Šta je novo?

neobee ADSL

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
E, ljudi, stizhe josh jedno ultra n00b pitanje...
Kod onih nestanaka protoka(konektovan, ali necje nishta da radi), ADSL Autoconnect pokushava da se konektuje, ali nece da se reconnectuje, mora da se restartuje komp da bi hteo da radi internet ponovo...
Da li bi ovo reshio drugi modem(imam ActionTec modem koji sam dobio od neobeeja) ili imate drugi predlog?? :)

Jel' si probao sa gasenjem i paljenjem modema?

Ebi ga, sa router-om nema takvih problema.

Damn link :)
Moze biti da cje router reshiti, pogledacju da nekoga iscimam da probam sa routerom pa da vidim kako radi...

pazi, stane net kod provajdera na linku, nisi ti disconektovan, nije on izgubio vezu sa provajderom vec je izgubio protok. tacka.

Poslednja izmena:
ala zajabava opet ovaj neobee....kakva sam ja budala.
jel jos neko ima problema?

pa P2P me zezaju...vise od pola dana jedva vuce nesto...a i par puta mi se zaglupila veza, morao sam da iskljucujem kabl i konekciju da bi proradio opet...inace sam na ruteru

Poz svima,
od juce sam i ja ponosni vlasnik ADSL kod neobee-a, i instalirao sam utorrent i poceo da svlacim medjutim utorrent mi pokazuje samo 2.3 do 6.7kb/s
celu noc je svlacio 300mb. jel ima neka caka za podesavanje ili nesto drugo?

ROFL :d :d :d "Ponosni vlasnik" druze, od juce si postao "ponosni magarac i vlasnik najgoreg ADSL-a u Srbiji i sire"

To sto ti utorent svlaci je zapravo nesto na cega ces se navici na neobee-u, posto to tako radi.

@gx-x
Je*eno surovo... :d

Ne verujem da neko i posle svih ovih 49 strana uopste ima m*** da se priblizi Najebee-ju... :wall:

@Delija

Kad bi se iz celog treda izbacilo ono što ste ti i gx-x ...khm..."pisali" dobila bi se mnogo realnija slika.
Usput, ima 39 strana.

@sem3
Samo polako;nijedna p2p mreža ne pruža maksimum prvog dana.

EDIT:Tek sada 40

Poslednja izmena:
1. Ja sam SVE sto sam pisao, pisao iz PRVE ruke, tj. svoje iskustvo. Steta sto se jos neki drugari koji su Najebee-ju dali malo vise vremena od mene (i zeznuli se) ne javljaju ovde da iznesu svoje (jadno) iskustvo...

2. Sto se tice broja strana, kod mene prikazuje 20 postova po strani, tako da ih imam 49! ;) (976 postova trenutno)

3.
Čensi G. je napisao(la):
Samo polako;nijedna p2p mreža ne pruža maksimum prvog dana.
Kakva je ovo glupost? :wall:

p.s. Moja ponuda, da odemo kod nekoga ko je na Neobee-ju (u NSu) i da vidimo kako to eMule i DC lete jos uvek stoji, al' nesto ne vidim da neko hoce da pristane na to!!! :S: Ja sam rekao, ko god hoce moze da bane kod mene da vidi kako radi PTT - BTW, od 7. februara sam svukao 130Gb... Malo li je? :p Opet ne racunam ono sto je cimer svukao...

kakav shit, brzina ne prelazi 100Kbps, i uglavnom je ispod 50, moj kolega je skidao igricu od par gb i islo mu je oko 25k i kaze da mu sve sljaka. KOji je provajder ok u novom sadu i dali treba da se ceka dosta dok se ne obavi prenos kod drugog provajdera? i ako ste jos raspolozeni da odamo coporativno postu Neobee-u i ja sam za. treba ih napusiti.

@Delija
Koliko se sećam ti si otišao sa Neobee-ja početkom februara,taman kad su prestali problemi, tako da nikako ne stoji da pričaš iz prve ruke.Kao kad bih ja rekao da sam samo jednom imao Intel procesor(neki buđavi 266,smeće jedno,nije hteo ni Divx da radi) i onda krenuo u neki svoj Crusade da u svakom tredu o Intel-u pljujem kako je to smeće neopevano itd.Jednostavno više nisi objektivan da pričaš o ovoj temi;u najmanju ruku nisi pozvan da toliko uskačeš ljudima u reč kada neko stidljivo kaže da Neobee-jev ADSL od početka februara radi bez većih problema.Vidim da i na ES-u radiš isto to.

Prosto mi nije jasno kako moderatori uopšte to dopuštaju?Potpuno van teme o kojoj se ovde govori.(Da li uopšte neko moderiše ovaj podforum?).Baš bi bilo ružno da još neko u drugim podforumima tako agresivno nameće svoje neobjektivno mišljenje.

Što se tiče drugog dela mog prethodnog posta mislio sam da kažem mlađim korisnicima raznih p2p programa da je nerealno očekivati da tog momenta kad instalirate p2p program dload zakuca na maksimalu.
I najčešće protok uopšte nema veze sa provajderom.Ne kažem da uopšte nema;poznati su primeri iz Evrope gde mnogo renomiraniji provajderi režu protok na p2p(pogledati E-mule forum);hteo sam da kažem da je za max. protok na nekom p2p programu mnogo važnije dobro poznavati princip na kome radi taj program,pa tako podesiti svoj klijent, ili koristiti neka od nedozvoljenih-poludozvoljenih sredstava koja će verovatno i ugušiti p2p mreže ako se nešto ne promeni.
Ti si i sam negde naveo da koristiš Netlimiter.Šta misliš da si jedini?Šta misliš da li bi bar za malo svima bio bolji download kad bi svi koristili propisani 4:1 odnos?Ali šta tebe briga?Ti hoćeš svojih 130 Gb.

Sem NetLimiter-a,ljudi koriste još mnoga druga "pomagala".Znam da postoji mod za eMule koji omogućava da zadržiš mesto u redu za neki fajl čak i kad se diskonektuješ.Nisam ga koristio ali znam iz proverenih izvora da funkcioniše.
Ono što sam probao i što povremeno koristim je mod koji omogućava da uz upload od 1 Kbps imaš download koliko ti max. propusna moć veze omogućava.Dakle kod ADSL-a 256 odnos je 1:26,5.Kod 512 bi bilo 1:50.Povremeno sam uključivao tu verziju eMule-a i tvrdim ti da od početka februara imam odnos DL:UL 26,5:1 na tom istom popljuvanom Neobee-ju.
Zamisli kakvih sve modova postoji, koji nisu javni,koje koristi par ljudi kad sam ja na ovo naleteo za jedno popodne prelistavajući p2p forume i guglajući.

Ali čak i kada je veza dobra i kad provajder ne kreše p2p saobraćaj i vi imate neku nedozvoljenu modifikaciju eMule-a ne mora da znači da će protok biti maksimalan.Naravno,zavisi i od toga koliko source-a ima fajl koji želite da skinete i koji ste na redu čakanja za dotični fajl.Naravno da će fajl koji dele 100 korisnika mreže pre krenuti i pre biti završen od nekog koji dele dvojica i još ste na 1000 mestu u redu za taj fajl.
Duplim klikom na fajl koji se download-uje možete proveriti na kom ste mestu u redu kod određenog korisnika koji deli taj fajl.
Da li si primetio da kod nekog korisnika piše da je "Queue Full"?Znači da je taj korisnik ograničio da u jednom trenutku max.1000 drugih korisnika može kod njega biti na listi čekanja.Da mu ne bi gušili protok ;oni koji ionako nebi došli na red.To nije zabranjeno.Može se podesiti u "Option/Extended".
Za našu priču su interesantniji oni kod kojih ništa ne piše.Znači nema ni rednog broja,nema ni "Queue Full",ni "Asked for another...",ni "Connecting"...Možda grešim, ali sve mi se čini da ti korisnici ni ne dele ništa.
Još jednu stvar sam primetio.Recimo odnos je 26,5:1 i ja ne mareći što sve lepo ide istovremeno pokrenem 10-tak novih download-a sa velikim brojem izvora(npr.svaki sa po stotinak).Najčešće će se prekinuti download fajlova koji se već skidaju ali se veza neće prekinuti;ako u ovom trenutku duplim klikom otvorimo informacije o novim fajlovima videćemo da eMule pokušava da uspostavi konekciju sa svakim korisnikom koji deli taj fajl i to je to što zaguši download(ovo sam proverio više puta,a za kontrolu sam koristio program CoolMon koji ima i modul za kontolu protoka sa mreže;u trenutku pokretanja velikog broja novih zahteva postojeći dload se prekida,a CoolMon pokazuje neki protok;ne baš 26,5 ali priličan).
Ima tu još sigurno mnogo podešavanja za koja ni ne znamo.

Molim te još jednom da se ne javljaš u ovom tredu toliko puta i sa takvim komentarima.Nema više smisla,ružno je i nije istina.
Čoveče,otvori već taj tred o PTT-u ili koji već koristiš ADSL i hvali tamo na sva usta kako jedini ti nešto skidaš s p2p mreže.

Prosto mogu da zamislim kako bi bilo neprijatno u nekoj kafanici imati za susednim stolom nekog ko se tako ponaša.

Imaginarna situacija:
JA(prijatelju za mojim stolom):Kupio sam novi Reno.

NEKO KO SE PONAŠA KAO TI U OVOM TREDU(glasno da cela kafana čuje):Koje je taj
RENOV đubre neopevano.Kršina najstrašnija...

NEKO ZA TVOJIM STOLOM:Odkud znaš?Voziš Reno?

NEKO KO SE PONAŠA KAO TI U OVOM TREDU(glasno da cela kafana čuje):Ma jok.Imao sam nekog polovnog,stalno me mučio.Sad vozim novog PEŽOVA.S***m se ja u usta svakome ko ne vozi PEŽOVA...

Baš bi bilo prijatno ostati duže na takvom mestu.

Nadam se da si shvatio poentu.
HINT:Nema veze sa auto industrijom nego sa ponašanjem.

P.S.Da li ima ovde još ljudi koji su pratili tred od početka?Da li se još neko seća da smo se dogovorili kad su počeli problemi na Neobee-ju da se čujemo za 2 meseca.Čak ni ta 2 meseca još nisu prošla.Baš tolerantno...

P.S.2 Da li to ovaj forum,u nekim delovima,počinje da liči na KlanRUR forum ili Metal.co.yu???Šta je sledeće?Sigovi od pola metra?Radni dan moderatora:danas sam izbrisao
46 m**š u pmaterinu,107 puta g**naru,55 pominjanja nečije majke u smislu sportsko-rekreativnih aktivnosti,itd,itd,(popravljaju se,biće nešto od njih),a ostavio sam 3 puta "Ko**u" i jednom "M***rčino" pošto je stariji uvaženi član u pitanju,a i da se vidi da smo živi ljudi?
Ili se samo meni učinilo?

`Ajde da ne davim više.Pozdrav

Za Deliju :

P2P na Neobee-ju radi savrseno od pocetka februara, to sam rekao tada i normalno je da necu ko papagaj ponavljati kad sam vec jednom rekao da nesto radi OK, da ima problema ja bih se prvi zalio i osuo paljbu po Neobee-ju. Kadgod skidam neki torrent sa tleech-a d/l mi varira od 25-28 kb/s sto je maximum koji 256K paket moze da izgura. To sto ti pricas nema veze sa istinom i zato bih te molio da prestanes da siris neistine vezane za rad Neobee-ja u zadnjih mesec ipo dana. SVE RADI SAVRSENO uz retke prekide koji ne traju duze od sat vremena. Ako ne verujes spreman sam cak i da okacim kratke video klipove ili da dodjes kod mene da se uveris u to kako radi ali molim te nemoj pricati kako nesto kod Neobee-ja ne valja kad sve savrseno radi.

Ja sam Neobee adsl koristio od kraja januara pa do 1. marta. Za tih mjesec dana torrenti su radili punom brzinom manje od 2 sata - ostatak vremena je download bio 5-6KB/s. Emule i DC++ nisam koristio. Stvar nije do podešavanja jer kad isti računar izađe na internet preko kablovskog provajdera sve radi bez problema. Ne tvrdim da je kod svakoga Neobee krš kakav je bio kod mene, ali je u mom slučaju (Novi Beograd, centrala u Pohorskoj) problem bio definitivno kod njih.

LM, onaj kome adsl ne radi ne treba da :wall: već da promjeni provajdera :d

aloo censi g
aloo snakeeyes
pa da li to mislimo na istog provajdera - neoobee
pa ja sam od pocetka prikacen od kad se pojavio u ns, znaci od kraja prosle godine
i nikad znaci nikad nisam imao veci down od 12kb sa p2p bilo koji program da koristim za te svrhe i bilo kakve trikove koje poznajem da primenjujem
u proseku i dan danas je oko 2-5kb kasno uvece se penje od 8-12kb i to kad im je mreza da kazem u vrhunskoj formi, sto ce reci da je to vrlo retko
a kad se igram na mrezi pingovi su duplo veci nego sto bi trebalo da budu
u pocetku je dobro ali onda ubrzo se sve rusi i duplo je veci ping nego sto bi morao biti
npr tm nation u startu oko 150 da bi posle 10-tak minuta presli 1000, a posle 15-20 min totalni haos od preko 5000 pa navise, ali mnogo je bolje u ranim jutarnjim casovima, znaci oko 4-6h ujutru kad je max ping oko 500, sto ce reci da kod neobee direktno zavisi od zauzeca linka i ping
za mene je to potpuno neprihvatljivo i stoga prelazim na cable gde uzgred budi receno p2p radi punom brzinom od 32kb ukoliko se ispostuju makar osnovni uslovi za down p2p sto je kod neobee potpuno nemoguce (mislim na onih spomenutih 26,6kb), makar kod mene)
ja sam zvao podrsku da pitam za savet i rekli su mi da ogranicim upload na 4kb u netlimiter ali naravno to nije resilo probleme sa p2p vec samo klasican down preko dap-a kad dostigne 26kb inace u svim ostalim slucajevima ne ide klasican down preko 20kb u najboljim slucajevima (sto je u skladu sa onim sto su mi rekli u podrsci-klasican down treba da je 20kb prema njihovim recima)
dakle to su njihovi dometi koji se nece menjati
sve ovo sam probo na vise masina koje posedujem i sa vise prijatelja koji vec godinama rade sa ovim stvarima ali nista ne pomaze i na svim masinama se desavaju potpuno identicne stvari
dakle ja sam se definitivno racocarao u neobee misleci da ce prevazici pocetne probleme ali oni su samo resili deo njih i tu stali
samo da napomenem da su mi rekli iz teh podrske da oni zakupljuju linkove prema svojim potrebama znaci nikakvi 480mbit linkovi kako su opisivali neki nasi casopisi kad su pisali o provajderima u najskorije vreme
ptt je mnogo korektniji makar za sada opet kazem iz iskustva ljudi koje poznajem i za te pare se isplati svaki dinar, za razliku od neobee koji ne bi smeo da kosta vise od 800din za paket od 256k
u proseku meni je protok oko 140kbps sto ce reci da nije kao u februaru kad je bio oko 210-215kbps sto je bilo krajnje korektno
dakle januar je potpuno propao , februar je bio u redu a mart malo bolje od januara do sada, znaci ne radi kako valja

ps. da li sam napomenuo da u proseku nemam protoka uopste oko 1h , oko podneva i oko ponoci i da najmnji protok ubedljivo dolazi za vikend

i dalje mislim da je ovo cista podvala sa strane neobeea, nisam uzeo adsl da bi mi se internet vukao, ako se stanje nesredi u narednih nedelju dana menjam provajdera.

Sta preporucujete ko je najbolji za novi sad?

Opet ja, Poslao sam prijavu u PTT i cekam odgovor, nadam se da im nece praviti problem sto sam sad ko neobeea. prva tri meseca kod PTTa 512 kosta 1500 din. sto mi se svidja, i daju Asus usb modem.
Kakvi su vasi utisci o PTTu jel bilo problema sa njima do sad. ili da trazim na drugog provajdera.

Hocu da mi internet bude onakav kakav placam. trazim li puno?

ocu i ja nesto da izjavim za 'televizor'!! :)
ja sam na neobee od neke sredine januara, radio je ocajno prvih par nedelja, tipa prekidi itd, sto sve i pise u thread-u..onda u feb je bilo bolje dosta, sa strane prekida, nije ih bilo cesce od recimo 1 u 3 dana (koliko sam ja primetio). protok je tada isao i do 28 na limewire...e onda u martu je pocelo da se sece sistematski..znaci stavim film, sa gomilu sources i u trenutcima ide on i do 27 KB pola sata, ali se vrati opet na nekih 4-8...i kao sto neko rece, tek uvece i rano ujutru vuce ok... e sada zasto sam ja jos uvek tu :) . pa jedino sta bih uzeo je kablovski za koji ne postoje teh mogucnosti ovde...na ptt sam se prijavio na drugoj liniji, dobio da moze, medjutim bas u to vreme se neobee popravio....a zasto sada ne menjam, pa prosto ne mogu da se bakcem sa instalacijama , administracijama itd, a i neobee ipak obavi posao, mislim skinem sve sto mi treba, nekad na vreme nekada kooji sat duze...a sebi sam rekao jos ranije da cekam 1 april, i onda prelazim..eto toliko, my 2 cents,cisto ne mogu cutim dok neko govori da je neobee cool, jer imam drugacija iskustva, nije total shit al nije ni jeeee..

greska

Poslednja izmena:
@Čensi G. @SnakeEyes:

ja sam bio kod njih od ~20decembra - 9marta i sve je radilo ok prve 2 nedelje. posle toga svaki dan isto: preko dana 0.0 - ~5kb/s, nocju 54kb/s :) skidao sam sa 100/100mbit servera sa dobrim rutingom prema .yu, znaci bez ikakvih ogranicenja! da ne bude zabune server je bio opterecjen jedva 5% sto znaci da sam trebao imati max brzinu ili bar 30+kb/s poshto kontam da svi neshta svlache preko dana. Jednom sam probao soulseek i bila je ista pricha, magare i slicne p2p nikada nisam probao pa neznam ali mislim da je isto. Jel vam to neshto govori? Neobee nekoj grupi seche sve a nekoj ne, bar ja tako kontam. i da, nisam 24/7 downloader kao recimo Delija pa nemaju razloga da me stave u isti kosh, vecj skidam povremono shto mi zatreba oko max 10gb/mesec.

J

@Čensi G.
@SnakeEyes.

PO 3. PUT PITAM, JEL MOZEMO DA DODJEMO KOD VAS DA VIDIMO KAKO TO RADI ????????

Koliko vidim, ima vas 2-3 kojima radi "savrseno" (mislim na ljude iz NSa) i gomila ljudi sa problemima? :wall:

@Čensi
Razmisli, paljevino, sta ja imam od toga sto opravdano pljujem NeoBEE??? Recicu ti. Vecu konkurenciju na PTTu i cistu savest.

Veruj mi da mi je par ljudi na EliteSecurity-ju pisalo PM da prestanem da hvalim PTT, da nam ne bih nabio konkurenciju, a isti ti ljudi lazno hvale NeoBEE u thread-ovima iz istog razloga. Procitaj malo pazljivije i uocices takve postove tipa: "Mom kolegi radi...", "To je nesto do vaseg kompjutera"... Nemam razloga da lazem, a ti PM-ovi su mi i dalje u sanducetu, tako da to mogu i da dokazem.

BTW, to sto pricas o download-u veceg broja fajlova i gusenju je opet totalna glupost koja mozda vazi za tvog cenjenog provajdera :S: (BTW, jel te mozda placaju???), zato sto je meni na listi u eMule preko 300 fajlova (110Gb) - vuce odjednom sa nekih 30-40 izvora i sve fercera besprekorno.

Ne koristim nikakve "cheat"-ove tog tipa koji si pominjao, vec samo limitujem upload, zato sto od mene upload-uju i ljudi sa DCa, a ne zato sto sam stipsa... Upload mi je non stop blizu teoretskom maksimumu, kao i download, tj. ukupan odnos down/up mi je 4:1, kao i teoretski bandwith...

Poslednja izmena:
G.Pikvik je napisao(la):
ocu i ja nesto da izjavim za 'televizor'!! :)

..eto toliko, my 2 cents,cisto ne mogu cutim dok neko govori da je neobee cool, jer imam drugacija iskustva, nije total shit al nije ni jeeee..

Otprilike je ovo suština onoga što sam hteo reći.Daleko je od u jeee ali nije ni takva kršina.

Sviđa mi se način kako je korisnik djape1 opisao šta se njemu ne sviđa,iz njegovog posta se može nešto konkretno saznati,eventualno mu neko ko je imao sličan problem može reći kako da ga reši...

Još jednom ću ponoviti da nemam nikakve finansijske koristi od toga što sam par puta stao na stranu onih koji su neopravdano popljuvani,niti imam ikakve druge veze sa Neobee-jem sem što sam njihov korisnik.
Dakle,sve što molim druge učesnike u ovoj diskusiji je malo tolerancije i objektivnosti.

Ne,ne možeš moći kod mene da vidiš kako kod mene radi ADSL jer ne primam u stan toliko netolerantne ljude.
Sutra popodne ili predveče ću okačiti ovde slike kako izgleda UL : DL 1:26,5
(sada imam nekih obaveza i neću biti sledećih 24 sata blizu neta).

I još jednom ću ponoviti nikada nisam tvrdio da je trenutno najbolje rešenje
uzeti ADSL kod Neobee-ja ali je daleko od toga kako ti hoćeš da pretstaviš situaciju.

čujemo se sutra.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno