Šta je novo?

Nepristojne ponude - Bench trading

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
1. Mene, pre jedno godinu napade majka (ne moja mama, nego nas kolega sa foruma majka) da kupim od njega DV kameru Sony za 800E, a ja nikako da mu objasnim da imam samo 400E ni evr vise. I na kraju kupim Canon DV od Calibre za 399E, i tako... (i sad mi djavo kriv sto mi se vide "zrnca" kad prebacim video na PC).
2. Prodajem racunare u mojoj rodnoj Babusnici (5% ispod cena u Nisu), i svakom kupcu se, naravno, isporuci racunar na kucnu adresu, poveze, ukljuci i objasne osnovne stvari. U jednom slucaju, kaze majka ponosnog vlasnika novog PC-a mom serviseru "Sine mozes li da nam pogledas muzicki stub, nesto ne radi?" - moze. "A mozes li da nam pogledas produzni na frizider?"-moze. I posle dva sata kad je zatrazio nadoknadu za sve to od 200din. biolo je "AUUU, pa kako toj?!? Pa mi smo platili kompjuter 400EVRA"!!!
3.Pre godinu dana prodajem ja karticu MSI Gf4 MX440 64Mb 128bit, gura igrice, radi FarCry, itd. za 30E. Dodje lik i kaze "Ima na netu Gf4 MX440za 20E". Ja mu kazem -"Uzmi lavor, pa kad sledeci put Gf4 nadjes na netu a ti ga stavi ispod monitora - i pap! ispadne ti kartica sa neta za 20E.
To me najvise nervira kad nadju najmanju neku cenu na netu, tamo npr u Segedinu i kazu e ima za toliko i toliko.... Uzas...Smor....

ja kad treba da prodam nesto daleko ispod cene na kraju ni ne prodam, ostavim pa mozda nekom poklonim (a i tu moras da pazis da nekog ne uvredis)... tako trenutno imam jedan komp viska, par memorija, ploca, jedan ruter, jedan wireless ap, laser, cd...

Vidis moja taktika je drugacija - ja uvek prodam 5 evra ispod cene ili mozda 10 ( ako je komponenta od 80 - 90 evra na primer ) .. Evo ti razloga - ode odmah ali bukvalno odmah bez cimanja, ljudi te jure da uzmu tako nesto i dodju ti na noge i sve je lepo i kulturno bez zezanja. Ali ja od toga ne zivim - to radim samo kada menjam nesto tako da mi se moze. Ovi ljudi sto zive od toga, bog im upomoc.

Pre neki dan sam video sledece:

"Asus A9800XT
Kartica je VIVO i potpuno ispravna, radi savrseno, ama svaka nova igrica je testirana u 1024x768 na maximum detalja i igra prosto leti. Testirano, Quake 4, F.E.A.R., Serious Sam 2, Need For Speed: MW i jos dosta jacih zahtevnijih igara! Znaci rezolucija na 1024x768 sa maximum detaljima sve sto je moglo se ukljuci na maximum je ukljuceno. Nikada nije overklovana mada je verovatno moguce. Sacuvane svu sve knjizice uz karticu, svi kablovi, dvi i VIVO, i dobija se pismena garancija do ...." bla bla bla

Najbolje da igre lete na maximalnim detaljima u 1024 (a pogotovo FEAR),
i najbolje da nije klokovana(poznato je da se te graficke jako malo klokuju pa
zato nece da kaze do koliko radi)

I covek za ovo trazi 180 evra, puko sam od smeha

Quake 4 moze da se igra u 1024x768, High, AA 2x :) SS manje vise moze u 1024x768 ali FEAR ma vazi :D A cena je jos bolja, mozda mu neko i da 180e.

Ma covek je stvarno preterao, kod mihajla je tamo negde u julu bio 9800pro AIW za 150e nov. A da ne pricam da se za te pare itekako moze nabaviti 6600GT AGP.
Najtuznije je ste ce se verovatno neko upecati.

Meni je za komp bio u zamenu ponudjen vez na Adi. Cinjenica da nemam chamac niti nameravam da ga kupim uskoro je pomalo smela ponudjaca.

Moj thread:
proCENA XP1500+
Za koliko bih realno mogao da prodam svoj CPU AMD XP1500+ koji na default-u radi perfektno na 1333MHz? Znachi da ne bude ni berba ushiju ni poklon. Mozhda bih nabudzhio nekog bartona pa da znam koliko treba da se pruzhim

Nepristojna ponuda:
Vidi ovako ja mogu za njega da ti na dlan spustim 1000 din pa ako nadjesh bolju ponudu ti ga utopi a ako ne onda da se dogovorimo oko promene vlasnika procesora

Pristojna ponuda:
Ja nudim 30eura.

no comment

Poslednja izmena:
Memorijske kartice za Playstation I
Gde to ima da se nadje kod nas, sa koliko memorije i koja je okvirna cena?

Davi me mladji brat da mu to nabavim, ako neko ima neku informaciju bio bih veoma zahvalan

Ja: Imam dve originalne Sony memorijske kartice sa 15 blokova, pa ako si zainteresovan...

Neko: Mislim da ih ima u firmi TehnoLand. Nalaze se u Ustanickoj ulici na Dusanovcu kod hotela Srbija. Njihov telefon je: 347-4321.

Ja: 'ajde pitaj njih poshto je pa cu da ti ustupim svoje upola cene (platish jedan dobish dva) ili samo jednu ako ti treba samo jedna.

Mislim da je vrlo PRISTOJNO, medjutim potrazhivach se ne javlja. Mozhda ga je mladji brat i bukvalno udavio :d :wall:

Po meni ponude nema sta da budu nepristojne :)
Ako moze da se nadje kupac/prodavac naci ce se :)
Meni je mnogo nepristojnije kad me neko zove posle ponoci, salje poruke tipa "jesi budan" pa nakon 5 minuta jos jednu istu, pa mi salju pm i mailove.
Ono, neki ne kapiraju da neki ljudi na zalost idu na posao :)

180 e koje kostolomac trazi za ASUSA 9800XT jesu mnogo, ali ta kartica je stvarno bombona :). Ja je ne bih ni prodavao. Uramio bih je ili stavio u kola (pimp my ride fazon) :)

Negde '85. moj drug rešio da kupi ZX Spectrum 48k. Gledamo oglase i naiđemo na jednu ponudu nešto povoljniju od drugih. Malo mi sumnjivo, ali računam možda je čoveku hitno. Prodavac živi negde u božijoj materi, na periferiji Beograda. Zovem ga telefonom:

- Da li još uvek prodajete Spectrum za toliko i toliko?
- Da.
- Da ne bude nesporazuma, da li je to potpuno nov i potpuno ispravan računar?
- Nov, neotpakovan, 100% ispravan.
- OK, to mi je bilo bitno, da ne dolazim toliko daleko džabe, pošto nismo zainteresovani za polovan ili feleričan.
- Budite bez brige, sve je savršeno, nije ni otpakovan.

Odemo mi (drug i ja) tamo, vozimo se busom boga pitaj koliko, pa onda još o-ho-ho pešačimo na neko brdašce...

Uđemo u kuću, tamo se neka tri matora bilmeza igraju na očigledno prilično izdrndanom Spectrumu, a preko ekrana stoji velika bela štrafta lučnog oblika. Pitam gde je taj Spectrum, vele da je to taj na kome se igraju. Kažem "pa ovo nije novo", oni vele da jeste, samo su ga sad, kao, otpakovali jer su nas očekivali da dođemo. Pitam za štraftu, kaže "to je do TV-a". Jel mogu da testiram? Može.

Testiram i nedvosmisleno utvrdim da je Spectrum neispravan (najverovatnije kvar u delu video memorije). Obavestim ponosnog prodavca da je reč o polovnoj i povrht toga neispravnoj mašini, a onda sledi drvlje i kamenje:

- Pa šta si mislio, zar misliš da bi ispravan računar prodavao po toj ceni?
- Pitao sam te da li je ispravan, mogao si odmah da kažeš da nije da se ne cimamo džabe dovde, i pre 5 minuta si tvrdio d aje ispravan a da je problem do TV-a.
- Ma jesi ti normalan, kako si uopšte mogao da pomisliš da se prodaje ispravan računar za te pare, sigurno da je neispravan, ne bi ga ni prodavao da je ispravan... Itd, itd.

Posle mi kaže ovaj drug (koji nije bio baš strašljiv nego, naprotiv, prilično poznat kao šibadžija) da se uplašio da će nas likovi izmlatiti i uzeti nam pare.

To je bilo pre 20 godina, pa vi vidite. Da ne bude da se sad narod iskvario a da je pre bio OK (što je nekolicina pomenula).

Amiga sa kuvanim kupusom

ha, znaci moze i iz istorije, evo mog, mada nije nepristojna ponuda, bas pristojna:

posle C64, A500, nalozih se ja i na Amigu 1200. Kada sam skupio pare da je kupim nije je bilo nigde, cak je bila neka nestasica i u Bechu i Minhenu jer je bila ogromna potraznja. Pojavi se oglas Beosofta u SKu, nesto bas jeftine A1200, ali ih naravno nisu imali trenutno, moze po spisku pa ce oni javiti. Prosle nedelje, meseci, ja skoro potrosio pare, i jave se oni, rekoh stizem odmah, posto su mi rekli da me nece cekati, moze i nedeljom. Zaputim se u BG, na zvanicnu adresu, kad tamo nikoga, sneg zavejao, nigde tragova oko kuce, nigde natpis firme, udjem u dvoriste, vicem, nema zvonceta. Kad posle par minuta pojavi se bakica, ja joj objasnim sta i kako, i stvarno ona potvrdi da je to tu, da radi njen unuk, ali joj nista nije javio, nedelja je. Bakica bude kulturna, pozove me unutra, skuva caj, zove unuka nonstop koji se ne javlja, spava kaze sigurno, bio je u gradu verovatno (lumpovao, mislim ja). Popih ja tako nekoliko cajeva, bakica sprema nedeljni rucak - kuvani kupus, ubedjivala me je da ostanem na rucku, a meni bas kupus i nije po volji, kaze ne zna sto joj deca ne dolaze nedeljom, bas kuva lep rucak :)

Na kraju dobih unuka, kaze imas tamo u sobi, pa vidi koja ti treba, i stvarno, u sobi jedno 30-40 kutija sa A1200, neke sa neke bez harda, ja bio posten, uzeo onu koju sam narucio, platio bakici i sve bilo u redu narednih par godina, jedino sam ja tada poceo da shvatam sta znaci dobra reklama...

Au al je vremena proshlo a tek mi nije jasno kako sam doshao do ovog thret-a al ajde da napishem neshto jel je tema zaista inspirativna.

Necu da se vezujem za ovaj poslednji deo vec uopshteno i na na bazi onoga shto je mihailo i zapocheo.

1. Nepristojna ponuda se ne zove kad ti neko ponudi koji euro manje od svote koju ti trazis vec se zove cenkanje. Naravno ogradjujem se od bezobraznih ljudi koji omalovazavaju tudj rad.
2. Svi ste se ovde upustili u prichu kao prodavci ili josh bolje recheno preprodavci koji forsiraju maximalnu mogucu cenu za svoju robu. Necu da kazem da to nije ok jel naravno mora od nechega da se zivi i svaka roba ima svoju cenu i svog kupca.
Kad Vi kupujete sasvim je normalno da se trazi neki popust iliti da se cenkate.

Mihailo kad prichash o tom uredjaju dvd-rw i kazes a 40 eura chak noris kaze 45 eura
i sad to je neka cena tada vishe ili manje ok za taj hardware al prijatelju za koliko si ga ti dobio ako vetjina kazu da je 40 normalna da li bi ti kupio tu polutku za iste pare tada bi qrac i nemash prava da se ljutish niti ti niti bilo ko drugi. Uvek za nas ima neki "paja" koji prodaje za male pare...

Za ostale i komentare meni chovek kaze da ta grafika moze za 120 pa lepo mu recite jeste moze al sam je JA za te pare kupio, nabavio pa je JA prodajem za 160 i ocu 40 eura JA da uzmem. Nego svi komentarishu e de ima za te pare pa ima tamo gde ste Vi nabavili tu robu. I krajnji kupci bi da kupe neshto za manje pare.

Pa koliko puta ima likova koji prodaju muda za bubrege. Vece cene nego u radnji.

I na kraju da se vratim na mihajla i da kazem da podrzavam shto nije nosio liku taj dvd. 40 eura je cena uredjaja a transport-dostava ima svoju cenu kao i ugradnja koja nekako uvek da se odnese neki deo tip kaze
"izvinite molim Vas ja nisam siguran da mogu da ugradim da li bi Vi da mi namontirate".
Naravno da komp stoji u budzaku koji nije obrisan 5 godina a ti Mihajlo u belim pantalonama na kolena da skinesh sve kablove pa otvaraj komp proveri dzampere cd roma koji je vec unutra pa stavi ovaj pa polako. E a ako ti se desi kao meni da musterija ima neko ludo kutjishte ( nije kung fu ) i da ima posebne drzace za svaki 5.25 inch koji se montira a naravno kad je kupila komp nije ih dobila nego samo jedan koji sluzi. Shta onda ko tje sad da izidje na kraj. Ja sam jednom prilikom 2 sata potroshio da "ubudzim glupi rezac" jer nema drzaca za isti. Tako da jedina zamerka je shto nisi lepo napisao SMS "prijatelju 40 koshta uredjaj 5 je shetnja ugradnja je josh 10 pa ti vidi koja ti kombinacija odgovara. Tako se to radi".

Poslednja izmena:
Mene najvise nervijaju likovi sa polovnim krsevima koje cene ko postene nove stvari, sa garancijom... ovo mi je posebno upecatljivo sa fotoaparatima na ovom forumu... a ima i ko hardver star godinu dana hoce da uvalja skuplje od novog...

bio je skoro jedan:

prodajem
a64 s754 3000+, mb neka asus za 754, r9800se (mod u pro) cena: 420e - HITNO !

i onda spusti cenu -"moze za 390e - HITNO !!!"

:)

malo si preterao sa ciframa, ali tu je blizu... ja nisam hteo konkretan primer da iznosim niti ikoga da prozivam... mada ajd npr procesor i koji je radio godinu dana ne gubi puno na vrednosti. polovna maticna vec manje vredi po meni procentualno, a za modovanu graficku bih takodje bio vrlo oprezan (tj ja je ne bih uzeo)... a isti taj doticni je meni svojevremeno za neke stvari sto sam prodavao nudio smesno niske cene (ako ga nisam pomesao sa nekim, a mislim da nisam)...

puno gore je sa fotoaparatima... godinu+ dana star aparat, bez garancije, ma u koliko idealnom stanju ne moze da vredi vise od 60% novog istog takvog... ako novog nema, ne moze nikako da vredi 70% vrednosti novog njegovog naslednika.. a kad jos kazes ljudima da nema smisla to sto traze, jako se dure...

jedna stvar mi je zanimljiva... mi treba da smo kao neki comunity... odnosno po nekom mom shvatanju definicije treba da ljudi koji su neupuceni budu malo zasticeni od takvih divljackih ponuda (ne mislim na ovu malopre pomenutu) i zato mi je i zao sto nema vise komentarisanja oglasa... mada stvarno ima i kontra primera...npr bezveze pljuvanja robe, spustanja cena iz zezanja itd

da preterao sam malo, pisao sam napamet, izvinjavam se doticnom ako cita ovo, trazio je 350e, pa 310, pa 300...ali kad je roba polovna ne moze se traziti puna cena, a pogotovo kad je HITNO :( mislm 200e za abit nf8 i newcastle 754 3000+...i to polovno NHF

9800XT prodat ... toliko o tome da ce se tesko prodati :)

svaka cast ! :) Mogu samo da zamislim koji je to petard kupio :lupko:

danijele ako malo bolje pogledash veci deo ekipe koja odrzava forum iliti kako pishe moderatori jel tako tako je tata je u ulozi mini dilera uglavnom novih stvari ( ponegde i bez garancije ) i imaju prilichno jake cene shto je moje mishljenje (mozda ja i greshim).
I normalno je ako si prodavac da uvek gledash gornji prag cene iliti maximalnu cenu za koju mozesh neshto da prodash. Ako se neko upeca upeca se a ako ne skinesh koji euro pa opet na pecanje.
A sa strane kupca ti ide ona rachunica
1. nije firma dakle divljak
2. nema garanciju
3. ma i da ima koga da ufatim ako mi prodaje u centru grada
4. neke su zaje8ali na forumu dal ce i mene

i sve su to faktori koji bi po pravilu trebalo da utichu na cenu (mada mi se chini da se to ne deshava)

Kazes mi smo neki comunity i da treba da se postave neke norme bodovanja hardware-a. To je po meni nemoguce i zavisi od ponude i potraznje. NPR bartone jure svi kao ludi a zamisli da neko ljuljne par hiljada na prodaju al bi im pala cena jedno 15 tak ako ne i 20 eura. I sam razmisli kad neshto prodajesh uvek ti je malo, dok kad kupujesh uvek imash osecaj da su te odrali...

Znaci oglas za novog ASUS 9600XT 128MB 128bit ... stigao sa reklamacije ... jes da sam davao sitnu garanciju ali ono ... decko sa 0 posta na ovom forumu mi daje 60 evra jer ne vredi vise.... ne da nisam prestao da se smejem ... nego sam se i iznervirao posle toga ... sta vise reci ... i to je bilo pre 10 minuta!

dok sam kupovao ovaj kompjuter iz potpisa imao sam problema(ne moze se reci problema nekad me tako iznerviraju da poludim )

Kad udjem u prodavnicu racunarske opreme i kazem treba mi konfiguracija do 2000E upute me kao u servis pa ce mi momci pomoci da sastavim konf.
misle momak mlad (16god) pa ce mu uvaliti neke robu za velike pare
ja im kazem imam spisak komponenti oni pogledaju
pa pocnu DFI ti je krs (a ustvari ga nemaju) nema garancije lose se pokazala uzmi ASUS K8N.
pa sta ce tebi 7800GT imamo mi 9600XT ViVo i pocinju meni objasnjavati sta je vivo kako je to dobro i kako ce mi to trebati kasnije( a ne znaju da 7800Gt takodje ima vivo)

Poslednja izmena:
kiza_m je napisao(la):
Memorijske kartice za Playstation I
Gde to ima da se nadje kod nas, sa koliko memorije i koja je okvirna cena?

Davi me mladji brat da mu to nabavim, ako neko ima neku informaciju bio bih veoma zahvalan

Ja: Imam dve originalne Sony memorijske kartice sa 15 blokova, pa ako si zainteresovan...

Neko: Mislim da ih ima u firmi TehnoLand. Nalaze se u Ustanickoj ulici na Dusanovcu kod hotela Srbija. Njihov telefon je: 347-4321.

Ja: 'ajde pitaj njih poshto je pa cu da ti ustupim svoje upola cene (platish jedan dobish dva) ili samo jednu ako ti treba samo jedna.

Mislim da je vrlo PRISTOJNO, medjutim potrazhivach se ne javlja. Mozhda ga je mladji brat i bukvalno udavio :d :wall:

Sorry sto se nisam javio, burazer je negde nabavio karticu (a i mene je mrzelo da se preterano cimam oko toga) ;)
NHF :wave:

miki321 je napisao(la):
dok sam kupovao ovaj kompjuter iz potpisa imao sam problema(ne moze se reci problema nekad me tako iznerviraju da poludim)
Kad sam kupovao prethodni komp u radnji je bio neki lik čiji je jedini zahtev bio "ugradite mi sve najskuplje što imate". Lik je objasnio da on kupuje novi komp po principu "sve najskuplje" svakih 6 meseci.

A kad sam krajem prošle godine hteo da kupim komp lik u komšijskoj radnji mi je rekao "ja ću da ti prodam komp, ali pod uslovom da mi se ne žališ ako ne radi". Nisam mogao da verujem!

Sve u svemu, odustao sam tada od kupovine kompa (par dana pred novu godinu svugde maltene sve nestalo, PDV priča) i sasvim slučajno, desetim poslom, odem sa nekim prijateljem u PC Centar i vidim da imaju brdo kompova, a ostao im samo jedan A64 pa reših da ga pazarim (zahvaljujući tome ona 9550se u potpisu :( ).

ihh shta je tad pred pdv novu godinu otishlo hw-a koji ne bi bio prodat za 100 godina. secam se dva-tri dana pred novu idem sa ortakom po komp i usput vidimo, ajd da ne slazem, al bar tri lika sa kompovima pod mishkom :D :D :D

miki321 je napisao(la):
...Kad udjem u prodavnicu racunarske opreme i kazem treba mi konfiguracija do 2000E upute me kao u servis pa ce mi momci pomoci da sastavim konf.
misle momak mlad (16god) pa ce mu uvaliti neke robu za velike pare
ja im kazem imam spisak komponenti oni pogledaju
pa pocnu DFI ti je krs (a ustvari ga nemaju) nema garancije lose se pokazala uzmi ASUS K8N.
pa sta ce tebi 7800GT imamo mi 9600XT ViVo i pocinju meni objasnjavati sta je vivo kako je to dobro i kako ce mi to trebati kasnije( a ne znaju da 7800Gt takodje ima vivo)

Ja tačno razumem šta pričaš. Moj ti je savet, pošto logično nemaš nikavu moć 7 ne poznaješ gazdu ili se i on sam tako ponaša (razume), nemoj nikada više ići u tu "prodavnicu" da potrošiš pare. Idi kad povedeš nekog da se malo zezaš, pohvataš geg-ove pa onda podeliš sa nama ovde na forumu da se svi malo smejemo... :d
:wave:

ovaj komp iz potpisa sam kupio u ozbiljnoj firmi
odmah su me uputili kod gazde i tamo smo sve fino sklopili i dogovorili se

wiz011 je napisao(la):
Sve u svemu, odustao sam tada od kupovine kompa (par dana pred novu godinu svugde maltene sve nestalo, PDV priča) i sasvim slučajno, desetim poslom, odem sa nekim prijateljem u PC Centar i vidim da imaju brdo kompova, a ostao im samo jedan A64 pa reših da ga pazarim (zahvaljujući tome ona 9550se u potpisu :( ).

Pa stvarno si..Pred Novu godinu pazarujes "ozbiljan" racunar. Pa u to vreme se kupuju pentijumi za dvogodisnju decu, daj sta das, jos je mali, neka gleda crtace.
Maj, Jun ili Septembar, su "idealni" meseci, sto zbog sajmova, nabavke, i obnavljanja "ispraznjenih" magacina od Bozica. Naravno, ostali meseci nisu "neravnopravni", ali praznici, odmori, godisnji obracuni...

Poz.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno