Šta je novo?

neobee ADSL

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Prva 3 meseca PTT i to 512K za 1500din. Posle se spusti na 256K za 1700din, ili ako te bas bude vuklo raskidaj i idi na Neobee za 1500din (256K).

@Kimi:
ja sam na Neoobee-ju i iako se popravio, ja bih ti savetovao da izaberes PTT, sto zbog popusta za prva 3 meseca, sto zbog kvaliteta konekcije i brzine protoka. Delija je jako zadovoljan sa PTT-om.

Razorback 2 je bio najjaci server za Edonkey mrezu (Emule) ali je ugasen. Moj savet je kacenje na DonkeyServer No1 ili Bytedevils. Uglavnom, birajte tamo gde ima najvise korisnika i fajlova. Lista servera (bez fake-ova): http://corpo.free.fr/server.met .
Pitanje: kako radi sada P2P na Neobee ADSL-u? PTT-u?
Pozdrav

kimi je napisao(la):
Na kraju ljudi, sta savetujete, ptt ili neobee? Procitao sam (necete verovati) svih 35 strana, i da je ostalo onako (neobee sa onim problemima) ne bih se dvoumio, ali posto cujem da su se popravili, ne znam.
Inace, svi su uzeli da me odgovaraju od ptt-a, posto kazu da ima krs dialup, pa onda pretpostavljaju da im je takav i adsl?! Ne znam dal ima veze, al vidim da ste ovde zadovoljni ptt-om

pa evo ja sam uzeo ADSL kod PTT i za sada sam zadovoljan sem onog dela dok nisam dobio ASUS ruter sto sam vec pisao. o Neobee nemam pojma ali mi nije jasno zasto ljudi kude ptt dialup, veruj mi do pre 10 dana sam koristio dialup i PTT mi je bio najbolji od svih drugih ;) da li je to individualno tj do tel. linije ili nesto drugo ali ja sam sve druge provajdere za dialup odavno zaboravio.
Mada izuzetak potvrdjuje pravilo :guitar:

@Djalf:
Neobee ovih dana radi iznenadjujuce dobro. emule ne gasim vec 3 dana i radi prosecno ~25KB/s. da kucnem u drvo, valjda ce tako i ostati.

Jel neko placao adsl onom uplatnicom shto shalju na kucnu adresu?
Ja danas prvi put... nije mi se dalo da idem u jevrejsku poshto sam prehladjen.
A josh uvek mi se ta uplata nije obrachunala, koliko vremena treba da prodje?
Ima da im se nahebem keve ako mi u ponoc prekinu vezu

E nisu me prekinuli, ali malopre kopajuci po njihovom sajtu nadojh podatak da treba uplatnicu da im poshaljem faxom nakon shto platim :d
Nemam fax...
Ali znachi mozhe mailom da im se poshalje?
super onda, imam skener :)

cek, cek. kakve su to egzibicije potrebne da bi se oni uverili da si im ti uplatio? nije dovoljno samo uplatiti?

meni za neobee 30-40 ms, a za yahoo oko 160 ms. i mislim da su relativno normalni :)

Poslednja izmena:
sale prdez je napisao(la):
cek, cek. kakve su to egzibicije potrebne da bi se oni uverili da si im ti uplatio? nije dovoljno samo uplatiti?

Nikakve egzibicije. Lepo odes u Narodnog fronta, ili Novosadjani u Jevremovu i sve je uplaceno.

ukoliko uplacujes preko uplatnice koju ti salju na kucnu adresu, racunaj da ce uplata leci u petak (naravno, nece ako uplatis u cetvrtak, onda cekas 8 dana). Ukoliko im nakon uplate posaljes skeniranu uplatnicu na mail ili faxom, onda je to trenutno i bez brige.

Danas im poslah skeniranu uplatnicu i evo produzhili su mi za mesec :yay:
Ping za neobee isto 40-ak ms, yahoo 160-ak ms, google 105 ms ;)

hypnotic je napisao(la):
NP :d
A sto se googla tiche, neki lik na Elitesecurity je objasnio da vremena pinga googla nisu tachna i ne bi smela da se koriste u pingovanju itd.. cisto da se zna :D

nisu tacna zato sto je google na dinamckoj ip (tako receno) , ali su tacna i merodavna donekle posto su svi ip opsezi sa istog domena, a potpuno tacni ako uvek pingujes isti ip. Da pojasnim, uradis ping www.google.com , zabelezis negde ip adresu koju ce da pocne da izbacuje i posle uvek pingujes tu ip adresu umesto www.google.com

Agilni je napisao(la):
Nikakve egzibicije. Lepo odes u Narodnog fronta, ili Novosadjani u Jevremovu i sve je uplaceno.

ukoliko uplacujes preko uplatnice koju ti salju na kucnu adresu, racunaj da ce uplata leci u petak (naravno, nece ako uplatis u cetvrtak, onda cekas 8 dana). Ukoliko im nakon uplate posaljes skeniranu uplatnicu na mail ili faxom, onda je to trenutno i bez brige.
u petak? sto bas u petak? sto im ne legne sutradan?

Na Neobee-u sam od septembra 05-te i sve vreme placam uplatnicom koju nikad nisam faksirao ili na drugi nacin poslao na uvid. Uplatim u lokalnoj posti na poslu i sutradan, eventualno prekosutra se prikaze na nalogu. Sve uplate imaju svoju sifru i ime ko je uplatio i zasto, tako da je nepotrebno dostavljati posebno. Pa kad uplatite struju ili komunalije, ne trcite u elektrodistribuciju da im pokazujete. Nikakav petak nije figurirao oko prikazivanja na nalogu, ako uplatim u utorak ujutru, u sredu je na racunu, ako okasnim, onda cetvrtak (primera radi).

utorrent

Presao sam na utorrent i na neobee radi jedno 5x bolje.
Bit torrent je skidao file od 2GB u proseku 2KB/s. utorrent isti file vuce 20KB/s :D

Jako je vazno da se upload i download stave na 0. Eventualno se ogranici up sa net limiterom.

ja sa emulom u zadnjih pet-sest dana skidam po 2GB dnevno. samo da tako ostane.
@Mihha: kakav nalog? gde ja to mogu da vidim?

pa bit torrent je ******, sto nisi koristio bit commet :)

Jel primecujete da neobee opet sece p2p barem je tako sada kada pisem ovaj post?

Poslednja izmena:
Ti podaci za ADSL ne da nisu tacni, nego... :S:

Meni je pisalo da sam offline kad sam online... :d

Comet Hunter je napisao(la):
zasto bi bilo vazno?! :)

Jel me zezas ili zaista ne znas?

Ako stavim u utorrentu bilo kakvo ogranicenje upload-a, download ce biti proporcionalno ogranicen.

Jednom sam se zeznuo i stavio seding na 4KB/s kad prodje 150% upload-a fajla.
Ljudi skidali od mene, file dostigao 150%..... a meni download na 8-10KB/s.
Cim sam to sklonio, download se vratio na 20-26KB/s.

Onda sam se igrao obicnim upload ogranicenjima i opet se ponovila prica.

Jedno vreme sam ga drzao neogranicenog ali up je bio sav u pikovima, sa cestim prekidima. I download se proredio. Mislim, radilo je sve to, ali mi se izgled grafikona na net limiteru uopste nije dopao.

Onda je usledilo ogranicenje upL na 4KB/s.

E, sve ovo vazi za utorrent. Bit Torrent se vukao kao suva kisna glista. (ili ja nesto nisam znao da podesim. mozda sam i njega trebao da stavim na unlimited i da ga ogranicim sa Netlimitom)

hypnotic je napisao(la):
Jel primecujete da neobee opet sece p2p barem je tako sada kada pisem ovaj post?

Da i ne. Ja sam bio na krnjavom sb-u i nista nisam morao da skidam, pazi kad je citanje web maila bio poduhvat! Tako da moje misljenie nije bas merodavno. Ja sam odusevljen kad vidim da radi :d

Net limiter lepo prikazuje koliko sam skinuo za koji sat.
Krivulja pocne da opada oko 10,11h ujutru. Najniza je oko 15-18-20h (kako za koji dan. Tada skine oko 30-40mb po satu :(
Onda opet lagano raste i celu noc se drzi na oko 80-89mb/h.

Predpostavljam da je to neki njihov rush hour kad mnogo nas nagrne na net. Mozda neko zna tacno sta se desava.

ja mislim da neobee konstantno sece p2p, neki dan vise, neki manje..ali da sece, sece :)

evo bas sada mi file sa preko 90 hosts na Lime Pro ide do 13 Kb...penje se do 13,14 KB, pa polako padne na 8,pa se opet penje i tako stalno..

a onda ce za par sati taj isti file da povuce sa 26 Kb....znaci :whip: :whip:

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno