samo što izgleda da će Switch imati mnogo jaču Indie podršku.
Od poslednjih svojih 4 konzola, Nintedo je *****ao samo Wii U a odmah se na startu vidi da su ispravili nekih od najvećih Wii U problema sa Switchom.

Poslednja izmena:
*****ali su i sa Nintendo Wii, bio je preslab u odnosu su na konkurenciju i 3rd party support se brzo raspao. Jesu oni prodali mnogo primeraka ali igre koju su se prodavale su bile uglavnom Nintendo igre,i to uglavnom one namenjene penzosima.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/List_of_best-selling_Wii_video_games

Poslednja izmena:
Ja ne znam kako možeš da kažeš da su *****ali Wii kad je to najprodavanija konzola te generacije i najprodavanija Nintendo konzola ikada.
Da su su izbacili nešto slično kao PS3/Xbox360 te genracije ne bi prodali ni pola od onoga koliko se Wii prodao.
Tako Wii nije ***** Nintendo već u stvari najveći uspeh Nintenda što se tiče kućnih konzola.
Što se tiče 3rd party, Wii je u stvari ima solidnu 3rd party podršku za Nintendo konzolu, imao je gomilu Fifa, NFS, NBA, NHL....čak i par CoD portova.

U najmanju ruku je smesno tvrditi da je Nintendo *****ao stvar sa Wii. Vrlo dobro se zna koliko je to bila novina kad se pojavio i kako su uboli pravo u centar sa tom konzolom. Oni nikada nisu ni zeleli, ocigledno, da se po jacini hardware-a takmice sa xbox/sony konzolama. Igre za nintendo su specificne, pogotovo one iz njihove kuhinje. Ovo da su za penzose ne zelim da komentarisem, ko zeli taj ga i kupuje i to je to, isto kao sto ljudi kupuju sony sa druge strane.

Upravo tako, Nintendo nije konkurent ostalim igracima, kao sto ni oni nisu Nintendu. Igre iz njihove kuhinje su sjajne i uvek su bile vise nego dovoljan razlog za kupovinu njihove konzole.

Meni stvarno i dalje nije jasno da neko u istu recenicu trpa nintendo i ps/xbox. zar je toliko tesko shvatiti da se ne takmice, i da ciljaju drugu publiku : )

Obrnuo sam sa slascu sve Mario naslove na Wii, naravno i Zeldu, i Donkey Kong itd... Jednostavno odrastao sam uz NES, pa kasnije SNES, pa zatim N64, to su zaista prelepe uspomene kada su igre u pitanju. Oni koji to nisu doziveli mogu da pricaju ovakve price, ocigledno.

Sad se spremam da pazarim polovan Wii U jer tu imam par naslova koje bih zeleo da obrnem, ali mi se nekako ne daje 200+ eur za polovnjaka, kad za 100+ imam Switch da uzmem.

Eto, ako neko zna nekog ko ga prodaje po nekoj razumnoj cifri, pa jos da je i hackovana konzola nek posalje PM. ;)

Pa i nije bas tako crno belo. MS i Sony su usvojili motion kontrole na osnovu uspeha Nintenda. Nintendo pocinje da naplacuje multiplejer po ugledu na Sony i MS.

Mario Odyssey u sezoni praznika koji će isto biti jak system seller.
Čak i za Wii U koji je bio fail u svakom pogledu i imao kratak životni vek je izašao priličan broj odličnih ekskluziva.

Ja licno cekam Mario Oddysey bundle, jer Zeldu imam za Wii U a multiplejer mi nije toliko privlacan. Moze se desiti da "zagrizem" i malo ranije kada izadje Xenoblade 2, na leto.

Wii U je izuzetna konzola sa apsolutno fantasticnim igrama i tragicno je sto je tako lose prosao. Moderni gamecube.

Ahahhah faca kada polize "ketridz"

WbVZGUB.png

@Ixinho moras da nam kazes kakave je ukus :D

A kad krenu da prodaju polovne igre :) "Kao nova, samo otpakovana, kutija i knjizica, nije lizana"

ovo em ne znaci nista, tj. ne znaci da ce moci cfw da se stavi, em nije dobro za ove koji bi voleli cfw i da igraju pirate. zato sto ce nintendo ovo sad da patchuje, a jedino ce launch day konzole koje su ostale na starom softveru moci da se hakuju. u prevodu vrlo mali broj konzola.

Nazad
Vrh Dno