Šta je novo?

neobee ADSL

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
OPET JA
upravo pricao sa tehnickom podrskom SEZAMa i sutra u 16.15h idem u neobee da ponistim ugovor, a posle toga u Sezam da zasnujem novi.
Ko voli nek izvoli samnom

Neces da rizikujes sa nama sa PTT-om? :)

'Ebi ga, ja mogu najranije u cetvrtak uvece licno ili da posaljem cimera. :(

Ajde jos neki grobar sa nama pa da im totalno bemo sve po spisku !!!

http://img24.imageshack.us/img24/9963/800kbps10km.png

Da li neko zna da objasni zašto u Connection status stalno za brzinu konekcije stoji 800 kbps?
Zar nije u svim pričama o agregaciji bilo reči da 16 ili 20 ili 30 korisnika koristi 1 Mbps link?
Može li neko van Neobee-a postaviti sličicu na kom su linku'

Poslednja izmena:
@ Čensi G.

Nema potrebe za slicicom ja sam na Beotelu 256/64 flat i pise 262kb/s

Delija je napisao(la):
Isto pismo sam i ja dobio... :S:

Na 2 mesta govoris o 2 totalno razlicite stvari. Ako je filter "u zidu", prikaci modem na tu liniju i sta dobijas??? ;)

Filter sluzi SAMO za filtriranje visih frekvencija na telefonskom aparatu, a ako ga stavis pre modema, sta si dobio? - ubio si ADSL frekventni opseg. :)

Delija, delija, procitaj malo bolje shta sam pisao... evo ti quote da ne trazish :

u originalnom uputstvu za ovaj moj (sezamov) connexant modem ima crtez gde je prikazano da modem treba shteknuti u ADSL uticnicu koja se nalazi odmah pored one za telefon, tj na istom shalteru...

Dakle, na shalteru postoje 2 uticnice, jedna za fon druga za adsl. E sad shto sam ja rekao filter a ne spliter, to je moja greshka, ali si mogao i sam da zakljucish da sam na to mislio ...:) A inace na spliteru(da, video sam kako to izgleda iznutra ;) ) postoji filter i za jedan i za drugi opseg frekvencija (tj na jednom izlazu za tel. opseg, na drugom za adsl opseg freq.), tako da ni fraza "filter" nije tako iskljuciva kao shto tvrdish ;)

Poslednja izmena:
Evo ja sam pre par dana poslao mail PTT-u za proveru tehnichkih mogucnosti, iako sam od Neobee-ja dobio potvrdan odgovor pa bi teoretski trebalo da i ovde dobijem potvrdu. Dakle, cekam povratni mail i idem da uzmem 512k. Samo... da se ne ponovi prica sa Neobee-jem ako svi navalimo na PTT :))) Jeste li o tome razmisljali?
Inace, PTT izgleda daje Asusov modem, cini mi se da isti daju i u Eunetu.

Ovo je oko filtera:

adsl-korisnik.jpg

Poslednja izmena:
Slaninar je napisao(la):
Ajde jos neki grobar sa nama pa da im totalno bemo sve po spisku !!!

Ja sam vise orjentisan na teroristicke akcije tipa likvidacija, miniranje a za ovo zezanje se ne bih mnogo trosio.
Sto savetujem i tebi(vama), samo opusteno odes popricas ako te neko mrko pogleda ili dobaci nesto, mirno mu prisloni neku cev ili mu mashi onako jaknom(sa rukom u dzepu), cisto da mu dash do znanja da nisi dosho bez equipment-a...
Samo opusteno i bez prevelike buke...osveta je najbolja kada je servirana hladna! ;)
poz

evo ovako, pricao sam sa drugarom koji je pre 5 dana uzeo ADSL u PTT, paket 512/128, nije mu pucala veza, nema zastoja, DL sa mule mu ide izmedju 55 i 62 zavisi sta i kolko skida, upload 14 bez problema (ja vam prenosim sta mi je on pisao/rekao) a evo vam i dodatak: ping www.google.com (meni je ping izmedju 90 i 130)

Prilozi

• ptt_google_ping.jpg
    ptt_google_ping.jpg
    135.4 KB · Pregleda: 104
Slaninar je napisao(la):
OPET JA
upravo pricao sa tehnickom podrskom SEZAMa i sutra u 16.15h idem u neobee da ponistim ugovor, a posle toga u Sezam da zasnujem novi.
Ko voli nek izvoli samnom

Al si se usrecio evo meni kod njih prekida od sinoc nocu po 1-2 sata :wave:

Opet vecheras pukli...
Btw od kad do kad njima radi ona tehnichka podrshka telefonom?
Nigde ne pishe..
i kako se raskida ugovor, ozbiljno pitam :D

Telekom je noćas oko 2h imao pad linka ka inostranstvu tako da je bio prekid kod svih provajdera koji idu preko njega. Na sreću posle 30 min sve radi :cigar:

Pingovanje gugla ne pokazuje stvarno stanje veze. Kad zoves cika Gugla on se javi uvek sa razlicite lokacije.

sezam se zadnja dva dana tegli ko slinac, a nocas je bilo problema pa je kao nesto malo bolje sad nego juce... nije kao sto je bilo pre tri dana!!!

@Abdee:
pa ti uzmi pa ga pinguj na toj adresi. Ja najbolje sto sam ikada imao na taoj adresi je izmedju 82 i 100 sto nije lose sobzirom da je kad sam uzeo adsl bilo average ~180

legla99:

to znaci da treba da zoves tehnicku podrsku jer ako si platio 256 on mora da uspostavi vezu na 256.

@Ostali:

potvrdjujem sinocni prekid, telekom je nesto opasno prckao oko ADSL-a posto je dial-up teleport-net radio.

Ocemo sada svi da napadnemo Sezam i da predjemo demonstrativno na Beotel ?
:)

ma jok, na PTT, to je valjda druga ruka, dok su ostali treca, cetvrata ili ko zna koja :)

Sinoc sam imao prekid 2 puta-oko 10 uvece i oko 2 ujutru.U pitanju je adsl kod Beotela.
Izbacivao mi je onaj eror 718 valjda.Danas sve sljaka ok.

Kod kog provajdera?

Postovani,
Ocigledno je da vase usluge ADSL interneta "polaku" tonu (po popularnosti a i kvalitetu), imate sve vise nezadovoljnih korisnika! Da ipak budemo objektivni i da ne dobijem odgovor vec poznate sadrzine (sablon) , pogledajte malo vece domace forume i stvari koje se pisu o vasim uslugama. Ja bih reko da je situacija vise nego alarmantna po vasu firmu!

Pisem vam u nadi da cete mi iskreno odgovoriti na sledeca pitanja:
1.) Dali je moguce (ako jeste zasto dosad nije uradjeno), da se na vas sajt http://adsl.neobee.net/ azurno postavljaju vesti u vezi sa predvidjenim prekidima u radu interneta ili o tehnickim problemima , ili pak izvinjenjima zbog prouzrokovanih neprijatnosti; ako se ne varam u ugovoru(clan 9 , tacka 3) stoji da ste obavezni da nas-korisnike obavestavate o ovakvim stvarima i uopste stvarima slicne sadrzine.
2.) Vezano za ADSL net : zaste se UVEK prekidi i uopste lose funkcionisanje desavaju bash vikendom? ne kazem da se preko nedelje ne desavaju , ali vikendom redovno :((( . Ako je u pitanju "visa sila" (citiram iz ugovora), sto nas ne obavestite o tome? Ovako se cela krivica svaljuje na vas.Takodje mi se cini da je clan 9. tacka 1 u kriticnom stanju.

Pogledajte dole navedeni link toplo vam preporucujem , to su reci VASIH korisnika ; ako tehnicka podrska ne osecaju nikakvu dodirnu tacku ovih linkova, zamolio bih vas da mail prosledite vasem Direktoru :
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=85326&page=1 (procitajte SVE , mozete primetiti da se stvari hronoloski zakuvavaju i svi cekaju sa ocima uperenim u vas)

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Par preporuka nevezano za gore navedeno (na ove stvari ne morate odgovarati , mogu da pretpostavim odgovor):
1.)Kad se na www.neobee.net ulogujem na svoj nalog , zaista ne bih zeleo da vidim servise koje moj adsl nalog ne podrzava (pre svega mislim na mail to sms...); angazujte malo vase web dizajnere da se to sredi , da se izbace stvari koje ne treba tamo da stoje , verujte mi ustedece vam puno vremena.
2.)Stavite azurna obavestenja na vasu web prezentaciju, kad vec ima problema (a ima ih nazalost i to veoma cesto) ili vam se predlog ne svidja (sto bi rekli "estetski") bar posaljite mail-ove... ovako ce vas milion ljudi cimati zbog iste stvari (evo verovatno sam i ja sad jedan od njih).
3.)Webmail servis , voleo bi postojao i odeljak 'Sent' ; ali to josh i nije toliki problem koliko je problem automatsko odlogovanje .. konkretan slucaj: pisem vam ovaj mail (prvi put) preko neobee webmail-a i naravno kucam ja marljivo pola sata , kad odjednom refresh i ode sve u piiii . :( ... a sledeci primer : naprimer ulogovan sam i idem na reply nekog mail-a , nakon 20minuta kucanja kliknem na send a on me baci na login stranicu , kao incorrect password itd.. (kao nisam ulogovan) ... ne znam ali taj auto logout mi se uopste ne svidja...
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

U skladu sa clanom 23. zakljucenog ugovora sa vama 27.decembra.2005 godine u vasim prostorijama , saljem vam ovaj mail "u duhu poslovne saradnje i dobrih poslovnih obicaja" , i nadam se da cete reagovati (krajnje je vreme , toplo vam preporucujem).

Hvala na paznji

Evo vec 2-3 dan cekam odgovor... Mislite da su mi odgovorili?

Kad sam im poslao mail i licno nazvao u vezi informacija o raskidu ugovora net sa 2KB/s [odjednom] skocio na 28KB/s , otiso sam (da im unapred) vratim modem i evo sad 0-2KB/s (vishe je 0, ali nalog jos traje 10 dana)... (ne znam sto ali ni pingovi danas ne idu ispod 500ms.... kad sam se prikacio na njih bilo je oko 100ms).
I tako sam ja presao sa jednog wireless net-a na neobee ADSL u nadi da mi se ovakve stvari(puca net, vuce se , cas ovako cas onako) vise nece desavati (da cu imati KONSTANTAN protok , makakav(naravno ne 0) , jer ipak kabl je kabl) i dobio sam isto.

btw. Ovo je bila moja posledja izjava uopste sto se tice Neobee-a. Sigurno su sretni sto sam im se skinuo sa vrata, samo sto kako stvari stoje, vidim da nisam jedini.

POZDRAV DOBRI LJUDI
EVO sadrzaja mog pisma koje sam danas prosledio na adresu [email protected]

Postovani
Pisem Vam ovo pismo krajnje razocaran u nadi da ce se neko iz uprave neobee-a konacno oglasiti korisnicima, i ako ne priznati i nadoknaditi stetu, a onda barem izvinuti za sve probleme koje usled Vaseg neznanja, nemara i drskosti imaju Vasi korisnici. Naime, ovakve probleme sa ADSL-om i bukvalno kradju od strane neobee-a niko nije ocekivao. Price o tome kako je to "mlad" servis i kako treba da odlezi decije bolesti vise ne prolaze ni kod koga. Posebno smesni odgovori tehnicke sluzbe koji potcenjuju Vase korisnike tipa: "Greska je u Telekomu, ili restartujte windows.. ili najgori... Kod nas je sve u redu ???" mnogi vise nece trpeti. Pa ako imate sve vise i vise korisnika nije li logicno da zaposlite i vise ranika na podrsci da prosecan korisnik bar ne ceka 3 sata da ih dobije na telefon. Posle pucanja servera u nedelju koje je trajalo celo poslepodne (koje su osetili svi Vasi korisnici ADSL-a) i dalje je neverovatno da nemate nikoga dezurnog nedeljom ko moze da otkloni tehnicke zastoje. Sto se drugih tehnickih problema koji su me i naveli na pisanje ovog pisma tice radi se o sledecem. Problemi koji se javljaju kod Vas vise ne postoje kod ostalih provajdera. Konstantno pucanje veze koje uslovljava kasniji restart nasih racunara je svakodnevna pojava koja u potpunosti ne opravdava reklamu ADSL-a o non-stop vezi sa internetom. Protok od 256kb je samo masta nekoga ko jedno naplacuje a drugo isporucuje, da ne govorimo uopste o download i upload brzinama koje su na nivou losijem od dial-up modema. Evo PONOVO i jutros 24.01.2006. oko 8 sati veza koju sam sinoc ostavio aktivnom potpuno je "zaglupljena" i nista ne funcionise, cak povlaci sa sobom i druge probleme.
Vas sam dugogodisnji korisnik, i zbog simpatija koje imam prema Vasoj firmi, nisam se odlucio za drugog provajdera kod prelaska na ADSL, ali usled ovakvog razvoja dogadjaja ne verujem kao ni mnogi drugi da cu ostati kod neobee. Pokusao sam da sacekam da se nesto promeni zadnje dve nedelje ali su problemi jos veci i nikako ne idu na bolje. I drugi Vasi korisnici su ogorceni (pogledajte samo po forumima) i najavljuju proteste i izlazak u javnost sto nikako nece koristiti Vasoj firmi.
Sve ovo pisem u nadi da ce se nesto popraviti USKORO i da do neprijatnih situacija ni sa cije strane nece doci, te da ce se pokazati makar dobra volja od strane "nedodirljivog" rukovodstva neobee.net-a.
Hvala na strpljenju

Meni je totalno pukao film od njihovog bezobrazluka... :mad:

Bogami necu ni cetvrtak/petak da cekam, vec ce cimer sutra ujutru da im odnese opremu i da ih sutnemo za sva vremena i pravac od njih na PTT, pa sta nam bude...

p.s. Pola sata mi je trebalo da mi se neko javi na glupi telefon... :wall:

Jedan dobronameran i prijateljski savet ako ovi vasi mailovi ne uspeju da pokrenu njihovo d**e i neucine nista povodom ove epidemije Neobee ne-adsl NS virusa da se lepo okupite ispred prostorija Neobee-ja i trazite da vas vlasnik primi na razgovor. Dok to ne udjete na razgovor sa vlasnikom nemojte da nikog pustte da izadje iz prostorija Neobee-ja. Naravno proverite u SUP-u oko stvari potrebnih za dozvolu javnog okupljanja. Samo sacekajte da malo otopli napolju. Mozda mozete da ocekujete podrsku na licu mesta od ostalih clanova foruma.

Prestao sam da brojim zakucavanja ADSL, neko je pisao da je to zbog promene IP adrese, ali nije, gledao sam vec danima mi je ista IP, par dana je menjaju a onda opet danima ista IP. Download je sve katastrofalniji, koristim godinama download akcelerator flashget, download je katastrofa varijacije od 0-20kB/s, vucem fajlove sa regularnih sajtova. I ja cu da menjam provajdera ali su me sad uhvatili u skripcu jer mi za par dana istice pretplata a nisam u stanju da nabrzaka promenim provajdera, prisiljen sam da se patim jos mesec dana. Nesto mi sinu ideja da pronadjem dobru vilu koja mi je sredila za ISDN mozda moze i ADSL da mi sredi nabrzaka.

Meni je veza pukla u 18h i jos uvek ne mogu da se povezem i ovu poruku pisem sa fckin dialupa...

eh sada ne kontam bas nista...meni radi ok sada, mada jutros nije isao i zeza sa tim zakucavanjima , ali kada god radi download mi na Limewire recimo ide oko 25-28 KB/s (paket 256 Kibps)...ko je tu lud vise ne znam...

I meni ide savrseno, imao sam problema samo onog kobnog vikenda...

Nista ne shvatam. G.Pikvik, pretpostavljam da si iz Beograda.

@ lega99
Kod tebe je od pocetka problem. Jos i onih 100kbps... ne kapiram.

ne iz NS sam..po proslim postovima se vidi da su mi do sada dusu izjeli, uglavnom zbog tih prekida silnih..medjutim kada radi, onda je DL oko 26 KB :trust:

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno