Šta je novo?

NetNet - Nis

Upravo krenuo geoblok, nema više gledanja n1, nove, sportkluba. Ko još od provajdera u Nišu nije blokiran od strane sbb-a?
Jedino su od nekupljenih ostali Jotel i NiNet. Za ovog drugog nikad nisam znao nekog ko koristi.

Pozdrav svima, da li imate internet od jutros? Pitam za korisnike NetNeta koji su iz Niša.

@pecataske Noćas u ponoć su krenuli migraciju internet usluge na Supernova infrastrukturu. Tu leži problem.

Da bi migrirali korisnike moraju da pošalju novu konfiguraciju ONT uređajima. Ako su uspeli da pošalju pogrešnu konfiguraciju tvom ONT-u, nek ti je sa srećom, mene kad su svojevremeno migrirali sa ExeNeta trebalo.im je nedelju dana da srede brljotinu.

Hvala puno na odgovoru, znaci ostaje mi da sacekam neko vreme, pa ako ne srede, da zovem korisnicku podrsku.

Jel vam konekcija do sada bila Pppoe? Probajte da na ruterima u Connection type prebacite na Dynamic IP.

Tako je bilo kada su Exe integrisali u SN

Od ponoci nije bilo interneta,sada ima.
Kada se meri brzina i dalje stoji NetNet-

Ja sam na wireless mreži NetNet-a, biće dobro ako uopšte preživim ovaj prelazak.

Od ponoci nije bilo interneta,sada ima.
Kada se meri brzina i dalje stoji NetNet-
Koja adresa stoji (bez poslednje brojke) kao public IP na speedtest sajtu? Koliki je ping do speedtest servera (ako može posebno ako je odabran NetNet Niš, a posebno Telekom mts Niš)? Da li kada pustiš speedtest prvo ide brže od brzine koju plaćaš?

193.221.199

Prilozi

• speedtest.jpg
    speedtest.jpg
    41.5 KB · Pregleda: 114
IP adresa iz opsega Telekoma Srbije. Da li mozes da pustis tracert do 1.1.1.1 sa svog kompa?

Evo

Prilozi

• Screenshot 2025-01-15 203724.png
    Screenshot 2025-01-15 203724.png
    32.9 KB · Pregleda: 79
"Dobro došao" na Supernovu - sa svim njenim čarima.

Dobio si SN/mts CGNAT, dobio si izlaz na net preko mts javnih ip adresa.

"Uživaj".

Sad mi lakše, al iskreno. Sreća pa nisam mnogo napredan korisnik. Kamere mi rade, to mi je najbitnije. Da mi nisi rekao ne bih ni znao da sam popio cgnat. Za ostalo, videćemo, za sad ne vidim nikakvu razliku.
Kad sam letos prešao sa sbb na net net odmah sam popio nat. Kad je monter otišao sat vremena sam se mučio da namestim kamere, dok gluperda nisam ukapirao da sam natovan. Odmah sam ih zvao da mi skinu nat, a gospođa sa cc kaže to se kod nas plaća 1000 din. mesečno. Rekoh joj, dođite odmah i nosite opremu , meni polovična usluga ne treba. Posle pola sata me skinuli sa nata.

Jel ima jos neko da i dalje nema interneta?
Evo 22 sata bez neta. Prijavio danas kvar(?) na onom formularu na Supernova sajtu, jos nema odgovora, sem automatizovanog maila da su dobili poruku. Poziv kol centru je gubljenje vremena, stalno ponavlja "vreme javljanja operatera je duze od 2 minuta...". Kako uopste ista kod njih prijaviti? Kod Netneta nekad bio dovoljan i mail usred noci, i to resavali rekordno brzo...

Usao u bih u domen politike ako bih krenuo da razglabam o njima... Elem, cak i kao firma smo imali probleme sa Supernovom, neki su se resavali i nedeljama... Podrska je ne nula, nego -1000. Vidi da odes do neke poslovnice, naoruzaj se najgorim dziberskim recnikom, jer ne znam drugacije kako mozes sa njima.

I oni ce da im puste mejl isto sto je on uradio i dalje ce da ceka na resavanje problema dok ne dodje na red.

Bio sam malopre do mts poslovnice, kazu da je problem na globalnom nivou, barem sto se tice korisnika NetNet-a i kao bice reseno u sto kracem roku. Otvorili su tiket, i kazu zvace vas da provere.
U medjuvremenu internet sam od sebe proradio.

Onda su odradili rollback. Pa će ponovo da migriraju.

Zdravo, da li još nekom koči gledanje tv preko aplikacije TeamNet Media, imam x96max uređaj ?(Optika trio 2). Trenutno download 93.9 upload 72, Telekom mts.

Zdravo, da li još nekom koči gledanje tv preko aplikacije TeamNet Media, imam x96max uređaj ?(Optika trio 2). Trenutno download 93.9 upload 72, Telekom mts.
Zanimljivo da im sajt izgleda isto kao netnet-ov. U čemu je fora? Inače ne mogu da pronađem nigde njihovu aplikaciju, a probao bi jer isti box imam

Vrh Dno