Šta je novo?

NetNet - Nis

Poslednja izmena:
Netnet je dao taj android uređaj sa instaliranom aplikacijom kao opciju za vracanje do 7 dana unazad. Da li je neko uspeo Iris uređaj da priključi sad na ovu mrežu pošto je mts?

Ja gledam eon tv i od kad su prebacili na mts/supernova, stalno imam mutnu sliku i dosta seckanja, to kod netneta nikad nisam imao, zvao sam da prijavim i kao ima nesto malo bolje, ali nije to to

Ja gledam eon tv i od kad su prebacili na mts/supernova, stalno imam mutnu sliku i dosta seckanja, to kod netneta nikad nisam imao, zvao sam da prijavim i kao ima nesto malo bolje, ali nije to to
Pa jel prebačeno na mts/Supernova konačno? U kom si kraju grada btw?

Pitam ih kako da se registrujem na moj nalog,oni mi nude Move N Go i Superplan,svasta.

Ima li neko iz Panteleja da potvrdi migraciju?

Kod mene sve na starom i dalje, ja sam kod durlanske pijace.

U zgradama teško da će direktno ući SN, jer je ona ušla putem kupljenih provajdera koji su postojali u zgradama. Mts ulazi sam direktno.
Ne znam situaciju šta vam je rečeno od njih, ali svakako mora saglasnost ili stanara ili upravnika da bi ušli.

Pa u mojoj zgradi je Netnet koji je u sklopu Supernove, čekam da pređe na infrastrukturu Telekoma/SN da bih mogao da uvedem optički internet.
Za sad, u ulici Zagorke Nikolić, nije moguće uvesti bilo čiji optički internet dok se Telekom ne smiluje.

Teško će to biti, SN će preuzeti infrastrukturu Netnet-a kakva god bila i teško da će išta menjati sem paketa/cena. A MTS ne može u zgradama bez saglasnosti stanara/upravnika.
Kod mene kada je SN preuzela Exenet, imali smo sreće da je Exe već uveo optiku par godina ranije.
Ja tako kukam na Sbb jer ne želi u zgradi da zameni koaksijalnu mrežu za optičku.

Pozdrav svima. Evo jedne zanimljivosti u vezi aktuelnih integracija NetNet u SN.

Prilikom integracije su promenili ime mog kućnog Wi-Fi u "Net-Net-Telekom". Šifre nisu dirali. Potrebno je sada da povežem sve uređaje na novi Wi-Fi. Iz moje perspektive - ne vidim opravdan način da menjaju WiFi imena i otkače korisnicima sve uređaje s istih, ali šta je tu je.

Kad smo kod kontrole nad ruterom, imam NetNet-ov Huawei EchoLife HG8245Q2. Ne uspevam da mu pristupim za bilo kakvu konfiguraciju, browser ne otvara admin panel kad ga tražim na 192.168.1.1 (što je adresa default gateway, a ista je napisana i na uređaju). To znači da ne mogu da kontrolišem podešavanja, pa ni Wi-Fi name i password (što bih rado povremeno rotirao).

Nisam probao da resetujem uređaj iglicom, plašim se većeg problema s korisničkom podrškom sada.

Pošto je sada upitno od koga tražiti i dobiti bilo kakvu zvaničnu info za NetNet infrastrukturu, cenim da je veća šansa da ću ovde čuti iskustvo iz prve ruke.

Da li neko zna, da li je kontrola nad ruterom namerno zaključana od strane NetNet, ili samo ja ne znam pravi način i adresu da pristupim podešavanjima rutera?

Hvala unapred za svaki odgovor.

Pozdrav svima. Evo jedne zanimljivosti u vezi aktuelnih integracija NetNet u SN.

Prilikom integracije su promenili ime mog kućnog Wi-Fi u "Net-Net-Telekom". Šifre nisu dirali. Potrebno je sada da povežem sve uređaje na novi Wi-Fi. Iz moje perspektive - ne vidim opravdan način da menjaju WiFi imena i otkače korisnicima sve uređaje s istih, ali šta je tu je.

Kad smo kod kontrole nad ruterom, imam NetNet-ov Huawei EchoLife HG8245Q2. Ne uspevam da mu pristupim za bilo kakvu konfiguraciju, browser ne otvara admin panel kad ga tražim na 192.168.1.1 (što je adresa default gateway, a ista je napisana i na uređaju). To znači da ne mogu da kontrolišem podešavanja, pa ni Wi-Fi name i password (što bih rado povremeno rotirao).

Nisam probao da resetujem uređaj iglicom, plašim se većeg problema s korisničkom podrškom sada.

Pošto je sada upitno od koga tražiti i dobiti bilo kakvu zvaničnu info za NetNet infrastrukturu, cenim da je veća šansa da ću ovde čuti iskustvo iz prve ruke.

Da li neko zna, da li je kontrola nad ruterom namerno zaključana od strane NetNet, ili samo ja ne znam pravi način i adresu da pristupim podešavanjima rutera?

Hvala unapred za svaki odgovor.
Sa racunarom se konektuj na prvi port rutera ali ne na wan nego na 1 i probaj sa 192.168.100.1 ako nece vidi da li su ti mrezni parametri automatski pa ako nisu stavi da automatski dobijes ip od rutera ( valjda nisu ugasili DHCP). Onda baci pogled koja ip ti je dodeljena pa po njoj vidi opseg na kome je ruter (192.168.0.1, 192.168.1.1)....

Da li je moguće da je Telekom kupio United Media (N1, Sport klub).... od kako je MTS preuzeo NetNet, ja imam problem sa Sportklubom, secka, loša slika... Ping na netu preko 200

Da li je moguće da je Telekom kupio United Media (N1, Sport klub)....
Ne. Špekuliše se da ih je Etisalat (većinski vlasnik Yettel-a) ili PPF (manjinski) kupio, ali još uvek ništa nije potvrđeno. Jedino što bi tu moglo da se desi je da Yettel održi ugovor sa Telekomom o emitovanju Arena i ostalih njihovih televizija pa uvrsti UM kanale. O gašenju medija nema ni govora, to su zlatne koke.
Od kako je MTS preuzeo NetNet, ja imam problem sa Sportklubom, secka, loša slika... Ping na netu preko 200
Svi imaju problem sa televizijom i tako će najverovatnije biti dok se ne isforsira Supernova TV šema (prisetimo se integracije Ikoma u SBB).

Poslednja izmena:
Ne. Špekuliše se da ih je Etisalat (većinski vlasnik Yettel-a) ili PPF (manjinski) kupio, ali još uvek ništa nije potvrđeno. Jedino što bi tu moglo da se desi je da Yettel održi ugovor sa Telekomom o emitovanju Arena i ostalih njihovih televizija pa uvrsti UM kanale. O gašenju medija nema ni govora, to su zlatne koke.

Svi imaju problem sa televizijom i tako će najverovatnije biti dok se ne isforsira Supernova TV šema (prisetimo se integracije Ikoma u SBB).
Info je od juče da je Telekom to uradio... e sad da li direktno ili preko ovih Arapa (Yettel) videćemo. Tek sad kreće pravi monopol

Kad je Telekom kupio NetNet?

3.12.2024. — Imovina i obaveze kompanija Film klub extra, KDS Internet, Teledirekt i Krajnalić komunikacije prenose se na Telekom Srbija.

Okej sad je malo jasnije, ja sam mislio da su ih kupili ranije.
Koliko obično traje ova migracija, kako je bilo sa drugim operaterima?

Nazad
Vrh Dno