hehehe, konacno
Ahhh, procitah ceo thread...
Trenutno koristim SBB, sa downloadom od 0.8-4Kb/s!!! Zvao sam ih par puta u rasponu od par meseci ali nisu nasli za shodno da otklone problem.
U decembru prosle godine sam se prijavio za ADSL. Izabrao sam neobee kao najjeftinijeg, ali sam se ujedno prijavio i kod sezampro, verat.net, beotel-a... Sve je bolje od SBB-a.
Da kazemo da je neobee bio "najbrzi". (iako se devojka kod sezama bunila da se nisam ni prijavio kod nje)
Pre par dana sam potpisao ugovor i uzeo Actiontec modem. Modem se povezuje SAMO preko USB-a. Moja greska sto nisam pitao ranije.
Prilikom instalacije modem je stalno izbacivao upozorenje da nije dobro instaliran. Imam naviku da uvek drzim otvoren device manager kad instaliram nesto novo... opet moja krivica

Dovoljno je bilo pokrenuti Actiontech aplikaciju, zadati ADSL parametre i nafilovati modem.
Naravno to opet nije radilo. Morao sam da sacekam 1 dan da urade nesto sa adsl linijom.
Actiontec aplikacija je prijavljivala mrezu, svetleo je zeleni status bar... ali nikako nisam mogao da se konektujem. Dodje do verify user name and pass i tu zagalvi.
Ljudi iz teh podrske su rekli da je to do telekoma koji mora da uradi nesto sa adsl prikljuckom u centrali.
Posto problem nije bio sredjen u petak ostalo mi je da se susim do ponedeljka.
Danas, oko 15:40 me pozvao neobee i pitalo da li radi adsl.
Ja se konektovao, na trenutan bljesnula zelena strelica, izbacio par errora, i posle treceg pokusaja se konentovao
Prva merenja su pokazivala 216 kbps download i 48-50kbps upload.
Sa 16% overhead-a to je valjda to.
Igrao bih se jos ali morao sam da krenem na posao :d
Na prvu loptu sam zadovoljan. Mogu da otvorim mail, stranice se brzo otvaraju. Banja u odnosu na SBB.
Javicu sutra kako sljaka neki ozbiljniji download.