Šta je novo?

neobee ADSL

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
G.Pikvik je napisao(la):
ja mislim da neobee konstantno sece p2p, neki dan vise, neki manje..ali da sece, sece :)

evo bas sada mi file sa preko 90 hosts na Lime Pro ide do 13 Kb...penje se do 13,14 KB, pa polako padne na 8,pa se opet penje i tako stalno..

a onda ce za par sati taj isti file da povuce sa 26 Kb....znaci :whip: :whip:

Pazi, kod mene su redovni padovi brzne. Svaki dan od podne do predvece.
Kao da ima vise ljudi u tom periodu ili ne znam sta.
Trenutno drzim pustena 3 torrenta u isto vreme. Tako uvek imam 20-26KB/s

Ali moram napomenuti da se DL brzine tih terrenata jako menaju. nekad je 4kb/s, minut posle 20kb/s, pa 12... to se menja bukvalno iz minuta u minut.
Ali kad stavim 3 torrenta onda se nekako lepse podeli DL i skoro da je uvek max.

Jedino sto svaki dan imam globalnu oseku DL od podne do uvece.

same here, ali josh samo 3 dana :D

Evo meni od sinoc p2p ne prelazi 5kb/s...Mozda seku da mreza nebi pukla zbog novih korisnika u Nisu...

ma u ##rac vise sa neobee...

@hypnotic
A sto bi to radio samo NeoBEE? Kako je kod drugih provajdera sve OK? :trust:

CoR je napisao(la):
Jel me zezas ili zaista ne znas?

Ako stavim u utorrentu bilo kakvo ogranicenje upload-a, download ce biti proporcionalno ogranicen.

Jednom sam se zeznuo i stavio seding na 4KB/s kad prodje 150% upload-a fajla.
Ljudi skidali od mene, file dostigao 150%..... a meni download na 8-10KB/s.
Cim sam to sklonio, download se vratio na 20-26KB/s.

hehe, a mozda bi mogao i da procitas FAQ μtorrenta.
Tamo bi procitao da je ogranicenje download-a jednako sest puta uvecan dozvoljeni upload. Znaci 4*6=24 kB/s.
Mislim da pocinjes da umisljas neke stvari :)

Comet Hunter je napisao(la):
hehe, a mozda bi mogao i da procitas FAQ μtorrenta.
Tamo bi procitao da je ogranicenje download-a jednako sest puta uvecan dozvoljeni upload. Znaci 4*6=24 kB/s.
Mislim da pocinjes da umisljas neke stvari :)

Jel? Procitacu faq.... mozda i tripujem :S: Samo se utorrent ponasao vrlo predvidljivo sa i bez obranicenja. A mozda mu je samo bio takav dan :d

I da bre! DL mi opao drasticno od juce! Sekundu vuce 3KB/s, pa 2KB/s, pa 12, pa onda opet padne... 20 ne mogu ni u snu da vidim :trust:

meni je dosta neobee
desava mi se isto ko i cor samo od petka
danas sam zvao podrsku i rekli su mi da je kod njih sve u redu u sta naravno nisam mogao da poverujem na sta mi je tip iz podrske rekao da ogranicim upload na 4kb, sto naravno nije upalilo
kada sam pitao da li ce se protok vratiti na 200-215kbps odgovorio je da ne zna jer navodno svi koji su prikaceni preko njih masovno downloaduju a onda sam se srusio sa stolice i umalo preminuo od smeha (trenutno je ceo dan protook kod mene 50-135kbps down i 35-45kbps upload)

dosta mi je adsl posto mi kum kaze da su i preko ptt imali jezivih problema, uzimam cable sbb (ovde u ns svi prezadovoljni sa cable - pravih 32kb down i lokal od 512kb sa tri grada umrezena)

A kad ti je to kum u NSu imao te "jezive" probleme sa PTT-om? :trust:

Kod mene se samo hard buni, posto se surovo puni sa 3-4Gb dnevno... :p :d

od cetvrtka do nedelje posle podne kad se stabilizovalon, znaci 4 dana
a u podrsci nisu znali da mu objasne sta se desavalo sto je mene definitivno odbilo od svih daljih kontakata sa adsl pa sam zato i reko da prelazim na cable
sada radi korektno verovatno isto tako ko i tebi (ima 512)

E pa ja sam od srede do veceras vukao po 4.2Gb dnevno... ;)

p.s. Inace vucem oko 3 - 3.5Gb, al' je sad cimer bio Vrscu, pa je ceo link bio samo moj. :)

nekada se problemi javljaju samo na nekim centralama, recimo meni se par dana desavalo da mi pukne veza,a drugaru koji je na drugoj centrali bio je sve normalno radilo, onda je njemu pocela da puca veza jednom - dva puta dnevno, a meni je sve radilo normalno, isti provajder, isti grad, druga centrala...

cable je za igranje svakako dosta bolji od ADSL-a. Ja sam isto hteo da predjem na cable, ali posto cu se seliti, a ne znam tacno kada, odustao sam.

Delija je napisao(la):
Kod mene se samo hard buni, posto se surovo puni sa 3-4Gb dnevno... :p :d

Pazi kad je i kod mene proradilo.
Ali samo zato sto sam naisao na jedan torrent koji se skida oko 15-22kb/s.
DL je prosto zalepljen za plafon :D

Danas mi ostaje da vidim hoce li biti pada DL u poslepodnevnim casovima.

ja imam 9GB skinuto za proslih 4 i po dana. skidam 2GB dnevno, maltene u KB. zadnjih nedelju dana, Neobee radi kao lud, ali ipak razmisljam da ih promenim sa PTT-om kad mi istekne mesec dana. ovaj Actiontec modem me mnogo nervira. windows se dize citavu vecnost zbog njega :(

Problem je u tome sto vi non stop boga molite da proradi i onda srecni ko mala deca sto radi, a to MORA non-stop tako da radi... :S:

p.s. Znam i ja sam bio takav dok sam bio na Najebee-u... :(

auuuu, nije vam dosadila tema :d :D

ja sam mislio da su problemi odavno prevazidjeni :)

imam mali problem sa emule.
hocu da skinem novi rainbow6 koji je tezak 4.3GB (jedan ISO imidz), a emule mi kaze :" could not add link - file larger than supported size of the edonkey protocol (>=4GB)". jel ima nacina da ovo premostim?

@sale prdez
Nadji to isto podeljeno na delove. Ima sigurno.

@Mali hobit:
ma ne zalaze oni u ovu sobu sigurno :)
@Delija:
hoces da kazes da je ovako nemoguce skinuti fajl? ne razumem, sto su ga onda napravili tolikog? mozda ima neko podesavanje u emule?
EDIT:
nasao sam igru podeljenu u dva fajla i stavio da se skida, ali me ipak interesuje zasto ne moze vise od 4GB da se skine. bas je los fazon :(

Poslednja izmena:
Koju verziju mule koristish?

U starijim verzijama nisu podrzani fajlovi preko 4 gb. Skini najnoviju.

verzija je 0.46c i jos je instraliran neki Exorzist 2.0

Delija je napisao(la):
Problem je u tome sto vi non stop boga molite da proradi i onda srecni ko mala deca sto radi, a to MORA non-stop tako da radi... :S:

p.s. Znam i ja sam bio takav dok sam bio na Najebee-u... :(

U pravu si :wall:

sale prdez je napisao(la):
@Mali hobit:
ma ne zalaze oni u ovu sobu sigurno :)

o da, od ovog threda je i Bog digao ruke :d

moj drugar je svukao to sto trazis iz 8 delova spakovano u rar :) al nesmem ti kazem odakle :d

ja sam nasao dva rar fajla. prvi je 2.8, a drugi je 1.4GB. jos samo da se skinu :)
bice, bice.
ne kapiram tu foru za preko 4GB? cini mi se da je najnovija verzija emule 0.47. e, sad ovo moje Exorzist 2.0 cudo je kao neki valjda ilegalni patch, kojim ja mogu da stavim da mi upload bude 0, ili tako nesto. ne razumem se ja bas najbolje u to, burazer mi je instalirao.

A sto se vi ne nedjete na jednom vopiju, pa da ne mora da se svlaci 4 giga sa neta... ;)

pazi, razumem ga ja, lepo je kada nesto sam svuces sa neta, pa jos ima i 4gb, pa jos moras da gasis optiku da bih je naterao da radi... :d

Delija je napisao(la):
A sto se vi ne nedjete na jednom vopiju, pa da ne mora da se svlaci 4 giga sa neta... ;)
zato sto bi to jedno povuklo i drugo, drugo - trece i posle sedam, osam piva, bih skapirao da sam mogao da odem kod pirata i da za 350 dindzi kupim dvd :d
mada, onda se ne bih napio ko svinja :smoke:
hmm, sve ima svoje prednosti ,)

Poslednja izmena:
Thread je po 100x promenio tok cheers
Elem, i danas imam 'smanjenje' brzine ali od 19h do 24h.
Najbolje je sto oplada za po 7-10mb po satu, pa onda pocne da raste. Skoro da dobijem savrsenu kosinus f :d

I jeste merak kad skines sam nesto s neta sto si trazio poslednje 2god. A tek kad je vece od 4gb :banana:

[offtopic]
Kako podesavate utorrent?
meni je trenutno:
network UL i DL neogranicen (za to sluzi net limiter)

torrent global conect 64
max peers 8
no UL slots 2
active 5
active DL 5

advanced:
net.low_cpu: * false
net.max_halfopen *32
peer,lazy_bitfield *true
peer.disconnect_inactive *600

standardna 256/64 ADSL neobee
[/offtopic]