Šta je novo?

NEWS ..... isplati li se ?

tacno tako...zato sam i napomenuo da imam "smesnih" 1Mb :)

Dosta sa offom

Poslednja izmena:
Hajde ne lupaj, kakve veze ima besplatno sa placanjem? To je besplatno, pa je besplatno, pa sto da ne iskoristim? Ja njih nista ne ostecujem. Sa druge strane, da bih uplatio 800 dinara, treba da rodim mecku da nadjem nekog ko ce da mi uplati te pare. PayPal nema veze sa tim sto ja koristim besplatno news server koji oni daju besplatno. Mogu da se kladim da koristis ilegalni windows i 1000 drugih programa koje si krekovao i nisi ispao frajer i kupio program da bi PAYPAL uveo i za Srbiju (po tvom lupetanju).
Znaci, opet drugarski savet, da ne ulazim u debatu sa tobom, NE LUPAJ...

Ne vidim cime sam te uvredio da bi ti mene vredjao ???
Inace tvoja ponuda za opkladu ne valja jer se kod mene na disku kotrlja legalan windows i placeni Alt.Binz, a to mi je za pricu o koriscenju Useneta, uz placen XLNed dovoljno. I nije poenta u tome da li je neko ispao frajer ili nije vec u tome koliki je posao i ciganisanje da se prijavljujes svaka 3 dana za nesto sto sluzi za promociju. Kao sto rece xWolf, tebe i takve trpe zbog pozitivne reklame, jer ce verovatno nekome od vas u jednom momentu da se smuci i reci ce "daj da platim".

Na kraju krajeva, da nisi bio ovako bezobrazan ja bih se ponudio da ti uplatim preko PayPal-a, ovako nista...

evo ja da prokomentarisem jos nesto na temu placanja
iako je xlned zezao zadnjih par dana.. (mislim da je sada sve u redu... skinuo sam nesto i opet ide full speed) ne kajem se sto sam ih odabrao...

prosli mesec sam uplatio 12mesecni account od 5mbps (za moju 4mbps adsl vezu)... i 95-98% vremena to i dobijam... za cenu od 45e ..sto mu dodje oko 5e mesecno

alo ljudi.. to je oko 400-500dinara mesecno... toliko u beogradu kosta jedna tura pica za drustvo u bilo kom kaficu... a to sigurno praktikujete barem nekoliko puta mesecno kad izadjete negde... za to nije mnogo, a za ovo jeste.... e sad, jedino ako i ne izlazite...

Ne vidim cime sam te uvredio da bi ti mene vredjao ???
Inace tvoja ponuda za opkladu ne valja jer se kod mene na disku kotrlja legalan windows i placeni Alt.Binz, a to mi je za pricu o koriscenju Useneta, uz placen XLNed dovoljno. I nije poenta u tome da li je neko ispao frajer ili nije vec u tome koliki je posao i ciganisanje da se prijavljujes svaka 3 dana za nesto sto sluzi za promociju. Kao sto rece xWolf, tebe i takve trpe zbog pozitivne reklame, jer ce verovatno nekome od vas u jednom momentu da se smuci i reci ce "daj da platim".

Na kraju krajeva, da nisi bio ovako bezobrazan ja bih se ponudio da ti uplatim preko PayPal-a, ovako nista...

Slusaj, iako sam rekao da necu da ulazim u debatu, moram da ti odgovorim. Ja imam godisnji rapid nalog, UPLACEN, a news koristim samo po potrebi kada nemam slobodne gigabajtove na svom nalogu. Sa druge strane, imam najbrzi net kod nas -16mbit/sek i kao sto vidis, nije mi problem u placanju, nego news koristim SAMO PO POTREBI, znaci, ne registrujem se svaka 3 dana kako ti kazes, nego kad mi treba. Sa ovom brzinom, meni download ide oko 1,7Mbajta/sek i zaista mogu za ta tri dana da skinem sve sto mi treba i ne treba... Ja i dalje ne vidim nista lose i dalje nemam pojima zasto pljujes po meni i kako ti kazes meni slicnima, ako oni hoce da se reklamiraju i to tako dopustaju, ja njima nista ne kradem ili ih ugrozavam nesto. ONI TO DOPUSTAJU i hvala im na tome...
Sa druge strane, ti imas otvoren nalog na PayPalu, znaci, muvas pomalo, posto SRBIJA ne moze da otvori nalog :d
Znaci, opusti se, hvala ti na dobroj volji da preko tebe otvorim nalog, ali meni je 2-3 puta bespaltnog mesecnog uclanjenja, koje sveukupno traje oko 3 minuta, meni sasvim dovoljno...Jedino sto mogu da ti ponudim, jeste usluzni download, ako ti zatreba...

Alt Binz se ne placa odakle ste to iskopali :( :( :(
nemojte vise o moralu i da li treba placati.
jos jednom cu zamoliti lepo

Poslednja izmena:
Alt Binz se ne placa odakle ste to iskopali :( :( :(
nemojte vise o moralu i da li treba placati.
jos jednom cu zamoliti lepo

AltBinZ jeste besplatan, ali da bi koristio novije verzije od 0.25.0 moraš donirati sredstva po svom nahođenju. :wave:

... ili naci na netu procurelu verziju...
najzesca je fora sto je usenet pun novijih verzija od 0.25.0... isti taj usenet za koji je altbinz i namenjen...

Zamolio bih nekoga za pozivnicu za Newzbin :)

Hvala unapred!!

Cisto da vas obavestim Usenet provajder Giganews, jedan od najvecih i najkvalitetnijih provajdera usenet sadrzaja je prepolovio cene. Unlimited paket je sada 12.49$!!! Odlicna cena moram priznati.

Cisto da vas obavestim Usenet provajder Giganews, jedan od najvecih i najkvalitetnijih provajdera usenet sadrzaja je prepolovio cene. Unlimited paket je sada 12.49$!!! Odlicna cena moram priznati.

Ali samo prva 3 meseca. :smoke:

Ma Xlned je zakon,jeste da ima malih varijacija ali to se desava i na Astraweb i Giganews koji su skuplji troduplo..

Xlned jeste najeftiniji ali nikako nije zakon ;). Astraweb koristim vec godinu dana i nikad nisu imali bilo kakav ispust tipa da mi nije bila full veza. S'obzirom da je GN bolji od svih gore navedenih eto mozda on moze da bude "zakon".

Svaki ima svoje prednosti, astra ima vecu retenciju a opet ne kosta toliko puno (11$ mesecno) dok GN ima retenciju od 365 dana, niko im jos nije ni blizu te cifre. Kome su vazniji malo stariji podaci zna se koji mu provajder treba itd. da ne duzim.

Mislim da je za naše prostore ipak najpovoljniji XLned zbog mogućnosti izbora različitih paketa kao i deljenje naloga sa različitim IP adresama.
GN i Astraweb jesu najbolji i to stoji ali u našoj zemlji retko ko ima mogućnost da iskoristi kapacitet koji oni daju dok kod XLned-a može da se uzme dosta manji paket.
Tako npr. paket XL Lite koji ima samo ograničenje brzine od 2.5mbit/s u odnosu na ostale paket predstavlja najbolji izbor za korisike koji imaju ADSL od 2mbit. A sve to košta 3e mesečno ili 27e ako se plaća na godišnjem nivou.

Mislim da je za naše prostore ipak najpovoljniji XLned zbog mogućnosti izbora različitih paketa kao i deljenje naloga sa različitim IP adresama.
GN i Astraweb jesu najbolji i to stoji ali u našoj zemlji retko ko ima mogućnost da iskoristi kapacitet koji oni daju dok kod XLned-a može da se uzme dosta manji paket.
Tako npr. paket XL Lite koji ima samo ograničenje brzine od 2.5mbit/s u odnosu na ostale paket predstavlja najbolji izbor za korisike koji imaju ADSL od 2mbit. A sve to košta 3e mesečno ili 27e ako se plaća na godišnjem nivou.

Slazem se sa tobom.Ipak sa 3e odnosno 1.5e,ako delis konekciju kao u mom slucaju,mislim da je to mnogo manje od 11$.

Moguce je deliti konekcije i kod drugih provajdera samo ne istovremeno. Tako ja radim sa astrom.

Pa da ne istovremeno,dok na Xlnedu ako imas 4 konekcije mozez ih koristiti za 4 razlicite ip adrese istovremeno.

Ja i dalje ne vidim nista lose i dalje nemam pojima zasto pljujes po meni i kako ti kazes meni slicnima, ako oni hoce da se reklamiraju i to tako dopustaju, ja njima nista ne kradem ili ih ugrozavam nesto. ONI TO DOPUSTAJU i hvala im na tome...
Pa sad. Mozda ti ne vidis sta je lose, ali svaki put kad registrujes IP oni ukidaju mogucnost da se bilo ko sa te adrese ponovo registruje za promo period, tako da kad bi se naslo vise ljudi koji bi svaka dva ili tri dana obnavljali registraciju znacajno bi se smanjila sansa da drugi ubodu slobodan IP. I ne bih bas rekao da dopustaju, pre bih rekao da ne mogu nista protiv toga.
A i kad se vec hvalis sa "najbrzim netom u nas" i uplacenim rapid nalogom, zar bi za takvog parajliju problem predstavljala uplata news naloga, pa makar i za povremeno koriscenje :D

Elem, stvarno je smesno, 250 dinara mesecno za 2mb/s, rapid moze da mu konkurise samo po pitanju rariteta i domacih stvari.

I cesto je argument protiv newsa to sto "nema starijih stvari", mislim da to bas i ne stoji s obzirom da sam na newsu nasao brdo (bukvalno) starijih stvari koje nigde nisam mogao da nadjem.

Poslednja izmena:
Mene samo zanima da li ima na news-u negde da se skinu koncerti na DVD-u, nisam uspeo nigde da pronađem. Imam account na newzbin-u ali pretragom sam uspeo da nađem samo u mp3 formatu?

pa naravno da nije..
on misli da to radi samo.. samo skidas nzb i trpas unutra
za server je 100% napisao nzbmatrix...

:) :) :) :)

choveche...
dosadan si.. i postavljas isto pitanje na 2 topica.. kao da ti zivot zavisi

jesi li uopste procitao diskusiju/temu od pocetka do kraja?

usenet uglavnom nije besplatan, pogotovo za ljude iz Srbije (cast retkim izuzecima tj. srecnicima kojima njihov provajder obezbedjuje full usenet, zajedno sa alt.binaries.* grupama, za dzabe)...

srecna okolnost je sto clanarina nije velika, cak i za ljude iz Srbije...

svi serveri/firme koji se time bave ocekuju da im platis neki iznos izmedju 5e-15e...

to sti si ti skinuo alt.binz ne znaci da ces moci da koristis usenet... nzbmatrix i slicni sajtovi omogucavaju lako dolazenje do nzb fajlova, koji sami po sebi ne vrede nista, jer su u njima indexirani redni brojevi parchica/artikala koje je potrebno skinuti sa useneta...
da bi uopste pristupio usenetu treba ti login/password na nekom usenet serveru...

u prevodu kombinacija alt.binz (ili bilo koji drugi program te vrste) + nzbmatrix NE VREDE NI PISLJIVA BOBA BEZ usenet servera...

ima par njih koji daju trial 3-7 dana da se proba, ali generalno ako hoces da koristis MORAS DA PLATIS

jeli ti sad jasno ili imas jos neko (pametno) pitanje???

alt.binz je dobar.. u osnovi ti bolji i ne treba
ne pravi tebi problem program, nego sto nisi uplatio nijedan usenet server (to je ono sto upisujes pod server.. a ne mozes upisati nesto na cemu nemas login/password (koji opet dobijas kad uplatis))

dok ne uplatis usenet , moci ces da se slikas... nema tu trial/full u smislu da zavisi od programa...
citas li ti uopste sta ti ja pisem

uostalom, na ovom topicu ima 16 stranica.. na onom drugom gde si postavio isto pitanje isto toliko.. uzmi ti lepo pa sve to procitaj.. i odgovor ce ti se sam stvoriti..

sta ocekujes da cujes, a sto vec nisi imao prilike da procitas?

Sto vole ljudi samo da bupnu pitanje i da ocekuju da im neko resi problem u roku od odmah a sami nikad ne bi pomogli nikome. Ako umes da napises pitanje to znaci da si pismen i da procitas ono sto neko pise i objasnjava vec godinama. Ja sam jos 2000 godine znao sta je NNTP, alt.binaries.x grupe, usenet itd iako nisam koristio a ipak sam procitao sve teme i postove na kojima se na ovom forumu o tome pricalo i objasnjavalo. Ako sam ja koji sam vec znao o cemu se radi to mogao onda to mogu i ovi koji se sa tim tek upoznaju.

Otvorih paypal sa intesinom karticom i nikako da mi prodje reg na xlned-u .
Imao sam 10 eura na visa,skinuli mi 1,5 , verifikovao sam paypal ...zasto ovo cudo ne leti ? :mad:

Uclanio sam se na Usenext. I skinuli su mi 1 evro za 14 probnih dana. Danas sam dobio mail da su pokusali da mi skinu 80 evra ali posto nisam imao dovoljno novaca na racunu nisu uspeli. Ja taj zahtev nisam ni napravio. Ugasio sam nalog na njihovom sajtu nakon toga. I stigla mi je potvrda na mail da je to uspesno obavljeno. Sada me zanima da li oni jos uvek potrazuju taj novac i kada recimo budem stavio vecu sumu na karticu, da li postoji mogucnost da oni to skinu. Inace taj evro sam platio preko mog paypal naloga.

Sto uzimash Usenext? Uzmi lepo Astraweb ili Newshosting i nemash briga... Ako oces Astraweb imam link preko koga imash popust (neki promo period za strani forum) pa ces placati 11 dolara za mesec dana (unlimited)

Sto uzimash Usenext? Uzmi lepo Astraweb ili Newshosting i nemash briga... Ako oces Astraweb imam link preko koga imash popust (neki promo period za strani forum) pa ces placati 11 dolara za mesec dana (unlimited)

Sada je gotovo, vec sam napravio glupost. Mene interesuje mogu li mi oni naplatiti tih 80 evra ako budem stavio taj novac na karticu?

Nazad
Vrh Dno