Šta je novo?

neobee ADSL

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
@ JPF
Jesi li siguran za torente? Kod mene ne ide ispod 20 na BitLord, doduse, samo najzdravije skidam.

@ gx-x
Samo ti imas prekide i zastajkivanja ovih dana. Menjaj provajdera :D

Evo da se i ja ukljucim, bilo je prekida na neobee ali zbog radova od strane telekoma na centralama u BG, prekidi nisu bili duzi od 1h. Odprilike od pocetka ovog meseca neobee je poceo pristojno da radi, emule na ADSL konekciji 256/64 ide prosecno 25kB/s (zbir downloada vise fajlova) uz ogranicen upload sa NetLimiterom na 1kB/s ( to je kod mene dobitna kombinacija drugacije ne radi kako treba), torrenti i dalje lose idu (bitcommet 0.61, Azureus).
@SnakeEyes
U vezi torrenta stalno ponavljas istu pricu oko podesavanja, ako covek nije nista dirao jer mu je islo dobro a sad ne onda je tvoja prica treba cackati nesto, ako je cackao onda ispada sto je cackao. Poenta je bez uvrede da pravis veliku nauku oko podesavanja torrent clienta, nema tu tolike nauke, port forward, broj otvorenih konekcija, patch socketa, odnos ul/dl, ako provajder ne filtrira P2P, ako tvoj opseg adresa nije u IP filter datoteci (na emule na nekim serverima neobee IP opseg je banovan) i ako ima dosta peerova i nisu ogranicili upload sve ce ici kao podmazano. Najveca istina je u tome da ako ti radi ne treba nista od ovih stvari da diras i torrent radi, meni je tako bilo na samom pocetku pre tri meseca, svi klijenti vec dolaze predpodeseni i eventualno treba port forvard na ruteru ali ni to bas nije neophodno.
pozdrav drustvu :wave: :D

Poslednja izmena od urednika:
Da li je neko od vas na Neobee-ju uzeo jaci paket od 256k i kako radi?

ako tih vasih 50kb/s kostaju koliko i mojih 25, ODMAH prelazim na ptt, samo da to ne bude prva tri meseca pa mi onda posalju racun da se oduzmem?!
ne koristim p2p i SVE ostalo mi radi NON-STOP do j@j@...

poz.

@emaniac: pa imas n a njihovom sajtu tacno kolko kosta,a bice kao sto si rekao, prva 3 meseca skoro dzabe a posle placas full cenu.

@Agilni & Delija:

prekidi su i u UL i u DL i traju ~2sec i onda sve normalno nastavi, dok sam ja bio za racunarom imao sam ih 3 za 4 dana. Evo prekljuce i juce ih nije bilo.

@SnakeEyes:

Sto bi dirali kad to radi (kad radi) i onda u 7 uvece odjednom samo zamre na ~10kb/s, a kasnije i na manje, pa se onda opet digne protok i tako u krug. Ma ko zna.

znam koliko kosta, pitanje je vise bilo u fazonu 'iscooolirajte bre' :smoke:

SnakeEyes je napisao(la):
... Uostalom ovde kritikujete samo ti i Delija a obojica nista na Neobee-ju...

Ehmmmm... pa nije bas tako. Bio sam na Neobee-u do pre 2 nedelje i u tom periodu je bio totalna katastrofa (izuzetak kraj decembra i prvih 10 dana januara). Sada sam presao na PTT, a cale je jos na Neobee-u gde ostavim ponekad neki torrent da se skida. Epilog je da se situacija na Neobee-u zbilja poboljasala, ali ne dovoljno za moj ukus. Mesto 5-7kb/s, sada skida 8-12kb/s. Http stvarno radi OK, sto je caletu jedino i bitno, ali ...

Ne znam, stvarno mi nije jasno koji je vas problem sa torrentima,meni zaista savrseno rade, evo opet slike :

torrenti2.jpg

Nemoguce da samo meni rade OK torrenti a ostalima ne.

Bez brige, rade i meni, ali je istina da se izmedju 20 i 22h srozaju na nekih 12-15KB/s. Kod drugih znam da se to ne desava, malo sam obilazio ortake juce, ali prezivecu sa ta dva sata male brzine koje sam do pre dva meseca mogao samo da sanjam :)

Poslednja izmena:
Pretpostavljam da je to kod tebe zbog agregacije, verovatno u to vreme ljudi sa kojima delis taj link najvise skidaju.

Da odgovorim na pitanje postavljeno pre 5-6 postova. Koristim 512/128 kod NeoBee-ja. Poslednjih 10-ak dana se situacija dosta popravila. p2p je ograničen na 10-ak kB/s (ponekad skoči do 20). HTTP ide dobro. U zbiru imam protok do oko 55 kB/s.

hehehe, konacno

Ahhh, procitah ceo thread...

Trenutno koristim SBB, sa downloadom od 0.8-4Kb/s!!! Zvao sam ih par puta u rasponu od par meseci ali nisu nasli za shodno da otklone problem.

U decembru prosle godine sam se prijavio za ADSL. Izabrao sam neobee kao najjeftinijeg, ali sam se ujedno prijavio i kod sezampro, verat.net, beotel-a... Sve je bolje od SBB-a.

Da kazemo da je neobee bio "najbrzi". (iako se devojka kod sezama bunila da se nisam ni prijavio kod nje)

Pre par dana sam potpisao ugovor i uzeo Actiontec modem. Modem se povezuje SAMO preko USB-a. Moja greska sto nisam pitao ranije.

Prilikom instalacije modem je stalno izbacivao upozorenje da nije dobro instaliran. Imam naviku da uvek drzim otvoren device manager kad instaliram nesto novo... opet moja krivica ;)
Dovoljno je bilo pokrenuti Actiontech aplikaciju, zadati ADSL parametre i nafilovati modem.

Naravno to opet nije radilo. Morao sam da sacekam 1 dan da urade nesto sa adsl linijom.
Actiontec aplikacija je prijavljivala mrezu, svetleo je zeleni status bar... ali nikako nisam mogao da se konektujem. Dodje do verify user name and pass i tu zagalvi.

Ljudi iz teh podrske su rekli da je to do telekoma koji mora da uradi nesto sa adsl prikljuckom u centrali.
Posto problem nije bio sredjen u petak ostalo mi je da se susim do ponedeljka.

Danas, oko 15:40 me pozvao neobee i pitalo da li radi adsl.
Ja se konektovao, na trenutan bljesnula zelena strelica, izbacio par errora, i posle treceg pokusaja se konentovao :D

Prva merenja su pokazivala 216 kbps download i 48-50kbps upload.
Sa 16% overhead-a to je valjda to.

Igrao bih se jos ali morao sam da krenem na posao :d

Na prvu loptu sam zadovoljan. Mogu da otvorim mail, stranice se brzo otvaraju. Banja u odnosu na SBB.

Javicu sutra kako sljaka neki ozbiljniji download.

Ahahahahahaha

HTTP download je na 26KB/s !!!

BitTorrent upravo skida Andromedu na 20-26KB/s
(padne na 15-20KB/s ako pocnem da otvaram stranice. i naraste na 26 kad ne skidam nista)

Naspram SBB-a ovo je milina :D

Ping sa downloadom:
Reply from 66.249.93.104: bytes=32 time=908ms TTL=242
Reply from 66.249.93.104: bytes=32 time=1018ms TTL=243
Reply from 66.249.93.104: bytes=32 time=1257ms TTL=243
Reply from 66.249.93.104: bytes=32 time=872ms TTL=243

Normalan ping:
Reply from 66.249.93.104: bytes=32 time=76ms TTL=243
Reply from 66.249.93.104: bytes=32 time=81ms TTL=242
Reply from 66.249.93.104: bytes=32 time=79ms TTL=242
Reply from 66.249.93.104: bytes=32 time=75ms TTL=243

U odnosu na xxxx ms ping, xx ping je savrsenstvo :D

Ostaje mi da nabavim QoS ruter i da regulisem prioritete, pa cemo da zaigramo online.

Evo, posto je CoR "oziveo" topic, da se javim i ja.
Prijavio sam se za ADSL jos na pocetku 2005, naravno iz NS-a sam, pa sam morao dosta da cekam da bude uopste moguce, a potvrdio prijavu pocetkom februara. Posto sam se bio prijavio u petak, cekao sam do utorka da me nazovu da pokupim modem i da potpisem ugovor... sve ostalo je istorija :)
HTTP pichi 26,7 kB, torrenti variraju od oko 16-26, naravno zavisi od kvaliteta torrenta, Limewire Pro 26, DC++ prvih 5 minuta max brzina koju mogu od tog korisnika, a posle tih 5 minuta se vuche 1-3-4 kB (verovatno je do mojih podesavanja). u ovih nedelju dana nisam popio ni jedan diskonekt(ali nisam nonstop na netu, mozda bi i popio da jesam :) ),super brzina,od agregacije ni A(a znam barem dvojicu u kvartu koji su neobeejevci)u svakom slucaju super sam zadovoljan :)
Eto, toliko od mene...

Poslednja izmena:
Pa definitivno je da su sve probleme otklonili, ali je istina da su imali period 10-ak dana koji ce im pojedini jako tesko oprostiti. Ovim sada ne treba da se odusevljavamo zato, posto je to sasvim normalna brzina i veza. Samo ostaje da se nadamo da im se zaglupljivanje nece vise ponoviti.

@CoR

brate tebi SBB nije valjao ok, ali ima ljudi (ja ih znam nekoliko) kojima SBB ne da radi vec ubija kako radi. kombinacija lokalni HUB-ovi i internet HUB-ovi = ~80KB/s konstantnih na 256 paketu (256/128) za 2000din. Tebi je verovatno signal bio slab, a njih je mrzelo da stavljaju pojacivace jer si verovatno bio jedini u kvartu sa SBB netom, ili vas je bilo jako malo.

Sinoc sam pustio da se skida neki film preko bittorrenta... do jutra je stigao do 17% ali se i nekako zaglupeo.

Actiontec modem je prikazivao da imam konekciju ali nista nije radilo.
Jedan reconect je pomogao, ali zanima me kako to da otklonim. Ili da ga nateram da se automatski diskonektuje i konektuje.

@Agilni "10 dana loseg neta" !?! Pazi ovo:
Oktobar SBB pocinje da spusta brzinu doenloada, ali nista ozbiljno.
Novembar, net se vuce, prijavljujem stanje.
Decembar, 2x umirem u Tibiji jer je ping VECI od 4 SEKUNDE!!! Opet ih zovem, forumujem, kukam... i prijavljujem se za ADSL!
Januar, Net jos jadniji. download od 0.8 - 4KB/s
Februar, mikronsko poboljsanje... + konacno stize ADSL.

Da budem totalno iskren Neobee sam izabrao jer ima dz setup i najjeftiniji je.
One sekunde kad pocne da balavi s vezom, prelazim na Beotel, Ptt, Sezam... Na bilo sta!

Sa SBB-om sam bio zaista strpljiv, ali 5 meseci je 5 meseci. Sreca da imam tel.

@gx-x
Brate, ne znam! Gledao sam signale na "modemu" Na prvi pogled sve je OK. Zvao njih, raspitivao se. Niko nista pametno da kaze.

Ja zaista jesam na kraju duge ulice i net dobijam preko krova neke zgrade...

Ne znam sta su menjali jer prva 3-4 meseca sve je bilo savrseno! Ostatak je bio balavi puz golac.
Ja celo iskustvo sa SBB-om mogu da formulisem kao:

"Ziveo ADSL!"

Imas programcice koji detektuju bas takve prekide i reconnect-uju te.

Potrazi u ovoj "sobi", pisali smo o tome. Nisam imao mnogo vremena da probam to cudo, posto sam tada otprilike raskinuo ugovor sa Najebeejem, a sada na PTTu imam router, pa mi takvi programi em ne rade, em nemam ni potrebe za njima, posto router to odradi automatski, a i PTT ima prekide samo onda kada ih najavi, osim pre neki dan kad su me diskonektovali na par minuta, pokazalo se posle zbog prve promene IP adrese od prikljucenja, tj. od pre vise od 10 dana.

Nazalost, posto se i meni slicno desava potrazio sam taj programcic > LINK

Poz

Poslednja izmena:
Poslednja izmena:
ljudi imam dva velika problema. uzeo sam juce 256k kod neobee-a i instalirao sve i pokrenuo i sve radi lepo (emule 25-30kbps), ali sam primetio dva problema.
prvi je kad se dize XP (sp2). kad ide plavi "vozic" i treba da se pojavi plavi welcome ekran, monitor stoji crn jedno 2 minuta i tek onda ide welcome i da mi da se ulogujem. zvao sam tehnicku podrsku i rekli su mi da su primecena sporija dizanja windowsa kad se instalira drajver za modem, koji nije bas najsrecniji kako su mi rekli. ocigledno da windows ceka da se digne drajver za modem pa da me pusti da se ulogujem.da li je neko imao slican problem i kako ga je resio? modem je ActionTec.
drugi problem je vezano za igre. sad mi u taskbaru stoje 8-9 ikonica i zbog toga su igre pocele da seku, sto jako iritira. izgleda da nema igranja dok si na netu i download-ujes?
mozda ce prestati da seku, ako se diskonektujem i pogasim sve programe? sta mislite da li je to moguce? zao mi je da sad gasim emule, kad radi punom parom. opet se plasim da drajveri za modem prave problem, pa necu moci da se igram ni kad sve pogasim. ako ne prave problem, opet je ******, jer sam uzeo flat da skidam fajlove sa neta, pa ako moram da iskljucujem sve zivo da bi se igrao, onda na taj nacin gubim vreme za download, sto je bezveze. kakva su vasa iskustva?
novi sam u ovim vodama, pa molim za pomoc. svaki odgovor mi mnogo znaci, jer nemam kome da se obratim.
pozdrav

Poslednja izmena:
pa naravno da seckaju zbog emula, DC-a, sta god, uzimaju ti CPU i igre stucaju.

Sto se dizanja win-a tice, probaj da instaliras svez win.

Ja sam imao identican problem sa "dizanjem" XP-a. Isto je cekao oko 2 minuta posle provere particija...

Jedino sto se kod mene se sve sredilo samo od sebe kad su mi ukljucili nalog.

Imam SP2, koristimo isti modem... ne znam.

@gx-x:
znaci kapias da kad iskljucim emule da ce igre normalno da prorade? zauzece memorije je oko 400MB, ali to ne bi trebalo da bude problem jer imam 2GB. takodje, cini mi se da CPU nije previse zauzet. moracu jedanput da ikljucim emule, pa da probam. valjda ce biti u redu...
@CoR:
znaci dok ti jos nije bio pusten net imao si isti problem? i kad su ti pustili net normalno se dizao? kako ovo objasnjavas? da li je moguce da ce samo od sebe popraviti? od juce nisam gasio masinu, celu noc sam download-ovao, tako da ne znam da li se mozda popravilo, ali iskreno ne verujem...

ja u pocetku sa istim tim modemom nisam imao problema,ali posle nekog vremena javlja se ista situacija,treba par minuta da se upali i skljoca nesto u modemu :( tako da imamo isti problem...probao sam modem na nekoliko racunara i javlja se isti problem...jer mi mozes reci koja su ti podesavanja eMule jer ja na istom paketu imam neku uzasnu brzinu od 5-6 kb

sale prdez je napisao(la):
@CoR:
znaci dok ti jos nije bio pusten net imao si isti problem? i kad su ti pustili net normalno se dizao? kako ovo objasnjavas? da li je moguce da ce samo od sebe popraviti? od juce nisam gasio masinu, celu noc sam download-ovao, tako da ne znam da li se mozda popravilo, ali iskreno ne verujem...

Da, ja sam predpostavio da modem pokusava da dobije IP adresu od njihovog servera. I zaista se sve sredilo kad su mi pustili nalog.

U da lave, i meni je modem kliktao kao mazga! I zaista mi nije bilo prijatno. Em gledam win koji se zablokirao posle provere particija, em cujem par gadnih klikova.
Opasno sam se istripovao da mi crkava hdd.

@ssholovic:
ne razumem se ja u to previse, kao sto sam rekao ja sam novi u tim p2p vodama. probaj da podesis dl i ul parametre u cini mi se preferences, pa valjda treca stavka. ako imas 256k paket stavi dl 32, a ul 8kbps...mozda je do toga.
@CoR:
do sad sam procitao zadnjih 3-4 stranice u ovom topicu, i vidim da su iskustva sa neobee-jem krajnje podeljena...za sad dobro radi emule (prosek 25k, ide i preko 30, ali retko), surf je isto o.k. (barem je bio dok nisam potpalio emule). i meni se isto cuje skljockanje modema i cekam oko 2 min. na welcome ekran. izgleda da se to desava samo sa ovim nasim smrdljivim modemima. izgleda da smo instalirali budjave drajvere i oni sad karaju ceo sistem.
da ne kazem sto ne mogu da se igram dok downloadujem, ali to ipak nema veze sa neobee-jem.
kad bi me neko pitao za utisak posle jednog dana koriscenja, ne bih znao sta da mu odgovorim. ovo me strasno nervira prilikom dizanja windowsa, ne znam da li bi mozda reinstalacija drajvera za modem pomogla? sa druge strane, kompjuter se nece gasiti cesto, pa bih mozda i nekako mogao da predjem preko ovoga...videcu sta cu raditi u buducnosti... u krajnjem slucaju nista me ne kosta da promenim ISP-a, ali ko mi i onda garantuje da ce se problem resiti...
koliko sam skapirao i ti si nov kod neobee-ja tako da smo u istoj kasi obojica.
btw. kad mi se nije prokazao welcome ekran prvi put istripovao sam se da mi je mozda graficka crkla, sto ne bi nikako valjalo...i kasnije je i meni sto puta prijavljivao da modem nije dobro konfigurisan i sl. i onda sam ga resetovao (nema nikakav on/off switch, pa sam morao da cupam kabl) i drkao jos malo i onda je sam od sebe proradio. svasta. kako mogu da isporucuju takva djubrad od modema? uh.
p.s. je zna neko gde mogu da nadjem neki merac protoka?

Kod eMule-a u principu nema sta puno da se podesava osim broja konekcija, al' i to ne utice previse, posto ne ferma bas previse to sto mu se podesi...

Jednostavno mora da radi...

Modem je dz. zato je i jeftin krs.
Ja cu uskoro kupiti ruter. Tada cu "razduziti" njihov modem :)

DNS servis!!! Lave mislim da je to tvoj problem!
Ja imam gro servisa iskljuceno! Haha, cim odem kuci provericu, a ti za sada mozes da probas da ugasis DNS Client.

Ako to ne pomogle (a mislim da hoce) uvek imas dve mogucnosti:

1. kupis i koristis svoj modem/ruter sa LAN ulazima.

2. ugasis Actiontec ili uscupas usb kabl dok resetujes comp :d

p.s. javicu ti ako sam zgasio jos koji nepotreban servis ali mislim da je DNS tvoj problem ;)

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno