Pozdrav,
vidim svi ste se kvaltetno raspisali, i svi se zalite na neobee-jev ADSL, u potpunosti se slazem sa svima vama...
A sad moja verzija:
Kad sam se nakacio na njihov ADSL 27. decembra (znaci bio sam recimo tu medju prvima) nemogu da opisem kako je dobro sljakalo torrent 27-32 KB/s , medjutim pre toga sam im vratio modem koji sam dobio od njih jer je bio CRKNUT u startu! Znaci evo primedbe na njihov racun , sto ne testiraju uredjaje koje daju korisnicima!!!A kako sam vremenom skontao nisam bio jedini kom se ovo desilo... Modem koji daju je SHIT jaaako losh , ne znam kako vama uopste radi sa tim modemom , meni je pucao konstantno , a sa P2P programima se strashno patio...
I tako ubrzo kupio ja lepo adsl ruter Siemens Efficient Networks Speedstream i sve je radilo ko podmazano prvih 7-10 dana . I kako je vreme odmicalo slavina se polako zavrtala i DL sa Torrent klientom eksponencijalno padao sa famoznih 30KB/s (koje sam od pocetka janurara bio u prilici da vidim samo josh jednom)! S obzirom da imam NetLimiter - gledam redovno kad i sa kolko skida tokom noci , po satu skida MAX 50-60 MB sto dodje kao prosek 13-16KB/s (sto je ajd recimo OK), ali ima tako svake noci po 2-3 sata kad je DL po satu oko mizernih 10MB. (skidam samo kvalitetne uzorke sa preko 2000-3000 peer-ova).
Evo recimo upravo sad torrent ide sa 0 - 4 KB/s , upload kao uvek FULL(ogranicen na 4 , i pici konstantno sa 4KB/s) ... a popodne je super radio... Veoma varira ovaj DL , a sve sto ide ispod 8KB/s znaci da je nivo agregacije mnogo veci od 1/16!!! Upravo mi i kolega potvrdjuje da i njemu jako loshe radi torrent ... a i httpd i sve ostalo ... sa stranicama se pati , a do malopre je otvarao ko lud!! Kao i svim korisnicima i meni tu nesto smrdi , ne znam sta izvode , ali ovo im je svakako velika antireklama! Dobro OK , da budemo realni sto se telekoma tice ovog meseca u NS-u je uzas! Ne samo neobee-jev vec i recimo Panline-ov net(wireless) je pucao u identicno vreme i imao iste tegobe... Ali mi je dosta cekanja njihovih odgovora i izvinjavanja da se nadaju da se vishe nece ponoviti!!!!
Ja ne razumem ako nemogu da izguraju tako velik broj korisnika , ako im linkovi ne trpe sta onda izvode ? Vazno da svaki dan primaju minimum 50-100 novih korisnika!!! A najveca koincidencija je da svakog vikenda (kada ne rade), bash tada ima ****** sa net-om, ko da niko ne nadgleda sisteme(mozda je i stvarno tako)!
Nego da ja ne duzim pricu , rezime: kako je bio dobar net kad sam se nakacio toliko je sad sve skrnaviji ... a najvise me nervira ovo talasanje , cas ima (i sasvim je solidan - recimo ok) a cas ga nema ... nakacio sam se u nadi da cu non-stop imati sasvim solidan OK net (zadovoljio bih se i sa konstantnih 15KB/s), i eto sta sam dobio (dobili) , neko ce reci "Kolko para tolko muzike", al ja ipak stojim uz misljenje da ovako nesto tipa nestanak neta , na ceo dan , pa na pola dana , pa na 10 minuta itd... ne bi smelo da se desava! Sam neobee kaze u ugovoru da je duzan da korisniku isporuci net 95% od uplacenog vremena , sto kad izracunamo za jedan mesec znaci da ne bi smelo da prekida bude vishe od 1 celog dana , a ta casa se polako puni(mozda se vec i preliva, nisam brojao sate) , a onda mogu (i dozvoljeno je samim ugovorom) da nastanu belaji i mnogo ozbiljnije stvari...
Nisam nikada bio njihov simpatizer , a nisam ni ono drugo , pokusavam da ostanem tu u zlatnoj sredini (sirokog sam shvatanja , i mogu da razumem ako postoje neki problemi) , ali kao i svi ostali mislim da su ga ono "malo" stvarno preterali! Josh uvek im nemogu oprostiti za onih 4+1Wata na kuli u Bul. Cara Lazara , ne znam ko im je to dozvolio , i kolko su keshirali i koga da dobiju tu dozvolu, i uopste zasto??? Dobar je primer da se prezentuje i njihovo "nepoznavanje materije" (bezicnih mreza) ... O tehnickoj podrsci ni da ne pricam, necu da trosim tastaturu.
Jos samo par linija o adsl-u: 1.)modem uzas!(prvenstveno mislim na pucanje veze) ; 2.)online teh. podrska spora, ponekad i frustrirajuca ; 3.)njihova saradnja sa telekomom se cini da je na niskom nivou(kako mogu da puste u rad nalog kada nisu sigurni da je od strane telekoma sve ok?), dodje mi da umrem od smeha kad cujem ovo - "mozda je problem do telekoma" , aloo bre ljudi mi im placamo, njihov posao je da SVOJE duznosti oni sami i obave, sta ja imam da zovem telekom??? ne ugradjujem ja modul na liniju; 4.)net cas dobar cas losh (pre svega mislim na slucaj da radi sa 20KB/s pa odjednom 1-2 KB/s jeddddva) aloo jel to neki system crash???, a najgore mi je kad pukne.
Dokle ce ovo ovako? Ja bih voleo da se neko ljubazan iz neobee-a javi i prosvetli nas! Dosta mi je mailova istih sadrzina ("Zao nam je , tehnicki problemi su u pitanju , nadamo se da se nece ponoviti...").
btw. Ako se nesto u skorije vreme ne desi sa njihove strane, rado cu se pridruziti bilo kakvom vidu protestne grupe!
Tolko zasad od mene,sorry na dugackom post-u , mislim da su sad stvari josh jasnije ... drzte se sugradjani moji , ne dajte se!
odjava