Šta je novo?

neobee ADSL

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Izgleda kad nekom smrkne drugom svane, prevedeno ispada da su prezaguseni pa malo puste protoka jednoj grupi korisnika a drugoj zavrnu i tako u krug. Posle par zakucavanja i restarta masine sad pise 100Mbps to je brzina mrezne kartice. Download katasrofa i dalje...

uh kao da sam ga baksuzirao , sad nece preko 8 a ima najvise sources... (lekcija da treba da cutim kad mi je dobro) :(

Ser_Zile je napisao(la):
sezam se zadnja dva dana tegli ko slinac, a nocas je bilo problema pa je kao nesto malo bolje sad nego juce... nije kao sto je bilo pre tri dana!!!
moja greska!
ipak mi je crkla mrezna kartica tako da pored onog prekida koji su i ostali imali sve radi savrseno....

:wave:

Drugari, zar jos uvek ne shvatate da dripci jednostavno nisu vredni truda? :S:

Jadni ljudi... :d :wall:

Stavio sam na masinu NetLimiter 2 pro, ova verzija radi kod mene na masini.
Poenta price je kao sto je savetovao Delija ograniciti upload, u P2P programu ostaviti normalan odnos DL/UL a kroz NetLimiter ograniciti UL. Ja sam ogranicio UL na 1 kB/s i sad dobijam pristojan download 10-24 kB/s. Mislim da je Delija u pravu kad tvrdi da Neobee ima problem oko uploada i mislim da cak mozda tu filtriraju saobracaj. Usput gde god sam nasao kako se to radi omogucio sam ipfiltere i jos startujem i peerGuardian jer su Ipfilter datoteke sa razlicitih izvora. Vidim po logu da prate sta se radi. :d

Uskoro dobijate info kako radi PTT... ;)

mene su ovde svi ispljuvali kada sam rekao da NEOBEE ne RADI kako treba/...
hvala bogu nisam jedini!!!!!!
jebo neobeee!!!!!!!
ko je lud nek ga uzme...a ja odustajem!..
PA KADA BUDE BOLJA SITUACIJA STO SE TICE ADSL-a UZIMAM GA OPET!
vracam se na kablovski internet SBB..ipak je bolji

nstomi je napisao(la):
jebo neobeee!!!!!!!

Pih, blago tebi, imas alternativu , ja bi bio srecan samo da mi skinu PCM :wall:

2Lega99: a sto se jednostavno ne napravis lud i ne odes do njih i iskukas im da su ti dodelili fixnu ip adresu a nisi trazio i nisi platio za to??? :)
skinuce ti je na keca :D
ali najozbljnije ti kazem.... pokusaj ;)

Poslednja izmena:
A a ovo jos nisam video veci upload nego download

A a ovo jos nisam video veci upload nego download

Ako je na neobee-ju 64 kb upload a ja saljem sa 1xx kb
onda stvarno nesto ne valja.

Jos jedno otkrice u zadnja dva dana:

Kad skidam sa p2p transfer je oko 5kb cim pocnem uporedo da skidam nesto direktno iz explorera, transfer na p2p mi skoci na 22-23 kb i tako ide dok skidam u pozadini program direktno sa servera.

Pa sad kao nisu blokirali odnosno ne rade "Sharpening" korisnika na p2p.

Milsim da blokiranje Uploada nije nuzno za dobar download. Naime pre kada sam koristio eMule nisam smeo da drzim preko 4/16 jer bi mi Upload zagusio vezu pa bi mi download skroz opao, takodje surfovanje je bilo strasno usporeno. Onda sam instalirao Cfosspeed i on ne ogranicava protok ali odredjuje prioritete, tako da mi u eMuleu download ima prioritet pa ako je DL veliki onda opadne UP a ne obrnuto naravno sad drzim na 8/32, takodje surfovanje radi kao sto bi i trebalo. Do pre upotrebe ovog programcica sam moga imati max DL od nekih 18kb mad obicno 14 a sad ako je Neobee raspolozen i konstatnih 28. Naravno nema nikavih problema sa banovanjem zbog nekog ogranicavanja protoka...

Poslednja izmena:
deky je napisao(la):
2Lega99: a sto se jednostavno ne napravis lud i ne odes do njih i iskukas im da su ti dodelili fixnu ip adresu a nisi trazio i nisi platio za to??? :)
skinuce ti je na keca :D
ali najozbljnije ti kazem.... pokusaj ;)

Sta sam ja sve prosao da bih dosao do ADSL-a, dvojnik, PCM uz malu pomoc, ISDN uz veliku pomoc, ADSL bez pomoci.
NIsam i NS nego u NBg, sta dobijam sa fiksnom IP, port forward sam uradio, fiksne lokalne IP sam stavio. Ne seta mi se do grada u Narodnog Fronta, ladno je i ne smem zbog srcke da izlazim na ladnocu.

Poslednja izmena od urednika:
LazaNS je napisao(la):
. Onda sam instalirao Cfosspeed i on ne ogranicava protok ali odredjuje prioritete, .
Ja sam probao juce taj program ali mi nije jasan, prvo me nervira ono cudo ko pecurka sto seta u cosku ekrana, nije mi jasno sta treba i gde da setujem, glup sam, gledam u to ko tele u sarena vrata. Skinuo sam tri verzije programa, koju verziju staviti 2.10 2.11 2.12, na svakoj je primenjen lek da bi radila. Gde se to podesava meni uopste nista nije jasno. Jel moze jedno uputstvo za glupsone kako se to podesava.
Dzaba se ja falio danas pre podne sa NetLimiterom, to je izgleda bilo bozje providjenje, evo sad opet kilavi, NetLimiter pomaze koliko vidim kod eMule ali kod Azureus slabo.

Poslednja izmena od urednika:
nstomi je napisao(la):
jebo neobeee!!!!!!!

Zasto si pobogu prealzio sa SBB-a na ADSL ?! :O

@lega99
Drugar, ako ni zbog cega drugog, ono zbog zdravlja, batali glupi NeoBEE. I stvarno ne izlazi po ovoj hladnoci napolje, ovih dana bi trebalo malo da otopli - zdravlje je na PRVOM mestu! ;)

Pozdrav, drugar! :wave:

Pa ako ti smeta ona "pecurka" klikni dva puta na nju pa ce nestati. A u opcije za podesavanje ulazis tako sto desno dugme na pecurku pa options pa priorities. Onda se otvori nesto sto izgleda kao uputstvo ali je zapravo meni za podesavanje jer ako prevuces misem preko nekih stvari videces da mozez da ih menjas! Odatle dodoeljujes svakom programu prioritet po zelji, mada sve to mislim da uopste nije ni bitno jer sve sto sam pricao radi po defaultu, odnosno sve vec stoji kako treba. Verovatno je fora u tome sto ta verzija sa lekom uopste ne radi, odnosno pokrene se i to je to, zapravo nista ne radi. Koristim 2.12, imam jos 14 dana trial pa cemo videti sta ce biti u medjuvremnu.

@LazaNS
Hvala Lazo, probacu prog bez leka.

@Delija
Moram da vidim gde mi je telefon dobre vile koja mi je sredila ISDN pa da visim dal moze jedan ADSL kod ptt nabrzaka

@LazaNS

Probao sam program sa registracijom (kljuc i sifra) verzija 2.11, nema pomoci kod mene je isto, dizem ruke dosta mi je nerviranja :wave:

koristim neobee vec treci mesec, 256/64, neposredno pre novaka sam osetio malo usporenje, koje naidje pa nestane. ovih dana imam neredovne prekide od po par desetina sekundi i to uglavnom izm. ~20.00 pa do 05.00. vrlo random. najduzi prekidi se javljaju u isto doba dana (tj. noci) ali petkom i subotom...naravno, kad je vecina gajbi i na netu...
generalno, kod mene radi relativno ok, mogu da im oprostim te prekide, za te pare.
iskljucivo NE trosim p2p; prvih mesec dana sam ljustio da vidim koliki je max moje konekcije :smoke:
cak sam na mom home serveru ogranicio ukupan broj odlaznih konekcija (ka internetu) na 100, a imam dve makine + server koje izlaze na net.
moguce je da neobee ima problema sa odnosom ulazni protok/broj korisnika, ali je i cinjenica da velika vecina tih korisnika nemilosrdno przi p2p, bez ikakve kontrole ili sa kontrolom koja je na nivou auspuha...

zasto da vozim auto 100kmh na autoputu (gde je max 120), kad on moze da ide 250?
vozicu ga 260! :banana:

:wall: :wall: :wall:
absolutno nemam nista protiv p2p, cak sta vise i takodje ne branim neobee (zeznuli su me za filtere, naravno, i prilikom postavljanja pogresno su vezali sve u mojoj gajbi pa sam se z*&^bavao par dana dok nisam skontao). cena mi i te kako odgovara u odnosu na kvalitet usluge, za sada.

to je moje skromno misljenje i bez namere da nekom nesto prebacim ili nekog uvredim :guitar:

Poslednja izmena:
Nemilosrdno przi p2p...
Stvarno ne vidim sta je tu nemilosrdno exploatisati svoju internet vezu. Aj da je to 10mbps pa da jos i razumem, ali to je smrdljivih 32KB/s...
Pitam se da li ovima na zapadu sto imaju 100mbps/100mbps za ~80tak eura neko sere i shapuje ih zato sto previse skidaju? Naravno da ne.... To postoji samo u drzavama gde monopol ima lopovska organizacija zvana telekom.

Poslednja izmena:
nIce Cream je napisao(la):
postoji samo u drzavama gde monopol ima lopovska organizacija zvana telekom.

320% se slazem !!!
i bas zbog toga bi morali malo sami sebe da iskontrolisemo, ovako cinimo sami sebi stetu, u ovom slucaju opste zagusenje neobee adsl-a.
a ja prvenstveno krivim telekom. iz svima dobro znanih razloga :mad:

Poslednja izmena:
Pa, nije bas tako...

Stric mi kaze da kod njih u Dzermaniji takodje upozoravaju ako vide da neko non-stop vuce sa maximalnim protokom filmove i ostala "forbidden" cuda... Ako upozorenja ne urode plodom, ostavljaju alternativu tuzbe, ali cak hoce da plate tim korisnicima da poniste ugovor sa njima. Jedini problem je sto takvi korisnici dolaze na crnu listu vecine provajdera, posto su sto se toga tice vrlo uigrani.

znaci, nemojmo preterivati...

da li se neko slaze sa mnom?

Naravno da ne... :p

Plan je da za prva 2-3 meseca skinem sve sto me je zanimalo, a posle nek curi polako... :)

2-3 uz probleme, 3-3.5 bez problema.

neko rece par postova ranije da je neobee-ju problem upload. koliko je meni poznato, ceo adsl sistem ima boljku zvanu upload, preciznije odnos istovremenog up & download-a.
pominjali su mi i da je to tako zato sto je adsl asinhroni sistem.
to mi je sve rekao neki lik iz pozadine sezamove tehnicke podrske. mislim da je on tamo jedan od admina...

Delija je napisao(la):
Pa, nije bas tako...

Stric mi kaze da kod njih u Dzermaniji takodje upozoravaju ako vide da neko non-stop vuce sa maximalnim protokom filmove i ostala "forbidden" cuda... Ako upozorenja ne urode plodom, ostavljaju alternativu tuzbe, ali cak hoce da plate tim korisnicima da poniste ugovor sa njima. Jedini problem je sto takvi korisnici dolaze na crnu listu vecine provajdera, posto su sto se toga tice vrlo uigrani.

Pa naravno, ali ne verujem da *****ju nekome ko skine 1 ili ponekad 2 filma dnevno! Svi koji skinu vise od toga, slozicete se da ili su poremeceni :d (kolekcionari) :d ili rade to u komercijalne svrhe (piraterija).
Osobe koje svaki dan pogledaju 2 filma ne spadaju u "redovne" primerke ljudskog roda :)

Naravno. Tamo je 1Mbit najslabiji link, tako da ne znam koliko lud treba da budes pa da non-stop mesecima imas maximalni download... :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno