Šta je novo?

neobee ADSL

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bice to fina druzina... ;)

@Delija

me 3 :whip:

mozda je jednostavnije da to odradite elektronskim putem. recimo jedan jebitacan mejl u kojem bi se navela imena svih koji planiraju transfer. pa kad vide poduzi spisak mozda nesto krenu da preduzimaju

Ne raskidajte ugovor. To je najlakse. Nije toliko problem u Neobiju koliko je problem u Telekomu. Naime, Neobee ima najvecu navalu novih korisnika i konstantno se radi i na centralama i na opremi u Telekomu. Kada net rikne subotom, tehnicko lice koje treba da bude dezurno u telekomu, ne bude na svom radnom mestu i onda neko iz Neobija mora da ide i sredjuje stvar.

Slicno se desavalo i kada je firma u kojoj sam radio imala iznajmljenu liniju ka jednom drugom provajderu koji takodje nije uvek imao nekog ko moze da resi problem vec se morao koristiti mobilni da bi se ostvario kontakt sa tehnicarima...

Zasto zeza i dialup? :trust:
Zasto zeza i wireless??? :trust::trust::trust:
Zasto npr. Sezam nema tih problema? :S:

Zasto ne stave na svoj sajt "takva i takva je situacija... telekom je kriv..." ?
Zar je toliko tesko poslati korisnicima mail sa izvinjenjem i objasnjenjem situacije?

Zabole ih bre... :wall:

@Principal Skinner
Pa dovoljno bi im bilo da su pogledali ovaj thread i da su se udostojili makar da se izvine na mail, a mozda i da se registruju i to urade javno ovde. Al' ako ni na svom sajtu nemaju log tekucih/bivsih problema, sta vise reci? :wall:

Poslednja izmena:
Dial-up radi lepo ceo dan ;) (često dostigne brzinu 5.6KB/s i nema "rupa u saobraćaju :D").

Poslednja izmena:
postoji neko pravilo

Neko je napisao da se ADSL zablesavljuje oko 20h i pred jutro (mrzi me da trazim taj post). Evo pratim i svaki dan se kod mene ADSL zablesavi oko 20h, zasto se to tad desava nemam pojma. :crash:

Poslednja izmena od urednika:
Mozda ipak nije u redu da tek tako raskinete ugovore i da ih skartirate. Sta ako je stvarno problem do telekoma (ko sto neko malopre rece)?? Ono sto bi vam ja preporucio jeste da se skupi grupa vas i da svi fino kolektivno odete do njihovog predstavnistva i da im predocite situaciju tj. da im fino kazete da ukoliko se nesto hitno ne uradi po pitanju njihovih usluga , pa recimo da ce im opterecnje linkova naglo opasti. A ako kazu da problem nije do njih nego do Telekoma, onda im skrenite paznju da bi bio neki red makar redovno postuju obavestenja na svom sajtu i da lepo obaveste svoje musterije u cemu je problem i sta ce biti uradjeno po tom pitanju. Mozda ljudi stvarno imaju trenutnu najezdu musterija pa im je sistem preopterecen , ali opet na vama je da im skrenete paznju , da vode racuna o postojecim musterijama inace ce ostati bez posla, a los glas se daleko cuje ;) toliko od mene, poz :wave:

deky je napisao(la):
Mozda ipak nije u redu da tek tako raskinete ugovore i da ih skartirate. Sta ako je stvarno problem do telekoma (ko sto neko malopre rece)?? Ono sto bi vam ja preporucio jeste da se skupi grupa vas i da svi fino kolektivno odete do njihovog predstavnistva i da im predocite situaciju tj. da im fino kazete da ukoliko se nesto hitno ne uradi po pitanju njihovih usluga , pa recimo da ce im opterecnje linkova naglo opasti. A ako kazu da problem nije do njih nego do Telekoma, onda im skrenite paznju da bi bio neki red makar redovno postuju obavestenja na svom sajtu i da lepo obaveste svoje musterije u cemu je problem i sta ce biti uradjeno po tom pitanju. Mozda ljudi stvarno imaju trenutnu najezdu musterija pa im je sistem preopterecen , ali opet na vama je da im skrenete paznju , da vode racuna o postojecim musterijama inace ce ostati bez posla, a los glas se daleko cuje ;) toliko od mene, poz :wave:
Ma oni imaju uzasnu uslugu, bio sam i korisnik njihove wireless usluge Metrohive.net-a, prve dve nedelje super i pocelo zavrtanje, pa se izgalamis onda malo popuste, pa opet. Suraka nakacimo na Panline.net (wireless), vec tri meseca nijedan prekid veze, a razbija se od downloada, covek i ne misli na adsl, sta ce mu?
Dao sam im opet sansu na adsl-u i nikada vise, slozio sve ugovore od dial up-a do adsl-a sve sa modemom i lepo ih pozdravio.
O njima ( kako ih od miloste zovu: "najebee" :d ) sve najgore i tacka na i.

Poslednja izmena:
@deky
Jesi li ti procitao moje prethodne postove na poslednje 2 strane? :)
Kljucne reci su: pismo, izvinjenje...

evo i ja da kazem da dial up radi jako jako lose od kad su poceli sa adslom e sad ja nesto nisam siguran da to ima veze sa telekomom jer svi provajderi koriste njihovu infrastrukturu tako da je problem do njih...

Nije do telekoma, da je do telekoma svi drugi bih imali problem, ja imam dial-up od telekoma pa radi, sta se vade na taj telekom samo je jednom bilo do telekoma , i to provereno znam.

Abdee je napisao(la):
Ne raskidajte ugovor. To je najlakse. Nije toliko problem u Neobiju koliko je problem u Telekomu. Naime, Neobee ima najvecu navalu novih korisnika i konstantno se radi i na centralama i na opremi u Telekomu. Kada net rikne subotom, tehnicko lice koje treba da bude dezurno u telekomu, ne bude na svom radnom mestu i onda neko iz Neobija mora da ide i sredjuje stvar.

Slicno se desavalo i kada je firma u kojoj sam radio imala iznajmljenu liniju ka jednom drugom provajderu koji takodje nije uvek imao nekog ko moze da resi problem vec se morao koristiti mobilni da bi se ostvario kontakt sa tehnicarima...

u druze al si naseo :) Sta su ti nalagali preko telefona ajde priznaj :) Mislim, neko iz neobeeja ide u postu da sredjuje linkove posto postin radnik nije tamo ? :zgran: i ti si u to poverovao ? mislis onaj portir na vratima te pita gde ces ti ? a ti mu kazes idem da sredjujem linkove u centrali...a ovaj pita onda a ti si zaposlen ovde ? a ovaj " ma jooook, ja sam iz neobee-a doso da sredim i to..."

ROFL

e a kad je takva navala zato onda nama na sezamu recimo ne puca veza ? pa nije neobee na jednom telekomu a sezam na drugom, to su iste prostorije sa istim centralama i istim DSLAM-ovima samo drugacije rutiranim konekcijama, a meni sve radi dobro, nema zagusenja ni nista (a ja isto koristim telekomov link kao i neobee) aj mucni malo glavom pa razmisli. Lepo sam rekao (opet ja ) da oni imaju zakpljeno u najboljem slucaju 1.10 od potrebnog protoka i bole ih patka, cekaju da se vi downloaderi skinete i da navuku obicne korisnike kojima bi i dial up 3 minuta dnevno bio dovoljan i da uzivaju bez ulaganja kinte. A dotle ce da vas lazu kako nisu oni krivi vec telekom, a evo ja na istom telekomu nemam problema.

samo napred ljudi, napravite riot tamo i obavezno im drpite pepeljare i peskire ako imaju :)

Delija je napisao(la):
...E ako se stvarno ne popravi situacija u ovih sledecih nedelju dana, ja sam za to da se organizujemo (evo ja vas zovem na pivo kod mene! ;)) i da svi zajedno coporativno odemo u prostorije NeoBEE-a da trazimo raskidanje ugovora. ;)

Ko je za?

Mogul i ja da idem malo da se smejem ? :d :d I na pivo naravno ;)

Poslednja izmena:
e ako je i pivo ukljuceno u tu ekskurziju idem onda i ja sa vama :d

Grebatori... :d
Za vas uvek ima piva, valjda to znate! ;)

Nego, jel' znate vas dvojica nekoga ko je na PTTu, posto ne bih 2 puta da me nag*** za kratko vreme... :d

BTW, zar nije malo sumnjivo sto mi je veza pukla tacno u 12:00h ??? :trust:

Nisam u NSu, al' tako pise u log-u konekcija...

jeste sumnjivo je, sumnjivo je sto ti pukne i u 9:00a.m. i sto ti pukne i u neka ne tako okrugla vremena :d Meni je sumnjvo sto vi uopste imate vezu ka internetu preko naebee-a, sobzriom na ono sto su vam rekli "pa sta bi ti za te pare" :(

gx-x je napisao(la):
"pa sta bi ti za te pare"

Meni bi ovo bilo sasvim dovoljno da menjam provajdera... ;)

Eno i na EliteSecurity-u NeoBEE UBEDLJIVO "najpopularniji"... :d

E, GX-X, Typhoon, Nice... gde mi je bila pamet... :d

Elem, ljudi, ja sam definitivno prelomio i necu dozvoliti da me osisaju do kraja.
U cetvrtak uvece dolazim u NS, tako da u petak oko podneva idem u NeoBEE da se lepo "ispricamo" :d Ako neko hoce sa mnom, neka se javi ovde ili na PM...

p.s. Jos samo da prelomim PTT ili Sezam... :) Samo da me opet ne nasankaju... :d

jos jedan ehtra nezadovoljan korisnik nejebee adsl-a :d a imam uslugu oko 5 dana :mad:

download 14kb ; counter strike na domacim serverima 300+ ms !!!
nonstop problemi sa povezivanjem, 619 greska (a isti problem imaju i na dial-up)

brezobrazluk, sto decko iznad rece, bar da su poslali pismo da se izvine i objasne takva i takva stvar...

jedino je bedaj sto sam tek dobio adsl posle 3 nedelje cekanja, sad opet isto srnje :wall:

NEOBEE KATASTROFA RADI, BESTE LJUDI OD NJIH

probajte sinfoniku, slicne cene, pa javljajte kako rade i ja bih da predjem tamo

Ne zelim da reklamiram provajdera ,ali mislim da su ljudi veoma zadovoljni Beotelom makar u BGu, na kome sam i ja tako da vam ga toplo preporucujem.

Sad mali presek ADSL-a u Srbiji - cene po flat 256/64:
Sezam 2.199din mogucnost dobijanja pisanceta - znate kakve sadrzine
EuNet Flat 20:1 Hobby 3.100din kvaliteno, spada u skuplji cenovni rang
BeoTel 1.790din kvalitetna usluga, spada u srednji cenovni rang
Neobee 1.500din znate vec, procitajte gornje poruke, najjeftiniji ISP

Naravno da zavisi od Telekoma, moguce da su centrale u NS nesto
losijeg kvaliteta nego u BGu. Mi ( korisnici ADSL-a ) placamo nasem ISP-u koji je duzan da ispostuje ugovornu obavezu kao i mi. Kakvi su ugovori izmedju Telekoma i ISP-ja stvarno ne znam.
Lanac ishrane ( jurenja pravde ) izgleda ovako:

Korisnik >>>> ISP >>>>> Telekom

Poslednja izmena:
@GEOM:

ima jedna aplikacija zove se peer guardian i sluzi da umanji, ako ne i da spreci dibijanje pisama :)

i sezam nije 2199 vec 2090 i kusur (popust 5% za palcanje na vreme) + poklanjaju poklon pakete sa vremena na vreme (3 dana ili 4 dana besplatnog interneta sto tehnicki znaci produzenje pretplate). E sad nije to ne znam ni ja sta ali opet je makar malo jeftinije.

Sto se losijih centrala tice, pa ima nas iz NS-a koji nismo na naebee ADSL-u i nemamo problema kojih naebee-ovci imaju. Jedini problem koji se meni desi nekad na sezamu (kazem nekad posto ne silazim sa neta po 3-4 dana, a i duze) je da posle dizanja sistema nekad ne uhvati odmah ADSL signal (uglavnom uhvati) vec malo gnjavi pa mora da se saceka ali ovo je definitivno iskljucivo do telekoma ili telefonske instalacije.

AU, :wall: ovo je haos, neobee provajder, download sa FlashGet brzima 0.3kB/s - max. 7kB/s, haos :mad: :mad: :mad: Oblacno vreme 2 C u Beogradu, mozda smetaju ove vremenske prilike :-devil-:

@ gx-x

Znam za taj program :) Mislim da si pratio moje poruke do sada i nadam se da si ukapirao koliko "volim" T.S.

lega99 je napisao(la):
Oblacno vreme 2 C u Beogradu, mozda smetaju ove vremenske prilike :-devil-:

Veoma je oblacno bas nesto "ide" prema NS-u, neki oblak mozda je to adsl oblacak :-devil-: za neobee stize im "tura" Gb i kbps :-devil-:

Poslednja izmena:
Ima li neko informaciju kako ide procedura za raskidanje ugovora sa neobee, ovo nema smisla radi kao dial-up mozda i losije :wall: :mad:
mozda? nisma to mislila... uzas je veza katastrofa!!!!

Poslednja izmena:
shywalker je napisao(la):
Ima li neko informaciju kako ide procedura za raskidanje ugovora sa neobee, ovo nema smisla radi kao dial-up mozda i losije :wall: :mad:
Posaljes mail na:
[email protected]
u istom zahtevas raskid ugovora sutradan ih nazoves, dogovoris vreme kada da predas paketic sa modemom i tvojim primerkom ugovora, i cao nikad vise.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno