Šta je novo?

neobee ADSL

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
To je kada imas manji broj konekcija - i kod mene se zakuca na 55Kb/s kada radi samo DC, ali kada rade eMule + DC onda je oko 53.5Kb/s max...

Pa ti ugasi mulu :d

И да скида садржаје помоћу димних сигнала :d ?

Cim svucem preostalih 350Gb... :d :d :d

SnakeEyes je napisao(la):
Tacno tako. Preko P2P programa prosecan d/l je nesto manji ne znam tacno zbog cega i iznosi oko 25 kb/s.
Ni u najidealnijim uslovima ne može da se izvuče maksimum npr. na torrentu. 2-3 kB/s odlazi samo na komunikaciju klijenta sa perrs i seeds.

2-3 kB se gubi dok se ne "pouključuju svi" peerovi... kasnije bez problema može da se izvuče maksimum. Inače, poslednjih dana (zapravo, od kako me je SnakeEyes uputio na privatne trackere), download torrenata ide u proseku, ali proseku(!) 26 kB/s, dok je http download zakucan na 24,6 kB/s.
Govorim za noć i u toku većeg dela dana. Neobee, barem kod mene (možda zbog agregacije) ima problem od 21-24h, kada se protok skoro prepolovi. Ne računajući ta tri sata, Neobee nije ništa lošiji od ostalih provajdera.
Čak sam imao noćnu trku sa komšijom koji je na Sezamu. U pitanju je bio isti fajl (700MB), sa iste lokacije, započeto je u isto vreme (tačno u ponoć), obojica smo koristili BitComet. Trebam li reći da se kod mene fajl brže skinuo? Doduše, svega 6 minuta brže, ali... :) Naravno, dogovorili smo se da obojica ostavimo vezu samo za torent. Zanimljivo je što kada odem kod komšije, imam utisak da je na Sezamu surf nešto brži???
Istina je da je Neobee bio očajan početkom godine i tada sam ga propisno ispljuvao (baš u ovom threadu), ali već neko vreme radi besprekorno.

Agilni je napisao(la):
2-3 kB se gubi dok se ne "pouključuju svi" peerovi... kasnije bez problema može da se izvuče maksimum.
Sa sporim uploadom jednom u 100 godina, jer peerovi traže bržeg peer-a i svaki čas te isključuju pošto stalno nalaze brže, a BT daje prioritet onome od koga primaš + prioritet onome ko je brži. Pošto te stalno isključuju onda stalno moraš da tražiš nove + dolaze requesti od drugih.

Ja sam malopre imao konstantnih 27.1 - 27.3 kB/s i morao sam da usporim download jer mi ometa druge stvari koje radim. Ali to se zaista retko dešava. (uzgred, uTorrent je prikazivao brzine i preko 32 kB/s pa sam morao da merim nečim pouzdanijim).

Poslednja izmena:
Agilni je napisao(la):
2-3 kB se gubi dok se ne "pouključuju svi" peerovi... kasnije bez problema može da se izvuče maksimum. Inače, poslednjih dana (zapravo, od kako me je SnakeEyes uputio na privatne trackere), download torrenata ide u proseku, ali proseku(!) 26 kB/s, dok je http download zakucan na 24,6 kB/s.
Govorim za noć i u toku većeg dela dana. Neobee, barem kod mene (možda zbog agregacije) ima problem od 21-24h, kada se protok skoro prepolovi. Ne računajući ta tri sata, Neobee nije ništa lošiji od ostalih provajdera.

Pa sto ne rece covece da ti sada sve OK radi, bas mi je drago da sam ti pomogao. Dakle mislim da sada mozemo konacno iznesemo prave cinjenice i konstatujemo da od februara neobee radi potpuno isto kao i ostali provajderi, iako su ga mnogi pljuvali pre svega zbog ne znanja i ne snalazenja sa torrenti-ma. Ja sam to otpocetka govorio, stvar je samo u kvalitetu torrent-a a ne u tome da neobee zavrce portove.

aj ti malo pogledaj ostale tredove po internet sobi i pogledaj "prave cinjenice" . Neobee radi dobro vama trojici. Imas po 3 treda njih 10 prelazi sa neobee-ja negde drugde i nikom ne radi dobro i svi se zale i beze. A ti ti konstatujes da radi kao i svi ostali. Pazi, meni je drago da tebi dobro radi, i verujem ti naravno, kacio si shotove, ali ti si medju retkima. Ozbiljno, prelistaj ostale tredove u ovoj sobi i uveri se sam, da ne ispadne da ja bulaznim opet ovde nesto sto nije tacno.

A ti pogledaj sta je Agilni pricao pre nego sto sam ga ja uputio na privatne tracker-e. I njemu su ocajno radili torrenti a sad je zadovoljan i skida mu maksimalnom brzinom. Isto kao sto radi nama dvojici sigurno radi i svima ostalima samo je problem u tome sto skidaju nekvalitetne torrente. dakle predlazem svakome ko ima problema sa slabim d/l-om torrenta da mi se javi preko PM-a prilicno sam siguran da cu mu resiti problem kao i Agilnom.

Poslednja izmena:
a oni sto im DC++ ne radi kako treba ? ;) ma ok, nema veze, zaboravi.

Evo ovako, preko PM-a su mi se javila dva clana kojima sam poslao uputstvo sta da urade (ukljucujuci i jednog koji je na PTT-u pa nije zadovoljan, gle cuda?) pa neka se oni ovde jave i kazu jel im pomoglo to sto sam i rekao, prilicno sam siguran da hoce. Ako se i njima popravi DL mislim da je red da ti prestanes da siris Neobee hate komentare jer ce biti ocigledno da je Neobee podjednako kvalitetan provajder kao i ostali.

i ? kakve sad torenti imaju veze sa celom slikom ? stvarno ne razumem. Imam drugare koji niti su koristili torente, niti downlodovali nesto posebno pa su bili nezadovoljni. Uostalom u protekla dva meseca neobee je izgubio dosta korisnika pa je i link rastereceniji i logicno je da sada bolje radi. ALi opet ti kazem: ja sam pricao o DC++ - u koji nije torrent, nema veze sa torrent tehnologijom, dowload krene, stane, pa ide na 2-3kb/s pa ovo pa ono. i tako za svaki fajl. Presli ljudi na PTT/sezam i nisu nista menjali i sad sve radi. Ajde objasni to ! :) elem, kazem, rasteretio se link, a tebi je iz nekog razloga uvek radilo dobro pa ti je ok, ni ja ne bi menjao da sam na tvom mestu naravno. Poz.

ja vise ne znam sta da mislim o Neobee-ju. stvarno su cudan provajder. kad radi, radi odlicno (ne gasim masinu po nedelju dana i skinem u paketu po 10GB sa mulom), a kad pocne da smara, onda smara svetski. secam se jednog dana kada sam restartovao masinu x puta i uvek kada sam se konektovao veza je radila 5 min. a onda se sve zaglupljivalo i tako ceo dan. poludeo sam. modem je djubre najobicnije i windows mi se dige mnogo duze zbog njega i to me nervira do jaja. na kraju karajeva, odlucio sam da raskinem ugovor, ne zato sto mi se Neobee smucio, vec zato sto sam naskidao gomilu igara koje treba da predjem, a kad imam flat zao mi je da gasim net da bih se igrao, jer onda moram ispocetka da cekam redove na muli. zao mi je da prekidam kad vuce 25KB/s...dok odigram igre, situacija ce se poboljsati sto se tice ADSL-a (nadam se da ce doci do pojeftinjenja) i onda cu izabrati nekog boljeg provajdera sa normalnim modemom.
jel' tacno da ako hoces PTT ADSL moras da doneses poslednji placeni racun za telefon, fotokopiju licne karte i slicne gluposti? koj' ce im to q? stvarno su smaraci. ovaj Beotel za 1250 dindzi zvuci primamljivo. jos da iscimam sestru za index :p

Tacno je to za PTT...

Jel moguce da ne znam niko odgovor na moj post #1078 ???

Poslednja izmena:
Da li se jos nekome desava ko koristi Actiontec modem da prilikom paljenja racunara (crni ekran koji traje jedan minut),kada dodje do onog pucktanja na modemu da se to cuje i na telefonskoj slusalici ako razgovarate u tom trenutku?

meni se to isto cuje i ekran stoji crn 2 minuta, pisao sam o tome 38 puta, ali nista nisam uspeo da uradim. za sve je kriv taj smrdljivi Actiontec modem.

NeoBee

evo slika u " prilog " NeoBee " konekcije ...od pre 15 min....

Ne razumem se puno ... uzeo sam Flat paket ali mi ovo deluje sporo ?!?!?!?

Prilozi

• Untitled-1.jpg
    Untitled-1.jpg
    78.4 KB · Pregleda: 79
Moguce da je taj korisnik od kog si skidao ogranicio upload, skini recimo strongdc++ koji podrzava skidanje od vise korisnika istovremeno, ovaj obican dc++ je odavno prevazidjen.

Veliki broj hubova(tj. onih boljih,sa vecom bazom korisnika pa i fajlovima) danas kickuje i/ili banuje korisnike sa modifikovanim klijentima(strongdc,ldc++,...).Bolje da koristi obican dc++(0.674) i netlimiter(na 3 ili 4 KB ogranicen upload).
Mada najebi je u pitanju,tako da nema pravila,moguce da je do njih.Vidim ima raznih isqstava.Neki kazu radi strava,a neki kazu truba(vise je ovih poslednjih)

Mene nisu banovali ni sa jednog hub-a iako koristim Strong DC mada uglavnom ga koristim samo za domace hub-ove zbog muzike. A kada ima dovoljno korisnika koji imaju fajl koji skidam onda d/l ide maksimalnom brzinom.

izvinjenje NeoBee-ju

E sad moram jos jednu slicicu da okacim .... sada je 12.31 posle ponoci...i posle razgovora sa nekim znalcima DC++ ... skontao sam da sto se tice dc++ ...neobee nije kriv ...

a prilazem i slicicu kao dokaz o brzini koja ne zavisi od provajdera nego od praznih slotova, vrste konekcije onog od koga se skida itd ...

:wave:

ova slika treba da prati onu prethodnu ... jos nesto ... promenio sam FireWall...umesto ZoneAlarm-a uzeo sam LooknStop ... i rezultati su jos posle nekoh malih podesavanja ...koja nisu nelegalna ...

i dobije se nekih 18 !!! tako ... da prica o provajderu " bar u ovom slucaju " pada u vodu !!!!! po mom skromnom misljenju ;)

Prilozi

• DC++.jpg
    DC++.jpg
    193.7 KB · Pregleda: 76
Meni radi dobro danima neobee

Meni radi dobro danima neobee
evo jedne male slicice. Ne koristim nikakve limitere, veza mi je 256.

Prilozi

• dc.JPG
    dc.JPG
    102.6 KB · Pregleda: 97
Poslednja izmena:
Jel vam se desavaju oscilacije kada skidate sa http-a? Meni se to desava kad god duva vetar,ali i inace u toku jednog minuta mora barem jednom da protok padne na manje pa se opet vraca na maximum :trust:

Poslednja izmena:
meni ne. prosek za http dl je 26KB/s.

Torrent - NeoBee

Ja stvarno ne mogu zadnjih par dana dase pozalim .. :p

Radi i fercera ko bog .... NeoBee ... u prilog slicica ... uTorrent !!!!

Redovan download je OK, DC++ takodje , recimo jos volim da oprzim i Battlefield 2 i ako je Ping bar ispod 200 nemam problema u igri

eto tako :wave:

p.s. treba biti malo i strpljiv a i skroman ... :guitar:

Prilozi

• Download.jpg
    Download.jpg
    108.5 KB · Pregleda: 65
Dakle mislim da je sada konacno vreme da zakljucimo da Neobee nema nikakvih problema sa torrentima i da su kritike neutemeljene. Samo se treba malo potruditi da se sve namesti kako treba i sve radi OK.

ali modem im je ocajan. vidim da gomila ljudi ima problem sa njim, plus ponekad im puca veza, mada ne cesto u poslednje vreme. u poslednje vreme radi stvarno dobro i emule radi 25KB/s non-stop.

Za modem sam od pocetka govorio da je golo gov**. Sto je najgore gomila modema koje ovi iz Neobee-ja dele je samo delimicno ispravna a ubosti pravi je cista lutrija, ja sam potpuno ispravan dobio iz drugog pokusaja.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno