@Delija
Koliko se sećam ti si otišao sa Neobee-ja početkom februara,taman kad su prestali problemi, tako da nikako ne stoji da pričaš iz prve ruke.Kao kad bih ja rekao da sam samo jednom imao Intel procesor(neki buđavi 266,smeće jedno,nije hteo ni Divx da radi) i onda krenuo u neki svoj Crusade da u svakom tredu o Intel-u pljujem kako je to smeće neopevano itd.Jednostavno više nisi objektivan da pričaš o ovoj temi;u najmanju ruku nisi pozvan da toliko uskačeš ljudima u reč kada neko stidljivo kaže da Neobee-jev ADSL od početka februara radi bez većih problema.Vidim da i na ES-u radiš isto to.
Prosto mi nije jasno kako moderatori uopšte to dopuštaju?Potpuno van teme o kojoj se ovde govori.(Da li uopšte neko moderiše ovaj podforum?).Baš bi bilo ružno da još neko u drugim podforumima tako agresivno nameće svoje neobjektivno mišljenje.
Što se tiče drugog dela mog prethodnog posta mislio sam da kažem mlađim korisnicima raznih p2p programa da je nerealno očekivati da tog momenta kad instalirate p2p program dload zakuca na maksimalu.
I najčešće protok uopšte nema veze sa provajderom.Ne kažem da uopšte nema;poznati su primeri iz Evrope gde mnogo renomiraniji provajderi režu protok na p2p(pogledati E-mule forum);hteo sam da kažem da je za max. protok na nekom p2p programu mnogo važnije dobro poznavati princip na kome radi taj program,pa tako podesiti svoj klijent, ili koristiti neka od nedozvoljenih-poludozvoljenih sredstava koja će verovatno i ugušiti p2p mreže ako se nešto ne promeni.
Ti si i sam negde naveo da koristiš Netlimiter.Šta misliš da si jedini?Šta misliš da li bi bar za malo svima bio bolji download kad bi svi koristili propisani 4:1 odnos?Ali šta tebe briga?Ti hoćeš svojih 130 Gb.
Sem NetLimiter-a,ljudi koriste još mnoga druga "pomagala".Znam da postoji mod za eMule koji omogućava da zadržiš mesto u redu za neki fajl čak i kad se diskonektuješ.Nisam ga koristio ali znam iz proverenih izvora da funkcioniše.
Ono što sam probao i što povremeno koristim je mod koji omogućava da uz upload od 1 Kbps imaš download koliko ti max. propusna moć veze omogućava.Dakle kod ADSL-a 256 odnos je 1:26,5.Kod 512 bi bilo 1:50.Povremeno sam uključivao tu verziju eMule-a i tvrdim ti da od početka februara imam odnos DL:UL 26,5:1 na tom istom popljuvanom Neobee-ju.
Zamisli kakvih sve modova postoji, koji nisu javni,koje koristi par ljudi kad sam ja na ovo naleteo za jedno popodne prelistavajući p2p forume i guglajući.
Ali čak i kada je veza dobra i kad provajder ne kreše p2p saobraćaj i vi imate neku nedozvoljenu modifikaciju eMule-a ne mora da znači da će protok biti maksimalan.Naravno,zavisi i od toga koliko source-a ima fajl koji želite da skinete i koji ste na redu čakanja za dotični fajl.Naravno da će fajl koji dele 100 korisnika mreže pre krenuti i pre biti završen od nekog koji dele dvojica i još ste na 1000 mestu u redu za taj fajl.
Duplim klikom na fajl koji se download-uje možete proveriti na kom ste mestu u redu kod određenog korisnika koji deli taj fajl.
Da li si primetio da kod nekog korisnika piše da je "Queue Full"?Znači da je taj korisnik ograničio da u jednom trenutku max.1000 drugih korisnika može kod njega biti na listi čekanja.Da mu ne bi gušili protok ;oni koji ionako nebi došli na red.To nije zabranjeno.Može se podesiti u "Option/Extended".
Za našu priču su interesantniji oni kod kojih ništa ne piše.Znači nema ni rednog broja,nema ni "Queue Full",ni "Asked for another...",ni "Connecting"...Možda grešim, ali sve mi se čini da ti korisnici ni ne dele ništa.
Još jednu stvar sam primetio.Recimo odnos je 26,5:1 i ja ne mareći što sve lepo ide istovremeno pokrenem 10-tak novih download-a sa velikim brojem izvora(npr.svaki sa po stotinak).Najčešće će se prekinuti download fajlova koji se već skidaju ali se veza neće prekinuti;ako u ovom trenutku duplim klikom otvorimo informacije o novim fajlovima videćemo da eMule pokušava da uspostavi konekciju sa svakim korisnikom koji deli taj fajl i to je to što zaguši download(ovo sam proverio više puta,a za kontrolu sam koristio program CoolMon koji ima i modul za kontolu protoka sa mreže;u trenutku pokretanja velikog broja novih zahteva postojeći dload se prekida,a CoolMon pokazuje neki protok;ne baš 26,5 ali priličan).
Ima tu još sigurno mnogo podešavanja za koja ni ne znamo.
Molim te još jednom da se ne javljaš u ovom tredu toliko puta i sa takvim komentarima.Nema više smisla,ružno je i nije istina.
Čoveče,otvori već taj tred o PTT-u ili koji već koristiš ADSL i hvali tamo na sva usta kako jedini ti nešto skidaš s p2p mreže.
Prosto mogu da zamislim kako bi bilo neprijatno u nekoj kafanici imati za susednim stolom nekog ko se tako ponaša.
Imaginarna situacija:
JA(prijatelju za mojim stolom):Kupio sam novi Reno.
NEKO KO SE PONAŠA KAO TI U OVOM TREDU(glasno da cela kafana čuje):Koje je taj
RENOV đubre neopevano.Kršina najstrašnija...
NEKO ZA TVOJIM STOLOM:Odkud znaš?Voziš Reno?
NEKO KO SE PONAŠA KAO TI U OVOM TREDU(glasno da cela kafana čuje):Ma jok.Imao sam nekog polovnog,stalno me mučio.Sad vozim novog PEŽOVA.S***m se ja u usta svakome ko ne vozi PEŽOVA...
Baš bi bilo prijatno ostati duže na takvom mestu.
Nadam se da si shvatio poentu.
HINT:Nema veze sa auto industrijom nego sa ponašanjem.
P.S.Da li ima ovde još ljudi koji su pratili tred od početka?Da li se još neko seća da smo se dogovorili kad su počeli problemi na Neobee-ju da se čujemo za 2 meseca.Čak ni ta 2 meseca još nisu prošla.Baš tolerantno...
P.S.2 Da li to ovaj forum,u nekim delovima,počinje da liči na KlanRUR forum ili Metal.co.yu???Šta je sledeće?Sigovi od pola metra?Radni dan moderatora:danas sam izbrisao
46 m**š u pmaterinu,107 puta g**naru,55 pominjanja nečije majke u smislu sportsko-rekreativnih aktivnosti,itd,itd,(popravljaju se,biće nešto od njih),a ostavio sam 3 puta "Ko**u" i jednom "M***rčino" pošto je stariji uvaženi član u pitanju,a i da se vidi da smo živi ljudi?
Ili se samo meni učinilo?
`Ajde da ne davim više.Pozdrav