Šta je novo?

neobee ADSL

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Delija, sta je problem kod tebe?

Ja sam otisao kod beotela.
Prvi dan kad sam otisao kod neobija i oni trazili odmah zahtev za demontiranje, iskljucili su mi net iz telekoma u orku od sat vremena.
Sutra dan me zvali iz telekoma da me pitaju da li je potrebna demontaza ili nije. Kazem im da nije jer samo menjam provajdera.
Treci dan odem i potpisem ugovor sa beotelom, dobijem opremu. I tad posalju zahtev telekomu da mi otvore port (koji su onda tako brzo zatvorili). To je bio petak. Taj dan nisu otvorili port.
Taman dosao vidend (ovaj), subotu nisu radli, danas pogotovo.
Nadam se da sutra dobijam net.

Nije istina, rade subotom:) secam se, bila je subota, rano jutro, zvoni tel ja sav besan da vidim ko je, kad ono telekom, ukljucili smo vam ADSL, odma me prosao bes:)

@commet hnter:

ti si pretpostavljam iz BG-a ? :S:

Slaninar je napisao(la):
Cini mi se da je ovaj SnakeEyes najmanje zaposlen u Neobee jer samo njemu radi kako treba...

i meni radi sasvim ok od samog pocetka, a nisam zaposlen u neobee ni u mojoj lok. tel. centrali...
i slazem se sa Čensi G.-om

:wave:

Poslednja izmena:
Comet Hunter je napisao(la):
Delija, sta je problem kod tebe?

Ja sam otisao kod beotela.
Prvi dan kad sam otisao kod neobija i oni trazili odmah zahtev za demontiranje, iskljucili su mi net iz telekoma u orku od sat vremena.
Sutra dan me zvali iz telekoma da me pitaju da li je potrebna demontaza ili nije. Kazem im da nije jer samo menjam provajdera.
Treci dan odem i potpisem ugovor sa beotelom, dobijem opremu. I tad posalju zahtev telekomu da mi otvore port (koji su onda tako brzo zatvorili). To je bio petak. Taj dan nisu otvorili port.
Taman dosao vidend (ovaj), subotu nisu radli, danas pogotovo.
Nadam se da sutra dobijam net.

Problem je sto sam raskid trazio proslog petka (kada sam im i vratio opremu) i trebali su da mi jave mail-om (tako su mi rekli) kada to bude odradjeno od strane Telekoma. Jos uvek nisu nista javili.

Tog istog petka sam potpisao ugovor sa PTT-om, tako da vise ne znam da li cekam na NeoBEE da me "raskvace" ili na PTT da me zakace... :S:

p.s. Videcu ovih dana od nekoga da uzmem modem da vidim da li su me otkacili...

Jok iz ns-a.
Inace ne rade subotom. Radili su jedino kad im je bila vanredna situacija, tj. inicjalno ukljucenje adsl-a. Sad ne rade ni poslepodne (posle 4) a kamoli vikendom. Samo dezurstva, naravno.

Ja nisam vratio opremu neobiju nego sam otisao tamo i trazio da posalju zahtev za demontiranje (jer po njihovoj prici oni moraju to da urade), a kao da koristim moj nalog dok ne istekne.
Kad ono telekom iskljucio port posle sat vremena.

Ja sam dovoljno izpi**eo od NeoBEE-ja da sam im teatralno vratio njihovo sr*** od opreme. :d

p.s. Niko me nije zvao iz Telekoma, tako da me bas zanima kako ce tvoja prica da se zavrsi.

E dok sam ne uzmes stvar u svoje ruke... :banana:

Sutra kad dodju ljudi iz Trigon-a iz BGa javljam utiske! ;)

Uzeo telefon u ruke i zvao sve redom... :)

Evo kako treba da se radi

Evo kako treba da se radi
www.ptt.yu
: Obaveštenje!

Obaveštavamo Vas da će u utorak, 07.02.2006., u periodu od 08:00 do 16:00h, zbog neodložnih radova u mreži "Telekom Srbija" a.d. doći do prekida u Internet saobraćaju za ADSL i SHDSL korisnike na sledećim lokacijama: Tošin Bunar, Novi Beograd, Zemun, Bežanija, Žarkovo, Čukarica, Dedinje, Železnik. Očekivano vreme trajanja prekida je 60 minuta po lokaciji.

:: Obaveštenje!

Obaveštavamo Vas da će u ponedeljak, 06.02.2006., u periodu od 08:00 do 16:00h, zbog neodložnih radova u mreži "Telekom Srbija" a.d. doći do prekida u Internet saobraćaju za ADSL i SHDSL korisnike na sledećim lokacijama: Tošin Bunar, Novi Beograd, Zemun, Bežanija. Očekivano vreme trajanja prekida je 60 minuta po lokaciji.

Ima li neko neki Telekomov broj gde bih mogao da se informisem da li ce i kad biti dodavani novi DSLAM-ovi na nekoj centrali? (konkretno Čukarica)

Evo, ja se javljam sa beotela.
Sve je trajalo ukupno 4 dana sa vikendom.

Druga stvar je da su ljudi koji rade na 9813 neverovatno nesposobni i neobuceni.
Pokusao sam da dobijem neke informacije iz telekoma. Zovem ja 9813 kazem da mi imam pitanje za adsla daju meni oni neki broj.
Medjutim, daju mi broj ptt.net provajdera. Zovem ja njih ponovo i trazim neki drugi broj. "Ne, to je taj broj". Rekoh nije meni treba neko u telekomu, a ne ptt.net. Objasnm ja njoj jos sve jednaput.
Pita ona, a koja ste vi centrala. Rekoh satelit. Pa vi nemate tehnickih mogucnosti. :) Kako nemam kad sam koristio adsl mesec dana. Ne, niste mogli, jer vi nemate teh. mogucnosti. :)) DObro nemam teh mogucnosti, ali dajte vi meni nekog u telekomu. Opet ona meni daje ptt.net broj, kaze to je za adsl. Rekoh, ja bih molio nekog u telekomu vezano za adsl infrastrukturu, ne broj provajdera koji nema nikakve veze sa telekomom. Vidim ja ona nema pojma pa pocnem da joj crtam. Recimo da ja zelim da idem u grcku i trazim od vas grcku ambasadu. A vi meni dajete broj norveske ambasade pod izgovorom da i oni izdaju vize.
Ta zena opet istu pricu. Ja pokusam da objasnim sve poslednji put. Ona odgovara da telekom nema nikakavih veza sa internetom, to sve radi ptt.net. I dajem mi broj. Rekoh jel ste vi iz telekoma ili ptt-a. Iz telekoma. Pa sto mi onda dajete broj ptt-a? Pa, oni su za internet.
Tad sam ja popizdeo od njih, ona od mene i prekinem vezu. Za cega li sluzi taj info centar? katastrofa.

Poslednja izmena:
Vidim da su neki imali probleme sa ASUS-ovim 4-portnim router-om, pa ako su ih resili, bilo bi lepo da ovde iznesu svoja iskustva u podesavanju port forwarding-a i tih cuda za P2P.

p.s. Sutra treba da dobijem ASUS od PTTa - posto nemaju USB modeme trenutno, "uvlalili" su mi 4-portni router :), pa rek'o da unapred pokupim uputstva. ;)

ja koristim neobee ADSL 256 kb vec nekih dva mesec i po sada , i zaista odlicno radi, sa 25,26,27 kb tako da svi koji se pitaju da li da ga uvedu,ako imaju uslove za to neka ucine

Прочитај коментаре од почетка па до сада, па тек онда саветуј људе да баце паре..

А можда ни тад ;)

"Padobranac" :) hoce da kaze da smo svi blesavi, a on pametan... :S: :wall:

opet njesra... danas kurton iako nisam nishta skidao danima... sada probam kad ono kuron 00-16kb/s i da josh jedna stvar: kada je ishlo normalno pre par dana ono 27kb/s i meni je ishlo tako nekako li cemu onda meni tih 512? kada svima ide isto bilo koji paket da imash :/

J__ je napisao(la):
opet njesra... danas kurton iako nisam nishta skidao danima... sada probam kad ono kuron 00-16kb/s i da josh jedna stvar: kada je ishlo normalno pre par dana ono 27kb/s i meni je ishlo tako nekako li cemu onda meni tih 512? kada svima ide isto bilo koji paket da imash :/

Bas sam to hteo da napisem.Opet su se vratili na stari fazon!!!

idem da se obesim... ja sam lud shto sam im platio i ovaj mesec :wall: :whip:

Stvarno mi nije jasno zbog cega vama radi lose, meni sve ovo vreme d/l torrenta radi odlicno. Evo i slike da vam to demostrira (napomena u pitanju je torrent osrednjeg kvaliteta pa zbog toga izvlacim d/l od nekih 22 kb/s u proseku).

torrenti.jpg

Koj paket ti imas sa 9.7kb/s upload-a? :trust:

Ili je to samo peak?

@snake pa ide i meni kao i tebi ali ja za razliku od tebe imam 512 paket... koji mi sa p2p ide isto kao i tebi... sa http-om je druga prica

Jel ima razlike izmedju Torente-a i DC++ programa, posto vidim da svima koji koriste Torente na neobee-ju veza ide super. Meni na DC++ uopste ne radi kako treba odnsno kao posle 14.1. oko 4-5 KB. Jel ima nekog sa DC++ da mu radi na 2x KB veza.

i chekaj ,koliko sam ja zakljuchio,u novom sadu je ****** a u bg ok radi neobee adsl??

..ili greshim!

i neznam da li ste svesni toga ali provajder ce vas naravno je8ati ako downloadujete brda,jednostavno vam smanji protok!!!

i da video sam na neobee sajtu,u basic ili home paketima(to je ovo 256k soma ipo) pishe agregacija 1/16,a u soho paketima 1/8! shta je to?? kapiram da nas 16 ili 8 kache na jedan pravi prikljuchak,a?il sam lupio :)

p.s.nisam uzo neobee,al se opasno razmishljam,i nije mi toliko bitno da bude neki ludachki download,nego samo da mi surf radi kako treba,a download kad se skine,skine,a ovde sam izvalio da se svi na sve zale i svi sve hvale!tako da nemam pojma shta da radim!MA... platim jedan mesec pa vidim!

Poslednja izmena:
@Delija
jesi li presao na ptt i kakvi su utisci...najpre p2p...posto je na neobee krs pravi(papa od 9/02)

poz

Mahatma je napisao(la):
i chekaj ,koliko sam ja zakljuchio,u novom sadu je ****** a u bg ok radi neobee adsl??

..ili greshim!

i neznam da li ste svesni toga ali provajder ce vas naravno je8ati ako downloadujete brda,jednostavno vam smanji protok!!!

i da video sam na neobee sajtu,u basic ili home paketima(to je ovo 256k soma ipo) pishe agregacija 1/16,a u soho paketima 1/8! shta je to?? kapiram da nas 16 ili 8 kache na jedan pravi prikljuchak,a?il sam lupio :)

p.s.nisam uzo neobee,al se opasno razmishljam,i nije mi toliko bitno da bude neki ludachki download,nego samo da mi surf radi kako treba,a download kad se skine,skine,a ovde sam izvalio da se svi na sve zale i svi sve hvale!tako da nemam pojma shta da radim!MA... platim jedan mesec pa vidim!

ma nemoj ? ;) kako nas na sezamu ne jebu ?

PS. juce sam imao par prekida (bez pucanja veze) na po 2-3 sec totalno stao net, a u isto vreme pitam neke sa neobee-a ceo dan im net ne radi tj radi ali uzas, navodno zbog radova u telekomu (sto jeste istina, ali tamo gde meni prekine na 2 sec i to 3 puta za ceo dan, ovom drugaru sa najebee prekine na 2 sata 5 puta na dan :( )

Presao i sad se tucem sa port forwarding-om... :wall:

Radi mi za eMule, al' mi ne radi za DC++, a na isti nacin sam podesio :trust: :trust: :trust: Kao passive user sam u DCu "ugasio"... :(

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno