Šta je novo?

Netflix je u Srbiji (Pročitati prvi post)

Pa valjda jedan nalog - jedna šifra, ne može svaki profil imati svoju, samo može eventualno dodati pin kao neku zaštitu, mada lično to ne koristim. Koga briga iz šer ekipe šta ja gledam...

Taj PIN za profil nije nikakva zaštita. On služi samo da ti neko slučajno ne udje na profil, ili da se ograniči rejting za dečiji profil.
Svako ko ima šifru naloga može u Account/Profile Lock da pogleda koja je šifra za profil, da je ukloni ili promeni.
Čak i ako ti neko ne zna PIN može u "Viewing activity" da pregleda istoriju sadržaja koji si gledao.
Meni se i pored postavljenog PIN-a na profilu, jedan lik redovno šaltao na profil, jer njegov TV ne registruje da uopšte ima PIN-a na mom profilu.

Pobrkao si sve. Nema 5 naloga već jedan, svi koriste jedan nalog.
5 profila postoji u okviru jednog naloga. Na svakom profilu može da bude jedna ili više osoba.
Na nalogu može da bude i više od 5 ljudi, neki mogu da dele profil, neki da imaju svoj.

Može 10 osoba da bude na nalogu i svi da koristi jedan profil ako im tako odgovara.

Mogu sva 4 strima istovremeno da se puste preko različitih uredjaja a da budu preko istog profila.
Šansa da svi pokušaju da puste strim u isto vreme je izuzetno mala kada je 5 ljudi na nalogu.
Što više ljudi na nalogu, veća je verovatnoća da će nekom odbiti pristup.
To su činjenice.
Ja nikoga ne "zavodim" i ne dovodim u zabludu, samo pišem iz iskustva.

Ako se tebi nešto od toga ne svidja, to je tvoja stvar. Možda će nekom značiti ako planira da deli nalog sa više ljudi.
Opet ti svoje. Ovde sam u brzini otkucao 5 "naloga" umesto "profila" (što je više nego očigledno greška u kucanju, jer ne može imati "5 naloga u nalogu") , dok sam u prvom postu lepo napisao na koji si odgovorio isto ovako da nije tačno.

Evo opet: Jedan Premium nalog može da ima maksimalno:
  • 5 profila
  • sa 4 uređaja istovremeno da se gleda

Prosta stvar. Da li ćeš svoju šifru dati na 100 ili hiljadu ljudi ne menja činjenice. A ušteda gde je preko 4 čoveka je zanemarljiva, pogotovo u kontekstu mogućnosti da ne može nešto da se gleda.

Tvoj komentar dovodi u zabludu, jer to što ti pišeš važi i za servise sa jednim profilom i mogućnošću samo jednog naloga/uređaja da gleda u isto vreme. I njega možeš podeliti na 100 osoba na isti način koji opisuješ...
Taj PIN za profil nije nikakva zaštita. On služi samo da ti neko slučajno ne udje na profil, ili da se ograniči rejting za dečiji profil.
Svako ko ima šifru naloga može u Account/Profile Lock da pogleda koja je šifra za profil, da je ukloni ili promeni.
Čak i ako ti neko ne zna PIN može u "Viewing activity" da pregleda istoriju sadržaja koji si gledao.
Meni se i pored postavljenog PIN-a na profilu, jedan lik redovno šaltao na profil, jer njegov TV ne registruje da uopšte ima PIN-a na mom profilu.
Baš tako!
I ne samo da može da vidi aktivnost, nego i sam PIN, a i da ga promeni.
Meni se to dešavalo sa nalogom sa Aliexpress-a, a primetio sam jer nisam mogao uveče da gledam jer je već četiri osobe gledalo. Otišao na podešavanja i video da taj neko i gleda na mom profilu i dodaje PIN i menja ikonicu...

Kako vam se sviđa ovaj novi dizajn Netflix apk?

Mene užasno nervira što mi sad kao home i main prozor izbacuje trending now i everyone watching sadržaje, umesto da me odmah prebaci na moje sadržaje, pa moram da idem na explore da bih došao do mojih sadržaja.

Odlično odrađeno, kako bih drugačije video vrhunski sadržaj iz njihove najnovije produkcije... Da mi promakne neki reality ili slično, taman posla! Pa glupo kao i većina stvari na koje su fokusirani. Imaju Breaking Bad i Seinfeld, pa im tolerišem još uvek... 😁

Odlično odrađeno, kako bih drugačije video vrhunski sadržaj iz njihove najnovije produkcije... Da mi promakne neki reality ili slično, taman posla! Pa glupo kao i većina stvari na koje su fokusirani. Imaju Breaking Bad i Seinfeld, pa im tolerišem još uvek... 😁
Pa da i ja kontam da im je to bio glavni motiv da ovo urade, jer ja lično nikad nisam ni otvarao te trending tabove u aplikaciji, već kad me nešto zanima ciljano tražim to što me zanima u pretrazi, a ič me ne zanima šta planiraju da izbace, šta je u trendu i šta "svi" gledaju...

Jedno pitanje , da li bi mogao da se pretplatim sa Visa Inspire ili mora ona klasicna ?

Prosta stvar. Da li ćeš svoju šifru dati na 100 ili hiljadu ljudi ne menja činjenice. A ušteda gde je preko 4 čoveka je zanemarljiva, pogotovo u kontekstu mogućnosti da ne može nešto da se gleda.

Tvoj komentar dovodi u zabludu, jer to što ti pišeš važi i za servise sa jednim profilom i mogućnošću samo jednog naloga/uređaja da gleda u isto vreme. I njega možeš podeliti na 100 osoba na isti način koji opisuješ...
Ti i ja očigledno ne pričamo istim jezikom. Ušteda od više ljudi na nalogu je itekako dobra, ako ti neko od tih ljudi da pristup nekom drugom servisu koji ne moras da plaćaš dodatno.
Taj tvoj fazon da ćeš biti u nemogućnosti da gledaš ne pije vodu, osim ako su na nalogu svi članovi koji 24/7 gledaju nešto. Verovao ti ili ne, ima ljudi koji odgledaju nešto na Netflixu 1-2 mesečno, neki 3-4 puta nedeljno.
Ima i drugih servisa za gledanje, a rade ljudi i druge stvari osim da budu 24/7 na Netflixu.

Meni se to dešavalo sa nalogom sa Aliexpress-a, a primetio sam jer nisam mogao uveče da gledam jer je već četiri osobe gledalo. Otišao na podešavanja i video da taj neko i gleda na mom profilu i dodaje PIN i menja ikonicu...
Ti očigledno vučeš traume sa tog kupljenog naloga sa Aliexpress-a gde vas je bilo ko zna koliko, i zato nisi mogao uvek da dobiješ pristup. U normalnim grupama, sa kontrolisanim brojem članova, nema takvih problema.
Na kraju, ne dovodim ja nikog u zabludu, već ti. Ja pišem o mojim iskustvima sa Netflixom, nekom možda pomogne, nekom ne. Svako može da odluči sam, šta mu je isplativo i na koje je kompromise spreman.

Da sumiram priču, nemam više nameru da se prepucavam sa tobom, ko je upravu, šta je isplativo, šta je bolje... Svako ima svoju neku logiku, i svako će odlučiti šta mu je najbolje.

Molim te Boze da uvedu ovo, da konacno presecem i nikad vise ne dam dinar nesposobnim bolesnicima.

Ja polako pripremam svoj VPN server koji bi trebalo da zaobidje ova njihova pravila. Imam masinu koja ce sluziti kao NAS za kao dodatni storage za DVR, na njoj bi trebao da podignem i OpenVPN server.
Jednom mesecno bi se korisnici nakacili na moj VPN i to bi trebalo da bude dovoljno ukoliko ne promene uslove.

Izvor: Netflix Help Center (Canada)

How does Netflix detect devices within a primary location?
We use information such as IP addresses, device IDs, and account activity to determine whether a device signed into your account is connected to your primary location.
We do not collect GPS data to try to determine the precise physical location of your devices.

If primary location is not set
If a primary location hasn’t been set, we will automatically set one for you based on IP address, device IDs, and account activity.
You can always update your primary location from a TV by connecting to your Wi-Fi and following the steps above.

Set primary location without a TV
If you don’t watch Netflix on a TV or don’t have one, you do not need to set a primary location for your account.

NOTE: "Wi-Fi network” refers to your wired or wireless internet connection. If you have multiple Wi-Fi networks, we may only recognize one as your primary location. Devices connected to Wi-Fi networks that are using different ISP accounts or that have different external IP addresses may be blocked from watching Netflix. Make sure to set or update your primary location from a device that is connected to your preferred or most used Wi-Fi network.

Moze li neko da me uputi na post (ako postoji) koji objasnjava proceduru uzimanja netflixa preko turske?
Do sad sam sa drustvom delio, ali bih da predjem na varijantu preko turske.

Hoćeš da prebaciš postojeći account na tursku? Ili novi da praviš?

Kako će to izgledati?
Nakace se preko OpenVPN klijenta na moj server sa uredjaja na kome je Netflix aplikacija, i preko njega pokrenu strim na par minuta.
Zatim se raskace sa VPN-a, i gledaju mesec dana normalno, dok im ne blokira pristup, i onda ponovo ista procedura.
Tako bi trebalo da bude u teoriji, videcemo u praksi kako ce funkcionise kad uvedu zabranu deljenja. :D

Da li OpenVPN radi na televizorima? Ja imam sličan sistem sa tailscale. Tailscale može da se isntalira na TV, STB, ali ne radi.

Trebalo bi da moze na android TV-u, instalirao sam android telefonu, na TV-u jos nisam.
Nisam jos uspeo da ga nateram da se poveze. Pratio sam neke tutorijale sa youtube-a, ali nije uspelo.
Za podesavanje ce ipak trebati znanje o mrezama, koje prevazilazi moje :(

VPN server na Androd TV OS nece moci.(ili uz tesku gimnastiku)
Postoje aplikacije za ATV zavisno od VPN providera i to radi za dati uredjaj, ali kao klijent.
Server dizete najbolje na ruteru ili na nekom uredjaju tipa PC ili Raspberry Pi.

Poslednja izmena:
Instalira VPN na telefon i sa njega pusti hotspot na koji se nakači android TV-om... može li tako?

Na telefonima rade vpn aplikacije bez problema, na televizorima ne. Probaću varijantu sa hotspotom kada odem do mojih za neki dan.

VPN server na Androd TV OS nece moci.(ili uz tesku gimnastiku)
Postoje aplikacije za ATV zavisno od VPN providera i to radi za dati uredjaj, ali kao klijent.
Server dizete najbolje na ruteru ili na nekom uredjaju tipa PC ili Raspberry Pi.
VPN server je kod mene na masini koja ce biti namenjena kao VPN server. Na android TV-u treba da se instalira VPN klijent, koji ce se povezati na moj VPN server i dobiti moju javnu adresu.
Ovo bi trebalo da zavara Netflix da smo na istoj lokalnoj mrezi, tako da nalog moze da se deli van domacinstva.

nije tema o VPN-u (nameštanje, podešavanje, aplikacije, klijenti serveru itd). hvala na razumevanju

Nazad
Vrh Dno