Šta je novo?

Nexus 6

Definitivno,phablet klasa je pun pogodak,vidimo da ni Iphone nije ostao imun pa ni nexus linija

I opet nijedan nije "note" nego običan veliki telefon aka cigla [emoji3]

^
Zato sam i stavio navodnike, vaze i za Nexus 6 a posebno za 6+, inovatore najvece.

Samsung-Steve-Jobs-quote.png

^ Note serija... :) bilo je za ocekivati da ces povuci taj argument... Kao i obicno predvidiv si previse... :d

Note serija je realno jedina inovacija samsunga u mobilnoj industriji. Ako se gleda dugorocno. Kapa dole sto se toga tice.

^ Note serija... :) bilo je za ocekivati da ces povuci taj argument... Kao i obicno predvidiv si previse... :d

Ja ih bar imam za razliku od tebe. Ti bukvalno samo ponavljas nesto u sta sam siguran da ni sam ne verujes. Samo da prozoves, i onda si "faca", super nema sta.

Zato sam i stavio navodnike, vaze i za Nexus 6 a posebno za 6+, inovatore najvece.

Jel moguce da nisi u stanju da razmisljas svojoj glavom nego konstantno ponavljas Samsung marketinske patke? Note ni pod razno nije prvi phablet, o cemu ti pricas covece?

Prvo dell streak je izasao godinu dana pre note. Tako da ne znam sta samsung sanja da je izmislio velik telefon.

Ja nikad nisam ni rekao da je Note prvi phablet, ne citas, ili citas nesto sto nisam napisao, tj. kako ti odgovara.

Poslednja izmena:
Ja nikad nisam ni rekao da je Note prvi phablet, ne citas.

Nego o cemu onda pricas?

Emi je napisao(la):

Emi je napisao(la):
Naravno, vidis kako "znas", samo kad se potrudis??
Prvo Sony sa Ultra doduse neuspeli pokusaj, Apple, pa sledi i Google.

Kad je prvi Note izasao mnogi su se smejali i prozivali, sad svi imaju po jedan "Note"

Samsung iskopirao Dell i onda to predstavlja kao svoju "inovaciju" ? :S

^ Isto tako se zapitaj koliko su stvari "pozajmili" od Jabuke u prethodnim godinama i zasto je doslo do sudjenja... A mogao bi i da proguglas ako nisi u toku pa tek onda da pricas o inovacijama koje dolaze od Samsunga...

Slazem se da su dosta toga iskopirali od Apple, posebno dok su GS1/2 bili aktuelni, i dizajn i softver.
Ali Apple nikad ne uzimaj kao argument za inovaciju i jedinstvenost.

A iphone je sve to izmislio ahaha,e svasta se naslusah
Dobra je iphone sprava ali kradu kai drugi i kostaju previse za ono sto nude,to je svako normalan apsolvirao odavno

Mada ova tema je prezvakana vec 1000 puta i ide u smeru koji mi se ne svidja tako da:

ThisThread_Me_zps77423745.gif

Emi je napisao(la):
Taj Dell je bio krs cigla koji je prodat u 1000 primeraka max.

Bio je krs cigla zato sto si ti tako rekao ili zato sto se nije prodao u dovoljno velikim kolicinama? Ako je ovo drugo znaci da je iPhone koji je prodat u jedno 50x vecim kolicinama od Note-a daleko bolji uredjaj? Ili argument o prodaji potezes samo kada je u korist Samsung-a?

Emi je napisao(la):
Prvo Sony sa Ultra doduse neuspeli pokusaj, Apple, pa sledi i Google.
Emi je napisao(la):
Samsung je ucinio pravu phablet kategoriju (S-Pen) popularnom i dostupnom svima.

Kakav sad s-pen? Vidis li ti igde da Nexus 6 koristi S-Pen? Ili pak iPhone 6? Ili si ubedjen da je Samsung izmislio olovcicu za TS? I moras li u svakom topic-u da troll-ujes o Samsung-u?

Poslednja izmena:
Ne kazem da je izmislio, niti ja ovde velicam neki/bilo koji brend, kazem da svi u industriji se okrecu ka njima i onome sto izbacuju na trzistu jos uvek (cak i ako sada kaskaju u smartphone segmentu), pa tek onda izbacuju svoje kao odgovor na to i to ne moze da im se ospori...

O Samsungu i njihovim inovacijama tek ne vredi trositi reci...

Kao što vidiš, i Apple se okreće ka drugima i izbacuju svoje odgovore. Što je najgore tim svojim odgovorima skaču sami sebi u usta

U vreme kada je apple forsirao pricu kako nikome ne treba telefon sa ekranom vecim od 3,5'' mnogi ljudi su svoje 4'' androide obozavali zbog tog veceg ekrana ali su ih i zvali ''papuca'', posluzavnik, tacna, cigla.

4-5 godina kasnije telefoni sa 4,3-4,5'' ekranima se smatraju ''telefoncicima'' kao ranije wildfire i slicni sa 3-3,2'' displejima.

Nije tu samo apple promenio misljenje i stavove :) Jesu se ispalili sto se toga tice ali jednostavno ljudi zahtevaju phablet-olike uredjaje.

Secam se kad je izasao S2, svi SMO govorili kako je to gornja granica, kome treba veci ekran itd a danas vecina ljudi ne bi kupila telefon sa ekranom ispod 4,5'', da ne pricam sto za par meseci android flagship klasa prelazi na 2k 5,5'' (uz zadrzavanje dimenzija trenutnih kucista, otprilike) a novi Nexus vise nije ni klasican phablet vec ide ka tabletu.

Poslednja izmena:
^ +1

Sada se izgleda vodimo onom americkom floskulom "bigger is better"... :d

@vojkan

Uopste ne osporavam to, lepo rekoh da kaskaju sada... ;)

Poslednja izmena:
Зато и питам где је граница? Дај дај дај само профит, избацивање подверзија са никаквим побољшањем, плус, Ѕ, итд будалаштина. Ускоро ћемо носити онај сателит фон од Дел Боја.

Mislim da sam na benchu bas procitao da je profit Samsunga opao i je mobilno odeljenje za to "najzasluznije" za to, iako su prodali vise jedinica nego lani.

Ма да спиновање опадају профити а продају више хахахаха хоће то али јуче. Него нису достигли ниво профита који су очекивали е ту је проблем. И код њих и код Јабуке и осталих.

Vidim da nisi ucio mnogo ekonomiju :D Bas jedan ispit spremam iz te oblasti. Npr. cuveni ekonomista Mankju to odlicno objasnjava. Nije u ekonomiji sve analogno kao sto na prvi pogled ide. Uostalom mozda su ulozili u razvoj (aka korporativnu spijunazu).

^ Šta ti nije jasno? Koliko treba da pojeftini?! I kada se pojavio, bio je dosta jeftiniji od premium modela, a još uvek je brži i bolji od većine tih istih, novih telefona! Najbolje da ga daju za dž ;)
A sto se ti svadjas ? Pricas mi pricu ,koju sam ja ispricao ,nisi skontao point .

Vidim da nisi ucio mnogo ekonomiju :D Bas jedan ispit spremam iz te oblasti. Npr. cuveni ekonomista Mankju to odlicno objasnjava. Nije u ekonomiji sve analogno kao sto na prvi pogled ide. Uostalom mozda su ulozili u razvoj (aka korporativnu spijunazu).
Аха јесу, исто јуче:). Не занимају ме распале теорије разноразних економиста. Имамо статистику и она боли ***.

Kakvu statistiku? Cilj svake kompanije jeste profit. Nisam ljubitelj Samsunga. Zapravo nema firme koje preferiram nesto ili ne. Samo proizvod i stvari koje su u vezi sa njim me zanimaju kao krajnjeg korisnika. I uzgred budi receno, daleko od toga da je to tek tako neki ekonomist. Jos ces reci da je Dzon Nes bilo ko :D A sve firme se vode tim. Ja ne ulazim u to da li su podaci tacni jer nemamo nacina da ih proverimo. Cinjenica je samo da se profit moze smanjiti i ako se vise proizvida prodaje. Zato pomenuh nekog tamo ciji je rad iz te konkretne oblasti najkompetentniji ;)

Profit se moze smanjiti, tacno je to, iako se povecava broj prodatih jedinica..a jedan od razloga moze biti smanjena profitna margina, povecani troskovi skladistenja npr., e sad troskovi marketinga, razvoja i sl. vec ulaze u cenu krajnjeg proizvoda..ali u sustini mozemo samo nagadjati bez tacne kalkulacije troskova proizvodnje :D

Vrh Dno