E ovako, dao ja oglas za laptop ovde na Benchu. Stavio cenu 335eur. Salje mi lik ponudu:
"Cao, ja bih ga uzeo, ali sam u Novom Sadu."
I sad dogovor tece ovako:
ja: ok, doci cu veceras u NS.
on: jao ja jos nisam primio platu, imam 22000din, moze li za te pare?
ja: pa 22000din je daleko ispod 335eur, ja za te pare mogu da kupim 280eur
on: pa nije to ti je 300eur.
ja: ok, ovako cemo: ti nadji lepo menjacnicu dok ja stignem u NS i za 22000 kupi 300eur kad kazes da je toliko, a ostatak od 25eur (da ne bude da nisam spustio cenu) mi uplati na tekuci, kad budes imao.
on: dogovoreno.
Dolazim ja sa ortakom u NS, lik se odushevi stanjem laptopa, jer je stvarno kao iz radnje, i krene pricha oko papira, dogovorimo se da mu posaljem postom ili da ponesem kad sledeci put budem dolazio u NS, jer cesto dolazim poslom.
Sedimo pricamo, tek ce lik:e vidi ja nisam stigao da zamenim za eure.
Ja #%^%!#@zdeo. Reko, uplatices onda sve na tekuci kad budes imao.
On: e al ja imam predlog, evo sad da ti dam ovih 22000din i jos 500din i da ti ne uplacujem na tekuci.
Ja ga gledam i ne verujem da je ozbiljan... to je ukupno po tadasnjem kursu bilo 285.
Ortak pocinje da ga gleda pogledom koji ubija.
Reko' ovo stvarno nije uredu, dosao sam do NS-a, doneo ti laptop, dogovorili smo se za cenu kada sam krenuo iz BG-a, shta je sad ovo??
On: pa dobro, nije neka razlika
Ja: pa onda zapisi moj tekuci, pa kad mozes uplati razliku.
On: pa ne znam kad cu moci, ipak bolje da ti sad dam ovih 500din umesto da uplacujem.
Vidim ja liku nisu sve zirafe na broju chim moze da bude toliko bezobrazan, razmisljam 'ajde, necu da crknem za 40eur, ako tebe nije sramota da se ovako dripacki ciganishesh, svaka ti chast,
evo nosi laptop i da te vise ochima ne vidim.
Mislim, kolika stoka treba biti???
Dobro, posle ovog mentola je bilo super veche u NS