Šta je novo?

Nintendo Switch (Nintendo NX)

Zanimljiv prikaz brzine prelaza iz tv u rucni mod. Impresivno : )

Evo ja sam pre nekoliko meseci prodao svoj ps4, dosadio mi, i planiram da uzmem switch, iako ga neki zovu decija konzola itd, bas zbog ove jednostavnosti, da mogu i u putu da se zezam, u kom sam cesto, a i da za tv kod kuce imam nesto sto je zabavno.

konzola kida. ja mogu i play station i vitu da bacim sad. ovo menja sve. samo me ne interesuje ama ni jedna 1st party igra. videcemo sta ce da izadje od normalnih igara.

Dobro sad bas da ne preterujemo : )
Objektivno gledano, PS4 je naprednija i kompletnija konzola, to ne negiram svojim postom, samo mislim da ce i ovo naci svoju publiku, mahom onu kojoj je gejming vise opustanje s drustvom, nego ozbiljan gejming kakav to moze biti na ps4/pc.

ma radije ću da imam ljudsku konzolu da ponesem, a kući komp da povežem na tv i igram forzu, ionako samo gt igram na velikom, a ova mrcina od kompjutera stoji ugašena. laptop kao htpc zadovoljava sve pc potrebe

Pitanje za nintendovce koji se vec igraju na wii-u i ostalim konzolama - kad pravim nintendo account, s obzirom da nema srbije, je l svejedno koja zemlja se stavi, nema nekih restrikcija?

World's First Nintendo Switch Unboxing

Reconfirmed: eShop purchases on Switch are tied to Nintendo Accounts
http://nintendoeverything.com/reconf...endo-accounts/

Pored prvog Nintedo accounta gde igre nisu vezane za hardver već za account, ne treba zaboraviti da je Switch takođe prva Nintendo konzola koja nije region locked.

@Ixinho, za Wii U su naši ljudi uglavnom stavljali Irsku zbog cene u evrima,
e sad obzirom da je Switch region free i ima account koji vezan za konzolu, teško je još reći koja bi bila najbolja varijanta za nas.

Nisu ti dobri linkovi : )

Napravih na USA, jer mi je i psn bio na USA pa sam imao super iskustva sa kupovinom svega, bice valjda ok i za nintendo : )

Meni je tu jedini fail sto ne dolazi uz konzolu free ili tipa nesto za 10$. Ne vidim sta je drugo fail, klasicna wii motion zezanzija za ubijanje vremena . .

Možda sam omatoreo ali ovo mi je nevidjena glupost.
Koja je ciljna grupa igrača ovakvih igara? Klinac od 5-10 godina jos i mogao da se primi na ovo.

Sent from my D6603

https://youtu.be/joHX72DsnH8

No comment za to koji level FAIL-a je ovde u pitanju.

Ne znam šta je tačno ovde fail?
Ovo igra je vrlo očigledno namenjena istog grupi ljudi koji su uživali u Wii Sports igri, znači casual/family/party igra.

Inače igra ima 28 Mini igara.
https://www.youtube.com/watch?v=_sklH_gwkMs

A da vidiš drugi gameplay kad se javljaju na imaginarni telefon :D W T F
I sve to za samo 50$, u EU vrv 70€ :D :D

Otkud ti to da je u Evropi 70e!?
Igra je 40e.
http://www.base.com/buy/product/1-2-switch-nintendo-switch/dgc-12switchns.htm

Poslednja izmena:
Već vidim nekog glupog Amera na YT, sav krvav, ujeo se za jezik ...

BTW bio sam na početku all in za Switch, ali od tada 90% stvari koje su pokazali su me bukvalno oterale, kao šut nogom u dupe ...

Na Base-u su sve takve cene, čekaj da dođe u prodavnice regularno i da vidiš cenu u online shopu. I PSN EU cene su bliže cifri od 70€. Mislim, ovo ne bi ni smelo imati cenu uopšte.

BTW nije mi bio cilj da gadim temu, pa neću više postovati ovakve sprdnje, nego sam hteo samo da proverim jel ovo samo meni deluje kao šajze ili ...
Za Zeldu držim "fige" da proradi na CEMU, jer da nje nema ovaj launch bi bio mega fail.

Poslednja izmena:
Već vidim nekog glupog Amera na YT, sav krvav, ujeo se za jezik ...

BTW bio sam na početku all in za Switch, ali od tada 90% stvari koje su pokazali su me bukvalno oterale, kao šut nogom u dupe ...

Na Base-u su sve takve cene, čekaj da dođe u prodavnice regularno i da vidiš cenu u online shopu. I PSN EU cene su bliže cifri od 70€. Mislim, ovo ne bi ni smelo imati cenu uopšte.

BTW nije mi bio cilj da gadim temu, pa neću više postovati ovakve sprdnje, nego sam hteo samo da proverim jel ovo samo meni deluje kao šajze ili ...
Za Zeldu držim "fige" da proradi na CEMU, jer da nje nema ovaj launch bi bio mega fail.

1,2 Switch nije igra za svakoga (nije ni za mene), ali je vrlo očigledno da igra ima svoju svrhu (cilja bivše Wii korisnike) i kome je tačno namenjena.
Tako da baš ne kapiram komentar tipa "No comment za to koji level FAIL-a je ovde u pitanju".

Sve ovo manje više se očekivalo za Switch, tako da ne znam kojih je to 90% stvari koje su te bukvalno oterale a pre kojih si bio "all in za Switch".

Na Base su cene blizu zvaničnih cena, pogledaj i ostale cene za Switch igre.
Na eShopu će skoro sigurno cena biti 50e, stvarno nemam ideju odakle si mogao da izvučeš cenu od 70e. Ovo što si napisao podseća na ono što si napisao za Zeldu da "DF prijavljuju padove fps do 15-20", što isto nije imalo nikakve veze sa istinom.

Poslednja izmena:
Neki talijan sa reddita je imao priliku da testira switch i kaze da ko je voleo WiiU volece i Switch. Hardverski je dobar, ali sve zavisi od igara. On doduse nije igrao Zeldu ali ostalo jeste i cini mi se da rece da valja Mario Kart (vec poznata cinjenica), Splatoon 2 i neki Snipperclips. Ovo ostalo kaze totalni smor, pogotovo 1-2 Switch ili kako se vec zove ta kompilacija mini igara. Kaze da je u tablet modu okej za igranje, ostra grafika, nista ne secka. Prikacen na TV je manje vise slicno iskustvo ali se primeti niza rezolucija dok ako igras sa onim malim kontrolerima u drustvu bolece te ruke posle vise od sat vremena, sto je okej jer ko ce da igra napolju sa drustvom vise od sat vremena realno. Pro gejmpad je sasvim dobar.

Preskupo je sve ovo. Tacno ne vidim razlog zasto bih ovo uzeo sada, kada i WiiU radi posao.

Neki talijan sa reddita je imao priliku da testira switch i kaze da ko je voleo WiiU volece i Switch. Hardverski je dobar, ali sve zavisi od igara. On doduse nije igrao Zeldu ali ostalo jeste i cini mi se da rece da valja Mario Kart (vec poznata cinjenica), Splatoon 2 i neki Snipperclips. Ovo ostalo kaze totalni smor, pogotovo 1-2 Switch ili kako se vec zove ta kompilacija mini igara. Kaze da je u tablet modu okej za igranje, ostra grafika, nista ne secka. Prikacen na TV je manje vise slicno iskustvo ali se primeti niza rezolucija dok ako igras sa onim malim kontrolerima u drustvu bolece te ruke posle vise od sat vremena, sto je okej jer ko ce da igra napolju sa drustvom vise od sat vremena realno. Pro gejmpad je sasvim dobar.

Odavno imamo već gomilu utisaka ljudi i medija koji su testirali Switch, ovo su samo neki od njih:

https://www.engadget.com/2017/01/13/nintendo-switch-hands-on-video-photos/
http://www.theverge.com/2017/1/13/14267246/nintendo-switch-joy-con-controller-hands-on
http://www.eurogamer.net/articles/2017-01-13-switch-clicks-in-the-hands-but-on-paper-its-in-trouble
http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=1333946

Ukratko, Switch hardver je vrlo kvalitetno odrađen i ima odličan dizajn (ogromana razliaka u odnosu na Wii U), Switch ekran je isto vrlo kvalitetan, slika je oštra, sa odličnim osvetljenjem i odličnim uglovima gledanja.
Ceo koncept je vrlo praktičan i jednostavan, za sekund se prebacuješ u TV/handheld mod, isto važi za kontrole i njihove varijante koji su udobniji nego što izgledaju.
Zelda, Mario Kart i Splatoon2 su naravno očekivano dobri, za ARMS svi javljaju da je vrlo zabavan (i potencijalna hit igra poput Splatoona), 1-2 Switch nije igra za core igrače već casual/family/party igra i za takve varijante može biti zabavna.

Uskoro bi trebali da počnemo da dobijam full review-e samog Switcha i igara. :)

Poslednja izmena:
Ovo što si napisao podseća na ono što si napisao za Zeldu da "DF prijavljuju padove fps do 15-20", što isto nije imalo nikakve veze sa istinom.

Ja sam napisao jer je neki like na redditu to stavio u naslov, mrzelo me da proveravam.

Uh, pogrešio sam, prilepio sam to pogrešnom čoveku u mom pretposlednjem postu.
Izvinjavam se obojci. :)

Poslednja izmena:
Uh, pogrešio sam, prilepio sam to pogrešnom čoveku u mom pretposlednjem postu.
Izvinjavam se obojci. :)

Gledao sam i ja taj klip, i to se desi jednom, samo na tom mestu i traje sekund. Ti DF klipovi su kancerogeni :)
Kad igraš jedva i primetiš nešto tako, čak i na nekim, po njima, problematicnim igrama. A kad gledaš analizu misliš kako se igra raspada (ne Zelda btw, nego uopšteno).

Ne znam zasto je nekima bitno sta je na papiru, specifikacije i slicno kad je sve upakovano da radi. Ako velicas papir, ispruzite se i uzmite komp od 2k evra a ne kao sisice.. Slicna stvar i sa telefonima, ako nema rama ili ovo ono, los telefon.. Moj iPhone na papiru ****** ali radi kao sat, tako ce i ovo, dosta zamajavanja..

Zanimljivo. Po snazi je mnogo blize XB1 nego sto je XB1 u odnosu na PS4. Sve sam sigurniji da ne otkazujem svoj preorder : ) ) )

nisam ja ni u jednom trenutku rekao da mi je bitno sta je na papiru i koje su specifikacije. meni su jedino bitne 3rd party igre, posto me 1st party ne zanimaju. ovde se u vise navrata provlacila prica o tome kako je nx preslab. imam ngp koji je 500 puta slabiji od nx-a, ali mi odgovaraju igre koje imam na njemu. da nije propao zbog ps4, bio bih i dalje zadovoljan sa njim. ovako trazim nesto sto ce da ga zameni...

izgleda da ce switch da bude izradjen odlicno, tj. sve cemo moci sami da saniramo i popravimo, nista nije lepljeno i slicno, kao novi telefoni retardirani.

http://m.imgur.com/a/IVQTT

Poslednja izmena:
Eno Zelda za WiiU već procurila, mora se probati sa CEMU obavezno ovih dana.

Molba da se ne spojluje ovde u temi vezano za zeldu, to mi je najdraza igra iz detinjstva jos, pa i ovaj deo sa velikim hajpom iscekujem : )

Eno Zelda za WiiU već procurila, mora se probati sa CEMU obavezno ovih dana.

Ja nesto ne vidim da je procurela na relevantnim sajtovima.

Ko zna kada ce i da li ce da proradi na CEMU. Cenim da ce proci barem dve nedelje od zvanicnog pustanja u prodaju. Ali ako nekako omoguce da radi pre nego sto Switch bude mogao da se kupi, bice zurka na internetu. Ali sumnjam da ce se to dogoditi.

CEMU ide na ruku sto nije open source, Dolphin jeste od pocetka pa su neki developeri studirali source emulatora da bi mogli da onemoguce pokretanje njihovih igara.

Edit: CEMU nije emulator kao Dolphin, koji se trudi da bude sto precizniji je moguce. Vec se za svaku igru ponaosob podesava. Neke uopste ne rade, neke rade sa bagovima, neke odlicno. Zavisi koliko im posvete vremena.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno