Šta je novo?

neobee ADSL

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
To mi je bila prva ideja, ali ako nastavi ovako da radi, verovatno cu ostati na ovom paketu. ;)

p.s. Kazu da nije problem, za divno cudo.

pa nigde nije problem, platis i klatis. Proveri da li se naplacuje prelaza k sa vece brzine na manju, obrnuto niko ne naplacuje to znam.

Meni rekose da se ne placa nista, samo da treba javiti bar 10-ak dana pre isteka pretplate za tekuci mesec.

Ala se offtopikujete... ovo je Neobee ADSL a ne PTT ADSL :)
Elem, ja se prijavih juce i ocekujem modem od Neobeeja... imam poverenja da cje da se poprave ako vec nisu jer koristim njihov dial-up vec 2-3 godine i skoro uvek su imali korektnu brzinu i stabilnost.No flame, please :d

Poslednja izmena:
Sta da ti kazem, nego RIP... ovaj good luck... :d :p

Neobee savrseno radi i ne postoje uopste vise osnove za pljuvanje. D/L preko torrenta ne pada ispod 25 kb/s, sa ftp-om vise nema problema, http nikada i nije bio pod znakom pitanja... Jednom recju PTT trenutno nije nista bolji od Neobee-ja osim sto se dobija bolji ASUS modem/ruter posto su ovi Actiontec teski krshevi (kada rade rade OK ali je jako velik procenat pokvarenih).

ja sam dobio od neobee asus 4 port //

Nisam nista manje ni ocekivao od Neobee-ja, imaju stvarno dobru ekipu i jako se trude da nam svima pruze sto bolju internet uslugu... a vi sto ste napustili neobee srecno vam bilo, nama manje agregacije :D

Ovako poslao sam 1.18.2006 adsl zahtev neobee-ju. Zatim sam u roku od pet dana
[1.23.06] dobio e-mail:
Nakon sto smo proverili mogucnost instalacije ADSL prikljucka na Vasem telefonskom broju 011 *******, obavestavamo Vas da, na zalost, trenutno ne postoji
tehnicka mogucnost realizacije ADSL servisa.
"Po ispunjenju tehnickih uslova od strane Telekoma Srbija AD, odnosno pocetka
isporuke ADSL-a u Vasem gradu, ponovicemo zahtev za proverom mogucnosti
instalacije prikljucka na Vasem telefonskom broju i ponovo Vas izvestiti o
mogucnosti realizacije Vaseg zahteva."

Zivim u Beogradu (Dorcol), i dosad nikakva e-mail obavestenja,NISTA.
Da li treba da zovem telekom ili ponovo Neobee, ne znam ni ja sta.
I da li ima neko u bg-u da ima adsl Neobee ili je zasad iskljucivo samo za Novi Sad?

Ja sam iz Beograda, gde Neobee cak i bolje sljaka, po nekom utisku na ovih 30 strana.

Koliko vidim, ti nemas tehnickih mogucnosti (PCM najverovatnije, posto si stavio 7 zvezdica za broj), ili su svi kapaciteti trenutno popunjeni na tvojoj centrali. U svakom slucaju, cimaj telekom. Mada mozes i jedne i druge, nista te nece kostati.

SnakeEyes je napisao(la):
Neobee savrseno radi i ne postoje uopste vise osnove za pljuvanje. D/L preko torrenta ne pada ispod 25 kb/s, sa ftp-om vise nema problema, http nikada i nije bio pod znakom pitanja... Jednom recju PTT trenutno nije nista bolji od Neobee-ja osim sto se dobija bolji ASUS modem/ruter posto su ovi Actiontec teski krshevi (kada rade rade OK ali je jako velik procenat pokvarenih).

i ovde ISTO, doduse ne koristim pirat2pirat, ovaj, pardon p2p, ali od kako se silni p2p useri skinuse s grbace neobee-a, generalni utisak je da sve radi realno bolje. :D

sto samo ukazuje na mali adsl kapacitet kojim raspolaze neoobee :smash:
ali, meni jos uvek odgovara nivo i kvalitet njihovih usluga, tako da sam do daljnjeg njihov korisnik :type:

:wave:

Stvarno mi nije jasno zasto se korisnici toliko zale na los kvalitet ADSL modema ?
Pa ljudi, ako vam ne odgovaraju ti "krsevi" odete lepo i kupite ADSL modem.Valda znate da ih ima za od 20-60 Eura i to svetskih brendova. D.Link ZiXeL...

@valter
pa zato sto ga dobiju za dzabe...

@agilni
xexexe !!!

ajde jedan test: upalite emule i vucite dva tri fajla, uporedo upalite i DC klijent, namestite ga (ako vec nije) da moze da povuce bar 5 file-ova, i uradite search za 5 razlicitih fajlova i stavite da se skidaju (nadjite za fajlove usere sa slobodnim slotovima). DC klijent bi trebalo da pocne da vuce svih 5 fajlova cim skine fileliste od doticnih usera. E aj probajte to pa javite da li vam radi, posto je meni par ljudi sa naebee-a reklo da im to malo malo pa ne radi. Ne mora emule, moze i par torrenata.

Moram opet da podrivam redove... :d

Podesih da mi u isto vreme vuku i eMule i DC++ i to po otprilike 20-25Kb/s svaki, a cimer, naravno :), jos uvek vuce sa SoulSeek-om nekih 10Kb/s... :banana:

Ako vam i ovo nije dovoljno da sutnete NeoBEE, onda... :d

Meni je sasvim dovoljno (na ptt-u) da povucem torrent sa 50KB/s a pored toga da mi se ne skenjava httpd, a pingovi su zaista odlicni...
btw. drzim se onoga sto sam u prethodnim postovima reko za neobee, u svakom slucaju vreme ce pokazati zar ne? :D

gx-x je napisao(la):
ajde jedan test: upalite emule i vucite dva tri fajla, uporedo upalite i DC klijent, namestite ga (ako vec nije) da moze da povuce bar 5 file-ova, i uradite search za 5 razlicitih fajlova i stavite da se skidaju (nadjite za fajlove usere sa slobodnim slotovima). DC klijent bi trebalo da pocne da vuce svih 5 fajlova cim skine fileliste od doticnih usera. E aj probajte to pa javite da li vam radi, posto je meni par ljudi sa naebee-a reklo da im to malo malo pa ne radi. Ne mora emule, moze i par torrenata.

Evo ja konkretno mogu reci za torrente i limewire. Trenutno sa torrenta skidam dva fajla i ogranicio sam d/l na 25 kb/s a istovremeno sa limewire-a skidam dve pesme koje zajedno vuku nekih 4 kb/s. Imam 256k paket tako da je to i neki maksimum 1 kb dole/gore.

Delija je napisao(la):
Ako vam i ovo nije dovoljno da sutnete NeoBEE, onda...

Ne razumem te, pa isto mozes raditi i sa Neobee-jem, nista posebno.

pa ne mozes u tome i jeste problem - probaj pa se uveri sam !

gx-x je napisao(la):

Bilo je nezamislivo neko vreme, sada to radi bez problema. Proveri ponovo sa tim Neobee drugarima.

juce provereno nije radilo kod dvojice...prekljuce je radilo, danas ne znam da li radi a i bole me bas, ako je vama dobro i meni je :D

To je taj stav :d
Danas je moja baba zabelezila poziv od nekog "Provajdera", a danas se ne javljaju, pa cu morati sutra da ih zovem :d
Mozda mi je danas srecan dan :)

@gx-x
Ma bas to, drugar ;)

Vise bandwith-a za nas kog "ne-Najebee-jevskih" :d provajdera. :D

Poslednja izmena:
gx-x je napisao(la):
juce provereno nije radilo kod dvojice...prekljuce je radilo, danas ne znam da li radi a i bole me bas, ako je vama dobro i meni je :D

Onda provoreno ti tvoji drugari nisu znali nesto da podese posto je i juce i prethodnih 10 dana sve savrseno radilo. I ovo ti necu potvrditi samo ja nego i svi ostali koji koriste neobee ADSL. Uostalom ovde kritikujete samo ti i Delija a obojica nista na Neobee-ju, doduse jasno mi je zasto ih Delija kritikuje jer u periodu u kojem je on imao neobee adsl p2p programi zaista nisu dobro radili, ali prethodnih 10 dana sve radi savrseno ocigledno su otklonjeni problemi koji su postojali.

svi ostali sem moja dva drugara koja nisu nista dirala, sve je isto, samo nekada radi a cesto ne radi. Ako je tebi zadnjih 10 dana sve super radilo, a telekom vrsi radove na mrezi jos uvek, onda mogu misliti kako izgleda kad vam ne radi dobro net posto je zadnjih 6 dana od kako telekom ceprka net znatno losiji (u proseku gledano, oce nekada da zastajkuje i da se tripuje).

Pa mozda je bas problem u tome sto nisu nista dirali, ne znam koji program za torrente koriste ali moguce je da im d/l torrenta ugusi ceo link pa da nista pored toga ne moze da im radi. Kod Neobee-ja ti garantujem da net nije nista losiji otkako Telekom vrsi te radove, ako hoces postovacu ti statistiku koliko sam toga skinuo u prethodnih 6 dana. Nesto malo manje od 10 GB (9.7GB) sam skinuo u proteklih 6 dana a napominjem da nisam non stop online. To valjda dovoljno govori da Neobee radi OK.

@gx-x
Sto se prekida tice, ja stvarno nisam imao nijedan za ova 3 dana koliko sam na PTTu.

SnakeEyes je napisao(la):
Pa mozda je bas problem u tome sto nisu nista dirali, ne znam koji program za torrente koriste ali moguce je da im d/l torrenta ugusi ceo link pa da nista pored toga ne moze da im radi.
...
To valjda dovoljno govori da Neobee radi OK.

Ne, to eventualno govori da tebi Neobee radi ok. Ja imam njihov ADSL dvije nedelje i za to vrijeme svega par sati su torenti radili normalno. Ostatak vremena mi je download bio oko 5-6 KB/s. HTTP uglavnom radi punom brzinom. Problem nije u podešavanjima jer taj isti Azureus radi bez problema kad isključim ADSL i izađem na internet preko kablovskog modema (PTT KDS).

LM, kome radi - super, kome ne radi uvijek može (i treba) da promjeni provajdera.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno