Šta je novo?

Nepristojne ponude - Bench trading

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sinoc, tj. nocas sam se opet iznenadio ljudskoj pohlepi, nepostenju i gluposti...
Nisam ocekivao tako nesto, i to ovde na benchu, pogotovo od usera koji je tu 6 godina... Mislim na castora...
Postavio sam temu http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?p=1544358#post1544358 , pitao za misljenje ljudi u vezi graficke karte koju mogu da nabavim (i napisao za koliko novca). Gore pomenuti je rekao da ako necu ja hoce on. Dobro, ok, jos mu rekoh da ako ne uzmem za koji dan saljem mu na P.M. broj lika koji ovo prodaje.
Nije proslo ni pola sata, a castor je okacio oglas u kome kupuje doticnu kartu http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=173460 . Mislim nema potrebe ovo raditi, samo da bi se neko preduhitrio da bi ustedeo MOZDA koji dinar, jer je ovo po meni jako jadno. Ali dobro, castoru mozda nije palo na pamet da lik ne posecuje forume, mozda je to cena samo za mene, ili jos hiljadu mozda... Mozda ga nadje, i kupi pre mene, nije mi zao zato sto je mnogo jadno, a ako ga ne nadje ja mu sigurno necu davati njegov broj mob-a, iako ne uzmem karticu...

Ljudi su cudni, i za koju stotinu dinara bi prodali sebe, ono sto jesu, i u najmanju ruku ono sto njihov nick na forumu predstavlja, tj. njih u pravom svetlu, jer ih niko (uglavnom) ne zna, pa mogu da se pokazu kakvi su zaista... Kao na primer castor...

Poslednja izmena:
Zasto mislis da sam istripovao?
Pa nije on tog trenutka otkrio da postoji his-ova 3870? Ili jeste?

@Dzonika Zasto mislis da je to postavio da bi tebe zeznuo tj. preduhitrio te?Ocigledno se nameracio da tu kupi kartu, pa bilo to od Pere, Zike ili Laze.A cak mozda dobije i bolju ponudu...Ko zna!?

A i uostalom koliko ja vidim ti si pitao za IceQ3, a on je postavio oglas za IceQ3 Turbo koja se razlikuje za nijansu(podrzava dual vga).

Ne zelim ovime da branim Castora, kojeg licno ni ne poznajem, nego cisto da ti skrenem paznju da si mozda ishitreno doneo takav zakljucak.

P.S. Razmisli i u ovom smeru...Verovatno je znao da postoji ta karta ali nije bio svestan da moze da se nabavi po toj ceni.

Poslednja izmena:
Pa pazi ovako, ako ukucas u guglu his iceq 3870 izbacice ti taj turbo edition. I ja sam se istripovao isto da je ova koju sam ja nasao isto turbo , ali kada mi je lik rekao koje su frek. prosvrljao sam malo dublje po hisovom sajtu i nasao 3870 iceq ali bez turbo. Gde god da ukucas izbacuje tu turbo edition. Uostalom, evo ga link za onu bez turbo, razlike vizuelne nema http://www.hisdigital.com/html/product_ov.php?id=364&view=yes .Cela prica je isla svojim tokom, moj post sa cenom, i njegov oglas za kupovinu... 99.9% sam siguran da se nisam istripovao. Njegov oglas za kupovinu doticne u periodu dok ovaj mene ceka...

Poslednja izmena:
i sta je tu nepristojno ili shta god ?!

mislim covece idi zavrsi tu kartu sta te boli uvo sto je on postavio oglas kupujem tu i tu kartu ?!?!?!

u tom smislu sam rekao da si istripovao i nadam se da nemash tipa 16 godina ili slichno jer ako si moj vrshnjak tj skoro pa 30, onda zaista imash problem ; )

mislim ti sve najbolje ali ovo je ipak malo i smeshna pricha..tu nigde nema nepristojne ponude !

tj ako cjemo iskreno shta si se guzio prvi ? jel si hteo da se pohvalish pa je on ispao josh "gori" ? kao kada bih ti rekao e znash kako je dobar parfem novi planiram da ga uzmem, i ti odesh i kupish pre mene. onda ti ispadash shta a shta ispadnem ja ?

ima tu nekih preferencija u pola 5 ujutro =)

Poslednja izmena:
i sta je tu nepristojno ili shta god ?!

mislim covece idi zavrsi tu kartu sta te boli uvo sto je on postavio oglas kupujem tu i tu kartu ?!?!?!

u tom smislu sam rekao da si istripovao i nadam se da nemash tipa 16 godina ili slichno jer ako si moj vrshnjak tj skoro pa 30, onda zaista imash problem ; )

mislim ti sve najbolje ali ovo je ipak malo i smeshna pricha..tu nigde nema nepristojne ponude !

Pa nepristojan je nacin na koji je to radio,a mene zaista briga da li ce on kupiti tu kartu i od koga.
Nemam 16 god ali nisam ni tvoj vrsnjak, tu sam negde u sredini ;)
A nemam ni problem, osim ako moj problem nije sto postujem clanove foruma, kao sto postujem sve svoje prijatelje, drugare, poznanike, ili vec sve ljude... Meni je samo nepristojna trka oko gluposti... Karta k'o karta, nije ni bitna, ima i boljih za iste pare. A ja barem u trkama oko bilo cega, ne vidim nikakvog smisla...

Poslednja izmena:
tj ako cjemo iskreno shta si se guzio prvi ? jel si hteo da se pohvalish pa je on ispao josh "gori" ? kao kada bih ti rekao e znash kako je dobar parfem novi planiram da ga uzmem, i ti odesh i kupish pre mene. onda ti ispadash shta a shta ispadnem ja ?

ima tu nekih preferencija u pola 5 ujutro =)

E ispade da sam se guzio stvarno :D
Cena je bila pitanje jel' vredi...Kakva crna hvala bre...
A ispadnemo mirisljavi oboje :D
A to za 5 ujutru, definitivno ima ''lezi bre da spavas''! :D

Poslednja izmena:
E ovako, dao ja oglas za laptop ovde na Benchu. Stavio cenu 335eur. Salje mi lik ponudu:
"Cao, ja bih ga uzeo, ali sam u Novom Sadu."
I sad dogovor tece ovako:
ja: ok, doci cu veceras u NS.
on: jao ja jos nisam primio platu, imam 22000din, moze li za te pare?
ja: pa 22000din je daleko ispod 335eur, ja za te pare mogu da kupim 280eur
on: pa nije to ti je 300eur.
ja: ok, ovako cemo: ti nadji lepo menjacnicu dok ja stignem u NS i za 22000 kupi 300eur kad kazes da je toliko, a ostatak od 25eur (da ne bude da nisam spustio cenu) mi uplati na tekuci, kad budes imao.
on: dogovoreno.

Dolazim ja sa ortakom u NS, lik se odushevi stanjem laptopa, jer je stvarno kao iz radnje, i krene pricha oko papira, dogovorimo se da mu posaljem postom ili da ponesem kad sledeci put budem dolazio u NS, jer cesto dolazim poslom.
Sedimo pricamo, tek ce lik:e vidi ja nisam stigao da zamenim za eure.
Ja #%^%!#@zdeo. Reko, uplatices onda sve na tekuci kad budes imao.
On: e al ja imam predlog, evo sad da ti dam ovih 22000din i jos 500din i da ti ne uplacujem na tekuci.
Ja ga gledam i ne verujem da je ozbiljan... to je ukupno po tadasnjem kursu bilo 285.
Ortak pocinje da ga gleda pogledom koji ubija.

Reko' ovo stvarno nije uredu, dosao sam do NS-a, doneo ti laptop, dogovorili smo se za cenu kada sam krenuo iz BG-a, shta je sad ovo??
On: pa dobro, nije neka razlika
Ja: pa onda zapisi moj tekuci, pa kad mozes uplati razliku.
On: pa ne znam kad cu moci, ipak bolje da ti sad dam ovih 500din umesto da uplacujem.

Vidim ja liku nisu sve zirafe na broju chim moze da bude toliko bezobrazan, razmisljam 'ajde, necu da crknem za 40eur, ako tebe nije sramota da se ovako dripacki ciganishesh, svaka ti chast,
evo nosi laptop i da te vise ochima ne vidim.

Mislim, kolika stoka treba biti???

Dobro, posle ovog mentola je bilo super veche u NS :)

Da je bilo ovako, mogu da posvedocim, jer sam ja taj ortak koji je isao sa njim... :d

Ali mi je ostala urezana njegova recenica u pamcenje :"Jao znas, ne znam kada ce plata, a necu moci da skupim 500 kinti u narednih mesec dana! " :wall::wall::wall::wall:
Retard samo takav. Malo je falilo da covek dobije batine u sred Novog Sada. I to skoro u sred dana. Jos je imao obraz i da trazi papire koji su dosli uz njega i kutiju...

Covek kao da je dosao da se ciganise za cvarke, a ne za laptop.

@dzonika E ali ja stvarno ne vidim sta je tu nepristojno lik uradio :trust:?

STa mislis da je cekao da mu se javi neko sa jos nizom cenom?

Ovo nisam nikad uradio i mislim da necu nikad vise imati priliku ili mozda necu zeleti. Pre par dana sam postovao oglas gde prodajem svoj laptop. Ne znam sta je gore u ponudi, ponudjena cena ili podstavka koja odredjuje ponudjenu cenu...elem, here it goes http://rapidshare.com/files/142016195/Untitled.jpg.html

P.S.

iz nekog razloga ne moguda upload-ujem att. ovde pa sam zato bacio sliku na rapidshare

Retard samo takav. Malo je falilo da covek dobije batine u sred Novog Sada. I to skoro u sred dana. Jos je imao obraz i da trazi papire koji su dosli uz njega i kutiju...
Trebalo je da ga isamarate, odnosno, makar da ga (kulturno) oterate u tri lepe. I da mu trazite pare za troskove, tj. benzin i putarinu. Bezobrazluk.
Covek kao da je dosao da se ciganise za cvarke, a ne za laptop.
Nije to ciganisanje... ciganisanje je ono standardno, 5-10 evra... ovo je bezobrazluk. I realno - uradio vas je.

Ovo nisam nikad uradio i mislim da necu nikad vise imati priliku ili mozda necu zeleti. Pre par dana sam postovao oglas gde prodajem svoj laptop. Ne znam sta je gore u ponudi, ponudjena cena ili podstavka koja odredjuje ponudjenu cenu...elem, here it goes http://rapidshare.com/files/142016195/Untitled.jpg.html

P.S.

iz nekog razloga ne moguda upload-ujem att. ovde pa sam zato bacio sliku na rapidshare

Mislim da user The Spinner ima kupca, pitaj njega da te preporuči:d

@Milan Ja ti dam 260e! :D:D:D
*** ima takvih ljudi koji bas preteruju...

@dzonika

Jel taj HIS 3870 kupujes od tipa koji radi u banka Intesi ? Lici mi na jednu sa PC berze, isto imala oko 2.5meseca garancije. Tip je cenio 80e. Ja ga kontaktirao, dogovorili se oko slanja u za Nis (cak sam hteo unapred da mu uplatim kes na tekuci) da bi me sutradan tip kulirao (trebao da mi javi da je karitca poslata). Kad sam mu poslao poruku da vidim da li je sve ok, trazio je da ga nazovem da mi objasni nesto. A to nesto je bilo da kartica nije vise 80e, nego da je ceni 7000 dinara (odnosno u novom oglasu je pisalo 7500) i ako mi odgovara cena da mu javim da je salje. Inace je ta njegova po njegovoj prici kostala u tom trenutku 11500 dindzi, iako je imalo na svakom cosku 4850 za 120e. Decko je ispao ljaljanin za desetku, al sta ces, ljudi se brukaju za sitne pare.

ps. imao je neko cudno prezime, verovatno mu je oglas jos uvek na PC berzi, samo me mrzi da se smaram da ga trazim.

To je valda od nastalo od "lala" + "seljanin"? :d

ja mislim da bi trebalo sledece da se uvede:
-zabrana varijanti "samo na telefon/mail". kao u onim ljubavnim oglasima gde sve ide na sifru, tako ovde treba da ide na pm... ko je na forumu taj cita pm, a ko nije taj ne treba ni oglase da stavlja.
-zabrana oglasa bez ceni... onda ce biti manje bezobraznih ponuda i gluposti i svi ce biti srecniji...

Potpuno se slazem,na forumu su samo da ostave oglas,posle ga i ne gledaju...
Shto je najgore ostave i mail i telefon ali pm ne moze :p
Znaci mail moze da proverava a forum ne...

Potpuno se slazem,na forumu su samo da ostave oglas,posle ga i ne gledaju...
Shto je najgore ostave i mail i telefon ali pm ne moze :p
Znaci mail moze da proverava a forum ne...

To može samo jedno da znači, oglas nije njegov tj komponente koje prodaje;)

ja mislim da bi trebalo sledece da se uvede:
-zabrana varijanti "samo na telefon/mail". kao u onim ljubavnim oglasima gde sve ide na sifru, tako ovde treba da ide na pm... ko je na forumu taj cita pm, a ko nije taj ne treba ni oglase da stavlja.
-zabrana oglasa bez ceni... onda ce biti manje bezobraznih ponuda i gluposti i svi ce biti srecniji...

Potpuno se slazem za obe stavke

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno