Šta je novo?

neobee ADSL

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Evo Neobee i dial up od nove godine.

Moj mail:

Interesuje me zbog cega mi je net mnogo sporiji od pocetka nove godine?

Pre nove godine download mi je bio 5-6KB/s, a sada evo vec 12 dana 1-2KB/s.
Konektuje mi se na 24Kb/s, 28.8, 31.2, 33.6, i evo dok Vam pisem ovaj mail 34.6Kb/s.

Da li to znaci da treba da platim sledeci mesec umesto 690 din, recimo, 200 din?

Hvala unapred na odgovoru.

Odgovor:

Postovani,
da li je protok podataka proveren na vise servera ili samo preko jednog?
Na osnovu cega ste dosli do zakljucka da vam je protok na vezi toliko opao u
zadnje vreme?

Moje pitanje:

evo trenutno sam na serveru 80.74.160.2 i konektovan sam na 46.6kb/s
medjutim download mi ide (gledam u flashget-u) izmedju 0.71kB/s i 2.43kB/s
u task manageru network utilization max 55%
probao reset racunara (posto nije gasen nedelju dana), probao da iskljucim firewall (outpost) i nema nikakvih promena
danas sam uspeo da se konektujem cak i na 16.4kb/s

Odgovor:

Postovani,
ukoliko je modem iskonfigurisan trebalo bi eventualno da kontaktirate telekom
radi ispitivanja vase telefonske linije. Ukoliko modem nije konfigurisan
navescemo vam podesavanja u nastavku e-maila nadajuci se resavanju situacije.

Podesavanje modema:

Sva podešavanja modema u Windows-u XP vrše se u Start Menu - Control panel -
Phone and Modem Options ikonici.

Druga kartica u prozoru "Phone and Modem Options" je "Modem" i tu treba da
kliknete na Properties da bi dobili novi prozor. U kartici General ne morate
da vrsite nikakva podesavanja, vec otidjite na sledecu sa nazivom Modem u
kojoj cete izvrsiti sledece promene:
Speaker Volume postavite na High
Maximum Port Speed postavite na 38 400
Wait for dial tone before dialing - ukoliko je opcija upaljena ugasite je ako
je ugasena ostavite je tako.
U istom prozoru pod karticu Advanced cete u polje Extra initialization
commands upisati sledece parametre:
ATX+MS=V34

(*NAPOMENA: kod vecine modema ova opcija je podrzana, ali ako bude postojao
problem s konekcijom ili sa radom modema nakon ukucane komande, ovo polje
ostavite prazno *)

U polju Country/Region Select bi trebali da postavite na
Mexico

(*NAPOMENA: Ova opcija na nekim racunarima ne postoji sto ne znaci da modem
nije u redu*)

Zatim, potrebno je da u Control Panelu u ikonici Network Connections nadjete
ikonicu Neobee.net konekcije. Desnim tasterom misa kliknite na ikonicu i
odaberite Properties. Zatim, u otvorenom prozoru ispod naziva vaseg modema
imate dugme Configure, na koje treba da kliknete. U novootvorenom prozoru
cete pronaci podesavanje Maximum port speed koje isto treba da postavite da
bude 38 400.
Zatim kliknite na OK, jos jednom na OK i mozete probati da se konektujete.

Nadamo se da ce podesavanja resiti vas problem.

Smatraju me za budalu.

Moje pitanje:

Evo ovako, proverio sam u Telekomu sa linijom je sve uredu, nista na mom broju nije radjeno i rekli su mi da vidim sa provajderom.
Modem mi je konfigurisan dobro, jer net koristim jako dugo i nikad nije bilo ovakvih problema.
Ali probao sam i onako kak ste mi vi napisali i rezultat je isti samo sto mi se stalno konektovao na 38.4k prividno.
Ovih dana se konektujem na 50.6, 46.4 ili 45.2k, medjutim posle konektovanja sve stoji, prodje neki paket i sve je i dalje usporeno.
Nemam virusa niti spyware programa na hardu. Network utilization mi nikad nije 100%, maximum dodje do nekih 50% i to samo na trenutak.
Evo trenutno sam na 45.2K i ucitava mi se benchmark.co.yu/forum, za 9 minuta, doslo je 27kB podataka sa prosecnom brzinom od 155 B/s ako je to 45.2kb/s veza onda ja ne znam nista o racunarima.

Imam samo jedno pitanje, da li pocetak rada ADSL ima veze sa ovim?
I kada mislite da to popravite, platio sam Vam i juce 690 dinara za mesec dana i ocekujem da imam vezu kao i pre.
Ako ne mozete to da uradite recite mi da menjam provajdera.

I na kraju njihov najoriginalniji odgovor:

Postovani,
ukoliko se konektujete na broj telefona 4891111 pokusajte sad na broj telefona
042110042 (u pitanju je isto cena lokalnog poziva).

Toliko o neobee-ju

A da pitao sam onu devojku kada da ocekujem adsl u Petrovaradinu, i ljubazno mi je odgovorila bice do kraja godine :wall:

Poslednja izmena:
Ne želim da budem ciničan, ali shvatite ljudi : NEMA BESPLATNOG RUČKA.
To što je NEOBEE rešio da spusti cenu ne znači da su svi ostali provajderi gramzivi, to je stvar njihove poslovne politike i moguće određenih kompromisa (koji najverovatnije nisu navedeni u ugovoru). Možda i nije ceo problem do njih, možda je u nekim slučajevima odgovoran i telekom. Mene zanima koliki broj (procenat) sadašnjih korisnika ADSL-a NEOBEE-a je zadovoljan ? Na kojim centralama u NS se nalaze nezadovoljni korisnici istog ?
P.S. Ja sam se premišljao da li da pređem na NEOBEEEE ali sad mi se baš i ne žuri.

Pozdrav svima
Ovo je moje prvo pojavljivanje ovde, ali se nadam da nece biti uzalud. Naime, NEOBEE me ubi zadnje dve nedelje. Totalno su katastrofa (citaj ADSL). Veza se svaki dan bar jednom prekine, i posle toga nema sanse da se konektujem ponovo. Iako mi pise da sam online, konekcija je mrtva, sve dok ne resetujem masinu, a to ne mogu uvek da uradim jer radim i druge stvari na racunaru u isto vreme. Da li da im bacim "bombu" ili da im dam jos mesec dana da se poprave ?

Slaninar je napisao(la):
Da li da im bacim "bombu" ili da im dam jos mesec dana da se poprave ?

Mislim da bi ovo pitanje trebalo da bude suvishno ako si procitao ceo thread... Ukratko... Neobee ne radi dobro, niti pokazuje tendencije na bolje. Cak i vecina ljudi koji su tvrdili u pocetku da nije losh sada ga proklinju (ili sebe shto su ga uzeli). Zakljucak izvuci sam ;)

@illidan
proveri da ti slucajno ne susti linija
tj da imas neke smetnje ili krcanje
usled loseg kontakta u tel."kutiji" u stanu/kuci

Sto se neobee-ja tice
bilo je dosta prekida i zastajanja veze, slabog DL-a . . .
u svakom slucaju, posto mi sutra istice pretplata za ADSL, nemam sta drugo nego da
je produzim jos ovaj mesec i da vidim kako ce se stvari razvijati,
ako i dalje bude kao do sada, prelazim na sezam najverovatnije . . .

Pozdrav,
vidim svi ste se kvaltetno raspisali, i svi se zalite na neobee-jev ADSL, u potpunosti se slazem sa svima vama...
A sad moja verzija:
Kad sam se nakacio na njihov ADSL 27. decembra (znaci bio sam recimo tu medju prvima) nemogu da opisem kako je dobro sljakalo torrent 27-32 KB/s , medjutim pre toga sam im vratio modem koji sam dobio od njih jer je bio CRKNUT u startu! Znaci evo primedbe na njihov racun , sto ne testiraju uredjaje koje daju korisnicima!!!A kako sam vremenom skontao nisam bio jedini kom se ovo desilo... Modem koji daju je SHIT jaaako losh , ne znam kako vama uopste radi sa tim modemom , meni je pucao konstantno , a sa P2P programima se strashno patio...
I tako ubrzo kupio ja lepo adsl ruter Siemens Efficient Networks Speedstream i sve je radilo ko podmazano prvih 7-10 dana . I kako je vreme odmicalo slavina se polako zavrtala i DL sa Torrent klientom eksponencijalno padao sa famoznih 30KB/s (koje sam od pocetka janurara bio u prilici da vidim samo josh jednom)! S obzirom da imam NetLimiter - gledam redovno kad i sa kolko skida tokom noci , po satu skida MAX 50-60 MB sto dodje kao prosek 13-16KB/s (sto je ajd recimo OK), ali ima tako svake noci po 2-3 sata kad je DL po satu oko mizernih 10MB. (skidam samo kvalitetne uzorke sa preko 2000-3000 peer-ova).
Evo recimo upravo sad torrent ide sa 0 - 4 KB/s , upload kao uvek FULL(ogranicen na 4 , i pici konstantno sa 4KB/s) ... a popodne je super radio... Veoma varira ovaj DL , a sve sto ide ispod 8KB/s znaci da je nivo agregacije mnogo veci od 1/16!!! Upravo mi i kolega potvrdjuje da i njemu jako loshe radi torrent ... a i httpd i sve ostalo ... sa stranicama se pati , a do malopre je otvarao ko lud!! Kao i svim korisnicima i meni tu nesto smrdi , ne znam sta izvode , ali ovo im je svakako velika antireklama! Dobro OK , da budemo realni sto se telekoma tice ovog meseca u NS-u je uzas! Ne samo neobee-jev vec i recimo Panline-ov net(wireless) je pucao u identicno vreme i imao iste tegobe... Ali mi je dosta cekanja njihovih odgovora i izvinjavanja da se nadaju da se vishe nece ponoviti!!!!
Ja ne razumem ako nemogu da izguraju tako velik broj korisnika , ako im linkovi ne trpe sta onda izvode ? Vazno da svaki dan primaju minimum 50-100 novih korisnika!!! A najveca koincidencija je da svakog vikenda (kada ne rade), bash tada ima ****** sa net-om, ko da niko ne nadgleda sisteme(mozda je i stvarno tako)!

Nego da ja ne duzim pricu , rezime: kako je bio dobar net kad sam se nakacio toliko je sad sve skrnaviji ... a najvise me nervira ovo talasanje , cas ima (i sasvim je solidan - recimo ok) a cas ga nema ... nakacio sam se u nadi da cu non-stop imati sasvim solidan OK net (zadovoljio bih se i sa konstantnih 15KB/s), i eto sta sam dobio (dobili) , neko ce reci "Kolko para tolko muzike", al ja ipak stojim uz misljenje da ovako nesto tipa nestanak neta , na ceo dan , pa na pola dana , pa na 10 minuta itd... ne bi smelo da se desava! Sam neobee kaze u ugovoru da je duzan da korisniku isporuci net 95% od uplacenog vremena , sto kad izracunamo za jedan mesec znaci da ne bi smelo da prekida bude vishe od 1 celog dana , a ta casa se polako puni(mozda se vec i preliva, nisam brojao sate) , a onda mogu (i dozvoljeno je samim ugovorom) da nastanu belaji i mnogo ozbiljnije stvari...

Nisam nikada bio njihov simpatizer , a nisam ni ono drugo , pokusavam da ostanem tu u zlatnoj sredini (sirokog sam shvatanja , i mogu da razumem ako postoje neki problemi) , ali kao i svi ostali mislim da su ga ono "malo" stvarno preterali! Josh uvek im nemogu oprostiti za onih 4+1Wata na kuli u Bul. Cara Lazara , ne znam ko im je to dozvolio , i kolko su keshirali i koga da dobiju tu dozvolu, i uopste zasto??? Dobar je primer da se prezentuje i njihovo "nepoznavanje materije" (bezicnih mreza) ... O tehnickoj podrsci ni da ne pricam, necu da trosim tastaturu.
Jos samo par linija o adsl-u: 1.)modem uzas!(prvenstveno mislim na pucanje veze) ; 2.)online teh. podrska spora, ponekad i frustrirajuca ; 3.)njihova saradnja sa telekomom se cini da je na niskom nivou(kako mogu da puste u rad nalog kada nisu sigurni da je od strane telekoma sve ok?), dodje mi da umrem od smeha kad cujem ovo - "mozda je problem do telekoma" , aloo bre ljudi mi im placamo, njihov posao je da SVOJE duznosti oni sami i obave, sta ja imam da zovem telekom??? ne ugradjujem ja modul na liniju; 4.)net cas dobar cas losh (pre svega mislim na slucaj da radi sa 20KB/s pa odjednom 1-2 KB/s jeddddva) aloo jel to neki system crash???, a najgore mi je kad pukne.

Dokle ce ovo ovako? Ja bih voleo da se neko ljubazan iz neobee-a javi i prosvetli nas! Dosta mi je mailova istih sadrzina ("Zao nam je , tehnicki problemi su u pitanju , nadamo se da se nece ponoviti...").
btw. Ako se nesto u skorije vreme ne desi sa njihove strane, rado cu se pridruziti bilo kakvom vidu protestne grupe!

Tolko zasad od mene,sorry na dugackom post-u , mislim da su sad stvari josh jasnije ... drzte se sugradjani moji , ne dajte se!
odjava :D

Poslednja izmena:
pantaNS je napisao(la):
@illidan
proveri da ti slucajno ne susti linija
tj da imas neke smetnje ili krcanje
usled loseg kontakta u tel."kutiji" u stanu/kuci
Ma sve je uredu sa linijom, kablovima, nema sustanja, krcanja i ostalih neartikulisanih zvukova :D

Evo trenutno mi se lepo konektuje, ali desava se da samo od jednom sve stane, nece ni surf, ni download, mirc se diskonektuje ali ne i veza i tako stoji.

Evo upravo se isto desilo, i morao sam reconnect :wall:

Poslednja izmena:
Neobee ???

Hvala svima na komentarima.
Neka mi neko jos kaze sta konkretno da uradim povodom mog problema ako resenja ima. Ponovicu da je problem taj da posle pucanja veze moja nova konekcija koja pise da radi, ustvari ne radi uopste dok se masina ne restartuje.
I da, moram vam jos preneti jedno iskustvo sa neobeeom. U standardnom paketu sa ovim shit modemom dobili smo svi (verovatno) samo jedan mikrofilter, mada u paketu pise da su isporucena 4 komada. Kada sam ih zamolio za jos jedan komad mikrofiltera (kosta 300 din) posto imam dva razdvojena telefona, rekli su da ne mogu da mi pomogni nikako. Te opreme jos nema u gradu nigde da se kupi, pa sam morao ici u BG da kupim Fucking mikrofilter. By the Way, ostali provajderi daju korisnicima koliko im treba kako sam cuo. Znaci krajnji bezobrazluk!!!
Prikljucicu se svim mogucim vidovima protesta koje bilo ko organizuje povodom omalovazavanja korisnika i pretplatnika kod NEOBEEEEEEEEEEEEEEEEEE...
Nadam se da je i neko od njih ovo video !

Pozdrav svima!
Evo i od mene jos jedan negativan glas za neobee.
Prikljucio sam se 29. decembra i sve je bilo ok do pre par dana kada je pocelo sa sranjima koja je naveo Dado.
Ajmo SRBIJO NA NOGE !!!
"Ajmo svi, zajedno, ko kerovi da lajemo...AV, AV, AV"

sto se tice mikrofiltera,samo mali onfo za buduce korisnike iz NS.
Mogu se kupiti u Futoskoj 2, Intersmart, rade veleprodaju inace, ali usled situacije (niko nema ?!?) izlaze u susret bez prob. :bottle: :guitar:

inace u drugim zemljama korisnici adsl-a (bar oni koje ja znam) nisu culi za mikrofilter, niti im je ikada trebao...sta nam rade... :smoke:

Poslednja izmena:
Ma to garantovano neko "minira" NeoBEE . :d

Nekom je bilo krivo sto neobee nudi najkvalitetniju uslugu u drzavi pa su krenuli u sabotazu...sve je to samo delic svedske zavere... :) :) :)

Jednom kolegi ko se nedavno nakacio , haknuli mu nalog i promenili pass!!! Sto ukazuje na to da najverovatnije ima "sabotaze" (ili je ceo slucaj ispao licne prirode)... Ne znam ljudi , ne svidja mi se to "hack"-ovanje... (u Panline-u po mom saznanju ima profi. hakeraski nastrojenih momaka, al se nadam da ne nameravaju na ovaj nacin da pariraju).

totalni raspad sistema (adsl neobee 256), download ceo dan 6-8 kb/s!!!
situacija je losa ali se pogorsava...

G.Pikvik je napisao(la):
inace u drugim zemljama korisnici adsl-a (bar oni koje ja znam) nisu culi za mikrofilter, niti im je ikada trebao...sta nam rade... :smoke:

Verovatno imaju ugradjen filter u zid iza uticnice... poshto u originalnom uputstvu za ovaj moj (sezamov) connexant modem ima crtez gde je prikazano da modem treba shteknuti u ADSL uticnicu koja se nalazi odmah pored one za telefon, tj na istom shalteru...shto ce reci da je linija negde pre isfiltrirana... E sad, shto mi zivimo u crnoj rupi informatickog i drugog sveta...

Poslednja izmena:
:wall: :wall:

Tako vam je to kad se majkemisete za 600 dinara i ne uzmete neNeobee adsl :wall:

Ja na 3 mesta imam sezampro, 2x256 i jedan 768biznis.
Svi sljakaju bez prekida, i bez greske.

Cekajte da ja kazem nesto "pametno".Evo od kad sam korisnik internet usluga

Naziv servisa PersonalEUnet (nbg)
Status Aktivan
Datum aktiviranja 04.06.1997.
Dial-up tip Pre-paid

a pre toga BBS ova ,prvi modem na 1200 bauda.Sada Adsl kod Sezama cim su pustili kod mene na centrali Bezanija.
Da to neko ne minira neobee zbog cena?
Dobro se znaju cinjenice:
1.Telekom daje adsl preko telefonskih parica
2.Telekom odredjuje brzinu i protok
3.Provajderi sluze samo da uzimaju pare,prosledjuju ih telekomu i deo zadrze za sebe.

Kako isti link moze da kosta kod nekog 1500 dinara a kod drugog 2200 dinara?

Zasto bih ja placao flet 2200 din 256/64 kad mogu da imam za 2500 din 512/128?

Neko tu nekoga opasno lozi preko nasih ledja.Nezdravo.

PS.Po*erem vam se telekomu Srbija na brzinu od 256/64 adsl u XXI veku i to za 2200 dinara.Bagro pokvarena.

Pa ja vam lepo kazem da se skupimo lepo u petak i da kolektivno odemo do njih. Zabole me da li ce da pomogne (a nece), al' da raskinemo vise taj glupi ugovor i da ih oteramo sto dalje od sebe... ;)

Vlajsa NBG je napisao(la):
PS.Po*erem vam se telekomu Srbija na brzinu od 256/64 adsl u XXI veku i to za 2200 dinara.Bagro pokvarena.

Delim isto mishljenje...

Poslednja izmena:
G.Pikvik je napisao(la):
...inace u drugim zemljama korisnici adsl-a (bar oni koje ja znam) nisu culi za mikrofilter, niti im je ikada trebao...sta nam rade... :smoke:

To jednostavno nije tacno. ;)
Upravo mi je tu stric iz Dzermanije pa smo malo i o ADSL-u pricali. 25 evra im je 1Mbit flat. :wall:

@Typhoon.X
Da je filter u uticnici, vraga bi imao ADSL na modemu prikljucenom na istu. :d

Sasvim sam siguran da probleme koje ja kao i mnogi ovde imaju sa Neobee ADSL-om prouzrokuje samo Neobee a ne Telekom.

Evo zasto to kazem:

Prvi kompjuter sam dobio kao klinac 1982. Od tada sam promenio sve od ZX80 preko 8-bit klasika i XT IBM-a pa redom sve pentijume. Programirao sam i pravio sam igrice jos u osnovnoj skoli, nekih 15 godina pre nego sto su se ovde pojavile prve skole za “kompjutersko opismenjavanje”… dakle, imam preko 20 godina iskustva i nisam priucena domacica koja samo umislja da provajder ima probleme!

Iz Novog Sada sam i korisnik sam Neobee ISP usluga vec nekih 5-6 godina, prvo dial-up a sada ADSL i za sve ove te godine od kada sam njihov korisnik sam promenio:

2 telefonske centrale
2 telefonska broja
3 kompjutera
3 modema
4 nacina pristpa internetu (neobee prepaid, prepaid smin, postpaid 042, ADSL)
3 operativna sistema

…i bez obzira na sve to probelmi su identicni vec godinama. Imam komsiju drugara koji je na Eunetu i na identicnoj centrali sve ove godine. Uvek i sada je njemu sve radilo besprekorno dok meni kao korsniku Neobee paketa “cvetaju ruze”. Nosio sam moj kompjuter kod njega, on donosio svoj kod mene, i sa mog i sa njegovog kompjutera Eunet uvek radi a Neobee stalno pravi probleme. Svaki put kada mi se Neobee zakucao Eunet i svi 041 brojevi se radili bez problema…svaki put! Veza puca, gusi se, klecne podje zastajkuje, ima je pa je nema svakih par skundi ili par minuta ili par sati…!

Errori… raznih fela - 691 (budalastina, kao pogresan user ili pass), onda redom sve dok se ne dogodi istina u vidu 718 sto i jeste problem jer “remote computer did not respond in timely manner”. Taj “remote computer” je Neobee server, to ne radi. Nekada napise to sto na pise kao sa 718 a u stvari je svaki put bez obzira na error u pitanju “malfunction” servera.

Na Neobee ADSL-u sam vec skoro mesec dana. Nisam 24/7 za kompjuterom ali nema dana da nijhov server ne za*ere. ASDL linija stalno funkcuinise kao sto su neki vec pomenuli ali je moguce pristupiti samo Neobee sajtu ili eventualno jos nekom domacem. Nekada se ne moze pristupiti ni Neobee sajtu iako se bez problema ulogujem. Vec godinama uznazad i na dialup-u Neobee ima prekide koji najcesce pocinju rano ujutro (posle ponoci ili koji sat kasnije i ponekad traju satima sve do podneva. TP se uglavnom ne javlja na tel. a ako se jave onda se zblanjuju, kao – “prvi put cujemo za to”… a pritom problem o kome sam ih obavestio postoji konstantno GODINAMA unazad!Pisao sam mailove TP bez odgovora sve dok nisam uspeo na tel. dobiti neku ljubaznu sluzbenicu koja ne radi u TP i koja se izvinjavala iako nije nizasta kriva.

Za ovih dvadesetak dana definitivno nisu ispunili obecanih 95% od 24/7 jer mi se samo jednom navratu desilo sa je radio samo njihov sajt i nista nekoliko sati (skoro 10). O slucajevima kada radi samo recimo MSN messenger necu ni da pricam. Apsolutno je sve jedno da li se kacim preko dialup-a ili preko ADSL-a – kada Neobee pukne onda je pukao za sve.

Ne kazem, mozda je problem u vezi od njhovog servera prema globalnoj mrezi prouzrokovan Telekomovim “kvalitetom” ali ako ja od 7 ujutru pa do podne zovem TP i saljem mailove a pritom se niko ne javlja ni na jedan od 4 telefona niti se udostoji da posalje cross-post svim klijentima sa obavestenjem da su u problemima onda ja to zovem balkanskim poslovanjem u kome je bitno klijentu uzeti pare unapred a zatim mu ne isporucivati obecano tj. prodato. Cak i da je u pitanju (a na sta sumljam) namerna opstrukcija Telekoma za racun Euneta to ne opravdava odnos kakav Neobee ima prema klijetima.

Danas je kao ADSL “radio”s’vremena na vreme… Skidao sam neki program sa prosecnom brzinom od 5 kbps umesto 27 kbps!

Manite me prica o routerima… nemam problema sa uspostavljanjem ADSL veze vec sa pristupom Neobee serveru tj. globalnoj mrezi jer ili radi samo “moj PC – Neobee server” ali ne i dalje prema svetu, ili, ne radi ni “moj PC – Neobee server” ali pritom ono sto je Telekomov deo posla a to je ADSL linija funkcionise besprekorno! Ne radi se ni o preoterecenosti njihovog servera jer se “zaglupljivanja” servera najcesce desavaju u vreme kada vecina ne korsiti interent tj. u ranim jutarnjim satima (2,3,4,5,6,7,8,9) a tada su i telefonske linije najrasterecenije.

Necu to! Nisam za to platio! Necu internet provajdera kakav je Elektro ditribucija - da se radujem kada mi stalna veza radi u kontinuitetu 1 sat umesto 24 sata! Kazu da imaju malo osoblja i da se prosiruju na Beograd a pritom nisu u stanju ni da rese probleme u lokalu tj. u NS. Umesto da su prvo izasli na dobar glas u NS oni su se rasilrili kojekude i sada imaju bumerang efekat tj. los glas koji ih bije sa svih strana i odvraca potencijalne korisnike da postanu njihovi klijenti!

