Šta je novo?

neobee ADSL

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
ikoliko mesta na HDD-u da ne moras da rezes DVD svakih pola sata...

mislim, platio sam flat 256 ocu flat 256, sta njih bole uvo ocu ja da skidam ceo dan ili jednom nedeljno, da mi ne treba da svalcim sa neta uzeo bi paket sa ogranicenim protokom. A da se ja solidarisem s adrugima da ne bi bilo zagusenja ?! :trust: ma daj molim te, pa ne zaradjujem ja pare na ISP-u vec ISP na meni, ako im se ne isplati to da rade nek idu u futog i nek sade kupus, to nije moj problem.

Poslednja izmena:
od juce neobee radi punom brzinom do sada
iz teh. podrske su mi rekli da su resili jedan deo problema (nece da kazu koji) a da postoji mogucnost i da ih neko minira iz telekoma? (tako kazu iz teh podrske!!!!)
down je 27-28kb bar sada i ja ovakav protok nisam imao jos od kada sam uzo paket 256/64 (a uzo sam ga 25.12.2005.)
inace sam imao kao i vi jezivih problema, a ip mi se ne menja vec 2 nedelje!!!!

--------------------------------------

novi sad
avijacija
:banana:

Poslednja izmena:
gx-x je napisao(la):
ikoliko mesta na HDD-u da ne moras da rezes DVD svakih pola sata...

mislim, platio sam flat 256 ocu flat 256, sta njih bole uvo ocu ja da ...

ne znam da li imas kablovsku televiziju. recimo da imas. placas 300 kinti. i sad ti dodje od drzave uz racun za struju, jos 300 kinti, za sta bre??!?!! :mad: :crash: :wall:
hoces li da platis i to, s obzirom da to vec placas?
ja bih platio samo jedno...ne pitam se samo ja u kuci...

sta njih bole uvo sto ja ne gledam f%$#%king ertv-tv-stink :crash: i ostalu televiziju, oni hoce svoje(?) pare. a mnogo su tvrdoglavi :mad:

:wave:

Poslednja izmena:
Sta da ti kazem osim,welcome to Serbia

@emaniac:

ne palacam rts, uplatu za struju umanjujem za 300din, a za kablovsku SBB u NS-u dere 500din verovao ili ne...

500 din i svaka dva meseca su "prinudjeni" da ponovo koriguju cene.

A evo danas mi opet radi normalno download ali ne u P2P programima.
Sve se nadam a i znam da ce se ipak sve to vratiti na staro odnosno da ce opet funkcionisati kako treba.

Samo kad vise nemam posla sa PTT-om i racunima od 2.500 dinara.

Jos bi se osvrnuo na prethotdne postove oko cena u Sloveniji, Japanu, Nemackoj i ostalim zemljama.
Imaju oni mozda NaucnoFantasticne brzine koje mi necemo imati jos 5 godina ai ne zaboravite da nemaju Flat-Rate.
Oni svi imaju "flatrate" do 2 GB a preko toga debelo placaju svaki megabajt.
Evo sad sam dobio poruku od kuma iz kanade koji ima internet kod Sympatico provajdera, jednog od vecih u kanadi. Kod njih je sad novina da za 34 dolara dobijaju flatrate do 2 GB ?????? E sad posto oni ljudi ne skidaju 2,1 GB dnevno kao sto ovde ranije neko spominje da skida(aaaa lazeeeeeee kao ......) nego skidaju sitnice njima to lici na pravi Flatrate.

Evo sad sam se opet iznervirao zbog onog sto na 256 KB skida 2,1 GB dnevno. Kakav lazov.

Ne znam za kanadjane ali slovenci imaju pravi flat!!!

LazaNS je napisao(la):
Ne znam za kanadjane ali slovenci imaju pravi flat!!!

Ne znam, moguce je da imaju pravi flat.
Molim te ako te ne mrzi, daj mi neki link da se uverim.
Imaju i hrvati 2Mb za 0,00 kuna pa posle placaju neku sicu ali opet nema flat-a, odnosno ima do x GB a posle toga jao majko.

Takodje u hrvatskoj ima za sitne pare naspram nas flat ali rade "sharpening" korisnika koji koriste p2p.

@voxy:

aj sad se lepo izvini.

nije svaki dan 2GB zato sto sam igrao i igrice na netu pa sam gasio download, a i neke druge stvari iz drugog "cistog" windowsa.

Prilozi

• stats.jpg
    stats.jpg
    55.2 KB · Pregleda: 83
voxy je napisao(la):
A evo danas mi opet radi normalno download ali ne u P2P programima.
Sve se nadam a i znam da ce se ipak sve to vratiti na staro odnosno da ce opet funkcionisati kako treba.

Samo kad vise nemam posla sa PTT-om i racunima od 2.500 dinara.

Jos bi se osvrnuo na prethotdne postove oko cena u Sloveniji, Japanu, Nemackoj i ostalim zemljama.
Imaju oni mozda NaucnoFantasticne brzine koje mi necemo imati jos 5 godina ai ne zaboravite da nemaju Flat-Rate.
Oni svi imaju "flatrate" do 2 GB a preko toga debelo placaju svaki megabajt.
Evo sad sam dobio poruku od kuma iz kanade koji ima internet kod Sympatico provajdera, jednog od vecih u kanadi. Kod njih je sad novina da za 34 dolara dobijaju flatrate do 2 GB ?????? E sad posto oni ljudi ne skidaju 2,1 GB dnevno kao sto ovde ranije neko spominje da skida(aaaa lazeeeeeee kao ......) nego skidaju sitnice njima to lici na pravi Flatrate.

Evo sad sam se opet iznervirao zbog onog sto na 256 KB skida 2,1 GB dnevno. Kakav lazov.

Kao prvo za tvoju informaciju pogledaj attachment (u pitanju je 256/64 ADSL Flat veza na sezamu). U pitanju je peer2peer download all the way ;)

Prilozi

• Transfers.jpg
    Transfers.jpg
    45.3 KB · Pregleda: 78
pa nego preko cega mislis da skidam nego preko p2p ? bitcommet i dc++ ;)

A covece tebi ne pada transfer ni jednog dana, pa tebi radi savrseno veza svih zadnji 10 dana od kad pocinju problemi sa neobee-ijem.

Svaka cast.

Ma svaka cast i tebi Lazo i Typhoonu.x-u ali ne mogu da zamislim da skidate nesto vezom od 26-7-8-9 i 30-1-2 KB a da se bas ni jednom ne prekine veza od strane Neobee-ja ili sto je jos gore od strane korsnika pa vam nastavi skidanje sa 5 KB. Ja znam sta je teorija ali kako Vas dvojica to u praksi izvodite, SVAKA CAST evo skidam kapu i popicu rakijicu dok se mucim danas na 5 KB preko p2p.

OK da si na sezam-u. Video sam.
Kazi mi sta koristis od programa kad skidas po 2 GB u jednom danu. Da li BitTor. ili nesto drugo. Da li koristis net limitere ?
Jos jednom Sorry.

Typhoon, vidis zvezdicu kod "Unlimited monthly usage"
kaze zvezdica: "Fair usage policy applies"

@voxy: rekoh ti DC++ (tj LDC++ sa uvek po 5GB queue minimum), bitcommet i to je to. stim sto LDC++ vuce 90% toga, torrenti me nerviraju spori su koristim ih samo za neke privatne torrente. Koristim limiter, pretezno zbog stabilizacije UL-a i smanjivanja DL-a (kao npr sad) da mogu da surfujem normalno (sad sam limitirao na 20kb/s, bitcommet vuce 19KB/s trenutno)

voxy je napisao(la):
Typhoon, vidis zvezdicu kod "Unlimited monthly usage"
kaze zvezdica: "Fair usage policy applies"

...Shto znaci da se primenjuje polisa koja je usvojena za sve evropske provajdere... Evo ti jedan primer...

http://www.leap.ie/download/FairUsagePolicy.pdf

To mu dodje kao polisa po kojoj se slazesh da net necesh koristiti u ilegalne svrhe i slicno tome...

zapravo evo ti konkretno od tog provajdera ...

http://www.tiscali.co.uk/products/whsmith/fair-usage-policy.html?code=TF-PS-11ET&srccode=COD_728

Poslednja izmena:
gx-x je napisao(la):
@voxy: rekoh ti DC++ (tj LDC++ sa uvek po 5GB queue minimum), bitcommet i to je to. stim sto LDC++ vuce 90% toga, torrenti me nerviraju spori su koristim ih samo za neke privatne torrente. Koristim limiter, pretezno zbog stabilizacije UL-a i smanjivanja DL-a (kao npr sad) da mogu da surfujem normalno (sad sam limitirao na 20kb/s, bitcommet vuce 19KB/s trenutno)

A ja se nesto mucim sa netlimiterom ali verzija 2.0 pro.
Neko kaze da Neobee uzme odredjeni opseg I.P. adresa i pusta im Full a ostale zavrnu, pa onda obratno.

Koji netlimiter koristis ?
Fala

Jel bi vi pristali da koristite Internet u legalne svrhe, ili ako ste platili sta njih briga sta radite ?

matori, sve je legalno dok se ne dokaze suprotno, tj ako ne mogu da vide ko shta skida i odakle, onda ih ni ne interesuje... Ta polisa zapravo koliko vidim vishe sluzi za
ono shto je SBB radio ovde kod nas i bez toga... da mogu bez pravnih posledica da te zamole da smanjish net saobracaj u nekom vremenu zbog zagushenja linka u shpicevima... A i ko ce bre, shto neko ovde rece, da skida 24/7 u punoj brzini na 2Mbit ?? to je bre perverzija... kome to treba osim onima shto stvarno koriste net radi piraterije ?

Voxy evo ti link za slovence, vec je bio pre par strana. Inace jedan SIT ti je 0,35Din.
http://www.t-2.net/ponudba_index.html
Inace ja nigde nisam napisao koliko skidam a ti me proglasi da skidam ko zna koliko sto bas i nije tacno, kad bih imao 1MB/s ali pravi, sve bih skino za 1-2 dana u mesecu i onda bi mi bilo dosadno, mozda je ovako i bolje:)

ogranicenja tj shaping od 6pm do 11pm se jako lako mogu podneti, pa to je svega 5 sati restrikcija, ok, ajde kao fer je, ne smeta. dajte taj net :d

@voxy:

DU super controler ali mislim da je net limiter bolji ali meni ne radi. samo ogranici globalan upload na 6 - 6.5KB/s o global DL na 31KB/s i sve ostalo po potrebi.

gx-x je napisao(la):
ogranicenja tj shaping od 6pm do 11pm se jako lako mogu podneti, pa to je svega 5 sati restrikcija, ok, ajde kao fer je, ne smeta. dajte taj net :d

@voxy:

DU super controler ali mislim da je net limiter bolji ali meni ne radi. samo ogranici globalan upload na 6 - 6.5KB/s o global DL na 31KB/s i sve ostalo po potrebi.

HMMM, tako nesto nema kod mene u Pro 2 verziji nego moram rucno ai usput ne radi. Bice pre ona teorija da kod nas u NS sharpuju odredjene korisnike odnosno IP adrese. PAZI meni i sa liniterom i bez njega p2p (dc++) ne radi a klasican DownLoad leti.

kad potrosnja probije kapacitet onda se prvo gasi p2p i to provajderu nije nikakav problem da uradi.

Da vas pitam, da li je jos nekome veza zaglupila oko 16h pa je morao da restartuje... i nije mogao da se poveze do sada? Da li se to samo meni desava...
To mi se danas desilo jos 2 puta ali kada se restartuje onda se povezao odmah...

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno