Šta je novo?

neobee ADSL

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
jel neko uzeo ptt? kako ide?

ovo je jos uvek katastrofa.....................................................................

Gde kupiti mikrofilter? Zvao sam Logo i nemaju, jurim po netu vec sat vremena i nista?

Znaci, treba mi samo jedan mikrofilter, za drugi telefon, posto sam u ADSL paketu dobio samo jedan!

Bese kratko

Danas posle prekida konekcije od jedno pola sata emule leteo 23kB/s, bese kratko ali slatko, posle toga opet kilavo max 5kB/s :mad:

Spirit je napisao(la):
Gde kupiti mikrofilter? Zvao sam Logo i nemaju, jurim po netu vec sat vremena i nista?

Znaci, treba mi samo jedan mikrofilter, za drugi telefon, posto sam u ADSL paketu dobio samo jedan!
ako si u NS, Futoska 2, Intersmart

Hmmm, nope?
Beograd, Novi Beograd.

Moze i spliter, mada sam cuo da su mikrofilteri dizajnerski lepsi :D

sad sam bas pricao sa prijateljem iz UK, trenutno skida neke tutorijale i filmove brzinom 400 KB/sec, preko p2p i http :D :d :p

ja evo vucem nekih 10 KB vec par sati... :bottle: :guitar:

@ Spirit

NETIX - Bregalnička 9a, www.netix.co.yu - imas i cenovnik na sajtu (ukoliko ga jos rade, PM-uj me).

Sto se tice Neobee-a, na kratko sam se danas ponadao da ce sve biti u redu, ali sada sam definitivno popeezdeo.

Poslednja izmena:
Imam predlog za pacenike neobee

Evo vidim G.Pivik ima prijatelja u UK. Mogli da napravimo arazman, narucimo coveku sta da nam skine i onda nek on digne neki ftp server pa da skidamo od njega. Jos samo kad bi covek pristao. :d
Sad sve vise verujem da seku P2P, kad im nesto rikne i ponovo podignu sistem P2P radi jedno kratko vreme a onda se najevrovatnije pokukjljucuje neki prog koji lovi P2P i krene filtriranje P2P korisnika. Nije normalno da za preko 2 meseca skinem samo 19GB sto kroz http,ftp i P2P. Evo patim se sa nekim divx vec par nedelja dosao sam na 80% (hebem ti divx nebi ga ni skidao da mi ga cerka ne trazi i smara me), emule malo muzike za moju dusu dosad skinuo 3 ili 4 CD, nemoguce da bas uvek potrefima da nema onih od kojih se skida.
:crash: neobee :crash:

Poslednja izmena od urednika:
do sada uvek posle onog prekida krene ok da skida, cak i do 28KB, al odmah nakon sat padne...

(ccc...o cemu mi pricamo..)

pazi ovo, cim sam poslao ovaj post dl na p2p narastao na 30 KB, trajalo nekih 70 sec, i onda opet na 10 KB... :banana: :banana:

Poslednja izmena:
Ma to verovatno ono dok ljudi ne poskontavaju da je proradio net.. :)

Spirit je napisao(la):
Gde kupiti mikrofilter?!

На бувљаку су око 300 кинти, BeoCity их продаје за исту суму, а предпостављам да и ПТТ као и већина провајдера продају та мала г0в4нц4 :)

lega99 je napisao(la):
Evo vidim G.Pivik ima prijatelja u UK. Mogli da napravimo arazman, narucimo coveku sta da nam skine i onda nek on digne neki ftp server pa da skidamo od njega. Jos samo kad bi covek pristao. :d
Sad sve vise verujem da seku P2P, kad im nesto rikne i ponovo podignu sistem P2P radi jedno kratko vreme a onda se najevrovatnije pokukjljucuje neki prog koji lovi P2P i krene filtriranje P2P korisnika. Nije normalno da za preko 2 meseca skinem samo 19GB sto kroz http,ftp i P2P. Evo patim se sa nekim divx vec par nedelja dosao sam na 80% (hebem ti divx nebi ga ni skidao da mi ga cerka ne trazi i smara me), emule malo muzike za moju dusu dosad skinuo 3 ili 4 CD, nemoguce da bas uvek potrefima da nema onih od kojih se skida.
:crash: neobee :crash:
...pa ako ti smeta toliko sto P2P neradi kako treba...sto ga koristis i dalje ???
Uzmi NEWS nalog i skidaj uvek max brzinom...
Jeste da kosta 10 Dolara/mesecno, ali mozes da podelis to sa nekim na 2 dela...
+ protok se prilagodjava...znaci komotno mozes da SURF-ujes...on automatski smanji brzinu...ovako kad upalis P2P...ne mozes ni google da otvoris...
News je neizleciva bolest...ko jednom proba...ne silazi sa njega...:eek:)))

Ne znam kakva je situacija kod ostalih korisnika ali meni su, nakon sinocnjeg prekida veze koji je trajao od 21h do nekih 22h i za vreme kojeg je bilo nemoguce konektovati se,torrenti poceli da rade odlicno, skidam sa bitspiritom 25 kb/s. Napominjem da sam torrente skidao isti taj dan do 21h i tada se sve vuklo brzinom od 5kb/s. Znaci ocigledno je taj prekid imao neke veze sa zavrtanjem portova od strane Neobee-ja. E sad dal su se opametili kada su videli kako im se korisnici osipaju pa resili da nam daju ono sto smo im platili ili ce ponovo onemoguciti P2P videcemo. Za sada sve radi OK, samo nek tako ostane.

Jeste, radi za sada kako treba, ali ocigleno je da imaju nekih problema. Nadam se da je pocetak februara ipak znacio neko popravljanje stvari. Videcemo, rano je jos.

Proradilo i radi jos uvek

Od juce uvece P2P radi ko lud, nocas islo i do 30kB/s, samo da tako ostane, sad varira ali na prijasnje stanje ovo je sada raj. :guitar: :banana: :d

@nastyjoe
Znam za taj nacin ali, ali nemam tih 10$, da imam rado bih prvo sebi zakupio brzu konekciju itd... Penzije male, riknula srcka pre vremena, ako gledas TV MMF trazi da budu jos manje i da se jednom godisnje uskladjuju... :)

Poslednja izmena od urednika:
Meni je isto juce oko 22h sati pukla veza, nisam mogao jedno 10 min da se ulogujem ali od tada sve kako treba. Jel se cesto desavaju ovi prekidi veze, vidim da ih od tada nije bilo, nego cisto da znam da li su ti prekidi oko 22h uobicajeni zbog promene IP adrese ili sta?

Inache, taman sam Heroes Betu poceo da skidam, posle jedno sat vremena cekanja u redu za slobodan link, i taman se skinulo jedno 15% kad mi puce veza, popizdeo sam.

Ljudi kako tece prelazenje na nove provajder-e (PTT) ???
...ja upravo razgovarao sa PTT korisnickim servisom i oni mi rekli da moram da prekinem ugovor, popunim formular...bla bla...
...i da ce to sporo i tesko da ide posto je telekom popunio kapacitete...???
ajde javljajte kakav je razvoj situacije...

Trenutno ne vidim razlog zbog koga bi bilo ko prelazio na PTT kad je Neobee konacno poceo da radi OK a i jeftiniji je. Ja sam planirao da predjem kad mi istekne pretplata ali su se ovi iz Neobee-ja izvukli jer od sinoc torrenti rade super, non stop dobijam preko 25 kb/s).

sada neobee ne ide ni do 10 KB..a imam gomilu sourcova!

kratko je trajalo..

Download je jos koliko toliko OK,al' da li ste primetili da cim neko pocne da skida od vas,makar to bilo i 1kb,download padne na nulu!!! Tako je za dc++,ne mogu da tvrdim za ostale p2p programe,jer ih ne koristim

Http download vecheras radi odlichno, nije mi padalo ispod 20 kb/s :D
Keep it up..

http je uvek i radio bez problema :S

G.Pikvik je napisao(la):
sada neobee ne ide ni do 10 KB..a imam gomilu sourcova!
kratko je trajalo..

Nazalost dobra konekcija trajala je samo jedan dan.
:mad: Neobee :crash:

NEVEROVATNO
neobee adsl nije pukao 24 h. jos uvek ne verujem. mozda im doslo iz dupeta u glavu.

Neverovatno, cim sam se pozalio posle jedno 2 sata proradilo je sve kako treba. Od juce uvece poceo je da stuca i ja zakuka ujutro i gle cuda. :banana:

Ne razumem, ja sam od juce do ovog trenutka non stop skidao jedan zdrav torrent i d/l mi ne spada ispod 25 kb/s sinoc je cak isao 30kb/s (pretpostavljam da je mreza tad bila najrasterecenija). Pretpostavljam da vi koji se danas zalite ili nesto ne znate da podesite dobro u Bittorent klijentu ili vam nesto nije u redu sa podesavanjima konekcije ili modemom. Meni su prvi put u neobee-ju dali pokvaren modem koji je malo radio a malo ne, nakon zamene modema sve je bilo OK. Ima gomila faktora koji mogu uticati na to da vam slabo rade torrenti zato predlazem da sve proverite pre nego sto ospete paljbu po neobee-ju, ono sto je sigurno je da su od preksinoc prestali da blokiraju portove i da sad sve radi savrseno. Budite sigurni da cu ih ja prvi opljuvati kada nesto ne bude bilo u redu ali za sada je sve OK.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno