Šta je novo?

NEWS ..... isplati li se ?

ma ovi sto kukaju su mnogo razmazeni izgleda..
pazi ti, oni se jos i nerviraju sto im download nije non-stop 7 dana u nedelji, 30 dana mesecno, 12 meseci godinje .. 100% zakucan..

pa to nema nigde... ako vam se ne svidja idite na rapidshare, tamo placate vise a dobijate kitu (cveca)... ili na torrente pa jurite tamo ratio... :)

kako su samo nezahvalni i cepidlake... :)

na dobro je lako navici se, zato se trazi i vise od toga...
inace, imam i dalje povremene fluktuacije na xlned-u ali mi ne pada na pamet da bilo sta lose pricam o njima kad su ponovo povecali retenciju...samo zato se povremeno i desavaju, bas u momentima kad su krupniji radovi u toku :)

prezadovoljan korisnik :)

Poslednja izmena:
Ja sam skoro ukinuo Visa Virtuon i otvorio Visa Internet kod Intese.
Odmah otvorio racun na PayPal-u i posle nekoliko minuta i na xlned-u.
Xlned nije najbolji ali je najjeftiniji...

Za sada sve radi savrseno. Ponekad opadne brzina ali sam primetio da se to desava svima tj. da nas nasi ISP malo zakidaju :trust:

Sve u svemu za te pare nema bolji news :wave:

Ja sam skoro ukinuo Visa Virtuon i otvorio Visa Internet kod Intese.
Odmah otvorio racun na PayPal-u i posle nekoliko minuta i na xlned-u.

Kako si otvorio PayPal account i da li je on uopšte neophodan, odnosno da li se može uplatiti samo kucanjem broja kartice i onog coda?

PayPal sam otvorio pomocu Intesa Visa Internet kartice. Na PayPal-u ukucavas broj kartice i taj kod.
Kao zemlju mozes navesti Hrvatsku ili Sloveniju a adresu stavis tvoju pravu :)
I to je jedini nacin da uplatis xlned news tj. xlned mozes samo otvoriti ako imas PayPal racun...

Poslednja izmena:
Ja sam uplatio XLned bez registracije na PayPal tj. bez otvaranja naloga. Na formularu XLned-a sam prijavio Srbiju a posle na PayPal strani Hrvatsku. Dobio sam potvrdu na mail od PP o uplatio i ponudu za registraciju ali je nisam odradio. I sve je prošlo u najboljem redu.
Kartica je Visa Internet

Ja sam uplatio XLned bez registracije na PayPal tj. bez otvaranja naloga. Na formularu XLned-a sam prijavio Srbiju a posle na PayPal strani Hrvatsku. Dobio sam potvrdu na mail od PP o uplatio i ponudu za registraciju ali je nisam odradio. I sve je prošlo u najboljem redu.
Kartica je Visa Internet
Ne razumem
Znaci xlned je dobio potvrdu od paypal-a a ti nemas otvoren racun na paypal-u?
Kako si uspeo to kad paypal trazi da verifikujes karticu?
Koliko dugo vec koristis taj xlned racun?

Ne razumem
Znaci xlned je dobio potvrdu od paypal-a a ti nemas otvoren racun na paypal-u?
Kako si uspeo to kad paypal trazi da verifikujes karticu?
Koliko dugo vec koristis taj xlned racun?

Da, PayPal mi nije tražio verifikaciju a inače sam upoznat sa celim procesom verifikacije i bio sam spreman da odradim i to, međutim probao sam bez čisto da vidim kako to izgleda i sve je prošlo OK. Ovo mi je prva uplata. Možda će kod druge trebati verifikacija.

ovo bi bila dobra fora da se zaobidju paypal ogranicenja za srbiju...
ono sto je bitno je da xlned nije ostecen, jer ako primete da su osteceni, mogu jednostavno blokirati sve korisnike iz srbije ili sa te IP grupe gde ima najvise prevaranata, sto nikako ne bi bilo dobro...

ako je ono sto ja mislim da jeste.. a stevaman je vec objasnio, tj xlned primio pare, tebi skinute pare sa kartice, onda iz ugla prodavac-kupac je sve u redu (niko nije ostecen)... u tom slucaju su se *****ali genijalci iz paypal... moguce da ce primetiti problem i sami ga zakrpiti na nasu stetu (necemo moci da stavljamo zemlju iz koje nismo)

u svaom slucaju, jako zanimljivo

Hajde jedno pitanje, posto sam jos nov na newsu...Zasto na pretrazivacu nzbsrus, imam samo 5x mogucnost da nadjem odgovarajuci film ili slicno?
Vrsi li neko uplatu za news, kao sto su to radili momci iz uplate.net, koji sada vise ne rade?

Hajde jedno pitanje, posto sam jos nov na newsu...Zasto na pretrazivacu nzbsrus, imam samo 5x mogucnost da nadjem odgovarajuci film ili slicno?
Vrsi li neko uplatu za news, kao sto su to radili momci iz uplate.net, koji sada vise ne rade?

zato sto vlasnici tog sajta hoce da zarade $$$, pa te na taj nacin teraju da im das lovu...
ako si tvrd na pare, koristi (besplatne) alternative, binsearch.info npr. tamo nemas grupisane i vec kategorisane NZB, nego kucas u search-box sta te zanima i dobijas pretragu svih artikala u zadatoj retenciji... ima ih jos nekoliko.. pa vidi vec sta ti odgovara...

za uplatu se snadjes sam....

ma ovi sto kukaju su mnogo razmazeni izgleda..
pazi ti, oni se jos i nerviraju sto im download nije non-stop 7 dana u nedelji, 30 dana mesecno, 12 meseci godinje .. 100% zakucan..

pa to nema nigde... ako vam se ne svidja idite na rapidshare, tamo placate vise a dobijate kitu (cveca)... ili na torrente pa jurite tamo ratio... :)

kako su samo nezahvalni i cepidlake... :)

Rece covek koji se ne skida sa xlnedovog foruma, taman da ih nagovoris da te zaposle kao zvanicnog PR-a za srbiju i za benchmark forum. Aj smanji dozivljaj malo, naravno da cu da se zalim kad usluga nije adekvatna i da ih hvalim kad sve radi perfektno a koristim ih odavno i znam tacno kakva im je usluga.

Zasto na pretrazivacu nzbsrus, imam samo 5x mogucnost da nadjem odgovarajuci film ili slicno?
Pet mogucnosti da skines. Pretrazivanje nije ograniceno :D

Platis 9,99$ i postanes VIP na 10godina :wave:

Platis 9,99$ i postanes VIP na 10godina :wave:
MA i ovaj Newzleech.com nije tako los ;)
Ajde pomoc da uplatim pretplatu za hitnews. Imam ontezinu internet karticu, u opcijama nema srbije, ja stavim bosnu, ali kada mi trazi i broj telefona, tu stane i nece dalje...Kako da se pretplatim na njih?

Kod osnovnog Xlned paketa, dve konekcije podrazumevaju dve konekcije sa iste IP adrese (kada u news readeru pokreneš dva fajla od jednom) ili može sa više IP adresa?

Kod osnovnog Xlned paketa, dve konekcije podrazumevaju dve konekcije sa iste IP adrese (kada u news readeru pokreneš dva fajla od jednom) ili može sa više IP adresa?
Moze sa razlicitih IP ,al racunaj da ti je tu jedna konekcija 1.25Mbps,ako mislis na XL Lite ...svi sledeci paketi su 2 i 2.5Mbps po konekciji!

Hajde neka adresa preko koga mogu da uplatim news ili neki korisnik koji to radi...

Hajde neka adresa preko koga mogu da uplatim news ili neki korisnik koji to radi...

ma treba ti samo neko sa paypal nalogom.. ali pravim, da ne bi eventualno imali problema posle...

a mozes, ako imas neku internacionalnu platnu karticu, da probas foru koju su opisali pojedinci ovde, a koja izgleda da (jos uvek) radi... registrujes se na paypal i sve napises tacno ali slazes za drzavu i stavis hrvatsku/bosnu/nesto slicno.. ako odmah posle toga uplatis xlnedu paket, izgleda da prolazi uplata a da niko nije ostecen (tebi skinu novac, xlned dobije isti) jedini koji je ******* je paypal sa njihovim restrikcijama kad je srbija u pitanju

ma treba ti samo neko sa paypal nalogom.. ali pravim, da ne bi eventualno imali problema posle...

a mozes, ako imas neku internacionalnu platnu karticu, da probas foru koju su opisali pojedinci ovde, a koja izgleda da (jos uvek) radi... registrujes se na paypal i sve napises tacno ali slazes za drzavu i stavis hrvatsku/bosnu/nesto slicno.. ako odmah posle toga uplatis xlnedu paket, izgleda da prolazi uplata a da niko nije ostecen (tebi skinu novac, xlned dobije isti) jedini koji je ******* je paypal sa njihovim restrikcijama kad je srbija u pitanju

MA znam, ali da li ima neka firma, kao sto su bili ovi na www.uplata.net?

Evo jedne zanimljivosti što se XLned-a tiče. U profilu mi stoji zemlja Afganistan sa sve mojim pravim podacima iako sam pri registraciji naveo Srbiju. Kad pokušam da promenim zemlju na listi nigde nema Srbije a što je najgore neće da mi promeni ni na neku drugu npr. Hrvatsku. Pri pokušaju promene izbacuje mi poruku "Your request contains invalid data. Check your personal information for errors"
Kakva je situacija kod vas?

kod mene stoji "Deutcheland" tj. Nemacka, sto je i normalno jer moj ortak koji je placao za mene ima validan paypal nalog otvoren u nemackoj, u kojoj cesto boravi kod svog brata... i kad je meni uplacivao unosio je svoje podatke u xlned...

e sad, ne znam sta pise kod ovih sto unesu sve tacno a za zemlju stavljaju komsijske zemlje....

I niko ne zna gde ili preko koga moze da se uplati pretplata za neki od news servera?

Poslednja izmena:
mozes i sam, pod uslovom da imas visa/mastercard
ono sto je prichao stevaman RADI

znaci kliknete na paket koji vas zanima (pricam za xlned) pa na order, popunite sve tacno, slazete samo za drzavu, svuda gde pita za drzavu ja sam upisivao "croatia" (ili birao istu iz menija, posto Srbije nema)... ista prica vazi i za podatke za kartice.. upisite sve tacno kako treba, osim drzave..
i uplata prolazi... licno sam se uverio.. nalog je trenutno aktivan (nakon transakcije), a naknadnom proverom racuna preko online servisa moje banke sam se uverio da su skinuli i lovu sa kartice....

e sad... dokle ce moci.. tj da li paypal ovo namerno dozvoljava ili je u pitanju rupa u njihovom sistemu, ne znam i nije me briga... Mogao bi neko sa negativnim iskustvima da se javi i informise nas

Au bre wolfe, jel ima kod tebe neshto jednostavno ? Prichash o ovome kao da je mikrohirurgija :) Ja skoro 5 godina placam news servere i newzbin paypalom, kakvih problema tu moze da ima da bi ti gastarbajter iz nemachke placao tih 2 evra ? :)

Poslednja izmena:
prvo nije gastarbajter, vec kolega koji cesto odlazi kod brata u posetu (sto nije bitno), drugo - nije u ptanju 2 evra vec 45e posto sam uplatio za celu godinu.. (manje bitno)... ono sto je bitno je sto nisam znao da moze da se placa preko paypala iz srbije, ustvari zvanicno ne moze.. ovo preko hrvatske je 'na foru'... i cisto sumnjam da preko takvog naloga mogu da primim pare, tj. da neko meni uplati...

to sto ti imas paypal je nesto drugo.. ja sam pretpostavio da imas legalan paypal otvoren nalog, a ne nesto 'na mufte'.. jer koliko se secam ti trgujes preko njega (u smislu da i saljes i primas novac na taj nalog... sto cisto sumnjam da bi mogao sa nalogom gde je adresa tipa: ul. ustanicka 11000 beograd croatia )

sto se tice astraweba i tih americkih provajdera, njima i jesam placao directno sa mastercard kartice putem onih secure-servera... ovo sa paypal-om su me naterali da se bakcem ovi evropski provajderi.. :)

Kako se produzava nalog na Xlned-u? Ostalo mi je nedelju dana na sadasnjem nalogu pa bi produzio za jos mesec dana.

Jel' ima neki sistem ili...?

dzoni... pa upravo smo o tome pricali, ne teraj me da se ponavljam :)

Hehe... :)

E da ja pratim ovu temu pa da sve znam pa 'ajde ali ovako...
Aj makar mi nadji post gde je to "objasnjeno" da ne lutam bezveze. :)

Poslednja izmena:
Znam da nije mesto za ovakvo pitanje ali je nemam gde drugde da ga postavim.

Dakle da li neko ima pozivnicu viška za newbzbin?
Unapred zahvalan

Nazad
Vrh Dno