Dobra strana NetNeta je što do (mog) stana stižu samo Internet kabl i koaksijalni (TV) kabl. Nema nikakvih dodatnih uređaja koji traže utičnice za struju i zauzimaju mesto. Internet kabl ide direktno u vaš ruter, i to je to. Besprekorno funkcioniše godinama (osim povremenih kratkotrajnih, meni bezazlenih prekida). Koaksijalni kabl ide direktno na neograničeni broj TV prijemnika koji imaju DVB-C, nema potrebe za set top boxom (izuzev ako imate stari TV bez DVB-C). Meni i porodici nisu bitne eventualne dodatne TV funkcije koje nudi IPTV, štaviše, ja lično uopšte i ne gledam TV

.
Šta će sada biti sa svom ovom infrastrukturom kad nam isteknu ugovori?
Imali smo ponude od MTS da za cenu pretplate fiksnog telefona (oko 700 din) imamo 2 godine jos besplatno TV i Internet, ali preko njihovog optičkog kabla. Ne sviđa nam se što to zahteva dodatna bušenja, i nikako ne možemo da saznamo potpunu informaciju šta sve od tehnologija mogu da koriste, pa da to nekako uklopimo u našu infrastrukturu koja je već razvedena po stanu (desetine metara različitih kablova svuda po ćoškovima, razni uređaji, više kompjutera sa LAN, ruter, više fiksnih telefona, više televizora,...). Njihovi ljudi iz call centra kažu da će to "majstori sve najbolje da odrade, znaju oni kako treba", a kad su došli, ispalo da oni samo delić radova izvode pa će kasnije neka sledeća ekipa ostale radove, i niko nema potpunu informaciju,... Odustali smo (iako je finansijski stvarno super ponuda), jer nismo hteli mnoštvo dodatnih radova i sumnji i nedoumica, stvarno imamo preča posla u životu. Ostaćemo do kraja ugovora na Netnetu pa šta Bog da...
Ako neko iz MTS-a ovo čita, savet vam je da objavite negde jasan pregled tehnologija, uređaja, kablova, tehničkih zahteva i slično namenjen tehnički potkovanijim korisnicima, da bi mogli sami da osmisle razvođenje i raspored mreže u svom objektu. Ovo sada je sve marketinški uvijeno i namenjeno korisnicima koje tehnologija ne zanima, nama ostalima je potpuno beskorisno. I ne, neću da mi vaši majstori određuju gde će da mi bude ruter i da "ne mora baš koristim LAN, mogu i preko wifi" i da fiksne telefone mogu bacim.