Šta je novo?

NEWS ..... isplati li se ?

procitao sam celi ovaj topic...
zanima me trenutna situacija sa serverima.. dvoumim se izmedju Hitnews i XLined...

Hitnews
- 5 Mb/s
- 200 days retention
- 4 connections
- Alternative ports
- Account sharing
- Free SSL
- 4,95 €

XLined
- XL Basic
- 10 mbit / second
- 4 connections
- over 145 days retention, retention growing to 220 days!
- 4,43 €

koristio bih nalog na dva racunara, oba sa SBB internetom od 2 Mb/s...

ako ovi nisu ok da uzmem astru?

procitao sam celi ovaj topic...
zanima me trenutna situacija sa serverima.. dvoumim se izmedju Hitnews i XLined...

koristio bih nalog na dva racunara, oba sa SBB internetom od 2 Mb/s...

ako ovi nisu ok da uzmem astru?

Oba provajdera su odlična ako se gleda odnos cena/performanse.
Ako ćeš da koristiš nalog na dva računara onda ne uzimaj Astru pošto kod njih to nije dozvoljeno.
Ja koristim Xlned Small i nemam nikakvih primedbi na njih osim što ponekad brzina zna da varira ali se to brzo reši.
Što se tiče hitnews-a pročitaj ovo http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1689978&postcount=359

Koristim hitnews na paketu 30mbita i prezadovoljan sam kako radi,dok drugar u cro je uzeo Xlned i ocajno mu radi na najmanjem paketu jedva izgura 40kb/s a ima 2mbita.

ja koristim xlned.. uplatio sam 5mbps.. imam 4mbps kod telekoma ADSL.. i uvek je u patos.. tj. max protok za 4mbps... osim u retkim slucajevima kad nesto popravljaju... ali to je zaista dosta retko a meni ne smeta....

Koristim hitnews na paketu 30mbita i prezadovoljan sam kako radi,dok drugar u cro je uzeo Xlned i ocajno mu radi na najmanjem paketu jedva izgura 40kb/s a ima 2mbita.

Kaži drugaru da proba sa više od jedne konekcije?

I pozdravi mi Celje :D

Poslednja izmena:
Probao ali ne vredi,i kod mene isto tako u Srbiji.Dok mu giganews sad radi odlicno :).

Saljem pozdrave :)

ne znam ja kakve vi probleme imate.. ponavljam
telekom adsl , 4megabita/s
download sa xlned servera mi je 420-450 kilobajta/s
dok sam imao 2megabita/s bilo je oko 220kilobajta/s

sto ce reci, odlicno!

ja imam manju pretplatu i sve radi naravno odlicno...samo nam nisi rekao wolf-e koliko konekcija prema xlned-u koristis ???

2 konekcije
uzeo sam onaj sledeci posle lite paketa za narednu godinu
posto sad imam 4mbps adsl... pa da ga iskoristim

ja koristim xlned.. uplatio sam 5mbps.. imam 4mbps kod telekoma ADSL.. i uvek je u patos.. tj. max protok za 4mbps... osim u retkim slucajevima kad nesto popravljaju... ali to je zaista dosta retko a meni ne smeta....

kupio sam upravo xlined XL BASIC i dobio u mailu parametre za Server : reader1.xlned.com .

citao sam da su pre bili neki problemi u vezi njega i Srbije.. dal to vazi i dalje??/

kupio sam upravo xlined XL BASIC i dobio u mailu parametre za Server : reader1.xlned.com .

citao sam da su pre bili neki problemi u vezi njega i Srbije.. dal to vazi i dalje??/

Mislim da su ti problemi rešeni. Bitno je kako ti radi sad.
Ako budeš imao problema cimaj tehničku podršku da ti to promene.

Nema vise problema sa tim serverom

Jel postoje neke domace newsgrupe sa domacim sadrzajem? Mozda je zabranjeno da se to ovde objavljuje, ali moze li neko bar da me uputi gde da ih trazim ako postoje..?

od srpskih je postajal erotika.. valjda je bilo yu.forum.erotika tamo su ljudi trpali slike i kratke klipove godinama... vidljiv je na besplatnim usenet serverima koje ima vecina nasih providera ukljucujuci i akademsku mrezu

za bosanske nisam siguran, hrvati imaju nekoliko binarnih grupa gde razmenjuju stripove/mp3/mozda-ponekad-neki-film i tako to...

ali ne vidim cemu to, kad ti brzina pristupa domacim grupama (koje je moguce naci i na ovim stranim serverima bez problema) ista kao i stranim..

domace grupe ne vrede zbog binaries (koji i nemaju neki) vec sto mozes da se dopisujes i diskutujes sa ljudima u tekstualnim grupama.. ako nista znali, primarna svrha useneta je forum/diskusija a ne download.. to je nastalo kasnije... usenet provideri su se samo prilagodili...

Pa u ovoj temi se i ne diskutuje o dopisivanju preko useneta, cela prica je o downloadu. Mene, recimo zanima muzika, a strani autori ne uploaduju nasu musiku. Posto ovo spada u pirateriju, a verujem da nas sve ovde najvise boli kad se nesto domace piratizuje, zato sam ja u prethodnom postu i napomenuo da je tako nesto ovde zabranjeno.. Ali koliko vidim da tako nesto i ne postoji (usenet sa domacim dl sadrzajem)

O svasta, tipicno razmisljanje "average Mileta". Je l' rad nasih ljudi manje vredan pa da nas zabole ?

Ne znam sta si ti hteo da kazes ovom tvojom izjavom, rad svih ljudi je jednako vredan, a ja sam rekao da ce piratizacija nekog dela srpskog autora naici na vecu osudu nego od nekog "amerikanca". I uvek je veca sansa da ces biti osudjen ako si ukrao nesto u rodjenoj zemlji nego u inostranstvu, ako pretpostavimo da je piraterija vid kradje.

Izvinjavam se sto spamujem thread.

edit: kad kazem osudu ne mislim samo na samo na sud i policiju vec uopste na ljude..

Poslednja izmena:
Izvini, zaista, procitao sam "nas zabole". Dejstvo caja od divlje tresnje izgleda. :p

hteo bi da isprobam download sa News-a,interesujeme ima li nacin da to besplatno probam .znaci neki free server ili neki sajt gde daju besplatno dan dva a da ne moram da ostavljam podatke tipa platne kartice?

hteo bi da isprobam download sa News-a,interesujeme ima li nacin da to besplatno probam .znaci neki free server ili neki sajt gde daju besplatno dan dva a da ne moram da ostavljam podatke tipa platne kartice?

www.hitnews.eu
stavis na engleski.
ides na sign up, izaberes bank transfer kao nacin placanja i dobices 3 days free trial.

imas i xlned-u 7 dana

hvala na odgovorima.ovaj nacin downloada je skroz ok.
samo jos da bolje savladam search video materijala :)

Interesuje me kako vam radi xlned,posto kod mene i ortaka uzasno varira?

radi odlicno...mislim na reader2 :)
inace, vidim da je bilo radova u predhodnih par dana i samim tim je postojala mogucnost da jedan od server-a ne radi punim kapacitetom...
mislim da je najbitnije od svega to sto je sada retencija 175+ ;)

Jel ima neko visak invite za newzbin?

Darodavaoc zauzvrat dobija status bozanstva u mojim ocima :Klanjanje

:D

kako stoji stvar sa xlned, za nas telekom adsl korisnike??

zadnjih dan dva.. mi se prepolovio download....

od 430Kb/s pri 4mbps... (i dalje imam realnih 4mbps) download se vuche izmedju 160-200kb/s od pre par dana
stevaman? ostali?

sad sam video u drugom thread-u pitanje pa tamo odgovorih...radi odlicno :)

ali ti nemas 4mbps kao ja
ono sto ja trenutno dobijam.. tebi je sa 1mbps i tako max..

ti imas 115kb/s pa imas
a ja sam imao do prosle nedelje 430kb/s, a sad imam 160-200kb/s

grrrr~!?!?!!?

Nazad
Vrh Dno