Neka rese svoje probleme sa Telekomom ako ih imaju a ako ih Telekom ili nelojalna konkurencija sabotira preko Telekoma neka o tome obaveste javnost i korisnike!

Bas me zanima sta ce biti kada bude trebalo da se uplati za naredni mesec? Zar ce poslati uplatnice bez ijedne reci…kao da se nista nije desavalo predhodnog meseca?!

Vrlo bih voleo da neko od sefova iz Neobee prati ovaj forum. Jos jedan mesec im dajem fore a onda vracam DSL modem i prelazim na Eunet. Od pocetka mi je Neobee bio simpatican i zato sam postao njihov korisnik ali ovo je prevrsilo svaku meru jer se radi o cistoj prevari i ignorisanju korisnika!

EDIT: Ni ovaj post sada ne mogu da posaljem jer vec vise od 3 sata ne funkcionicsu (od 1AM do 4AM)!

Da evo i meni je vecheras pukao opet, od 1 am do malopre.

Kako ide procedura raskida ugovora? :D

Vlajsa NBG je napisao(la):

Po n-ti put nije 2200 već 2089 din :d

Ima dosta provajdera čije su cene u rasponu 1700-2000 din. Izbor je na vama. Ako vam nevalja trenutna usluga menjajte provajdera. Nije ovo sigurno prva stvar koju ste platili u Srbiji a da ne radi?

Delija je napisao(la):
Upravo mi je tu stric iz Dzermanije pa smo malo i o ADSL-u pricali. 25 evra im je 1Mbit flat

U poređenju sa Japanom to su lopovske cene! :smash:

Svi mi znamo i dobro se sećamo šta je Srbija radila i kroz šta je prolazila 90-ih dok su druge zemlje razvijale svoju telekomunikacionu infrastrukturu. Jednostavno situacija je očajna ali se popravlja. Teorije zavere su uvek moguće ali mi ipak sve ovo miriše na čist bezobrazluk i nestručnost. Zato neobeejevci lepo se organizujte i pobunite. Ako se ogluše o vaše zahteve nakon ovakve propagande koja se trenutno vodi na svim većim forumima oko njih, posle ovoga neće moći u Srbiji normalnoj osobi da prodaju ni saksiju za cveće a kamoli adsl.

p0z

delacroix je napisao(la):
Da evo i meni je vecheras pukao opet, od 1 am do malopre.

Pukao je net u celoj Srbiji... nije ni SBB radio u tom periodu (SBB je majka za ovaj vas ADSL)...

Al da ne bude da sam offtopic:

Kupio ortak prosle godine racunar (u Zemunu smo, na najmodernijoj centrali), dobio Neobee flat 1 mesec kao poklon. Nakacimo se, radi 5 min. pukne... nakacimo se, radi 5 min... pa se ugusi... pa radi 2 min... pa pukne... Onda je radilo jedno sat vremena... pa opet zagusenje.

E onda ja probam Sezam... a ono letiiii... radi bez greske! Ajd reko mozda trenutno... nakacimo se na Neobee... ma dovidjenja, slab protok, prekidi veze... ortak prvi dan batalio Neobee i izgrebao Sezamovu karticu. Probali mi s vremena na vreme, al dzaba... radi 1-2 sata (nekad po 10 min) dobro, a onda... dok je Sezam non-stop radio savrseno (na svim brojevima).

Pa eto... toliko o Neobeeju...

omg><

Znachi ljudi hvala vam mnoogo, hteo sam da se odluchim za neobee ADSL, ali ste mi pomogli da vidim svetlo :d
Njihov dial-up mi je pristojno radio ali su bili chesti diskonekti,drug se zali na ADSL, a jedna igraonica koja je wirelessom zakachena na neobee putem NSWirelessa, uzzasno radi :crash:

Pravac Sezam po ADL :banana: :banana: :banana: :bottle:

sad sam zvao tehnicku podrsku...kao nemaju pojma da su imali problema tokom vikenda i da to i dalje traje :mad:

Poslednja izmena:
E to je vec BEZOBRAZLUK... :mad:

Ma ko ih je*e, necu vise uopste da se nerviram.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno