Šta je novo?

neobee ADSL

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
lega99 je napisao(la):
Ako mislis na diskusiju SP1 SP2 to sam procitao. Imam XP pro SP2, sve zakrpe azurne, Makstor 40GB i Makstor 80GB, Barton 2600, mem dual kanal 2x256Mb 333, Ati 9200 Vivo, maticna MSI K7N2, ISDN liniju na kojoj je ADSL 256/64. Ako nisi mislio na to baci hint (link na temu)
:d

Procitaj nekoliko prethodnih postova, Comet hunter ti je lepo napisao. Vrati se nekih 10-15 postova unazad i ugledaces link sa resenjem, koji je ostavio bas Comet hunter.

Poslednja izmena:
Delija je napisao(la):
@TyphoonX
U pravu si za detekciju NetLimiter-a!!!

Fala, fala, ne morate da tapshete :d

Jel mislite na ovaj link: http://www.tweakxp.com/article37114.aspx, stvarno ne kapiram, to je setovanje staticke IP u lan mrezi, pa to imam jer sam radio port forward. Da li da trazim pod tekucom temom neobee ili pod grupom internet, stvarno ne kapiram.

Ako mislite na ovaj link i setovanje sta ste stavili za DNS u setovanju za network karticu, ja sam stavio 10.0.0.2 da li je bolje staviti neobee DNS

Poslednja izmena od urednika:
Kad sam uporan i nece Neobee da se "pokrene" onda mi uradio ovo: :zgran: :zgran: :zgran: :crash: :crash:

Prilozi

• untitled.jpg
    untitled.jpg
    21.5 KB · Pregleda: 108
Poslednja izmena:
@Typhoon.X
...Sto ne znaci da nije legalno isti koristiti. Cak mi je zbog slabijeg upload-a Limiter danas preporucio glavni op jednog lossless hub-a...

BTW, ta verzija Strong-a (cvs 130) je neka teska beta i pukla mi je dva puta za sat vremena, tako da sam vratio stari dobri RC10 (koji ne moze da detektuje Limiter) i rekao im da mi onaj ne radi. Za sada nisu pravili problema.

Poslednja izmena:
ma samo kad lepo zatvoris odredjene portove u FW-u ne moze nista da ga detektuje...

Pa sto ne napisa odmah i koje... :)

pa sve brate :) ...sve koji ti ne trebaju za funkcionisanje DC-a...evo ti hint: windows explorer nema sta da trazi na netu...al tesko ces ti to sa Zonom zapusiti hehehe

Ne radi

Ne radi ADSL neobee, javljam se preko dial-up PTT, cetvrtak 20h :wall: :crash: :bottle: :wall: :mad:

Poslednja izmena od urednika:
Nije radio ni meni, al' mi se cini da malo preterujemo. Ranije kad smo bili sat vremena dnevno na dialup-u i kad nesto zeza jednostavno sacekamo i posle probamo ponovo, a sad dizemo frku sto nam par sati zeza... Ne mora da zeza, al' opet...

Ono sto me najvise nervira je sto izgubim slobodne slotove u DC-u i padnem na listi prioriteta za eMule, al' ebi ga...

kolko su jeftiniji tolko losije i rade, a niko ne garantuje da od sutra kod drugih nece biti problema i prekida....

Delija je napisao(la):
Nije radio ni meni, al' mi se cini da malo preterujemo. Ranije kad smo bili sat vremena dnevno na dialup-u i kad nesto zeza jednostavno sacekamo i posle probamo ponovo, a sad dizemo frku sto nam par sati zeza... Ne mora da zeza, al' opet...

Ono sto me najvise nervira je sto izgubim slobodne slotove u DC-u i padnem na listi prioriteta za eMule, al' ebi ga...

Ja sam visio satima i na dial-up, imao sam prvo besplatnu konekciju na firmin server pa na net, posle sam isposlovao zbog lose veze direktnu besplatnu konekciju na provajdera, na novom radnom mestu imao sam isto besplatnu dial-up konekciju na provajdera malo sam od kuce brljao po web strani firme.
Posle toga sledi period placanja, to je jos jedan od razloga za prelazak na ADSL, telefonski racun ogroman + kupovina sati za internet svaki cas. Proradilo je fala bogu ali na emule sad cekam da krene skidanje, i tu mi jedva radi, malo downloduje max 7kB/s pa onda stane i uploduje, koliko vidim veci mi je upload od downloada. :banana:

Ja podneo zahtev za raskid ugovora i odo na sezampro, pa sta mi Bog da.

Kako stvari stoje, eto i Pante i mene VRLO uskoro na Sezamu. Hocu sutra da proverim da li u NSu jos uvek daju mesec dana za DZ pri prijavi. :) Ako daju, eto mene odmah sada odmah... GX-X, nemo' da likujes! :p

'Ebi ga, ADSL ne garantuje maksimalan protok, al' ja trazim SAMO da
mi veza ne puca (pa nek bude konstantnih 15kb/s), jer kad me jednom izbaci sa eMule-a/DC-a, treba mi 5-10 sati da vratim stari status... :(

@yotavg
Jel' si se raspitao u Sezam-u kakav je postupak, tj. na koji nacin ti ostaje ADSL prikljcak, odnosno kako se vrsi prelaz na novog provajdera? Saznacu sutra, al' sam nestrpljiv. :)

lega99 je napisao(la):
Jel mislite na ovaj link: http://www.tweakxp.com/article37114.aspx, stvarno ne kapiram, to je setovanje staticke IP u lan mrezi, pa to imam jer sam radio port forward. Da li da trazim pod tekucom temom neobee ili pod grupom internet, stvarno ne kapiram.

Ako mislite na ovaj link i setovanje sta ste stavili za DNS u setovanju za network karticu, ja sam stavio 10.0.0.2 da li je bolje staviti neobee DNS

ajde ovako, mozda je malo bolje objasnjeno.

http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleid=1590&page=22

Drugari, frustriran razvojem situacije, uputio sam NeoBEE-ju pismo sledece sadrzine, u ime svih nas korisnika njihovih usluga koji su clanovi ovog foruma, a u nadi da nesto ipak moze da se promeni na bolje. A ako ne, svi znamo cemu to vodi...

Subject: Apel za poboljsanje usluge upucen od strane clanova Benchmark foruma (www.benchmark.co.yu/forum)

Postovani,

Nazalost, moram da Vam se obratim na ovaj nacin i da ulozim zalbu na kvalitet servisa ADSL internet provajdera koju pruzate nama korisnicima.

Ovo pismo pisem u ime svih korisnika Vasih usluga koji su clanovi Benchmark foruma (a verujem i svih ostalih Vasih korisnika ADSL internet konekcije), koji je jedan od najvecih, ako ne i najveci, forum posvecen racunarskim tehnologijama u ovom delu Evrope, tj. nasem govornom podrucju, i koji broji vise od 11000 korisnika, od kojih su mnogi Vasi sadasnji, a nazalost, ako se situacija ne popravi, vrlo uskoro i bivsi korisnici.

Vrlo ozbiljno nas interesuje da li su problemi sa konekcijom koje imamo samo prolazni problemi ili to mozemo ocekivati i ubuduce. Vrlo smo nezadovoljni i ako se nesto u sto skorije vreme ne promeni, masovno cemo biti primorani da raskidamo ugovor sa Vama i da zasnujemo novi sa nekim drugim provajderom. Klauzula iz ugovora (opste odredbe) u kojoj garantujete raspolozivost komunikacionih resursa u trajanju vecem od 95% placenog vremena je vec prekrsena (za rok od mesec dana), a neki od nas nisu korisnici ni pune 2 nedelje. Ovo uopste nije dobra reklama, a izgovor da je ADSL tek poceo da se koristi, koji smo dobili od Vase tehnicke podrske, nije na mestu zato sto drugi provajderi nemaju takve probleme ili, ako ih i imaju, korisnici su obavesteni o tome. To sto Vam je cena usluga niza od one koju imaju drugi provajderi nije opravdan razlog. Ako je potrebno, povecajte cenu, ali zato nek usluga bude na nivou.

U nastavku Vam dajem link ka topic-u sa foruma cija je glavna tema upravo Vasa usluga.
Videcete da je tema jedna od najcitanijih na celom forumu i da Vam nikako ne ide u prilog. Pogledajte samo kako je zapoceta recima hvale na Vas racun i kako se polako vrlo "neslavno" zavrsava.
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=85326
http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?t=85326&page=16&pp=20

Zar nije bolje da privucete nove korisnike kvalitetom svoje usluge i preporukom od strane starih korisnika, umesto sto odbijate i te stare korisnike?

Hvala unapred na razumevanju.

Pozdravljam vas sa najiskrenijom zeljom i nadom da ce se uspostaviti produktivna saradnja izmedju nas korisnika i Vas koji nam pruzate usluge ADSL internet provajdera, na obostrano zadovoljstvo.

Sa postovanjem,
*************** i clanovi Benchmark foruma

p.s. Peco, nadam se da nisam povredio copyright foruma...

Slazem se

U potpunosti stojim iza Delijinog pisma upucenog Neobee provajderu.

Delija je napisao(la):
Drugari, frustriran razvojem situacije, uputio sam NeoBEE-ju pismo sledece sadrzine, u ime svih nas korisnika njihovih usluga koji su clanovi ovog foruma, a u nadi da nesto ipak moze da se promeni na bolje. A ako ne, svi znamo cemu to vodi...

Mislim da si prvo trebao da se konsultujes sa nekim ko ima Italic potpis...
Mozda gresim...sve u svemu uz tebe sam! :)

ne verujem da ce to biti problem, mislim, imate puno pravo da se zalite, a pominjanje ovog foruma moze biti samo dobra reklama. Pismo je skroz koretkno i dobronamerno, puno optimizma...itd...a sad izvinite moram da grunem od smeha i silnog optimizma iz pisma ROFL !!! Ako daju iole smislen odgovor bice dobro... (jel bilo bez likovanja ? :) )

Delija je napisao(la):

p.s. Peco, nadam se da nisam povredio copyright foruma...
Ma ja sam sve to vec uradio pre par dana pa nista, briga njih.
Za sezam ti treba sledece:
-pozeljno da si vec bio prijavljen kod njih, mislim za prikljucenje adsl-a ( imas prednost tako rekose)
-da se odjavis u neobee-u, posaljes zahtev za raskid ugovora na mail [email protected]
-kad te raskace sa neobee-a obavestis sezam, i budes par dana bez neta :d
Za taj prvi mesec placas, a jos dva daju dzabe, ako ti treba router jednokratana doplata od 1200 dinara.
Zurim na posao vec kasnim,
Poz..

sto se tice downloada koristim torrente i posle pucanja konekcije ne cekam satima da opet krene dl....i dalje veze pucaju,koliko sam provalio oko podneva i oko 20h(ukljucio sam da sam zove posle 5min i uvek se konektuje....mozda je situacija u poslednjih 3-4 dana ok....makar kod mene

sto se tice otkazivanja adsl i prelaska na drugog provajdera,raspitajte se kako to ide.....u BGD je od kapaciteta adsl portova po centrala trenutno skoro sve popunjeno,tako da bilo kakvo otkazivnja i cekanje prelaska na drugo ISP povlaci pitanje da ne ostanjes bez slobodnog porta na centrali(jer mnogi drugi cekaju u redu)...cekaju se prosirenja u narednih 2-3 meseca...ali mozda lupam gluposti jer ne znam kako je to reseno oko papirologije i kod ISP i kod Telekoma

ali eto cisto da budete oprezni

Znate sta znaci Neobee?? znaci Ne odbi :d

Znate Delboyove recenice: " Ko reskira profitira." i " Sledece godine u ovo doba bicemo milioneri."

Samo je pitanje kod ovde reskira i koce biti milioner? :d

Za raskid ugovora citajte - ugovor, ali se to radi po Delboyovom principu kod ne odbija :d ili gresim??? :trust:

U svakom slucaju trebalo bi da se pozabavi :smash:

Poslednja izmena:
staxm je napisao(la):
sto se tice downloada koristim torrente i posle pucanja konekcije ne cekam satima da opet krene dl....i dalje veze pucaju,koliko sam provalio oko podneva i oko 20h(ukljucio sam da sam zove posle 5min i uvek se konektuje....mozda je situacija u poslednjih 3-4 dana ok....makar kod mene

Kako si stavio da se konektuje tek posle pet minuta? Bas mi tako nesto treba.

Izvinite, sto ne pogledate teme sa iskustvima ADSL korisnika u BGu????

pa kod tog ISP predjete.

ganelon je napisao(la):
Da se i ja malo ubacim sa svojim pitanjem. Isto kao i nastyjoe, zanima me prelazak Sezam 256 -> Neobee 512. E sad, zanima me ima li Neobee negde svoju kancelariju u Beogradu? Može i sajt ili telefon, bilo koji info će biti od koristi.

Tnx in advance.

Otvorene su nove kancelarije Neobee-ja u Beogradu, Narodnog Fronta 35 ili novi naziv ulice Kraljice Natalije.

e dakle ovo je stvarno :wall: :crash: :bottle: :cigar: :mad: !!
umesto da lepo platim us##ni adsl i bavim se drugim stvarima a njega koristim za ono sto mi treba, ne ja sam uzeo neobee i adsl mi je glavna preokupacija kada sednem za racunar! ne ocekujem ja sada da to bude kao u nemackoj, ii cak madjarskoj, znam da je ovo srbija, ali brate ovo je previse!! konekcija je uzas, modem prastar (ajde uzecu ja nov, ipak je ovaj free) a podrska nesposobna. jedan primer: kada sam podesavao adsl na pocetku, ne stima meni 100 stvari, i izmedju ostalog zovem ja njih i trojica razlicitih 'operatera' podrske su mi rekli 3 razlicite informacije u vezi toga sta da stavim kod DNS u TCP/IP! i svaki tvrdio da je to 100 tacno...mislim nesposobni od vrha pa do samih tehnicara...

@delija
javi sta su ti odgovorili na onaj dopis, pa da vidimo sta dalje...jeste da ih koristim 7 god za dial al ovo je .... :bottle:

Comet Hunter je napisao(la):
Kako si stavio da se konektuje tek posle pet minuta? Bas mi tako nesto treba.

Dzabe meni i to, kad posle pucanja veze moram da resetujem masinu da bi proradilo ponovo... :S:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno