Šta je novo?

neobee ADSL

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
pa trebalo bi da su ti opcije ostale iste ? Ne znam kako je u ZA ali ako predjes na look n stop radu cu ti objasniti kako & sta. A nije ni pasive toliko los, samo ne mozes da searchujes druge passive usere i to je to.

Delija je napisao(la):
Presao i sad se tucem sa port forwarding-om... :wall:

Radi mi za eMule, al' mi ne radi za DC++, a na isti nacin sam podesio :trust: :trust: :trust: Kao passive user sam u DCu "ugasio"... :(

Meni je u DC++ radio bez ikakvog podesavanjam kao i u Limewire. Medjutim u Emuli i shareazi nije hteo.
Ti si dobio onaj Asus 4 port AAM6020BI? Znaci emule ti radi po onom uputstvu sa portforward.com za onaj slican modem?

Jos uvek se igram sa podesavanjima, pa ga non stop prekidam. Inace, max je isao nekih 35kb/s + kod cimera SoulSeek 20kb/s. Kad sve podesim napisacu izvestaj. ;)

@gx-x
Ma imam par gigabajta na queue-u sto sam dopola download-ovao od passive usera, pa ne mogu to da nastavim. Moracu da rabim tebe ili Dusana. :)

@G.Pikvik
Okruzenje je totalno drugacije od onog sa portforward.com, kao sto si rekao, al' iste opcije mogu da se nadju.
Radi meni DC++, ali samo u passive modu.

i delija koliko sve u svemu cekao na ptt?

Savet: ko je potpisao ugovor kod ptt-a , ceka josh uvek da mu se jave, a ima kod kuce svoj ruter-modem , neka odma zove njihov ptt help desk i pita dali je telekom montirao DSLAM na vasu liniju , ako jeste trazite parametre , podesite i vozite... (da ne bi cekali firmu Trident (ako se ne varam) iz BG-a u vezi njihovog Asus modema).
I ja se zezam sa PortForwardingom , u win-u slabo radi torrent ide do max 20KB/s , dok u linuxu (kada se ukljuci modul za port forwarding) sljaka preko 50KB/s ko lood. Kao sto rekoh josh se zezam sa portforwardingom pod win-om , javicu vam ako nesto provalim... Inace httpd pici sasvim lepo , povuce sa 400KB/s pa pada polako do 60KB/s u sustini 1MB sidje za 10sec.
btw. jer neko uspeo da namesti port forwarding na Siemens - Efficient Networks SpeedStream 5681 ruteru..
poz

@Dado
Firma se zove "Trigon"

@J__
Skoro 2 nedelje. 27. januara sam vratio modem NeoBEE-ju i potpisao ugovor kod PTT-a.

Evo i u ovom passive modu DC++ vuce 20kb/s, a cimer sa SoulSeek-om vuce 30kb/s

p.s. Izgleda da PTT rula, jedino su me zeznuli sa ovim router-om...

Zaje*ao sam ga! ;) :banana:

Mora u Connection Settings da se za podesi External / WAN IP. Jedino tako hoce da radi.

E sad ostaje pitanje koliko cesto nam provajder menja IP adresu, posto taj podatak mora da bude azuran... :trust:

Za to je potrebno da se konekcija raskine, zar ne?

Delija je napisao(la):
@Dado
Firma se zove "Trigon"

@J__
Skoro 2 nedelje. 27. januara sam vratio modem NeoBEE-ju i potpisao ugovor kod PTT-a.

Evo i u ovom passive modu DC++ vuce 20kb/s, a cimer sa SoulSeek-om vuce 30kb/s

p.s. Izgleda da PTT rula, jedino su me zeznuli sa ovim router-om...

Slicna prica, ali sa drugacijim zavrsetkom (trenutno). Vratio Neobee 25., odmah nakon toga potpisao sa PTT-om i danas dobio %#$$#% ASUS router koji nece da uspostavi vezu iako sve naizgled deluje ok (uredno je Local Area Connection - connected, svi parametri u TCP/IP su ok, router resetovan nebrojeno, probano iz 3 browsera, iskljuceni pop-up blokovi, firewall podesen pa posle i iskljucen ....). Prvo sam 3-put sve proverio, pa 8 puta ... pa 26 puta... dzaba :wall: Ne mogu do homepage-a za ADSL modem da dodjem, a kamoli dalje :mad: Jednostavno 192.168.1.1 ne daje znake zivota.
Sad su mi vec svi sumnjivi, a prvo ce Windows da plati i to koliko jos veceras :crash:

valek je napisao(la):
Slicna prica, ali sa drugacijim zavrsetkom (trenutno). Vratio Neobee 25., odmah nakon toga potpisao sa PTT-om i danas dobio %#$$#% ASUS router koji nece da uspostavi vezu iako sve naizgled deluje ok (uredno je Local Area Connection - connected, svi parametri u TCP/IP su ok, router resetovan nebrojeno, probano iz 3 browsera, iskljuceni pop-up blokovi, firewall podesen pa posle i iskljucen ....). Prvo sam 3-put sve proverio, pa 8 puta ... pa 26 puta... dzaba :wall: Ne mogu do homepage-a za ADSL modem da dodjem, a kamoli dalje :mad: Jednostavno 192.168.1.1 ne daje znake zivota.
Sad su mi vec svi sumnjivi, a prvo ce Windows da plati i to koliko jos veceras :crash:

ja sam imao isti problem sa mojim adsl ruterom i tim kablom. LAN je kao povezan , svi parametri u TCP/IP ok, ali nece do homepagea modema...na kraju sam promenio kablove, konektore pitaj boga koliko sam se drndao, cak je i jedan prijatelj iz poste ,koji radi na uvodjenju adsl, rekao da ne konta zasto neki utp kablovi rade a neki ne, na tom shit modemu...

http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=92729

eMule nece da se mrdne sa nule... :(

Ali je to mozda zato sto DC++ vuce 35Kb/s na mom kompu, a SoulSeek 20Kb/s na cimerovom kompu... :p

BTW, i pored toga, odziv pri surfu/skidanju mail-a je opasno dobar.

Sta da vam kazem, samo da potraje... :banana:

Mali off topic....
Da li kod PTT-a ono prva tri meseca 40% popusta znaci da se placa unapred za prva tri meseca ili ide mesec za mesec ali sa tom cenom ????
Ima li neko informacije kada ce dsl da stigne u Nis ?? Prvo je bilo septembar , pa decembar pa onda sigurno januar , a evo februar jos malo pa ...... :mad:

Mesecno se placa.

Ja jos uvek nisam platio, a uveli su mi juce. Verovatno ce stici kao uplatnica.

Nemoj samo da te iznenade sa tom uplatnicom :D

Vidim ja da ce polako ovaj thread da se pretvori u PTT ADSL... :p

Delija je napisao(la):
Vidim ja da ce polako ovaj thread da se pretvori u PTT ADSL... :p

Iskreno se nadam da nece.... Ako se pretvori u post o PTT-u onda si jako baksuzan covek :d ... Ili jako srecan da ubodes dva losa provajdera. :,,:

@Delija:

iscackaj malo informacije o tom ruteri, vidi koje portove je najbolje da koristis za TCP/UDP pa forwarduj te portove. IP adresa se meni menja bez ikakvog rekonektovanja recimo jednom na dan ili nekad na dva dana, nisam pratio bas mnogo. Trebalo bi da mozes na ruteru da namestis automatski update ip adrese, to takodje imas i u DC-u (ne znam kako je to reseno u strong DC-u, znam za DC++, LDC++ i PeerWeb, verovatno je isto i za Strong...). Bitno je samo da forwardujes portove i da portovi nisu ispod 1200 i 20000 (tako sam cuo da je najbolje).

Ne mogu da stavim u DCu da se to radi automatski, posto router "krije" externu adresu, a nesto od tog port forwarding-a koji radi, DCu ne odgovara, a eMule nema taj problem.

Poceo je nocas i eMule da vuce, tako da je sada protok eMule + SoulSeek + DC++ = ~55Kb/s

Veza od prvog prikljucenja pre nekih 15 sati nije pucala, a cimer i ja smo zajedno za to vreme skinuli oko 2.5Gb. sto mu dodje oko 50Kb/s

Malo je reci da sam zadovoljan posle onog sra**a od NeoBEE-ja... :banana:

p.s. Jedino sto me je iznerviralo je sto PTT ne daje email nalog uz ADSL pretplatu :trust:, ali sad kad sam podesio gmail nalog u Outlook-u, njihov nalog mi ne treba ni pod razno.

Delija je napisao(la):
Ne mogu da stavim u DCu da se to radi automatski, posto router "krije" externu adresu, a nesto od tog port forwarding-a koji radi, DCu ne odgovara, a eMule nema taj problem.

Poceo je nocas i eMule da vuce, tako da je sada protok eMule + SoulSeek + DC++ = ~55Kb/s

Veza od prvog prikljucenja pre nekih 15 sati nije pucala, a cimer i ja smo zajedno za to vreme skinuli oko 2.5Gb. sto mu dodje oko 50Kb/s

Malo je reci da sam zadovoljan posle onog sra**a od NeoBEE-ja... :banana:

p.s. Jedino sto me je iznerviralo je sto PTT ne daje email nalog uz ADSL pretplatu :trust:, ali sad kad sam podesio gmail nalog u Outlook-u, njihov nalog mi ne treba ni pod razno.

znaci ti si uzeo paket od 512?

Dap ;)

Uzeo drugu mreznu (3Com) i resio problem. Izgleda da se GBit Lan na NF8 nesto ne slaze sa routerom, ko ce ga znati. U svakom slucaju sljaka, ali trenutno nesto bas sporo :(

Sta ti sporo radi, drugar? P2P ili sve?

Ukljucili me na 256K umesto na 512K kako pise u ugovoru. Bedak :( Moram sutra da zovem da se to ispravi.

E bas te "hoce"... :(

Malo sam kopao po netu i ovaj Asus AAM6020BI koji deli PTT je radjen za rusko trziste:
http://ru.asus.com/products.aspx?l1=13&l2=0&l3=0&model=45&modelmenu=1

Znaci na Asus Global site-u, ni reci o njemu. Na nasem yuasus, takodje ni reci... na madjarskom - nista, ali zato bato evo ga na ruskom. Ovaj baja iz Trigon-a (koji imaju ugovor sa PTT-om i ekskluzivu za uvodjenje kod krajnjih korisnika) mi rece da ove routere placa 50€ i kao radi na granici isplativosti sa ovim cenama PTT-a koje su po njemu sramotno niske :))))))) Vrh. Sam vrh :lol Ako ih je iz Rusije uvezao za preko 15-20€... hmm... bicu iznenadjen.

No to nije ni bitno, bitan je port forward za µtorrent. Zna li neko kako se to radi na ovom modelu?

@valek
Ima ga i na nemackom Asus sajtu! ;)

Evo zasto mi ne radi eMule... :d :banana:

Napomena: max protok je nabijen u trenutku kad mi je neki projekat u Visual Studio-u povukao 100% procesorskog vremena, pa se Bandwidth monitor zaglupio.

p.s. Ono sto je najjace je da i pored svega toga surf radi odlicno. :banana:

opaaa :) evo ga jos jedan ce da nam se prikljuci na trackmaniji, odlicno ! Mene ruka boli od juce vozio sam 8 sati bez prekida :d

izvninjavam se za off t.

Delija, jesi ti uzeo za prva 3 meseca 512k a potom ces preci na 256? Jel su ti rekli u korisnickom servisu da to moze?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno