Šta je novo?

neobee ADSL

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
mi samo dajemo informacije najebee korisnicima kako to izgleda neki drugi ADSL na nekom drugom provajderu, da ne pomisle ljudi koji su na neobee-u da to tako svuda radi, tako da mislim da su postovi relativno korisni, a sadrze i razne druge informacije.

zar je to tako tesko svatiti ? ;)

PS. Nisi nas smeo ostavljati same ovde :d

Vasi postovi nisu uopste korisni cak stavise mogu korisnike zaluditi da naprave gresku pa da preskoce neobee samo zbog toga sto vas dvojica non stop pljujete po njemu. Ukoliko vam je jedini cilj da ljudima ukazete na to kako rade drugi provajderi otvori topic za to, ovo je topic za Neobee i u njemu treba da se javljaju korisnici neobee-ja a ne vi.Uostalom koliko vidim u poll-u je vecina zadovoljna time kako radi neobee i to vecina koja ima neobee net a ne ko vas dvojica koji nemate neobee net vec samo pljujete po njemu. Tako da mislim da vi vise ne bi trebali da komentarisete rad tog provajdera jer se vidi da ste krajnje pristrasni (dovoljno je pogledati kako ti uvredljivo u svojim postovima nazivas Neobee, cudi me da moderatori to nisu sankcionisali).

Poslednja izmena:
Ako je 50% tebi vecina :wall: i jos te zadovoljava taj rezultat onda tebi svaka cast... :wall: O cemu mi ovde pricamo onda? :trust: Objektivnosti? :d

p.s. Ni da ti zivot zavisi od njih, pa da moras tako zestoko da ih branis... I ti i Censi se ponasate ko da vam neko vredja familiju...

Poslednja izmena:
...a od te vecine zadovoljnih ja sam dao jedan glas za "DA" :d i napravio tu vecinu zadovoljnih, a znam jos par ljudi koji su isto uradili, cisto da vam izvadimo prosek LOL

Ne vidim zbog cega ste uopste ti i Delija davali glasove kad ni ne koristite Neobee, otkud vama ideja da se izjasnjavate u poll-u ciji je naslov Da li ste zadovoljni Neobee ADSL-om? To bi bilo ko kad bi ja glasao u poll-u Da li ste zadovoljni vasim Mercedesom. Ja bih pre rekao da se ti i gx-x ponasate kao da vam zivot zavisi od Neobee-ja tj. pljuvanja po njemu, u krajnjem slucaju ja ipak koristim neobee i pisem u topic-u o neobee-ju, a vi NE koristite neobee i pisete u topic-u o neobee-ju, malo mi je sve to nelogicno. Napravite svoj sezampro/ptt topic pa tu iznosite utiske na rad vasih provajdera, ova pljuvacina je stvarno smesna.

E da zanimljivo mi je i to glasanje newbie clanova protiv neobee-ja a koji takodje uopste ne koriste usluge Neobee-ja.

Poslednja izmena:
pa da bi video rezultate poll-a ;) uostalom zadovoljan sam neobee-jem, ne smetaju mi :d

Meni Neobee radi super

Korisnik sam od pocetka i jedno vreme sam pljuvao neobee ovde ali situacija se promenila, posto sam shvatio da su p2p programi beskorisni u nasim uslovima.
Sada iskljucivo koristim http i ftp.
Radi na 27.x KB i skidam najvise sa rapidshare-a i megaupload-a. A nemam ni premium account za rapidshare a program mi skine film preko noci za 8(treba 7) sati.

i sad me pitate zato se je mesam u ovaj tred ? I kao sto rekoh, eto voxy misli da je p2p beskoristan za nase uslove, a evo na sezamu p2p radi isto kao i ftp i http ili bilo sta drugo....

gx-x je napisao(la):
i sad me pitate zato se je mesam u ovaj tred ? I kao sto rekoh, eto voxy misli da je p2p beskoristan za nase uslove, a evo na sezamu p2p radi isto kao i ftp i http ili bilo sta drugo....

Pa na Sezamu sve mora da radi i leti kao ludo jer ga 90% koriste ljudi kojima ne treba flat rate nego cisto da provere mail i malkice da surfuju.
Onda takvim korisnicima za 9xx dinara preostane od agregacije xxx megabajta za sledece mesece ali oni ne uopste ne znaju sta je agregacija i sta su p2p programi. Mene je zvao covek u januaru iz sezama u NS i (a ja od decembra na neoobee-ju) da se prikljucim i rekao mi kako ne moze da veruje da sam na neobee-ju za 1.500 dinara i da li mi je to sumnjivo kad su oni najjevtiniji jer su oni izracunali da nema sanse da neko drzi link a da ne naplacuje 2.500 dinara, pritom je zvucao tako razocarano samo sto nije zaplakao. Isto se desava sa PTT-om, xx korsnika koristi trenutno PTT i radi i im super p2p. Pa ko je lud da ide u drustvenu firmu i da ceka u redu kao kod dafine da bi dobio ADSL. Evo moj komsija ide jer misli da ce da proba tri meseca kod PTT-a za dzabe a onda ce da se vrati na Neobee kad mu istekne test period.

PS:
Kad budemo imali za 20 eura T1 ili T2 vezu, bice Vam tako svejedno da li se skida film na 27 ili 127 ili 927 ili 1xxx KB.

@Voxy

mislim da se i neobee bori bas za takve korisnike kao sto ti opisujes ! Korisnike koji uzimaju pakete od 500-600mb za 800-900din jer tu je zarada, a ne na flatu.

sto se T1 veze tice, nisam siguran da li razumes sta je sve potrebno dovuci do jednog racunara da bi se dobila T1 veza ? 20e mesecno ? yeah right...pa to ni u japanu nema za T1

gx-x je napisao(la):
@Voxy

mislim da se i neobee bori bas za takve korisnike kao sto ti opisujes ! Korisnike koji uzimaju pakete od 500-600mb za 800-900din jer tu je zarada, a ne na flatu.

Ne verujem, zato sto su od starta nudili iskljucivo Flat Rate i tacka. A Sezam i PTT prvo forisraju da ti uzmes "flat rate" od 1 GB pa ako ti treba vise onda dobijas neogranicen protok za xxxx dinara pod nazivom "srpski prevarantski flet rejt"

sto se T1 veze tice, nisam siguran da li razumes sta je sve potrebno dovuci do jednog racunara da bi se dobila T1 veza ? 20e mesecno ? yeah right...pa to ni u japanu nema za T1

Pretrazi prethodne moje postove i videces da covek meni odgovara kako za 1x funti dobijas flat rate na takvoj vezi, ali kasnijim citanjem na sajtu tog engleskog provajdera vidis da jeste to flat rate ali uz " fair usage" sto u prevodu na srpski znaci od tada do tada ne smete da skidate sa p2p i uvece od tada to tada isto ne smete da skidate. E sad j el to flat rate. Takodje u prethodnim postovima mojim videces da se ljudi hvale kako je u sloveniji cena 20 eura ali takodje vrse "sharpening" (ne shapening) korsnika koji skidaju sa p2p.

Evo upravo gledam reklamu u NS za provajdera Terranova koji ce iskljucivo nuditi adsl kao minimum i T1 i T2 kao ozbiljnu vezu. Pa bilo je vreme.

Pogledaj situaciju kod hrvatskih provajdera nude t1 i t2 za iste ili malo vece pare kao mi sto dajemo za 256kb. A ja sam nekad imao kds-nspoint kablovski kad oni nisu znali sta je kablovski internet.

A sto se tice Japana, mislim da tamo vise ni ne naplacuju ovakvu vrstu Interneta, jer ko od njih ima vremena kao "Censi" da sedi na kompjuteru i da pise na svim forumima. MISLIM da oni iskljucvio zive od mobilne telefonije (pa nemaju oni starinske nokije i eriksone, ono ni ne znaju sta je to)
Verovatno surfuju preko PSP-a i ostalih gedzet-a.

ali to nije T1, razumem sta oces da kazes, ali to nije T1 ! T1 i T3 kroz ameriku obezbedjuju prenos svega i svacega u eneromnim kolicinama sa pingovima kao u dobrom LAN-u.

U hrvatskoj je ADSL skuplji nego kod nas - proveri sam idi na maxadsl sajt (www.maxadsl.hr ili tako nesto)

terranova to prica vec 2 godine, bilo je ovde vec dosta rasprave. Nadam se da ce u najskorije vreme napokon otpoceti sa radom, a taj T1 sto nude, mislim da se to nece desiti, za to je potrebna celokupna infrastruktura koju mi nemamo. Bili su oni sami otpoceli neke radove i psotavljali su opticke kablove negde u centru kolko se secam ali je to na kraju preuzeo SBB, (TC Lupus je imao internet caffe u kome si imao 2mbit opticku vezu) nisam siguran ali mislim da su to ti kablovi koje je terranova postavljala, zapravo mislim da terranova zapravo nabavlja tj. uvozi opremu i preprodaje SBB-u i ostalima i da im se 'ebe bas za provajding...nazlaost.

da razgranicimo vise - T1 je opticki link ! nema ni hrvatska house to house opticke linkove, tako da zaboravi taj "T"

U japanu yahoo (da neverujes) nudi 3GBit/s vzu za 100$ mesecno, ali ne moze u svim krajevima japana vec samo u nekim. Bilo je i to vec na benchu, ali japan je japan...

i ne vidim sad kakve veze ova rasprava ima sa neobeejem ?: :) opleli smo ga najstrasnnije :)

a bas smo ga opleli, ustoalom da ponovim da mi super radi neobee preko http-a i ftp-a evo sad skidam iz IE-a 1 kb sporije nego sto treba, imate sliku.

Prilozi

• skidam.JPG
    skidam.JPG
    39.3 KB · Pregleda: 110
ovih dana neobee radi dosta dobro bez pucanja. vreme mi istice 28-og marta, pa cu se tada odjaviti, a posle cu preci na PTT najverovatnije, zbog dobrog modema i velikog popusta, samo da pogledam i odigram ovo sto sam poskidao, a to moze da potraje...

Meni je poceo da puca, onako bas nezdravo. Vise ne pomaze ni Delijin adsl connection program.

Pogledao sam DL po danima, Ne znam koliko je NetLimiter precizan, ali...
Najbolji DL je bio 1.89GB za jedan dan. I imam 3 takva dana u mesecu. Ostalo je po 1GB u proseku.

Mora da prodje mesec dana da bi se videla prava slika.

Ovaj put cu poslusati Deliju. Prelazim na Ptt :D

i ja cu isto, upravo mi je istekao mesec dana (tacnije 5 nedelja, posto su me castili), mada vidim da dosta drkaju prilikom prve registracije. treba ti fotokopija licne karte, dokaz da si platio poslednji tel. racun,...bla, bla. koji smaraci. nadam se da ce proces prelaska sa jednog na drugi ISP biti brz.
i ne razumem zasto oni u Telekomu moraju da me iskljucuju, pa da me ponovo ukljucuju kad uzmem net kod drugog provajdera? drkanje za dzabe. videcemo sta ce biti, sutra ih zovem da ih pitam kad mogu da dodjem da raskinem ugovor i da im vratim njihov krs od modema :)
do PTT-a cu se klackati, na starom dobrom dial-up-u:) ionako tream da iskonzumiram sve ovo sto sam skinuo...

Dl grafikon

Ako nekoga zanima kako izgleda DL grafikon poredjan po danima.
Stalno su ukljuceni utorent i edonkey. Oba vuku oko 4 fajla u isto vreme.

Sada sam suvise umoran da bih trazio post gde pise koliko ste cekali da Neobee aminuje raskid ugovora.

Ovo je jedan od retkih threadova gde je search zaista neophodan :d

Prilozi

• mart.bmp
    28.9 KB · Pregleda: 63
pazite ovo: pise mi na mom nalogu na neobee.net da mi je paket istekao 28. marta, ali i dalje imam internet??? naravno da nisam nista placao dodatno. kad ce da mi saseku net? sutra ih zovem.
jel' imao neko slicno iskustvo?

sale prdez je napisao(la):
pazite ovo: pise mi na mom nalogu na neobee.net da mi je paket istekao 28. marta, ali i dalje imam internet??? naravno da nisam nista placao dodatno. kad ce da mi saseku net? sutra ih zovem.
jel' imao neko slicno iskustvo?

"Ja to ne bi nista dirao." Mozda su te zaboravili, pa sada imas net za dz :d

Salu na stranu, meni su dali 4 dana gratis u pocetku. Sto je ispalo 1dan gratisa jer sam 3 dana cekao da telekom nesto uradi u centrali.

Predpostavljam da i ti imas isto ta 4 dana.

I javi koliko ce im trebati vremena da proslede tvoj raskid ugovora telekomu.

ja sam dobio nedelju dana gratis, ali i to je isteklo. uplatio sam 20. ferbruara, a nalog mi je istekao 28. marta, a internet i dalje siba kao lud.
ponavljam zasto bi me iskljucivali u Telekomu, kad samo menjam provajdera?

EDIT:
sad sam ih zvao i rekli su mi da kad restartujem komp necu vise imati internet, a ja sam ih onda pitao sta ako ne resetujem komp jos godinu dana, da li to znaci da cu imati jos godinu dana besplatan internet? onda su mi odgovorili da ce me u tom slucaju sutra saseci.

dalje, rekao sam isto da hocu da menjam provajdera i to, oni su pitali zasto, pa sam rekao zbog modema i objasnio svoj problem sa dizanjem windowsa koji nisam nikako uspeo da resim uz svu konsultaciju po forumima, pa su mi rekli da pozovem za neki dan, mozda ce imati da mi daju neki Asusov modem, koji se kao pokazao dobro. dakle, odlozicu odluku za par dana, tj. ako mi daju modem i on normalno bude radio, mozda i ostanem. sad sam gledao bandwidth monitor i on kaze da sam za ovih pet nedelja skinuo 44GB, i na to treba dodati jos nekoliko GB dok mi Delija nije rekao za bandwidth monitor, tako da cirfa ide do nekih 50GB za taj period. nije lose (da kazemo 40GB na mesecno nivou), ali je daleko od teoretskih 80GB. nema veze, vec sad posle 5 nedelja i skinutih 50GB tesko mogu da nadjem sta mi jos fali, a nisam u fazonu da skidam smece sa neta samo da bih iskoristio protok. videcemo, mozda i ostanem, ko zna? ako mi daju Asus modem verovatno cu uzeti jos jedan mesec, pa cemo vec videti. ako ne, iscimacu se da promenim provajdera...

Poslednja izmena:
Ljudi vec 5 dana nemogu da se konektujem, popizdeo sam :mad:. sve je bilo ok dok nisam kupio novi komp. i pokusao da instaliram adsl. kao vidi modem i sve al nece da se konektuje. ovi tamo u neobee-u nemaju pojma kao menjali mi modem i dalje nista. danas cu reinstalirati windows i ako nebude radilo zapalicu im radnju i silovacu recepcionarku(koja je bas slatka) :-devil-:

Poslednja izmena:
ne verujem da je do Neobee-ja problem. ako je sve lepo radilo na starom kompu, a sad na novom nece, verovatno treba nesto da se podesi i ima da proradi. samo je pitanje sta? mogu biti hiljade sitnica. jesi li siguran da si lepo instalirao modem?

sale prdez je napisao(la):
ne verujem da je do Neobee-ja problem. ako je sve lepo radilo na starom kompu, a sad na novom nece, verovatno treba nesto da se podesi i ima da proradi. samo je pitanje sta? mogu biti hiljade sitnica. jesi li siguran da si lepo instalirao modem?

ma vise puta sam ga reinstalirao, ja isto sumnjam na kompjuter, samo sta? :wall: prosli put nije bilo nikakvih posebnih podesavanja osim onih za vreme kreiranja konekcije. reinstaliracu komp. pa cu videti dali je sistem u pitanju. a i pokusacu sa starim kompom.

Poslednja izmena:
a jesi siguran da si ukuca za user name : <username>@neobee.net ?

gx-x je napisao(la):
a jesi siguran da si ukuca za user name : <username>@neobee.net ?

ma znam za to, prvi put stvarno nisam upisao tako, ali sam posle ispravio i nista. dole u task baru, ona ikonica sa dve strelice gore-dole je crvena kad predjem misem kaze da je modem konektovan al nema protoka, inace je ta ikonica zelena.

kako ja da saznam sta je menjano, u neobee-u mi kazu da oni uopste nedobijaju zahtev od telekoma za konekciju.

Ljudi sa neobee-a, kako sada ide download preko p2p?

ma da...

11MB/h - 70MB/h prosek 25MB/h

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno